Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ''ΕΛΛΗΝ'', ''ΓΡΑΙΚΟΣ'', ''ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ'', ''ΡΩΜΑΙΟΣ'' ΚΑΙ ''ΡΩΜΗΟΣ''

Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ - ΡΩΜΑΙΪΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

Ρωμαίικος λόγος με τον Κων. Χολέβα 
 Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  
 Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ - Ελληνορθόδοξη Παιδεία και Ιστορία ΧΟΛΕΒΑΣ-ΝΑΤΣΙΟΣ - Το αγιασμένο 1821 και οι πλαστογράφοι της Ιστορίας

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ - Ο ΚΑΫΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ - Ο καημός της Ρωμιοσύνης
ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ - Η αποστασία των διανοουμένων

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ

του π.  Αvτωvίου Αλεβιζοπούλου (f) - Απόσπασμα από τό βιβλίο του « Η Ορθοδοξία μας» (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''ΔΙΑΛΟΓΟΣ'', τεύχος 30, 2002)

Ο άνθρωπος αναζητούσε πάντοτε τήν υπερβατική πραγματικότητα, μέ σκοπό νά βρεί απάντηση στά μεγάλα προβλήματα πού άναφέρονται στό μυστήριο του κόσμου καί  της ανθρώπινης ύπαρξης. Αναζητούσε τήν «αλήθεια».
 Όμως τό θέμα αυτό δέν τίθεται πάντοτε μέ τόν ίδιο τρόπο.  Έτσι καί οι απαντήσεις πού δίδονται  καί  οι  συνέπειές τους  γιά  τή  ζωή του ανθρώπου είναι κάθε φορά διαφορετικές. Χαρακτηριστική είναι σ' αυτό τό σημείο η περίπτωση του Ποντίου Πιλάτου: Ρώτησε τόν Χριστό αν ήταν βασιλιάς καί ο Κύριος του απάντησε: «Γι' αυτό γεννήθηκα καί γι' αυτό ήλθα στόν κόσμο, γιά  νά  μαρτυρήσω τήν αλήθεια.  Όποιος  είναι από τήν αλήθεια, ακούει τή φωνή μου» (Ίω. ι-η'  37). Τότε  ο Πιλάτος  τόν ρώτησε: «Τί είναι αλήθεια  » ('Ίω. ιη' 3 ).
Κατά  τήν αντίληψη του Πιλάτου η αλήθεια πρέπει νά είναι κάποια ιδέα, κάποια έννοια καί έτσι  μπορούμε νά  ερωτήσουμε: «τί  είναι  αλήθεια». Σ' αυτήν ακριβώς τή βάση εκινούντο καί οι  αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι· ζητούσαν τήν αλήθεια  του  «τί»!  Δέν  είναι  όμως  ο  δρόμος αυτός η προσφορά της Εκκλησίας. Γιατί, σύμφωνα  μέ τή  χριστιανική πίστη, ή αλήθεια δέν είναι «κάτι», αλλά «κάποιος».

ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ 21

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ - ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 21

"Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα & να γίνουν ειδικά δικαστήρια"


"Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα & να γίνουν ειδικά δικαστήρια"

27 Μαΐου 2013

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Χειμαρρώδης, όπως τον έχουμε συνηθίσει, εμφανίστηκε στο IONION FM, ο διαπρεπής πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και καθηγητής πανεπιστημίου, Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα, με την έλευση του μνημονίου. «Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και να γίνουν ειδικά δικαστήρια», δήλωσε σχολιάζοντας την τακτική των πολιτικών προσώπων που πρωτοστάτησαν στην χρεοκοπία της χώρας και τώρα επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο παραμονής στην εξουσία για την παραγραφή των αδικημάτων που τέλεσαν κατά του ελληνικού λαού. Όπως τόνισε το πρόβλημα ξεκίνησε μετά το 1974, από μια ολιγαρχία πολιτική και οικονομική, που κακοδιοίκησε την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Η διαφθορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδήγησε στην κατρακύλα των τελευταίων 4 ετών, όταν έφθασε η ώρα να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια των δανείων των προηγούμενων ετών.
Ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στις 80.000 νέων επιστημόνων που μετανάστευσαν την τελευταία τετραετία λόγω της κρίσης. «Μορφωμένα παιδιά, που στοίχισε το καθένα 1 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, μετανάστευσαν σε ξένες χώρες. Χαρίσαμε 80 δις ευρώ στους ξένους», σημείωσε ο κ. Ζουράρις, κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό για την απώλεια της χώρας, όχι σε ανειδίκευτους εργάτες, αλλά σε νέους επιστήμονες που θα έδιναν πνοή στην ανάπτυξη. «Πρόκειται περί γενοκτονίας, αν σκεφτούμε και το δημογραφικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Ζουράρις. Αναφέρθηκε ακόμα και στην σωρηδόν είσοδο μεταναστών το 2004 που χρησιμοποιήθηκαν στα Ολυμπιακά Έργα το 2004. Εργάζονταν χωρίς ένσημα, χωρίς ΙΚΑ, σπάζοντας τα εργατικά μεροκάματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των Ελλήνων. Ο κ. Ζουράρις κατέκρινε την πώληση δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζοντας την διαδικασία, υποθήκευση του μέλλοντος και ανάπτυξη για τους τοκογλύφους. 
Για το σκάνδαλο SIEMENS σχολίασε τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό, που δίνει ψίχουλα στο ελληνικό δημόσιο και επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει την δραστηριότητα της σε ολόκληρο τον κόσμο, διαφορετικά θα αποκλειόταν από όλους τους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Απέδωσε την απάθεια του ελληνικού λαού στον γηρασμένο πληθυσμό, την εργατική τάξη που πλέον απαρτίζεται από αλλοδαπούς, την φυγή των μορφωμένων νέων στο εξωτερικό και τον επιβαλλόμενο φόβο. Ο κ. Ζουράρις απέδωσε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής στην μεγάλη διαφθορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που θα εξαφανιστεί μόλις υπάρξει αναγέννηση της Ελλάδας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι εξακολουθεί το «σαχλαμαριστάν» σε θέματα εθνικής πολιτικής, ενώ για όσους ακολουθούν εθνομηδενιστική τακτική τύπου Ρεπούση δήλωσε ότι κάνουν καριέρα μέσω προγραμμάτων ΝΑΤΟ για την επιβολή συγκεκριμένης πολιτικής στην περιοχή. «Η αντίδραση θα αρχίσει μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, χρειάζεται προσαρμογή και αγωνιστικότητα», δήλωσε ο κ. Ζουράρις, που είναι αποκλεισμένος από τα κεντρικά ΜΜΕ, λόγω των ειδικών συνθηκών μνημονίου και της γενικευμένης τήρησης σιγής, εις βάρος του λαού.



ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Στις Αντιθέσεις - 20 Μαΐου 2013 Πολυπολιτισμικότητα και ελληνική ταυτότητα  
 Ελληνική Δημοκρατία - 22.5.12
Φιλοκαλοῦμεν μετ' Ἀνταρσίας  
 ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1 ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2 18-19 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΠΡΩΙΝΗ ΑΡΤΗΡΙΑ
Γράμματα - Σπουδάματα

 Στην εκπομπή του Δ. Νατσιού περί «πατριδεγωφαγίας» Χαίρε η τους τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα  
 «Ελληνική Πολιτειολογία και ορθόδοξη αγωγή» - 28/3/13 Διογένειος Λέσχη 18-10-2012  Εγγύς της Πόλεως - Αρίστογλου Γιώργος - Βούλα Πατουλίδου

ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ
Ο Κώστας Ζουράρις διδάσκει συγκλονιστική πραγματική ιστορία

Η Ελλάδα είναι εκτός Ιστορίας πια! Ενδεχομένως μας τελειώνει...


Η Ελλάδα είναι εκτός Ιστορίας πια! Ενδεχομένως μας τελειώνει...
27 Οκτωβρίου 2012 
Κώστας Ζουράρις  - «Βέβηλα Κίβδηλα Σκύβαλα»...

Hellenic NEXUS: Στην εισαγωγή του τελευταίου σας βιβλίου «Βέβηλα Κίβδηλα Σκυβαλα», το οποίο αποτελεί μία κριτική πάνω στο περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, γράφετε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί την «απόλυτηΎβρη»... 
Κώστας Ζουράρις: Το βιβλίο της Ιστορίας αποτελεί, ουσιαστικά, ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο του NATO. Είναι, όπως το λέω εγώ, νατοκεμαλική αρβύλα - για να πούμε τα πράγματα ήρεμα και με επιστημονική νηφαλιότητα. Ή συνοικιακόν κομμωτήριον νατο-κεμαλικών προδιαγραφών. Γιατί; Διότι λέει ψέματα δια των αποσιωπήσεων, διά των παραλήψεων, δια της νοθείας και των πλαστογραφήσεων, άρα, λέει ψέματα επί του ψέματος!
Είναι μια απόπειρα προς την παγκοσμιοποίηση, την έκπτωση του εθνικού φρονήματος και, κυρίως, του αισθήματος της ταυτό­τητος. Έτσι συγκροτείται πάντα μια κοινότητα - η ελληνική κοινότης, η ιλιαδο-ρωμέικη κοινότητα, αυτή της ιλιαδο-ρωμιοσύνης... Αυτό σημαίνει ότι δέχομαι αυτό που λένε ο Σβορώνος και ο μέγας Κώστας Μοσκώφ ότι υπάρχει μία ενότητα από την Ιλιάδα μέχρι το δημοτικό και αντιστασιακό τραγούδι, μία « αργόσυρτη διάρκεια» το λέει ο Μοσκώφ.
Η προσπάθεια αυτού του βιβλίου είναι ακριβώς να σπάσει αυτή την ενότητα και να διαμορφώσει... ασπόνδυλα αφασικά μαλάκια. Και χτυπάει στο κέντρο του εκπαιδευτικού συστήματος, στα αθώα παιδάκια των 11-12 χρονών - μετά αρχίζουν οι πρώτες αποχωρήσεις από το σχολικό σύστημα. Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα που γίνεται από της ιδρύσεως της... Ψωροκώσταινας, το 1832, για την αποδόμηση και την αποσύνθεση.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes