Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Λοβοτομή

Λοβοτομή
2011

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην εκπομπή του Γιώργου Καραμπελιά «Ρηξικέλευθα» που θα μεταδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου, καταγγέλλει απερίφραστα το νέο εγχείρημα ιστορικής λοβοτομής που διαπράττεται από το συγκρότημα του Αλαφούζου, όπου πλέον κάνει κουμάντο ο Παπαχελάς, το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι νεο-οθωμανοί.
Ο Τατσόπουλος και ο Βερέμης μας πληροφορούν από τον Σκάϊ πως οι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά κάτω από τους Οθωμανούς τους δύο πρώτους αιώνες, αλλά όταν οι Έλληνες κοτζαμπάσηδες έκαναν δική τους τη γη άρχισε η παρακμή της Αυτοκρατορίας, και έτσι αναγκάστηκαν να επαναστατήσουν! Προφανώς εναντίον των… Ελλήνων. Και βέβαια  παιδομάζωμα και γενίτσαροι δεν υπήρξαν ποτέ – ίσως γιατί οι τελευταίοι τους θυμίζουν κάποιους στενούς συγγενείς τους. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος το αρχέτυπο της αντίστασης, αυτός που την ύστατη στιγμή αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων», δεν αναφέρθηκε ποτέ από τους νάνους υμνητές του Μωάμεθ.
Οι κλέφτες δεν ήταν παρά εγκληματίες και ο Αλή πασάς μεγάλος κυβερνήτης. Τα τριάντα χρόνια των πολέμων του με τους Σουλιώτες, ο χορός του Ζάλογγου, δεν χωρούν στην μεταλλαγμένη νέο-οθωμανική ιστοριογραφία. Οι Έλληνες δεν υπήρχαν πριν τους ανακαλύψει η γαλλική επανάσταση οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες και… ο Κοραής. Δεν υπήρξε ο επίσκοπος Τρίκκης Διονύσιος, ο επιλεγόμενος Σκυλόσοφος που κατέλαβε τα Γιάννενα το 1611, επί κεφαλής των αγροτών και πέθανε με φρικτά βασανιστήρια, δεν υπήρξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, δεν υπήρξε ο Λάμπρος Κατσώνης, ενώ είναι άγνωστο ποιοι παρέδωσαν τον Ρήγα στα χέρια των δολοφόνων του!
Αυτή είναι η συνταγή της λοβοτομής που έχει επιβάλει το ΕΛΙΑΜΕΠ και η παρέα του Παπαχελά μέσα από το εκδοτικό συγκρότημα που ελέγχουν. Για να μπορέσει να περάσει ο γενιτσαρισμός του μνημονίου και η νέα κατοχή πρέπει να απαλείψουμε κάθε παράδοση Αντίστασης. Και βεβαίως το αρχέτυπό της, η Επανάσταση του 21 πρέπει να συκοφαντηθεί. Ωχριά το ρεπούσιο άγος μπροστά σε εκείνο των Τατσόπουλου-Βερέμη. Άραγε θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες για να τους υποχρεώσουν να το μαζέψουν, όπως έγινε με το βιβλίο της 6ης Δημοτικού;
Πάντως η Σπίθα έχει ανάψει και το νέο εγχείρημα της λοβοτομής θα αποτύχει παταγωδώς!

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes