ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Εικόνες από την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης και της βρώμας


9 Μαΐου 2013

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε φωτογραφίες μέσα απο Κινέζικο τραίνο. Πρέπει να δείτε τη βρώμα και τη φτώχεια στην οποία ζούν οι άνθρωποι του υπαρκτού κομμουνισμού εκεί. Λέγεται ότι είναι τόση η φτώχεια, που οι άνθρωποι εκεί τρώνε οτιδήποτε έχει τέσσερα πόδια εκτός απο τα τραπέζια και τις καρέκλες. Το ΚΚ της Κίνας έχει μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φτώχειας και της ανέχειας. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί Κινέζοι να επιθυμούν να εργαστούν σε εταιρείες στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις είναι κάτι που επιθυμεί το καθεστώς της Κίνας σα διέξοδο στα πολιτικά αδιέξοδα που έχει. Τα νησιά Σενκάκου και άλλα τέτοια θέματα αναδύονται όποτε το αυστηρό Κινεζικό καθεστώς έχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ευήκοα ώτα made in USA. Στο τέλος, οι μεγάλες τσέπες συναντώνται…
Το ΚΚ της Κίνας στις “επενδύσεις” του σε ξένες χώρες π.χ. της Αφρικής, δεν χρησιμοποιεί το ντόπιο εργατικό προσωπικό αλλά στέλνει τους δυστυχείς πολίτες της σαν μετανάστες, που σιτίζονται σε πόλεις Chinatown που φτιάχνονται δίπλα στο χώρο των επενδύσεων. Απο κοντά θα έλθει και η Κινεζική Μαφία, όπως έγινε με τόσους άλλους μετανάστες που ήλθαν στην Ελλάδα. Τα κέρδη όλων θα φεύγουν απο την Ελλάδα και θα επενεπενδύονται στην Κίνα. Αυτό είναι το είδος των επενδύσεων, που ο σημερινός Πρωθυπουργός επιφυλάσσει για την Ελλάδα με το ταξείδι του παρέα με τους 50 ολιγάρχες στο Πεκίνο.


Ολα αυτά αφήνουν πολύ κέρδος αλλά όχι στους εργαζόμενους… στα αφεντικά.

Οι εικόνες που βλέπει κανείς είναι σαν χίλιες λέξεις και περιγράφουν τη φτώχεια, τη κουλτούρα, τον πολιτισμό που θέλει να φέρει ο Σαμαράς στην Ελλάδα από την Ασία χάριν μιας ανάπτυξης, που δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα για την Ελλάδα, όπως έγινε και με τη Cosco στο Πειραιά.
Είναι θλιβερές εικόνες απο τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ του μέλλοντος, εικόνες μιας Ελλάδας του αύριο. Η Ελλάδα σβύνει και μαζί και οι άνθρωποί της. Εχει γίνει πολύ μικρό το χωράφι για να ταίσει τους πάντες. Τα τζάκια του εσωτερικού ψάχνονται έξω. Θύματα θα είναι πάλι οι πολίτες, όπως πάντα.
Σε αυτό το χάλι θέλετε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας;

Aντέχετε ακόμη αυτή τη κατάσταση; Περιμένετε απο τους άλλους να σας λύσουν τα προβλήματα. Είστε καλά;

Με τη ψήφο σας, έχετε δώσει δικαίωμα στη κυβέρνηση των τριών αρχιγών να προχωράει σε τέτοιες επιλογές επενδύσεων;
Μάτια δεν έχετε; Πού τα έχετε τα μάτια σας; Τις βλέπετε τις φωτογραφίες; Ξαναδέστε τις. Πάλι.
Τι τρώτε; Ξέρετε τί τρώτε; Αμφιβάλλω. Κάτι τρώτε εσείς. Δεν εξηγείται.
Kάνει το κράτος δειγματοληπτικά υγειονομικούς ελέγχους σε μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα για μεταφορά ασθενειών; Οχι; Γιατί; Eϊναι αντιρατσιστικό; Ποιά το λέει αυτό; Η αρρώστεια των πτηνών θερίζει κόσμο στην Κίνα και δεν είναι μόνο η Κίνα. Σε όλη την Ασία υπάρχει πρόβλημα από αρρώστειες. Στη φτώχεια, στη βρώμα και με την έλλειψη πληροφόρησης και φαρμάκων αναπτύσσονται πολλοί ιοί. Θα δείτε πόσα νέα κόμματα θα αναδειχτούν στο μέλλον για να “ανανεωθεί” το πολιτικό τοπίο. Τα ίδια πρόσωπα θα είναι αλλά εσείς… Καταλαβαίνετε… Σημαιούλες, συμβόλαια, κλάξον, φιλιά με σάλια στα χέρια κλπ. Διανόηση. Η χαρά του καραγκιόζη.
2 εκ. μετανάστες είναι υπερβολικό να απορροφηθούν από την οικονομία και τη κοινωνία μιάς χρεοκοπημένης χώρας όπως η Ελλάδα, που δεν την αφήνουν να παράγει ούτε το γάλα της. Τελεία και παύλα.

Αντί επιλόγου

Σε ποιά οικονομική θεωρία  η κυβέρνηση στηρίζει τέτοιες επιλογές ποιότητας στις επενδύσεις για ανάπτυξη; Στη θεωρία της αρπακώλας ή της βουτηχτής;
Ολοι όσοι επενδυτές έλθουν στην Ελλάδα θα παίρνουν τα κέρδη τους και θα φεύγουν. Κανένας δεν θα κάνει επανεπένδυση στην Ελλάδα που είναι το ζητούμενο για να γίνει ανάπτυξη. Το τραπέζι του φαγητού θα αδειάζει γρήγορα και τα πιάτα θα φεύγουν για έξω. Αυτό το καταλαβαίνετε; Ξαναδιαβάστε το. Πάλι.
Η Ελλάδα κυβερνάται απο εγκαθέτους, από αδιάφορους και από τεμπέληδες που πέφτουν ακόμη και απο τις καρέκλες τους στη Βουλή! Ακου να δείς! Πώς δεν χτύπησε με το κεφάλι να γίνει γιορτή στο Σύνταγμα! Ο άλλος κατούρησε στη πόρτα του Mega. Νηπιαγωγείο! Πώ ρε επίπεδο. Χαμπέμους. Αλλο αυτό.

Απο δώ και πέρα ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τί θα κάνει και πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει οικονομικά. Οι αυτοκτονίες και τα χάπια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες έχουν χαθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Μπορεί και παραπάνω… Σε διαρκή μετάγγιση είναι οι τράπεζες και συνέχεια με τα δανεικά που παίρνουμε κλείνουν τρύπες πηγαδιών. Για ένα εισαγγελέα θα ήταν έργο ζωής αν έκανε πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχο σε μία μόνο τράπεζα. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να κρατικοποιηθούν; Mέχρι κανένας έλεγχος να μη μπορεί να βρεί τίποτα; Μάλλον ναί.
Είδατε στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν οι πολιτικοί του μνημονίου να φτιάξουν καμμία βιομηχανία στη χώρα; Στο δημόσιο ετοιμάζονται να ξαναδιορίσουν κόσμο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Το δημόσιο όμως δεν παράγει.
Αυτοί οι τύποι πρώτα για τις προίκες των εργολάβων, για την φορολογική ασυλία και για τα μεταφορικά φυσικού αερίου από τη Κύπρο ή προιόντων απο τη Κίνα των μαουνιέρηδων φροντίζουν. Θα φάνε και τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε κοινωφελή έργα  και σε δρόμους που η χώρα δεν χρειάζεται (ούτε εξαγωγές, ούτε παραγωγή γίνεται με τέτοιες επιλογές), σε άλλες επιλογές “τρίχες” και σε έργα για PC. Υπηρεσίες που δεν εξάγονται δεν πρέπει να επιδοτούνται, αυτοί όμως εκεί. Τα ίδια… Κατάλαβατε, γιατί άλλαξε το όνομα του ΣΕΒ;
Στόχος λένε ότι είναι να δοθούν (σε φίλους, αυτό εννοείται) οι επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ για να κινηθεί η αγορά…
Το φάγατε και αυτό; Nα φτύνετε τα κουκούτσια… Αλλος γύρος με τις τράπεζες ξεκινάει πάλι.

Όλα αυτά τα “μπαζώματα” της κυβέρνησης μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τη χώρα; To πιστεύετε;  Είστε τόσο αφελείς;

Πρίν μια βδομάδα υπεγράφη το Μνημόνιο 5 και έρχεται το Μνημόνιο 6… Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα πάλι. Μια δόση επιπλέον θα  δοθεί στην Ελλάδα τώρα και μετά τις εκλογές στη Γερμανία, η κυβέρνηση θα επιβάλλει ξανά νέα μέτρα. Η Ελλάδα είναι ένας θρύλος βλακείας για την Ευρωζώνη.
Δεν σώθηκε η χώρα με ό,τι έγινε, αλλά οι κλέφτες, που τόσο καιρό σβύνουν αποτυπώματα. Πόσες λίστες ακόμη με ονόματα δεν είναι γνωστές; Πόσα μεσαία ονόματα ιδιοκτητών λογαριασμών θα λείπουν ακόμη σε “επεξεργασμένες” λίστες;
Γιατί επιτρέπετε να σας δουλεύουν; Θα σας τα κάνουν χειρότερα. Σας το λένε και οι ίδιοι. “Δεν αντιδράτε”, το είπε και ο Στουρνάρης. Οικειοθελώς και με καμάρι!
Σας τη λένε. Το έχετε καταλάβει; Ti πάει να πεί “Δεν αντιδρoύν οι πολίτες” που λέει; Αντιλαμβάνεστε το αντίκτυπο που έχει η φράση του στο εξωτερικό; Αυτός το αντιλαμβάνεται; Μήπως το κάνει για να ενισχύσει τη Μέρκελ στις εκλογές που πρόκειται να γίνουν στη Γερμανία, με τη μόνη γνωστή παραγωγή της χώρας τον αέρα τον κοπανιστό;
Οταν πουληθούν τα πάντα στην Ελλάδα, θα δουλεύετε για να παράγετε γάλα αλλά δεν θα μπορείτε να το πιείτε γιατί δεν θα έχετε λεφτά να το αγοράσετε. Θα με θυμηθείτε.
Στις πόσες ξυπνάτε;

Εξι θέσεις έπεσε η χώρα τον τελευταίο χρόνο στην ανταγωνιστικότητα.

Πιστεύετε αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι ανεβαίνουν δήθεν οι δείκτες της οικονομίας; Παραμύθια είναι. Ποιός μπορεί να το ελέγξει; To IOBE υπολογίζει αυτούς τους δείκτες, δηλαδή ο Στουρνάρης με το PC του. Είναι τυχαίο ότι ανέβηκε το χρηματιστήριο; Σημειώνετε τουλάχιστο ποιά ΜΜΕ τα λένε τα περί “ανόδου” του χρηματιστηρίου λόγω της καλυτέρευσης των δεικτών της οικονομίας; Θα ήταν χρήσιμο.

Εχει ρίξει πολλά λεφτά τελευταία στην προπαγάνδα η κυβέρνηση

Θυμιζω γνωστές και πρόσφατες ανακοινώσεις.
Η Ελλάδα καινοτομεί. Για να ανεβάσουν το δείκτη ανταγωνιστικότητας. Mε τι καινοτομεί; Mε αυτά που κάνουν Ελληνικές εταιρείες στο εξωτερικό και τα παίρνουν μέσω προγραμμάτων απο την ΕΕ ανοίγοντας γραφεία στην Ελλάδα; Με λαμογιές καινοτομεί;
Τα Ελληνικά ΑΕΙ στα πέντε καλύτερα του κόσμου (κάθε τρείς μήνες το λένε). Black Humor.
Οι Ελληνες διαπρέπουν. Για να υπάρχει ευφορία. Με τις πορδές άλλων βάφουν λουκούμια.
Ελληνας καθηγητής ανακαλύπτει (ένα καθε μήνα…). Aκόμη περιμένω να φτειαχτεί εκείνη η καρφίτσα
Η Ελλάδα ανακάμπτει… (κάθε μέρα). Με 2 εκ. μετανάστες ανακάμπτει; Πρέπει να ξαναγραφεί η οικονομική θεωρία.          
  
Δεν μπορώ άλλο μαζί σας. Ζείτε στο κόσμο σας. Σε αυτό τον κόσμο που ζείτε εσείς, θαύματα δεν γίνονται. Επαναλήψεις κομπινών απο τους γνωστούς λουμπίνες γίνονται.

Μπάμ. Σας τρόμαξα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes