ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ)


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Τέλος εποχής! Κλείνει η ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα – 2.656 εργαζόμενοι απολύονται άμεσα

2. Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό βήμα για την κοινωνία

3. Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…μέσω ΕΡΤ

4. Ένας sniper στην καρδιά του κράτους

5. ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

6. Αφού έκανε... ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ ο Σαμαράς, τώρα την κλείνει!

7. Δεν πέφτει μόνη της η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας της ΕΡΤ

8. Το κτύπημα στην ΕΡΤ δεν είναι αθώο

9. Από σήμερα θα ακούτε μόνο ό,τι γουστάρουν οι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Κυριακού, και λοιπή συμμορία

10. Για την ΕΡΤ...

11. Το Colpo grosso του Σαμαρά

12. Πολύ μικροί και όμως επικίνδυνοι

13. Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !

14. Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

15. Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;

16. Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ
Το τελευταίο αντίο 15/06/2013

17. Η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου : Το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ

18. Μια συζήτηση για την Ελλάδα και την ΕΡΤ
Συζήτηση στο πρόγραμμα Ανιχνεύσεις (16.6.2013)

19. Γιατί δέν ἀφήνουμε τήν ΕΡΤ νά σβήσῃ ἥσυχα ἥσυχα;
Ἀσυδοσίες, εἰς τὰ ἐνδότερα, καταγγελίες
Κοινὴ λογική!, σκέψεις...., τὸ τώρα

20. Περί φασισμού ο λόγος: το επεισόδιο της ΕΡΤ

21. Ο ιστορικός ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ της ΕΡΤ ξεσήκωσε τον κόσμο…

22. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

23. Ζητείται λαός

24. ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

25. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ

26. Ελλάδα, Κύπρος: Δύο κράτη, ένας λαός



1. Τέλος εποχής! Κλείνει η ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα – 2.656 εργαζόμενοι απολύονται άμεσα
Ιουνίου 12, 2013

- Θα δημιουργηθεί νέο κανάλι με λιγότερο προσωπικό που θα μπορεί να κάνει αίτηση με κριτήρια ΑΣΕΠ

- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατακεραύνωσε την ΕΡΤ καταγγέλοντας τεράστια αδιαφάνεια και διαφθορά

- Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντούν με κατάληψη διαρκείας και έκτακτα δελτία ειδήσεων

- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν το νόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ

- Υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ τάχθηκε η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της

- Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ μέχρι την έναρξη του νέου καναλιού

Μία εποχή τελείωσε απόψε! Η ΕΡΤ κλείνει και αυτό πλέον με απόφαση της κυβέρνησης είναι οριστικό. Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνει και οι κρατικές τηλεόρασεις πλέον από τις 12:00 θα δείχνουν μαύρο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει και στη θέση της θα δημιουργηθεί από Σεπτέμβριο ένα νέο κανάλι με πολύ λιγότερο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Πριν ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ιερές αγελάδες που παραμένουν άθικτες, ενώ σημείωσε πως η Δημόσια Τηλεόραση είναι μοναδική περίπτωση σπατάλης και αδιαφάνειας.
 Βέβαια σε αυτό το σημείο ο κ. Κεδίκογλου δεν μίλησε πως για όλη αυτή την εικόνα που περιέγραψε ευθύνες έχουν εκείνοι και κανένας άλλος.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού πληρώνει για την ΕΡΤ περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και κατήγγειλε το κανάλι πως έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
 ”Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια! Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημείωσε επίσης ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό και σαφές οργανόγραμμα και πως το αρχείο της ΕΡΤ θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως όπως και οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες.
Επιπλέον είπε ότι μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο νέος οργανισμός, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν “το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα” και στη συνέχεια θα πληρώνουν πολύ λιγότερα.
Με διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών και την έντονη φημολογία περί κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου.


2. Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό βήμα για την κοινωνία
Ιουνίου 12, 2013

του Κωνσταντή Σεβρή

Το απόγευμα της Τρίτης ο κύριος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απόλυση των εργαζομένων της και τη δημιουργία νέου εθνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, νέο διαγωνισμό για προσλήψεις, με νέα, αυτή τη φορά μνημονιακά και κατοχικά κριτήρια…
Το βράδυ της ίδιας μέρας, η κυβέρνηση έκλεισε όλους τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς, μαυρίζοντας τις οθόνες!
Για να αιτιολογήσει την απόφαση του, μίλησε για προνόμια, αδιαφανείς προσλήψεις και κακοδιαχείριση κονδυλίων και τμημάτων του προϋπολογισμού.
Πίσω από όλα αυτά ποιος βρίσκεται; Δεν βρίσκεται το σύνολο των πολιτικών ελίτ που στην προσπάθειά τους να κομματικοποιήσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, προσλάμβαναν - αιτιολογούσαν αργομισθίες και πέταγαν λεφτά σε παραγωγές «σκουπίδια»; Κάθε μια από τις τηλεοπτικές περσόνες που ακριβοπλήρωσε ο ελληνικός λαός, δεν προσλήφθηκε για να «καθαρίζει» τα απόνερα της αντιπολιτευτικής κριτικής; Πίσω από τους διαγωνισμούς «φάντασμα» δεν κρυβόταν το μακρύ χέρι του Πασοκικού ή του Νεοδημοκρατικού παρακράτους;
Έταξε ο κύριος Κεδίκογλου στους πολίτες πως δε θα πληρώσουν το «χαράτσι» της ΕΡΤ για όσο αυτή εκπέμπει μια «μαύρη» εικόνα.
Όλα αυτά τα χρόνια, που διακόπτονταν το πρόγραμμα της ΕΡΤ για διαφημίσεις, δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων, όπως προσπαθεί να κάνει ένας μικρός επαρχιακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός; Όλα αυτά τα χρόνια, υπουργεία, οργανισμοί και άλλοι φορείς έδιναν χρήματα στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ουδείς από τους προϊστάμενους του αρμόδιου υπουργείου δεν συντόνιζε και αξιοποιούσε τα χρήματα αυτά για να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Το έγκλημα έγινε, οι εγκληματίες έχουν όνομα, κόμμα και διεύθυνση.
Συνάμα, όμως, ουδείς μπορεί να αιτιολογήσει την απόφαση. Μέσα σε ένα απόγευμα χιλιάδες εργαζομένων, όχι μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και απλοί τεχνικοί, σε πανεθνικό επίπεδο χάνουν τη δουλειά τους. Χάνουν το εισόδημα με το οποίο συντηρούσαν τις οικογένειές τους. Προστίθενται στο μακροσκελέστατο κατάλογο των ανέργων, σε εκείνη τη λίστα που αποδεικνύει την αποτυχία της μειοδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά και το λαοκτόνο χαρακτήρα της γερμανικής επικυριαρχίας. 
Η πολιτική ευθύνη βαραίνει κατάφορα τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, για τις παρελθούσες και τις σημερινές τους αποφάσεις. Για το ξεχαρβάλωμα και τη διάλυση ενός ακόμα δημοσίου οργανισμού και την οριστική του παράδοση στην «τουρκολάγνα» ιδιωτική τηλεόραση. Κι αν η ΔΗΜΑΡ για ακόμα μια φορά σωπάσει, θα ταυτιστεί στις συνειδήσεις των πολιτών με την πιο τυχοδιωκτική πολιτική οντότητα που πέρασε από το πολιτικό βίο του τόπου.
Η κοινωνική ευθύνη, όμως, της σωτηρίας και της ανασύνταξης της εθνικής ραδιοτηλεόρασης, βαραίνει τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Ήδη ξεκίνησαν οι διακηρύξεις των συνδικαλιστών για τις μαύρες οθόνες, τις «άφαντες» εφημερίδες και τα κλειστά ραδιόφωνα. Δελτία των 8 δεν προβλήθηκαν. Σε αυτό ακριβώς επενδύει η τρικομματική κυβέρνηση. Στη σιωπή!
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ή θα υπογράψουν ένα νέο συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό, ή θα δουν την πλάτη του. Οι «προβαλλόμενοι» δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια που η ελληνική κοινωνία μαστίζονταν από την παρακμή, τον παρασιτισμό και την εξαθλίωση, έκλεισαν το στόμα τους. Σιώπησαν. Πρόδωσαν την κοινωνία, με τη στάση τους.
Τα χρόνια που πέρασαν, έφτασαν στα χέρια τους ειδήσεις που δεν έπαιξαν, που δε προβλήθηκαν ποτέ. Πληροφορίες, που, αν έρχονταν στο προσκήνιο, θα μπορούσαν να περισώσουν κάτι από τον πλούτο που σκόρπισαν τα κοράκια της μεταπολίτευσης στα τζάκια, στους επαγγελματίες χειροκροτητές και στους κάθε λογής βασικούς μετόχους. Για το αυτό το λόγο (η ΕΡΤ) αποκαλείται δημόσια και εθνική, κομμάτι και περιουσία του ελληνικού λαού, ώστε να υπερβαίνει τη σκόπελο της σφαίρας του ιδιωτικού και κρατικού. Να παρουσιάζει θέματα που «κόβονται» από τον Δ. Ο. Λ., τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Βαρδινογιάννη και τις πολιτικές μαριονέτες τους.
Ας τα καταθέσουν όλα στην κοινωνία, για να «καθαρίσουν» από την «αλητεία» και το «ρουφιανιλίκι», όρους που εύλογα τους απέδωσε η κοινωνία για τη στάση τους. Να δώσουν στο φως της δημοσιότητας, όλα εκείνα που άκουσαν ως «εντολές», που είδαν στα ταξίδια τους με τις ηγεσίες. Να μιλήσουν για όλα όσα είδαν στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Τα ξέρουν, τα κατέγραψαν, τα έκρυψαν…
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα θελήσουν την στήριξη των εργαζόμενων του κλάδου τους. Πώς κάτι τέτοιο θα γίνει όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, απολάμβαναν προνόμια που εξασφάλιζαν με την απευθείας τους συνδιαλλαγή με το πολιτικό κατεστημένο; Μόνο εάν εκπονήσουν οι ίδιοι ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο λειτουργίας και διαχείρισης του οργανισμού, που θα θέτει φραγμούς στο κομματισμό, την παρασιτική οικονομική διαχείριση και την αδιαφάνεια που μαστίζει τον οργανισμό, όμοια με την ευρύτερη σφαίρα του δημοσίου. Μόνο με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να συναντήσουν τις αγωνίες των συναδέλφων τους και να κτίσουν εκ νέου, σχέσεις συναδελφικής αλληλεγγύης μαζί τους.
Βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς. Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, βλέποντας δεκαετίες το πάρτι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τα χρήματά του να ξοδεύονται στα φορέματα της κάθε «τραγουδιάρας» για τη Eurovision ή στα πολυτελή στούντιο που πλάσαραν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, είχε αγανακτήσει. Και ακούστηκαν εύηχες σε αυτούς οι διακηρύξεις του κυρίου Μόσιαλου. Αυτό το κλίμα προσπαθεί να καπηλευτεί η Χρυσή Αυγή, που λεκτικά «συγκυβερνά» με την οπτική της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ.
Ας στοχαστούν όλοι αυτοί, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εθνικού οργανισμού που λειτουργεί εντός και εκτός ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. Και κυρίως, τη συνεισφορά του οργανισμού, στη διατήρηση επαφών του εκτός Ελλάδας ελληνισμού, με τον τόπο του. Ας σκεφτούν τη συνεισφορά του οργανισμού στον πολιτισμό, στη σφαίρα των γραμμάτων και των τεχνών. Ας στοχαστούν τη συνεισφορά του στη διατήρηση και την ενίσχυση της ορθόδοξης παράδοσης.
Ανοιχτοί πομποί σε όλα τα εθνικής και τοπικής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικά στούντιο. Βήμα σε όλους τους αποκλεισμένους των προηγούμενων δεκαετιών. Ανοιχτό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό βήμα για την κοινωνία. Ανοιχτοί σταθμοί, εφημερίδες και ραδιόφωνα. Σύγκρουση ουσίας με τα υπολείμματα της Μεταπολίτευσης. Δώστε στην Κοινωνία τα άπλυτα τους!


3. Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…μέσω ΕΡΤ

Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ; Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;
12 Ιουνίου 2013

Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»…
Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.
Στα όσα προφασίζεται, η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες.
Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν, αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα, από την ΕΡΤ.
Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…
Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
Εκείνο που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως στην περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας....
Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία.
Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
Αυτός, εξάλλου, είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται ''Ελλάδα'', και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και, τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.
Ναι, η Ευρώπη αλλάζει, και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανές εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους.
Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται ''Ελλάδα''. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν ο,τιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.
Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
Στο επόμενο διάστημα, θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.
Κλείνοντας, και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:

  Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
  Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
  Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;

Αναγνώστης

ΥΓ: Από το βράδυ της σήμερον 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ παύει να εκπέμπει πανελλαδικά, αφού τα στρατεύματα κατοχής αποφάσισαν το κλείσιμό της.
Έτσι, θα λειτουργούν ιδιωτικά κανάλια, που λειτουργούν με δημόσιες συχνότητες και θα είναι κλειστή η ΕΡΤ στην οποία ανήκουν οι συχνότητες;
Πότε θα πληρώσουν και οι καναλάρχες για τη δημόσια περιουσία που έχουν τσάμπα εδώ και χρόνια και μάλιστα ζούσαν με κρατικές διαφημίσεις;

Ακολουθεί η κυβερνητική θλιβερή προπαγάνδα – απάντηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης δίνονται οι εξής απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ:

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:

Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ;

Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο Υπ. Οικ., που, νομικώς, και για όσο διάστημα χρειαστεί, θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων;

Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ. Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου, που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.

Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση; 

Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας.

Η ΕΡΤ δεν κλείνει  υπό καμία πίεση για απολύσεις; 

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργίᾳ;

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα, που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Παραδείγματα:

  Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
  Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
       Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
       Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
       Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως.
       Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
       Να αλλάξει κάτι στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
       Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
       Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων  με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700)  ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης,  αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

Γιατί  κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός

  Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

–Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται. Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.

–Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν. Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.

  Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
  Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
  Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επελέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
  Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
  Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
  Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.

Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει;

  Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
  Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
  Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
  Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
  Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

Τι θα γίνει με όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση;

  Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή;

  Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση, το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια,

Θεία Λειτουργία

Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.





4. Ένας sniper στην καρδιά του κράτους

12 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Ο κόσμος που κατά χιλιάδες άρχισε να συρρέει χθες προς το μέγαρο της ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν πέσει η αυλαία του τελευταίου της δελτίου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό, αυθόρμητης προσέλευσης τα τελευταία χρόνια, ίσως μόνο κατά κάποιο τρόπο στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, αλλά και πάλι τα δύο γεγονότα δεν είναι συγκρίσιμα.
Το πλήθος ήταν πράγματι τεράστιο, δεν συζητάω για τους εντός του περιβόλου, που είχε γεμίσει ασφυχτικά, αλλά για όσους είχαν γεμίσει εξ ίσου ασφυκτικά τη Μεσογείων, από το ραδιομέγαρο μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής προς τα δεξιά, και μέχρι εκεί που έβλεπα, προς τα αριστερά. Και, σίγουρα έβλεπα πολύ μακριά. Κόσμος κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, και παιδιά, κυριολεκτικά, κι ας είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν τα παιδιά θα έπρεπε να ήταν ήδη στα κρεβάτια τους και να ονειρεύονται. Τι; Αλλά αυτό είναι για άλλη κουβέντα.
Τι έφερε λοιπόν αυτό το πλήθος προς τα κει; Ήταν τόσο το γεγονός του κλεισίματος της  δημόσιας τηλεόρασης που ξεδίπλωσε νοσταλγικές πτυχές και το συγκίνησε; Μπορεί να μέτρησε κι αυτό, αλλά όχι τόσο πολύ, τολμώ να υποθέσω, μιας και όλο τον προηγούμενο καιρό, που πολύ πιο πολύτιμα δημόσια αγαθά συρρικνώνονταν μέχρι εξαέρωσης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, περίθαλψη κ.ά., αυτό παρέμενε ασυγκίνητο και αδρανές.
Φαντάζομαι ότι αυτό που μέτρησε ήταν το σοκ. Το σοκ από την αστραπιαία και απροειδοποίητη διάλυση ενός μεγάλου οργανισμού, το σοκ από το μαζικό και ανελέητο πέταμα στη χωματερή της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων, το σοκ από το ύφος, αυταρχικό μέχρι ανατριχίλας, του διατάγματος κατεδάφισης, ύφος, σκληρό, στυγνό, ξερό, αποφασιστικό, φασιστικό.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο ψηλά και για πόσες μέρες στις εφημερίδες βρίσκονται θέματα που σχετίζονται με επικείμενες μαζικές απολύσεις και επικείμενο, (καιρό πριν συμβεί, που μπορεί τελικά και να μην συμβεί), κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών, κλπ., στο εξωτερικό. Δεν είναι ένα γεγονός που κάποιος συντάκτης μπορεί να ξεπετάξει με μια δυο αράδες στα ψιλά. Μια ορφανή δολοφονία μπορεί, ίσως και με δυο και τρεις. Ποτέ όμως, τις μαζικές.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ, λοιπόν, αυτό που έβγαλε τον κόσμο από τα σπίτια του, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σοκ και η παράλυση που προκαλεί στο σβέρκο το άγγισμα της άκρης μιας ψυχρής μεταλλικής κάννης.
Χθες, ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά ''sniper''. Ο πληρωμένος, ψυχρός δολοφόνος που εγκατεστημένος στη σκεπή πάνω από μια πλατεία, γυρίζει την κάννη κατευθείαν στο πλήθος από κάτω, και πυροβολεί τον οποιονδήποτε μέχρι να μετρήσει τόσες πτώσεις, όσες οι εντολοδόχοι του έχουν ορίσει.
Τη μάσκα αυτή του δολοφόνου είδε χθες η Ελλάδα, αυτήν ακριβώς και ο κόσμος όλος, και φρίκιασε. Και όπως, όταν κάποιος που έχει αντικρύσει τη φρίκη στη θέα ενός κατακρεουργημένου πτώματος ή μιας αδιανόητης καταστροφής ανοίγει την πόρτα και πετάγεται πανικόβλητος στο δρόμο, θέλοντας να διώξει την εικόνα και να βρει παρηγοριά σε άλλους ομοιοπαθείς, έτσι ήταν και χθες, μ’ ένα κόσμο που έβλεπε την κάννη ήδη να τον σημαδεύει και δεν άντεχε να νοιώθει μόνος αυτή τη στιγμή.
Αγαπητοί φορολογούμενοι, μην πλανιέστε άλλο. Όσοι ακόμα δεν το αντιληφθήκατε, και είναι φυσικό μετά από τόσους τόνους λάσπης και προπαγάνδας, τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται πλέον στο όνομά σας. Οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες που πετσοκόφτηκαν, φορολογούμενοι ήταν κι αυτοί. Όπως, άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι…



5. ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

12/6/13

.................Χάρις Βλαβιανός: Περί της ΕΡΤ και άλλων πολλών αμαρτημάτων

1. Όταν καταρρεύσει ένα κτίριο αναζητούμε συνήθως τις ευθύνες σε αυτούς που το έκτισαν - αρχιτέκτονες / μηχανικούς. Την ΕΡΤ - αυτή την ΕΡΤ που είχαμε μέχρι σήμερα - την είχαν κτίσει δύο αρχιμηχανικοί: το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
2. Επί χρόνια η ΕΡΤ ήταν το παραμάγαζο αυτών των δύο κομμάτων. Το γέμιζαν με "δικά τους παιδιά" για να μπορούν να το ελέγχουν αποτελεσματικά. Ο αριθμός των εργαζομένων, ο ρόλος τους, η απόδοσή τους, κλπ, δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν. Η ΕΡΤ που θα μπορούσε να λειτουργει με 1.500 ανθρώπους, έφτασε στις μέρες της "δόξας" της ν' απασχολεί τετραπλάσιο αριθμό. Είχα φίλους [δεν είναι της ώρα να αναφέρω ονόματα] που πήγαιναν στην ΕΡΤ στο τέλος του μήνα απλώς και μόνο για να εισπράξουν το μισθό τους. Δεν το ήξεραν αυτό οι πάντες; Το ήξεραν φυσικά. Γιατί δεν μιλούσαν; Γιατί οι περισσότεροι είχαν βρεθεί στην ΕΡΤ εξαργυρώνοντας την κομματική τους ταυτότητα.
3. Οι ειδήσεις της ΕΡΤ [μέχρι πρόσφατα] ήταν επί της ουσίας καθαρή κομματική προπαγάνδα. Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ακούγαμε [σχεδόν ναρκωμένοι από την πλήξη και την βλακεία] τις οργισμένες ανακοινώσεις του κυβερνητικού του εκπροσώπου, που απαντούσε στις αντίστοιχες ανακοινώσεις της ΝΔ. Τον τελευταίο λόγο βέβαια είχε πάντα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όφειλε να αποστομώσει τον αντίπαλό του. Αν ερχόταν η ΝΔ στα πράγματα το παιχνίδι άλλαζε - δηλαδή άλλαζε η σειρά των ανακοινώσεων και ο χρόνος που διατείθετο στον κάθε ομιλητή.
4. Η σπατάλη που έγινε όλα αυτά τα χρόνια - ΚΑΙ με τις εξωτερικές παραγωγές - [τις οποίες αναλάμβαναν πάντα όσοι είχαν μέσο], δεν θορύβησε κανέναν, και όλοι στην ΕΡΤ και στα δύο κόμματα πορεύονταν χαρωπά προς αυτό που νόμιζαν ότι θα είναι η γη Χαναάν. Λάθος. Η γη άνοιξε και τους κατάπιε.
5. Δεν είναι τυχαίο πως όταν το 1987 δημιουργήθηκε ο πρώτος, μη κομματικά ελεγχόμενος, ραδιοφωνικός σταθμός, ο 9.84, το ΠΑΣΟΚ που ήταν τότε στα πράγματα έπαθε πανικό και ο Υπ. Πληροφοριών [ο γελοίος Μαρούδας αν δεν κάνω λάθος] απειλούσε ότι "θα καταρρίψει τον δορυφόρο που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα"! [Ο Μαρούδας σε ρόλο ιάπωνα καμικάζι. Αυτά τα φαιδρά για να μη ξεχνάμε το λαμπρό μας παρελθόν!]
6. Χωρίς κρατική τηλεόραση δεν θα έχουμε βέβαια εκπομπές λόγου, ούτε εκπομπές για την τέχνη, το θέατρο, κλπ. [Όσες φορές έχω μιλήσει στην τηλεόραση για θέματα που αφορύν στην ποιήση ή σε ποιητές (Γκάτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Σικελιανός) ήταν πάντοτε στην ΕΡΤ]. Ο πολιτισμός που προάγουν τα ιδιωτικά κανάλια είναι γνωστός: τουρικικά σίριαλ, Λαζόπουλος, Ράδιο Αρβύλα, Θέμος Αναστασιάδης, κλπ. Σκουπίδια δηλαδή. Τόνοι σκουπιδιών.
7. Θέλουμε εκπομπές όπως το "Παρασκήνιο", το "Μονόγραμμα", ποιοτικά σίριαλ όπως το "Downton Abbey", σωστές ειδήσεις όπου να μην παρελαύνει διαρκώς από μπροστά μας η ελληνηίδα "Mother Teresa" κυρία Βαρδiνογιάννη; Ναι! Άρα η κρατική τηλεόραση είναι αναγκαία.
8. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ναι, στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ, αλλά άμεσο άνοιγμα μιας άλλης, νέας, ανεξάρτητης, ακόμη πιο ποιοτικής ΕΡΤ - που να μη τη στοιχειώνουν τα βαμπίρ της μεταπολίτευσης. Αυτά που της ήπιαν αργά-αργά και μεθοδικά το αίμα.

ΥΓ.: Τώρα που κατέρρευσε το κτίριο όλοι φωνάζουν, αλλά δεν είδα σε όσα διάβασα καμία αυτοκριτική. Ωραίο και βολικό να ηθικολογεί κανείς αναδρομικά. Αλλά ανέντιμο.- (12/6/2013, 13:15:59)

........... Jose Manuel Lamarque: Εδώ  Αθήνα...

Η ΕΡΤ δεν εκπέμπει πια. Η Ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει σιγήσει. Κι αυτό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, ό, τι καλύτερο δηλαδή ως απόδειξη της υποταγής!
Οι Έλληνες δεν θα ενημερώνονται από μια δημόσια υπηρεσία, αλλά από ισχυρά λόμπυ και μεγαλοκαναλάρχες. Οι Έλληνες δεν έχουν πια δικαίωμα στην πληροφόρηση. Και όταν διαγράφουμε πληροφορίες, τότε ενισχύουμε τη λογοκρισία, τη δικτατορία.
Αυτή τη φορά δεν είναι οι συνταγματάρχες που πήραν την εξουσία, αλλά οι δωσίλογοι της Ελλάδας.
Μαζί με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δίνουν τη χαριστική βολή τώρα στον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και γι αυτό θα μαθαίνουν μόνο αυτό που θέλουμε να τους δώσουμε.
Η απειλή για την ελευθερία είναι ένα νέο βήμα στην μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανία που διοικείται από ανίκανους να αντισταθούν στις σκοτεινές ξένες δυνάμεις. Η ανάληψη δράσης από την ελληνική κυβέρνηση είναι ντροπή, τόσο έναντι του προσωπικού της ΕΡΤ όσο και έναντι του Έλληνα πολίτη που έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται από μια δημόσια υπηρεσία.

Ένα νέο βήμα έχει γίνει προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των βασικών ελευθεριών!
Η σκιά της ντροπής πέφτει στην Ελλάδα, πρέπει να σώσουμε τον ελληνικό λαό!- ((12/6/2013, 13:20:59)


Εχω ανατριχιάσει. Κατεβάσανε ακόμη και τη σελίδα της ΕΡΤ, τα αρχεία, όλα τα web ανεβάσματα. Μιλάμε για οργανωμένη πολιτιστική επίθεση που δεν ξανάγινε σε κανένα ολοκληρωτικό καθεστώς.



«Το δόγμα του σοκ» εφαρμόζεται πρωτίστως στο ψυχολογικό επίπεδο. Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης έχει συμβολικό χαρακτήρα.


ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ,
 όχι μόνο για όσα προαναφέρθηκαν περί του παράνομου και πραξικοπηματικού τρόπου που επελέγει, αλλά και για λόγους όπως οι παρακάτω:

Η φίλη μου Anthi Gouroudi έγραψε μεταξύ άλλων...

"Ακόμα μην το ξεχνάμε κλείνουν
* Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ,
* Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

* ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!"


Και συμπληρώνω εγώ...
* ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,

* ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

* ΤΟ COSMOS,

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΒΗΜΑ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΙΚΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ,

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!


Σίγουρα στις τάξεις του προσωπικού της, υπάρχουν και λάθος άνθρωποι. Κυρίως όμως υπάρχουν πρόσωπα που τους χρωστάμε πάρα πολλά, τόσο εμείς οι κοινοί θνητοί όσο και ο Πολιτισμός αυτής της χώρας.
Είμαστε δίπλα σ' αυτούς τους τελευταίους!

ΟΧΙ 
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 2500 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ
 ΕΤΣΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗ. ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ. 
ΝΑΙ 
ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ,
 ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ... ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ (εφόσον δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους).



6. Αφού έκανε... ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ ο Σαμαράς, τώρα την κλείνει!
12/6/13

του Γιώργου Δελαστίκ

Ριζική τομή στην πολιτική σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία θα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και των λοιπών μνημονιακών δυνάμεων να κλείσουν χθες την ΕΡΤ. Πρώτα απ' όλα με την απόλυση των 2.656 ατόμων που εργάζονται σε όλους τους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη πιάνει τον στόχο των 2.000 απολύσεων για τον Ιούνιο που έχει απαιτήσει η τρόικα. Επί της ουσίας, όμως, αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιώδες είναι ότι όταν ο Σαμαράς ξανανοίξει την κρατική τηλεόραση, εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο, θα έχει επιβάλει ένα καθεστώς απόλυτης «μνημονιακής χούντας»!
Είναι εξόφθαλμο, δηλαδή, ότι η ΝΔ και οι πολιτικοί συνεργάτες της θα προσλάβουν μόνο δημοσιογράφους που θα δεχθούν εκ προοιμίου να λειτουργούν ως φερέφωνα και τυφλά όργανα της κυβέρνησης αυτής. Το ομολόγησε, άλλωστε, εμμέσως εν τη ρύμη του λόγου του κατά την εκφώνηση του έκτακτου ανακοινωθέντος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν είπε ότι η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση θα βρίσκεται στην υπηρεσία της «ανάπτυξης»! Παλιά, δεκαετίες πριν, στα χρόνια της αμερικανόδουλης μετεμφυλιακής Δεξιάς, η «εθνικοφροσύνη» ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει κανείς στο κρατικό ραδιόφωνο.
Στα χρόνια της σαμαρικής Δεξιάς η «ανάπτυξη» είναι ο αναγκαίος όρος πρόσληψης κάποιου στον ραδιοτηλεοπτικό μηχανισμό προπαγάνδας του μνημονιακού καθεστώτος. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η χρησιμοποίηση μιας πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά ωμή παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας, δεδομένου ότι κανένα έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός δεν έλαβε χώρα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, που δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση αυτή, αλλά φυσικά δεν απηύθυναν σχετικό τελεσίγραφο στον Σαμαρά ότι πρέπει να ανακαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ούτως ή άλλως δεν συγκαταλεγόμαστε μεταξύ εκείνων που περιμένουν από την κυβέρνηση αυτή να μην προβαίνει σε αλλεπάλληλες συνταγματικές εκτροπές μερικού χαρακτήρα σε διάφορα θέματα. Ομολογούμε όμως ότι ανατριχιάσαμε μόλις είδαμε στίφη ανδρών των ΜΑΤ να περικυκλώνουν ένα ένα τα κτίριά της, με στόχο ενδεχομένως να τα καταλάβουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Τώρα βέβαια πίσω από τα ΜΑΤ δεν στέκονταν τανκς, όπως την αυγή της 21ης Απριλίου 1967, όταν οι πραξικοπηματίες είχαν καταλάβει το ραδιομέγαρο. Υπάρχει όμως μια λογικοφανής απορία.
Γιατί ο Σαμαράς κλείνει την ΕΡΤ, αφού ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει ήδη μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε... «μνημονιακή ΥΕΝΕΔ», σε σύγχρονη εκδοχή δηλαδή του στρατιωτικού καναλιού της εποχής της δικτατορίας; Επιπροσθέτως, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διορίσει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους, τεχνικούς, μουσικούς και πάσης φύσεως υπαλλήλους της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου; Γιατί τότε «σκοτώνουν» τους ανθρώπους που τα ίδια τα δύο κόμματα εξουσίας διόρισαν στο παρελθόν; Η απάντηση είναι απλή. Με τις αλλαγές ηγεσίας που έχουν λάβει χώρα και στα δύο κόμματα εξουσίας και το μίσος πλέον που τρέφουν οι σημερινοί ηγέτες προς τους προκατόχους τους, το ότι ένας δημοσιογράφος είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν λέει τίποτα στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο.
Είναι δυνατόν π.χ. ο Σαμαράς να θεωρεί ομοϊδεάτες του δεξιούς δημοσιογράφους που διόρισε ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Μητσοτάκης; Ο Σαμαράς μισεί βαθύτατα και θεωρεί εχθρούς του ακόμη και τους δεξιούς δημοσιογράφους που ήταν μαζί του όταν αυτός υποκρινόταν τον αντιμνημονιακό! Απολύοντας όλους τους δεξιούς δημοσιογράφους, θα επαναπροσλάβει μόνο τους ελάχιστους ή πολλούς από αυτούς που θα του είναι τυφλά υπάκουοι σήμερα, που θα είναι διαπρύσιοι κήρυκες των αρετών του κατοχικού καθεστώτος! Τα ίδια ισχύουν και με τον Βενιζέλο. Είναι δυνατόν να θεωρήσει δικούς του τους ΠΑΣΟΚους δημοσιογράφους του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ρέππα, του Πρωτόπαπα και λοιπών;
Ούτε κατά διάνοια! Το θλιβερό είναι ότι η ΕΡΤ θα μπει σε φάση απερίγραπτης πολιτικής δίνης, αν περάσει το σχέδιο Σαμαρά και διορίσει τους δικούς του. Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες από αυτούς θα απολυθούν μόλις αλλάξει η κυβέρνηση ως «μίσθαρνα όργανα του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος» και οι εκκαθαρίσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη.



7. Δεν πέφτει μόνη της η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας της ΕΡΤ
13/6/13

του Γιώργου Δελαστίκ

Οχι, δεν επίκειται η κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ λόγω αποχώρησης του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από το κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της απαράδεκτης και εκβιαστικής στάσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που με χουντική νοοτροπία και αντισυνταγματικό τρόπο έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε πάνω από 2.500 εργαζόμενους σε μια μέρα! Αρχίσαμε έτσι το άρθρο μας γιατί επιθυμούμε να εκφράσουμε την άποψή μας για το θέμα που κυριάρχησε χθες στην πολιτική ζωή της χώρας. Απίθανα σενάρια κάθε προέλευσης εσκεμμένα έθεταν σε κυκλοφορία κύκλοι ακόμη και της ΝΔ, οι οποίοι υποβλέπουν τη θέση του αρχηγού της Δεξιάς και πολύ θα ήθελαν την ανατροπή του Σαμαρά για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Οποιος όμως δίνει βάση σε τέτοιες αφελείς εικασίες σημαίνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το θεμελιώδες: ότι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση! Το μοναδικό πράγμα που δεν συζητούν με τίποτα είναι να φύγουν από την κυβέρνηση! Ολα τα υπόλοιπα μπορούν να τα κουβεντιάσουν, αρκεί να μη θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση! Ο λόγος είναι απλούστατος: αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση σημαίνει ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και άμεση προκήρυξη εκλογών.
Στις εκλογές αυτές όμως το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό και η ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί λίγο πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει -συμβολικά μιλώντας- ότι την ίδια τη νύχτα των εκλογών θα καρατομηθούν τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης από αρχηγοί των κομμάτων τους προκειμένου με άλλους ηγέτες το όποιο ΠΑΣΟΚ και η όποια ΔΗΜΑΡ έχουν απομείνει να προσπαθήσουν να προσκολληθούν ως δήθεν ανανήψαντα, αντιμνημονιακά πλέον κόμματα, στον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός έχει βγει πρώτο κόμμα.
Τρελοί είναι επομένως ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την κυβέρνηση, έστω και ως εταίροι κατωτάτης υποστάθμης, και να οδεύσουν αμέσως και με τη δική τους βούληση προς την πολιτική γκιλοτίνα των εκλογών αντί να συνεχίσουν να δρέπουν τους καρπούς της εξουσίας ίσως και για τρία χρόνια ακόμη; Από πλευράς προσωπικού πολιτικού συμφέροντος θα ήταν όντως ανόητοι για να επιλέξουν την πολιτική αυτοκτονία. Αυτό το γνωρίζει άριστα ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου πιθανότατα θα τελείωνε ακαριαία και η δική του πολιτική καριέρα αν προκήρυσσε εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής εναντίον του λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ, όπου η πιθανότητα να βγει τώρα η ΝΔ πρώτο κόμμα θα ήταν πολύ περιορισμένη.
Το κύριο στοιχείο όμως είναι πως ο Αντ. Σαμαράς ξέρει ότι έχει στο χέρι τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη και γι' αυτό τους εκβιάζει ωμά. Τόσο με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αν τολμούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης ας τον ρίξουν όσο και με την επικρεμάμενη χθες απειλή ότι θα καταθέσει πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, εξαναγκάζοντας έτσι τους Βενιζέλο και Κουβέλη να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Μέσω της ταπείνωσης των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο Αντ. Σαμαράς θέλει όχι τον απλό δημόσιο εξευτελισμό τους, αλλά τη μετατροπή τους σε ακόμη περισσότερο πειθήνια και άβουλα όργανά του, που να μην τολμούν να του προκαλούν έστω και δευτερεύοντα μικροπροβλήματα στο μέλλον. Η επίδειξη πυγμής όμως του πρωθυπουργού με την απόλυση δυόμισι χιλιάδων ανθρώπων δεν αποσκοπεί πρωτίστως στη διαπαιδαγώγηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που άλλωστε συνιστούν τόσο μεγάλο κίνδυνο για την πολιτική Σαμαρά όσο ένα σκυλάκι πεκινουά της αγκαλιάς.
Ο πρώτος στόχος του δεν είναι καν η μετατροπή της ΕΡΤ σε ακραιφνή «μνημονιακή γιάφκα», πειθαρχημένη στην κυβέρνηση Σαμαρά όσο η χουντική ΥΕΝΕΔ στους δικτάτορες Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη. Πάνω απ' όλα ο Αντώνης Σαμαράς θέλει με τις αποκρουστικά μαύρες οθόνες των κρατικών καναλιών να τρομοκρατήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να τσακίσει κάθε διάθεσή του για αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική.
Η συστηματική παραβίαση άρθρων του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό αποτελεί πτυχή της ίδιας προσπάθειας προώθησης αυτού του στόχου. Θέλει να φοβίσει τον λαό, γιατί μόνο ο φόβος και η βία διασφαλίζουν σίγουρα την υποταγή των πολιτών στο νέο μνημονιακό καθεστώς που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων και καταστρέφει εκατομμύρια ζωές. Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν τον λαό μας όταν ο Σαμαράς διέταξε να κοπεί το σήμα της ΕΡΤ συμβολίζουν το μέλλον των Ελλήνων και της δημοκρατίας στη χώρα μας.



8. Το κτύπημα στην ΕΡΤ δεν είναι αθώο
Ιουνίου 12, 2013

Πέτρος  Χασάπης
Πιθανολογούμε ότι το σκληρό κτύπημα στο Εθνικό Δίκτυο Πληροφόρησης του ελληνικού λαού δεν είναι τυχαίο, ούτε μια πρόχειρη λύση για να παρουσιάσει η κυβέρνηση κάποιους απολυμένους από το Δημόσιο, όπως διαρρέουν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος. Πέρα από το ότι η διάλυση της ΕΡΤ παραδίδει το σύνολο της πληροφόρησης του λαού  στη διαπλοκή που μας πλασάρει τον Σουλεϊμάν ως πρότυπο, υπάρχει κάτι πιο βαθύ. Με το κτύπημα στην ΕΡΤ ουσιαστικά κτυπιέται η καρδιά του κράτους. Αν τελικά περάσει η διάλυση της ΕΡΤ, ποιος θα ασχοληθεί άραγε μετά με την κατάργηση του άλφα ή του βήτα οργανισμού και την απόλυση κάποιων χιλιάδων εργαζομένων; 



9. Από σήμερα θα ακούτε μόνο ό,τι γουστάρουν οι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Κυριακού, και λοιπή συμμορία

12 Ιουνίου 2013

Αρκεστείτε λοιπόν στο …Φατμαγκιούλ και τον Σουλεϊμάν και σκάστε.
Ο Σαμαράς με τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και τις επιστρατεύσεις επιχειρεί να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του εκλογικού παιχνιδιού στο κατοχικό σκηνικό. 
Από τη στιγμή που η «αντιπολίτευση» έχει επικυρώσει και νομιμοποιήσει αυτά τα πραξικοπήματα ΕΝΤΟΣ της Βουλής (η συμμετοχή στη Βουλή είναι νομιμοποίηση), και από τη στιγμή που κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια στις επιστρατεύσεις και τους στρατιωτικούς νόμους της δωσίλογης κυβέρνησης (τις επικύρωσε και αυτές με τις δημοκοπίες ΕΝΤΟΣ Βουλής), ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ άνοιξε το δρόμο (η «αντιπολίτευση») για την κλιμάκωση κυβερνητικών πραξικοπημάτων…
ΤΩΡΑ ο Σαμαράς πάει καβάλα στο άλογο και τους διασύρει ολοκληρωτικά: Τους σέρνει στη Βουλή σε κάθε νέο πραξικόπημα και εκβιάζει τους πάντες (όλα τα κομματικά ανδρείκελα κάθε είδους και χρώματος) να …τον ρίξουν!!! 
ΤΩΡΑ ο Σαμαράς τις εκλογές δεν τις φοβάται, διότι έχει συσπειρώσει το δεξιό και ακροδεξιό χώρο (δούλεψαν πολλοί και συστηματικά γι αυτό) σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτοί που θα βατερλοποιηθούν θα είναι οι άλλοι… 
Το πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ κουρελιάζει κυριολεκτικά και τους κυβερνητικούς του εταίρους. Τους τσαλαπατάει αγρίως και τους προκαλεί να τον «ρίξουν», πράγμα που δεν θα το κάνουν και έτσι θα τους εξευτελίσει ακόμα περισσότερο. Δεν θα το κάνουν, διότι οι κυβερνητικοί εταίροι του Σαμαρά τρέμουν τις εκλογές όσο κανένας άλλος… 
Το «καψόνι» του Σαμαρά θα τους ρίξει στα έσχατα όρια του εξευτελισμού τους. Το ίδιο το νέο πραξικόπημα του Σαμαρά θα γελοιοποιήσει και τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος… 
Θα παραμείνουν ΟΛΟΙ στη Βουλή για να καταναλώσουν τις γνωστές ομοβροντίες «αριστερής» δημοκοπίας και έτσι θα ανοίξουν το δρόμο σε νέους στρατιωτικούς νόμους… 
Διότι θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μόλις η αντίδρασή τους θα ξεπεράσει (αν ξεπεράσει) την κατοχική νομιμότητα, τη «νομιμότητα» του νέου πραξικοπήματος… 
Το οπλοστάσιο της δωσίλογης, «αναπαλαιωμένης» δεξιάς και ακροδεξιάς δεν είναι απλώς το ίδιο γνωστό οπλοστάσιο της παλιάς δεξιάς ΦΡΙΚΗΣ, αλλά έχει εμπλουτιστεί και με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της «σοσιαλδημοκρατικής» ΔΕΞΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ) και της «αριστερής» ΔΕΞΙΑΣ: Από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι συνδικαλιστές και ΚΚΕ. 
Στην ΕΡΤ θα επιχειρηθεί (ήδη επιχειρείται) να επικεντρωθεί το όλο ζήτημα στο πράσινο και ροζ παρακράτος που λυμαίνονταν την ΕΡΤ επί δεκαετίες, καθώς και στις ποικίλες γραφειοκρατικές, παρασιτικές καμαρίλες. 
Η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που ήδη άρχιζε να κλιμακώνεται και αυτή (και από τη Χρυσή Αυγή) εμφανίζει την ΕΡΤ σαν Κόπρο του Αυγεία, που ο Σαμαράς θα «καθαρίσει»… 
Το πραξικόπημα στην ΕΡΤ έχει, συνεπώς, μια στρατηγική και μια τακτική (εκλογική) διάσταση. Από τη μια υλοποιεί τις εντολές του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ, για την παράδοση της ΕΡΤ στους τοκογλύφους και «νταβάδες» που δολοφονούν τον ελληνικό λαό χωρίς έλεος και καταστρέφουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία, και από την άλλη τσαλαπατάει τους αξιοθρήνητους κυβερνητικούς εταίρους του κατοχικού δωσιλογισμού, προκαλώντας τους σε ένα εκλογικό σύρσιμο του αφανισμού τους… 
Αυτό παθαίνουν ΟΣΟΙ ανοίγουν τους δρόμους των πραξικοπημάτων στο Σαμαρά: δωσίλογοι εταίροι και «αριστεροί» ψάλτες της Βουλής… 

Υ.Γ: Κάποια «πονηρά» ιστολόγια και με «Ορθόδοξη τρέλλα» είναι λαλίστατα εναντίον των «αριστερών» ψαλτών και αφήνουν στο απυρόβλητο το ΕΓΚΛΗΜΑ Σαμαρά, τα πραξικοπήματα και τις επιστρατεύσεις… 
Τόσο μεγάλοι εραστές της αλήθειας είναι, που αδίστακτα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ και σατιρικό ποίημα εναντίον αυτής της καθεστωτικής «αριστεράς», προκειμένου να κτυπήσουν τις ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ιδέες ΓΕΝΙΚΑ και να στρώσουν το έδαφος στο Σαμαρά και στην ιστορική δεξιά και ακροδεξιά… 
Οι μάσκες αυτών των κυρίων αρχίζουν να πέφτουν και το κερί των προβοκατόρικων μεταμφιέσεων να λειώνει (επ’ αυτού θα επανέλθουμε αύριο)…



10. Για την ΕΡΤ...
11 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Προβλέπω να έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι, και θα διακινδύνευα ακόμα και μια άλλη πρόβλεψη, πιο τολμηρή, ότι ούτε και η Μέρκελ θα φτάσει στις εκλογές της σώα και αβλαβής. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη αυτές τις μέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "rebellion in the palace". Όχι από τους  υποτελείς εκτός του παλατιού, αλλά από τους εντός. Δυστυχώς. Ο τρισιπόστατος οργανισμός που εδώ και τρία χρόνια επέβαλε με ατσάλινο τρόπο σαν μια γροθιά την εξουσία του, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έχει προσβληθεί από αυτοάνοσο νόσημα. Δηλαδή αρχίζει και επιτίθεται ενάντια στο ίδιο του το σώμα. Τα πόδια, το ΔΝΤ, επιτίθενται στο κεφάλι, (Βερολίνο) και το κεφάλι επιτίθεται στα πόδια, ενώ τα μέλη, (Κομισιόν) χτυπάνε και χτυπιούνται όπου μπορούνε, στα τυφλά. 
Είναι φανερό ότι έχουν χάσει το μπούσουλα. Τα ερείσματα, το μπετόν-αρμέ της σκληρής γραμμής και των  μονοδρόμων, η θεωρία, οι προγνώσεις, τα μοντέλα, οι καμπύλες της αυταρέσκειας και της αλαζονείας, καταρρέουν με πάταγο. Κανείς πια δεν τα πιστεύει, ούτε καν οι ίδιοι, και προπάντων τ' ομολογούν στα φανερά. Αν το καλοσκεφτείς είναι μεγάλη το αδιέξοδο για να 'ρχεσαι και να ομολογείς ανοιχτά την αποτυχία σου και κυρίως χωρίς να έχεις τίποτε άλλο να προτείνεις, παρά μονάχα αυτό το οποίο μόλις πριν λίγο είχες ομολογήσει ότι απέτυχε.
Δεν υπάρχουν πια ούτε Reinhardt&Rogoff, με τη σιγουριά των 90% τους, να σκεφτείς ότι ο Στρως Καν, μπρος στα όσα συνέβησαν εν τω μεταξύ, αρχίζει να φαίνεται συμπαθής, η Λαγκάρντ τη σκαπούλαρε προς το παρόν απ' τον Ταπί, με τη σκιά όμως της διαπλοκής, λεκέ ανεξίτηλο στην εσάρπα της, ο Ντάισελμπλουμ απαξιωμένος μπούλης, ήδη από την πρώτη του φορά που έτυχε να προεδρεύσει, εκείνη την αποφράδα νύχτα, στο Eurogroup του κυπριακού κουρέματος, απαξιωμένος επίσης και από τη ρεμούλα στο βιογραφικό του για τάχατες ανώτερες σπουδές σε ευπρεπές πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, ποιος ασχολείται όμως τώρα με τέτοιες αηδίες, αηδίες όμως ξε-αηδίες είναι ενδεικτικές του φυράματος της ευρωπαϊκής συμμορίας, που όσο αντιλαμβάνεται την ανημποριά και το επικείμενο τέλος της, που μακάρι να είναι στην πυρά, τόσο πιο επικίνδυνη, αιμοβόρα και παράλογη, πέρα και έξω από οποιαδήποτε οικονομική ορθολογικότητα, γίνεται.
Ο εγχώριος, ελεεινός αχταρμάς, σαν ξεκούρδιστος παλιάτσος, συνεχίζει να φέρνει αδέξιες τούμπες στον ασύγχρονο σκοπό που τού παίζει το ντέφι της τρόικας. Το ίδιο συμβαίνει και στον υπόλοιπο Νότο, με τους εκεί παλιάτσους, στημένοι κιαυτοί πάνω σε παλούκια, να κάνουν τις δικές τους ασυντόνιστες περιστροφές, σε αναμονή δυο τινών: είτε να αφεθούν να ξεμείνουν από μπαταρία και να πέσουν στη στιγμή, είτε να έρθει η Τρόικα και να τους ξανακουρντίσει, κρατώντας τους σε μια ενδιάμεση κατάσταση μέχρι να έρθει ο Godot ή κάποιος από μηχανής θεός, που μπορεί να είναι και ο Πόλεμος.
Ο Σαμαράς κλείνει την ΕΡΤ με πραξικόπημα και πετάει στα σκουπίδια 2,600 ανθρώπους (2,000 ήταν η ταρίφα, αλλά και 'δω η εθελοδουλία πλειοδοτεί), γιατί απλά, είναι 11 του μηνός, και γιατί η αναφορά του,  που θα είναι στις 30, θα πρέπει να γράφει "mission accomplished". Δεν υπάρχει καμία λογική, κανένα οικονομικό όφελος. Εδώ χρωστάμε 309 δις, και του χρόνου θα χρωστάμε 400, παρά μονάχα η απαίτηση του θηρίου για αίμα, ως απόδειξη ότι μπορεί ακόμα να ασκεί κυριαρχία, να τσαλαπατά αξιοπρέπειες και να αποσπά υποτέλεια από κυβερνήσεις και λαούς.
Όταν χαθεί ο σκοπός και η λογική μιας απαίτησης, όταν χάνεται το δίκαιο και ξεκοιλιάζεται ο Νόμος, τότε δεν μάς χωρίζει παρά ένα βήμα από την κόλαση του ολοκληρωτισμού.     

Δίχως αμφιβολία, αυτό που ακούμε και βλέπουμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος ενός αιμοβόρου θηρίου στα τελευταία του, που  ψυχορραγεί και γίνεται επικίνδυνο. Αν δεν το τσακίσουμε, ακόμα και αυτές τις τελευταίες στιγμές, μπορεί να κάνει ανυπολόγιστη ζημιά. 


11. Το Colpo grosso του Σαμαρά
Ιουνίου 12, 2013

του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Σαμαράς με το κλείσιμο της ΕΡΤ επέλεξε τη στρατηγική ''ή όλα, ή τίποτα''.
Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του – αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής – επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης.
Αυτή η πολιτική της πυγμής που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.
Πρώτον, τον ίδιο το λαό, να σιγήσει να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος, και σιωπηλός.
Δεύτερον, απευθύνεται στους Αμερικανογερμανούς, οι οποίοι συγκρούονται πάνω από το πτώμα της χώρας, και τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτόν και το «χάος» δηλαδή το Συριζα.
Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρομ, η οποία αποτέλεσε συνέπεια πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών ενάντια στη ρωσική παρουσία στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα. Και τους καλεί, είτε να τον στηρίξουν, είτε  να αναλάβουν το «χάος», την ίδια στιγμή που αυτό εξαπλώνεται στη γειτονική Τουρκία.
Τρίτον, στρέφεται ενάντια στους κυβερνητικούς του εταίρους και τους καλεί, είτε να υπακούσουν τυφλά, είτε να οδηγηθούν σε μια στρατηγική ήττα ακόμα και εξαφάνιση σε περίπτωση νέων εκλογών.
Ο Σαμαράς, μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που, είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του.
...........

Η ΕΡΤ και η στρατηγική του εκφασισμού

Η επιλογή της σύγκρουσης γύρω από την ΕΡΤ και όχι από έναν οποιοδήποτε άλλον οργανισμό, δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν θα προκαλέσει μόνον αντιδράσεις και συσπειρώσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα πάρει και διεθνή έκταση (είναι ήδη πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ).
Επομένως, δεν έκανε μόνο μία κίνηση απλώς για να λύσει το πρόβλημα των δύο χιλιάδων απολύσεων, που του λείπανε, αλλά και για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναταρραχή και σύγκρουση. Έχει δηλαδή ανοιχτό χαρακτήρα πρόκλησης-προβοκάτσιας. Επιζητά τη σύγκρουση και όχι τον κατευνασμό. 
.......... Μέσα από τη δημόσια αποκαθήλωση της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο, την κατάληψη των κεραιών και το κλείσιμο του σήματος, πραγματοποιείται και ένα βήμα –πολύ μεγάλο στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελληνικής κοινωνίας.........

Γιατί μπορεί και κάνει εκβιασμούς;

Η κίνηση Σαμαρά είναι μια ζαριά, με την οποία ένας πολιτικός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και μεταβλήθηκε στον πιο δουλοπρεπή υποτακτικό των δανειστών, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Διότι, απέναντι στον Σαμαρά βρίσκεται ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει από το σοκ της εκτίναξής του σε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι απέναντί του, βρίσκεται ο Καμμένος ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς και οι νεαντερντάλιοι της Χ.Α. Κυρίως και πάνω απ’ όλα, διότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το παραγωγικό και εργασιακό της ήθος, έχει χάσει τον πολιτισμικό της δυναμισμό, είναι γερασμένη και έχει μεταβληθεί σε μια σούπα θεατών του Σουλεϊμάν.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί ένας πολιτικός χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως «κυρίαρχος του παιγνιδιού» και να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να εκβιάσει την Τρόικα και την Μέρκελ! Έτσι, ακόμα και την «αγανάκτησή» του για το προφανές πούλημα που του έκαναν στο ζήτημα του φυσικού αερίου, δεν την εκφράζει απευθυνόμενος στα αφεντικά του, αλλά τη στρέφει ενάντια στον λαό και στα πιο εύκολα για την περίπτωση θύματα.
Και όμως η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κρατιούνται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να εκβιάζει ακόμα και με εκλογές τις οποίες δεν θέλει προφανώς ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι απλώς υπαλλήλους χρειάζονται, είναι δυνατό να συνεχίσουν να κυβερνάνε και μέτριοι πολιτικοί και κόμματα χαμηλού επιπέδου πλιατσικολόγων.
Αν αντίθετα επιδιώκεις να αλλάξεις τη ρότα του σκάφους, να βγάλεις το τρένο από τις ράγες του συστήματος, να οδηγήσεις τον λαό σε σύγκρουση μαζί του, πρέπει να επιδεικνύεις μια άλλη αξιοπιστία και προπαντός να διαθέτεις ένα άλλο επίπεδο. Έτσι λοιπόν, οι Έλληνες, δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που γνωρίζουν» για να εισέλθουν σ’ ένα άγνωστο πέλαγος. Γι’ αυτό, μπορεί να δείχνουν μεγαλύτερη συμπάθεια και να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.– και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία.
Εκεί λοιπόν στηρίζεται και ο εκβιασμός του Σαμαρά. Στο ότι εμφανίζεται ως μονόδρομος. Και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες («για να φύγουν στο εξωτερικό!»), θα εξακολουθεί να αρνείται τη σημασία της νεο-οθωμανικής απειλής, θα συνεχίζει να μην παρουσιάζει κάποιο αξιόλογο οικονομικό πρόγραμμα, και προπαντός όσο θα συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα, με αντισυστημικές απόψεις! Ένα κόμμα που δεν μπορεί να οργανώσει τον κόσμο στις γειτονιές και τα χωριά, γύρω από συγκεκριμένα και απτά αιτήματα, ενώ η εκφορά του αντισυστημικού λόγου περιορίζεται σε πάνελ, ομιλίες, ταξίδια στο εξωτερικό και συνέδρια.
Ο εκβιασμός του Σαμαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μέσα από το λαϊκό σώμα δεν έχει αναπτυχθεί ένα αντίπαλο δέος. Ένα αντίπαλο δέος που να συνδυάζει τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ευαισθησία, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία είτε μέσα από υπαρκτά σχήματα, είτε μέσα από νέες συνθέσεις, ή το πιθανότερο και τα δύο μαζί.
Και για να συγκροτηθεί κάποτε και αυτός ο περιβόητος πόλος δεν θα πρέπει να περιμένουμε, με σταυρωμένα χέρια, αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα να απαντήσουμε στην πρόκληση, να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso  του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο όλα ή τίποτα, απαντώντας του τίποτε, όσο δεν στρέφεται επί τέλους ενάντια στη Μέρκελ, και τους τοκογλύφους, αλλά αντίθετα επιλέγει να στρέφεται ενάντια στο λαό, έστω και αν έχει και αυτός ευθύνες. Οι ευθύνες του δεν μπορεί να είναι το άλλοθι των κυβερνώντων και της φασιστικοποίησης της κοινωνίας.


12. Πολύ μικροί και όμως επικίνδυνοι

του Γιώργου Καραμπελιά

Δύο μέρες μετά το πραξικόπημα στην ΕΡΤ, κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι η κύρια αιτία για την εκδήλωσή του ήταν απλώς η ανάγκη να προσφερθούν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ στον βωμό των ανθρωποθυσιών που επιτάσσει η Μέρκελ και η Τρόικα. Διότι είναι φανερό, όπως το καταδείξαμε και στο προηγούμενο κείμενό μας (Το Colpo Grosso του Σαμαρά, 12-6-2013), πως, αν ήταν αυτό το διακύβευμα, τότε θα είχαν επιλεγεί οι δύο χιλιάδες πιο «εύκολοι» προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ένα από τα ισχυρότερα τμήματα της ελληνικής δημόσιας μηχανής, με εθνική και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Όλοι άρχισαν έτσι να αναζητούν τις αιτίες αυτής της κίνησης. Επισημάνθηκε το φιάσκο της ΔΕΠΑ, οι δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, η θέληση για εκλογές σήμερα που, δημοσκοπικά, η Ν.Δ. εμφανίζεται ενισχυμένη, κ.λπ. 
Όμως, όπως συμβαίνει πάντα σε όλες τις αποικίες, τα βασικά αίτια βρίσκονται πάντα στη σχέση της αποικίας με τους επικυρίαρχους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η βασική αιτία είναι πως το οικονομικό πρόγραμμα του επιπλέον ξεζουμίσματος των Ελλήνων δεν «βγαίνει», πως οι περιβόητες ιδιωτικοποιήσεις αποδεικνύονται φιάσκο, ενώ η φοροεισπρακτική καταιγίδα, που θα αρχίσει από το καλοκαίρι, θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής, ίσως και σε εξέγερση ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων.
Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, η κυβέρνηση είχε δύο δρόμους. Ο πρώτος, εάν διέθετε ακόμα και την παραμικρή αξιοπρέπεια και εθνική συνείδηση, θα ήταν να καλέσει το σύνολο του ελληνικού λαού –ενισχυμένη μάλιστα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία και την Τουρκία, καθώς από τις πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ– σε μια μετωπική αντιπαράθεση/αναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα και τους Γερμανούς, τώρα ακριβώς που αυτοί το φοβούνται περισσότερο, τις παραμονές των εκλογών τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί εταίροι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έχουν μεταβληθεί σε πειθήνια όργανα των Γερμανών –ελεγχόμενοι ποικιλοτρόπως από αυτούς­­– επέλεξαν τη δεύτερη λύση. Δηλαδή, τη μεταφορά της κρίσης στο εσωτερικό της Ελλάδας, την πυροδότηση ενός νέου «εμφυλίου», με κίνδυνο να ανατιναχθεί στον αέρα η ελληνική οικονομία και κοινωνία. (Ήδη, η εικόνα που εκπέμπει η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, με την πολιτική κρίση που έχει προκληθεί, είναι μια εικόνα αναξιοπιστίας, γενικευμένου αλαλούμ και νέας πολιτικής κρίσης, η οποία βέβαια δεν οδηγεί παρά σε νέα καταστρεπτικά σενάρια). Και, αν δεν τους «βγει», να ρίξουν την πετσέτα και να προχωρήσουν σε εκλογές.

Η συνομωσία

Είναι πολύ πιθανό –το πιθανότερο– οι κυβερνητικοί εταίροι να προχώρησαν σε αυτή την κίνηση κατόπιν συνεννοήσεως, έτσι ώστε να διασώσουν ό,τι μπορούν από το κομματικό τους ακροατήριο, παριστάνοντας ότι συγκρούονται. Διότι, σε αυτές τις συνθήκες, μιας κρίσης που βαθαίνει και της αδυναμίας εξόδου από αυτήν, το μεν ΠΑΣΟΚ και η ΔΗ.ΜΑΡ οδηγούνται σε περαιτέρω συρρίκνωση, στα όρια της εξαφάνισης η Ν.Δ. κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερους προς την κατεύθυνση της Χ.Α. και εν τέλει να ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, τους επόμενους μήνες, καταιγιστική θα πέφτει η φορολογία. Επομένως, θα έπρεπε να κινηθούν άμεσα.
Γι’ αυτό, λοιπόν, τους δύο τελευταίους μήνες και την ώρα που υποτίθεται πως εμφανίζονταν ικανοποιημένοι με την πτώση των σπρεντ, τα ταξίδια στην Κίνα, και την πληρωμή της δόσης του Μαΐου, «παραδόξως», άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα του «πολέμου». Πρώτη αφορμή αποτέλεσε, στο «ξεκάρφωτο», το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου κατασκεύασαν μία σύγκρουση, όπου οι μεν απευθύνονταν στη λαϊκή δεξιά που αλληθωρίζει προς την Χ.Α. και οι δε στο παραδοσιακό, πολυπολιτισμικών απόψεων, ακροατήριό τους. Και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για στημένο παιγνίδι γιατί οι πραγματικές διαφορές ανάμεσά τους ήταν ελάχιστες, και όλο το νταβαντούρι γινόταν για το θεαθήναι.
Τώρα, το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται στον κύβο: το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε ήδη συζητηθεί τουλάχιστον από την Κυριακή 9 Ιουνίου, όπου εκτιμήθηκαν και τα ήδη γνωστά νέα για την απόρριψη της αγοράς της ΔΕΠΑ – οπότε και τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο στάδιο της συνομωσίας. 
Με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά: Είτε αναδίπλωση των Βενιζέλου –Κουβέλη αφού θα έχουν αποσπάσει κάποιες «υποχωρήσεις» του Σαμαρά, είτε αποχώρηση των ελασσόνων εταίρων από την κυβέρνηση και παροχή ψήφου ανοχής σε αυτήν, ώστε και να συνεχίσουν να συγκυβερνούν και ταυτόχρονα να έχουν «απομακρυνθεί», είτε, στον βαθμό που η πίεση των Γερμανών και της Τρόικας θα συνεχισθεί, ακόμα και σενάριο άμεσων εκλογών. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι αυτές οι συνομωσίες τινάζουν στον αέρα κάθε δυνατότητα συγκροτημένης αντιπαράθεσης με τους ξένους επικυρίαρχους και πυροδοτούν συγκρούσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας.
Προφανώς δε, όπως διδάσκει η ιστορία, η ανάγκη να διογκώνονται τεχνητά οι διαφωνίες, αποτελεί την απόδειξη της ύπαρξης αυτών των διαφωνιών. Και όσο καλλιεργείται ένα κλίμα αντιπαράθεσης, αργά ή γρήγορα, αυτές θα εκραγούν και οι άσπονδοι φίλοι-εταίροι, αδυνατώντας να συμβιώσουν, θα οδηγηθούν σε διαζύγιο. 

Η στρατηγική του εμφυλίου

Στη διάρκεια της επανάστασης του 1821, οι συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, για το ποια θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα, τροφοδότησαν και χρηματοδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο (το μεγαλύτερο μέρος του δανείου της Αγγλίας θα κατευθυνθεί στις δυνάμεις του Μαυροκορδάτου και θα συμβάλει στην εξόντωση του Ανδρούτσου). Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γερμανούς και την Αντάντ, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταλήξει στον εθνικό διχασμό, με τις τραγικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στην Κατοχή και αμέσως μετά, οι Άγγλοι αρχικώς και αργότερα οι Σοβιετικοί θα μας σπρώξουν σε μια καταστροφική εμφύλια διαμάχη, το 1944-49.
 Όλα αυτά, σε μια χώρα που δεν κατόρθωσε ποτέ να κερδίσει την αυτεξουσιότητά της, επαναλαμβάνονται σήμερα, σε άλλη κλίμακα και με αστειότερους πρωταγωνιστές. Ο Σαμαράς «βαράει το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι». Δηλαδή, στρέφει το ένα κομμάτι του λαού ενάντια στο άλλο, προχωρά σε μια λογική εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα –εξ ου και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ– διότι, βέβαια, δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί με τα αφεντικά του, που προωθούν την ολοκλήρωση του στραγγαλισμού της Ελλάδας. Και το 1992-1993 είχε κάνει κάτι ανάλογο. Αφού πρώτα, στην Ε.Ε., ως υπουργός Εξωτερικών, δέχτηκε το τελεσίγραφο του ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Γκένσερ, για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μια από τις συνέπειες της οποίας ήταν η δημιουργία της ανεξάρτητης «Μακεδονίας», στη συνέχεια έριξε την μπάλα στην εσωτερική κερκίδα, «διαμαρτυρόμενος» για τις συνέπειες και τις συνεπαγωγές της δικής του πολιτικής. Αυτή είναι η λογική των «μικρών» –ολίγιστων– πολιτικών, για τους οποίους η κομματική επιβίωση (μαύρη επιβίωση, δηλαδή) προτάσσεται πάντα απέναντι στο εθνικό και λαϊκό συμφέρον.

Ώρα ευθύνης

Σήμερα, είναι μια στιγμή υψηλής ευθύνης. Αν δεν κινηθούμε άμεσα, σε μερικούς μήνες, είναι βέβαιο πως θα μας βρουν τα χειρότερα, όχι μόνο εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα, αλλά και καταστροφικές εξελίξεις σε όλα τα πεδία. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε αυτό το επικίνδυνο τρίο να παίζει με την τύχη του τόπου!
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ανενόχλητους να εκτελέσουν τα σχέδιά τους. Πρέπει να αποκαλύψουμε τη συνομωσία που έχουν εξυφάνει και να αντισταθούμε, όχι μόνο στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά κυρίως στην πολιτική του στραγγαλισμού μας, που επιτάσσουν οι Γερμανοευρωπαίοι. Εδώ και τώρα, πρέπει να υψωθεί η λαϊκή απαίτηση για την επιστροφή των κατοχικών δανείων και την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, και να γίνει κυρίαρχο αίτημα και μέσα στη Βουλή εδώ και τώρα, πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση ενός μεγάλου μέρους των δανείων που με δόλιο τρόπο επιβλήθηκαν στην Ελλάδα – όπως αναγνωρίζει και το ΔΝΤ. Και, βεβαίως, είναι η καλύτερη στιγμή, το momentum, όπως λένε και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, διότι σήμερα μπορούμε να πλήξουμε την κυρία Μέρκελ και όχι βέβαια «αύριο», όταν θα έχουν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία και θα μπορεί να μας εκβιάζει ακόμα πιο χυδαία.
Ένας δόλιος βλαξ, ο Γ. Παπανδρέου, μας οδήγησε πρώτος στη μεγάλη καταστροφή. Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είναι ολίγιστοι, δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε την επικινδυνότητά τους. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνους ανθρώπους.




13. Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !
JUN 13 2013

http://justiceforgreece.files.wordpress.com/2013/06/ca274-i-foto-tis-imeras1.jpg?w=400&h=398&h=398

Προσοχή ! Η ΕΡΤ δεν έκλεισε αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ  και η περιουσία της πέρασε στα χέρια του δημοσίου, δηλαδή του υπουργού των οικονομικών κ Στουρνάρα. Ως γνωστό όμως, βάσει της από 8 Μαΐου 2010 Δανειακή Σύμβαση με την οποία η κυβέρνηση πήρε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία της ανθρωπότητας, η δημόσια περιουσία ανήκει de facto στους δανειστές της. Ποιοι είναι οι δανειστές;; Κανένας δεν ξέρει γιατί βάσει της ίδιας σύμβασης ο κάθε δανειστής είχε δικαίωμα μεταβίβασης των δικαιωμάτων του. Κάποιοι μπορεί να τα έχουν κρατήσει κάποιοι όχι. Όπως και να έχει, ο κ Στουρνάρας δεν είναι ο καλύτερος φύλακας της όποιας περιουσίας μας. Δημόσια ή ιδιωτική. 
Γι΄αυτό λέω : πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ ! 



14. Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ
JUN 13 2013

Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν πέσει θύματα της έντεχνης κυβερνητικής προπαγάνδας και λένε στο περίπου ότι: μπορεί η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ να ήταν ηγεμονική, αλλά το αποτέλεσμα μας χαροποίησε επειδή έχουμε στενάξει τόσα χρόνια, με τους μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, οι οποίοι επιδοτούντο από τον δημόσιο προϋπολογισμό, για να ξεπλένουν τον εγκέφαλο των Ελλήνων κάθε μέρα. Για δική τους χρήση και όχι μόνο, δημοσιεύω δυο σχόλια που έλαβα από άλλους συμπολίτες και μια ανήχθη επιστολή προς τον κ Σαμαρά. Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια: Η ΕΡΤ δεν έκλεισε απλά, αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ! Αυτή, οι θυγατρικές και όλα τα υπόλοιπα.

1. Στάθης Δ. ΓΚΟΤΣΗΣ, PhD, Διευθυντής MR Φυσικής, Euromedica – ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, Χαλάνδρι.

Α. Η ΕΡΤ δεν είχε λάβει ούτε μια δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση που πλήρωνε φόρους της τάξης των 60.000.000-70.000.000 ευρώ ετησίως.
Β. Το κόστος που πληρώναμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ήταν € 4.18 ανά μήνα. Με αυτά τα 4 εύρω εξασφαλίζαμε : 
- 3 τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας  (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3).
- 1 τηλεοπτικό κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό (ERTWorld).
- 6-7 Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός με κλασική μουσική
- 3 Ορχήστρες που έδιναν πολλές δωρεάν συναυλίες. Μια από αυτές ήταν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
- 1 εξαιρετική χορωδία, ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα 
- WebTV
- Ανεκτίμητης άξιας Οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ, υπό ψηφιακή μορφή Ψηφιακό αρχείο ΕΡΤ – Κοινωνία της Πληροφορίας διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες και οχι μόνο  
Γ. Ναι υπήρχαν κάποιοι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι που τους προσέλαβαν οι ίδιοι οι πολιτικοί. Ο κ. Σαμαράς και οι φίλοι του. Από τους 2656 υπήρχαν ίσως μερικές εκατοντάδες τέτοια υψηλά αμειβόμενα άτομα. Τα υπόλοιπα, τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι δηλαδή,  είχαν κανονικό μισθό (συνήθως ένα άτομο με 20-25 χρόνια στην ΕΡΤ έπαιρνε στο σπίτι του 1200 ευρώ το μήνα). [σχετικό Ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ μισθό εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικά πάνελ ]
Δ. Τις αποζημιώσεις που τα καταβληθούν τώρα σε όλους τους τις υπολογίσατε;; Το ποσό είναι πολύ σημαντικό.
(απόσπασμα επιστολής)

2. Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Για τους αφελείς που κατηγορούν την ΕΡΤ κτλ
• Ως γωστόν είχαμε δύο είδη τηλεόρασης και ραδιοφώνου (εννοώ πολιτικης υφής). Τα ιδιωτικά και τα κρατικά.
• Τα ιδιωτικά (ίσως όλα) ως επιχειρήσεις  αμοιβόμενες και από την παρούσα «κατοχή», διοχέτευαν πολύ λεπτής υφής ανθελληνική προπαγάνδα διανθιζόμενη από αντιμνημονιακούς «οίστρους».
• Αντίθετα τα κρατικά μέσα αν και διατασσόμενα από την «κατοχική» κυβέρνηση μετέδιδαν και την κρατική προπαγάνδα πράγμα που γινόταν αντιληπτό.
• Παράλληλα όμως είχαμε φωτεινά παραδείγματα και δημοσιογράφων της ΕΡΤ (που καλούσαν πχ ανθρώπους ως ο Σταύρος Λυγερός και άλλους) που χαλούσαν τη «γκαιμπελική» σούπα του τέως εκφωνητή του CNN
• Τώρα μετά από διαταγές του «πρωθυπουργού» Στουρνάρα (αυτός είναι ο πρωθυπουργός της τρόικας)  ο επί της προπαγάνδας τέως εκφωνητής του  CNN,  θα εξαγοράζει και θα έχει στη διάθεση του με τα χρήματα της κατοχικής προπαγάνδας του τα περισσότερα μάλλον όλα τα ΜΜΕ. Προσωπικά δεν προβλέπω να υπάρχει καμμία εξαίρεση.
• Επίκεινται επίσης ως φαίνεται  εκλογές και χωρίς την ΕΡΤ δεν θα υπάρχει «βήμα» για τους αντίθετους στην παρούσα «κατοχή».  
• Όσον αφορά για τα κυκλοφορούντα για τεράστιους μισθούς κτλ., ως γνωστόν οι μισθοί των της ΕΡΤ είχαν προ καιρού μειωθεί στο έπακρο.
• Επίσης ο Ελληνικός λαός πληρώνει και για πολλά άλλα (Ένοπλες Δυνάμεις κτλ) και θα συνεχίσει να πληρώνει με τον ένα ή άλλο τρόπο ίσως και περισσότερα (χωρίς καμμιά φορά να γίνεται αντιληπτό) έστω και αν ιδιωτικοποιηθούν.
• Σύμφωνοι να βελτιωθούν πολλά, αλλά χώρα χωρίς κρατική πραγματικά τηλεόραση σημαίνει και χώρα χωρίς κράτος.
• Και αν η κυβέρνηση επιτύχει στο θέμα της ΕΡΤ δεν θα μείνει τίποτε κρατικό. Ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, κατά την εκτίμηση μου.
• Και κλείσιμο της ΕΡΤ για δήθεν βελτίωση της σημαίνει κατά τη γνώμη μου τελικό κλείσιμο της ως κρατικής.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

3.  Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Αντώνη Σαμαρά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Να παραδώσετε 2900 εργαζόμενους στην κρεματόρια της Τρόικας.
Να κόψετε το δικαίωμα των Ελλήνων στην έγκυρη ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση. Να κόψετε το νήμα που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους και τις τάσεις της εποχής τους. Να παραδώσετε τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα, στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σκυλάδικα και κάθε μορφής άδικα. Νατους κόψετε το ψωμί, την ιστορία και το όνειρο, το λόγο, τοέργο και το νόημα.

Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Αφού την απαξίωσαν όλοι οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του συστήματος. Αφού την παρέδωσαν βορά στα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων. Αφού τη συκοφάντησαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να πάρετε την ευθύνη. Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη.
Ούτε ο καημένος ο Βενιζέλος που κατοικεί στο χρόνο που του παραχωρεί το MegaChannel και νομίζει ότι έχει κόμμα και ελπίζει. Ούτε ο καημένος ο Κουβέλης που προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην εξουσία. Ο ταλαίπωρος ο Κουβέλης που έχει για αρχάγγελο τη Ρεπούση που μας βλέπει σαν μπαμπουίνους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά μας, χωρίς να γνωρίζει η δυστυχισμένη ότι εμείς παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της και λέμε στα παιδιά μας τι να αποφύγουν.
Δεν έχουν αυτοί την ευθύνη κύριε.
Την έχετε εσείς.

Κλείστε την ΕΡΤ.
Σας βλέπουν ο Σπυρομήλιος, ο Μυριβήλης, ο Χατζιδάκις, ο Χορν. Όλοι εκείνοι οι λαμπεροί Έλληνες που προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τον ελάχιστο.

Κλείστε την ΕΡΤ.
Αλλά ποτέ μην ξαναχρησιμοποιήσετε στις δημόσιες εμφανίσεις σας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη πρώην Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μολονότι επικαλείστε τη γνωριμία σας μαζί του και βάζετε σε περίοπτη θέση τη φωτογραφία σας μαζί του, δεν τον γνωρίζατε.

Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς μιας μεγάλης και λαμπερής γυναίκας που με μεγάλωσε, της Πηνελόπης Δέλτα.

Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην Πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων και την προοπτική τους στο μέλλον. Να έχετε την τιμή ότι παραδώσατε τους θεατές και τους ακροατές στη λήθη και στις επιλογές των εμπόρων.

Να ανατινάξετε την ΕΡΤ, κύριε.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τον πρώτο πομπό της Ραδιοφωνίας στα Λιόσια να το κάνετε εσείς.

Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Σας θυμάμαι που τοποθετούσατε ένα μαρμάρινο κεφάλι στο Μουσείο της Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Και σας απαθανάτιζαν οι κάμερες. Την ώρα που θα κόβετε το κεφάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να φωνάξετε και πάλι τις κάμερες. Να μείνει στην ιστορία ο αποκεφαλισμός της πρόσφατης ιστορίας του τόπου και της μόνης πηγής πολιτισμού στα ΜΜΕ.

Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας φέρει αντίρρηση. Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.

Κλείστε την, κύριε. Κανείς δεν θα αντιδράσει. Θα διοχετεύσετε και την είδηση ότι ο καταναλωτής γλιτώνει 50 ευρώ το χρόνο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Την καταστροφή κανείς δεν θα την ιστορήσει.

Κύριε, Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει. Όσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και την λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα.

Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)»



15. Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;
JUN 14 2013

Πρίν τρία χρόνια είχα γράψει ότι με την αλλαγή οργανογράμματος σε μια δημόσια υπηρεσία, νόμιμα και συνταγματικά μπορεί να απολυθεί ο κάθε υπάλληλος. Ο δάσκαλος του Βενιζέλου, ο Μανιτάκης που τον έκαναν υπουργό, έλεγε τότε γενικώς ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές. Εκανε λάθος Απόδειξη το σημερινό συμβάν της απόλυσης των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων της ΕΡΤ απο την παραγωγική κυβέρνηση.
Ακουσα ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντέδρασε στο θέμα αυτό. Εδώ διερωτάται κανείς με τί οργανόγραμμα ως δικαιολογία θα απολυθούν κάποια στιγμή ιερείς. Η απάντηση είναι απλή. Με αλλαγή του αριθμού των Μητροπολιτών και των Μητροπόλεων ανα περιφέρεια. Στην επόμενη δόση η Εκκλησία θα ανεξαρτοποιηθεί και απο το κράτος. Πρίν όμως ένα μέρος της περιουσίας της θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στα χέρια των δανειστών αφού η Εκκλησία υπάγεται στο κράτος. Επόμενος στόχος το φορολογικό καθεστώς του Αγίου Ορους.
Απο χτές, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πωλήσει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ σε Ρωσικές εταιρείες σε καλή τιμή και για Εθνικούς λόγους, περίμενα κάποια “εξτρεμιστική” πράξη προκειμένου να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού.
Επιβεβαιώθηκα (βλέπετε εδώ). Η κυβέρνηση πέταξε όλο τον κόσμο έξω απο την ΕΡΤ ενώ τα μέλη της συνεχίζουν να παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους.
Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η αύξηση της παραγωγής με Ελληνικά χέρια και μυαλά. Ολα με σχεδιασμό και οργάνωση.
Αντί αυτού η κυβέρνηση προχωράει σε:
  μείωση μισθών και συντάξεων
  απολύσεις
  μεταφορά της ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρείες
  αλλαγή του συνταξιοδοτικού και ένωση ταμείων, υγιών και όχι
  διάλυση του στρατού και μείωση αποδοχών
  μείωση των δυνατοτήτων της υγείας και της παιδείας
  χρήση του ΕΣΠΑ για ψηφοθηρία αντί για παραγωγικές διαδικασίες
  επαναφορά των δανειοδοτήσεων σε φίλους χωρίς σοβαρούς και παραγωγικούς επενδυτικούς στόχους
  επιδότηση της κοινωνικής εργασίας που δεν παράγει τίποτα
Το management με οικονομολόγους μπορεί να βελτιστοποιήσει αποτελέσματα και όχι να δημιουργήσει αποτελέσματα σε μια επιχείρηση. Αυτό γίνεται μόνο με το R&D (έρευνα και ανάπτυξη), με την τεχνολογία και όχι με τη καθημερινή παπαρολογία επι παντός επιστητού και γελοίου των ΜΜΕ της προπαγάνδας ή τις φωνές χωρίς ουσία της αντιπολίτευσης.
Μια αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι απλά η στήριξη του αντιθέτου ούτε να είναι παραπειστική, αναχρονιστική και ευθυνόφοβη. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Οι πολίτες πρέπει να τα αντιλαμβάνονται αυτά αλλά και οι πολιτικοί. Ο χρόνος αυτού του πολιτικού συστήματος πέρασε, όπως και αυτών που το ανέδειξαν και το προσάρμοσαν στις ανάγκες τους.
Ελπίζω η Ελλάδα να αναγεννηθεί πρίν καεί ολόκληρη. Η οσμή των τριών της συγκυβέρνησης θυμίζει την οσμή της Χούντας του 1967 και όσων επακολούθησαν. Τότε χάθηκε η Κύπρος…
Υπενθυμίζω, ότι ο λόγος για τον οποίο δεν πωλήθηκαν οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στις Ρωσικές εταιρείες είναι γιατί δεν τους δόθηκαν νομικές διαβεβαιώσεις απο τη κυβέρνηση, ότι όσα χρωστούσαν στη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ οι Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν ως εκ θαύματος ΚΑΙ στον διαγωνισμό θα τα πλήρωναν. Βασικά η κυβέρνηση ήθελε οι Ρώσοι να τους τα χαρίσουν. Δεν το πέτυχαν και χάλασε η δουλειά. Αυτή είναι η γνώμη μου. Περισσότερα εδώ.
Πρέπει σε αυτό το σημείο όμως να πούμε και μερικά σωστά πράγματα…
Δεν είναι κακό αυτό που έκανε η κυβέρνηση απο πρακτική άποψη. Η διασικασία αυτή είναι η καλύτερη για περιπτώσεις σαν της ΕΡΤ και περιμένω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις ΔΕΚΟ και τους άλλους οργανισμούς του δημοσίου. Τέτοιες διαδικασίες όμως απόλυσης και επαναπρόσληψης γίνονται αυθημερόν δεν κρατούν ως το Σεπτέμβρη διότι τότε αποσταθεροποιούν τη χώρα.
Η ΕΡΤ δεν ήταν ποτέ παραγωγική. Και η κυβέρνηση όμως το ίδιο. Δεν διαχειρίζεται σωστά τα πράγματα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για να μεταθέσει έστω τους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ που δεν θα ξαναπροσλάβει. Ετσι γίνεται στις οργανωμένς κοινωνίες ή σε αυτές που οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι κάνουν το σωστό για το καλό όλων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δανείζεται, γεμίζει τις τράπεζες πάλι με λεφτά, πετάει έξω από το σύστημα όσους δεν κάνει κέφι και μετά βάζει μέσα στη στάνη με το φαγητό τους δικούς της γιατί έρχονται και εκλογές… Αυτό είναι και απάνθρωπο και ρατσιστικό και φασιστικό.
Ακολουθεί το ΦΕΚ κατάργησης της ΕΡΤ, το οποίο υπογράφουν ο Στουρνάρης του ΙΟΒΕ και ο Συμεών Κεδίκογλου, ιστορικά πλέον πρόσωπα, ζωντανές αξίες…
Αντί επιλόγου
H κίνηση Σαμαρά ετοιμάζει την παράδοση της κυβέρνησης στη νέα φρουρά της εξουσίας του αποτυχημένου πολιτικού  συστήματος και των συνεργατών του πολλών διορισμένων και στην ΕΡΤ, που επί μισό αιώνα δήθεν παλεύει για τη δημοκρατία και έχει κάνει τη χώρα βόθρο, ένα μπορδέλο.
Με τις εκλογές, θα υπάρξει μια αλλαγή προσώπων όμως δεν θα αλλάξει τίποτα και η εξέγερση θα έλθει ένα πρωί. Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια γομολάστιχα στην οποία όλα ξεχνιώνται και χάνονται οι αποδείξεις κατά των ενόχων.
Σημειώστε ότι:
  H απεργία της ΕΣΗΕΑ είναι υπέρ της κυβέρνησης.
  O ερχομός εκλογών θα δράσει υπέρ της διαγραφής των αδικημάτων Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, όπως και πολλών άλλων αδικημάτων που συνιστούν μια γενοκτονία και μια πράξη ρατσισμού κατά του Ελληνικού λαού.
  Στις επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ φυσικά πρώτη επιλογή θα είναι οι τριπλοθεσίτες, αυτοί που δουλεύουν και σε εφημερίδες και σε ιδιωτικά κανάλια.
  Το ΜEGA άραγε με 100 εκ. δάναειο γιατί να παραμένει ιδιωτικό; Γιατί οι τράπεζες να είναι υπο ιδιωτικό έλεγχο όταν ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα του δημοσίου; Tα λεφτά  που έφαγαν οι τραπεζίτες κλπ ποιός θα τα επιστρέψει; Γιατί όλοι είναι έξω; Σας φαίνεται λογικό οι τράπεζες να δανείζουν τους πολίτες τα δικά τους χρήματα; Γιατί το κράτος δεν έχει έλεγχο στις τράπεζες; Γιατί οι εφοπλιστές να μη πληρώνουν φόρους;
  Σε ποιόν θα πάει το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, το οποίο ανα πάσα στιγμή μπορεί να εξαφανισθεί απο το κτίριο της ΕΡΤ; Πού είναι ο εισαγγελέας;
  Η ΕΡΤ ΑΕ θα μετονομαστεί σε ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση) και γίνεται Νομοθετικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου δηλαδή γίνεται μεταβιβάσιμη σε ιδιώτες. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή αποκτά δυνατότητες να παραδώσει την πρώην δημόσια τηλεόραση σε δανειστές ή σε άλλο ενδιαφερόμενο στην επόμενη φάση του ξεπουλήματος της χώρας. Η προσθήκη της λέξης “Ιντερνετ” στο τίτλο της ΕΡΤ είναι “λάθος Ελληνικά” αλλα και τεχνολογικά αναίτια.
Αν υπάρξει ποτέ απόσπασμα στην Ελλάδα που να σκοτώσει τους πραγματικούς ενόχους της σημερινής τραγικής κατάστασης θα ήθελα να ήμουν εκείνος που θα έλεγε τη λέξη ΠΥΡ…
Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος που τον διακρίνω ως μοναδικό. Τότε όμως, όλοι πρέπει να κάνουν την υπέρβαση…

απόσπασμα από http://zcode-gr.blogspot.jp/

ΣΧΟΛΙΑ:

1. “Δεν είναι κακό αυτό που έκανε η κυβέρνηση απο πρακτική άποψη.” Είναι! Και είναι επειδή  κατάργησαν την ΕΡΤ για να αρπάξουν οι δανειστές την περιουσία της Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ ! Η κυβέρνηση δεν παραβίασε το Σύνταγμα για να φτιάξει κάτι καλό, αλλά για να αρπάξει κάτι καλό. Ούτε σε θεωρητικό επίπεδο όμως δεν είναι καλή λύση και αυτό επειδή είναι παράνομη. Η αποδοχή της ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της παρανομίας και  συνεισφέρει στην δημιουργία προηγούμενου. Η παρανομία πάντα είναι κακή λύση, είθε θεωρητικά μιλάμε είτε πρακτικά.
Την ΕΡΤ είπαν ότι την σκότωσαν επειδή ήταν ανάπηρη. Ναι ήταν, αλλά ήταν  επειδή η κυβέρνηση της έσπασε τα πόδια. Όσο για την δολοφονία, αυτή έγινε για να αρπάξει ο κληρονόμος την περιουσία της και όχι για να γλιτώσουμε εμείς τα έξοδα όποιας νοσηλείας της. Δείτε εδώ ποια σκότωσαν  Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ, Ο ΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ . 

2. “Με τις εκλογές, θα υπάρξει μια αλλαγή προσώπων όμως δεν θα αλλάξει τίποτα και η εξέγερση θα έλθει ένα πρωί. Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια γομολάστιχα στην οποία όλα ξεχνιώνται και χάνονται οι αποδείξεις κατά των ενόχων.” ΟΧΙ αν ο κόσμος καταλάβει ότι οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται για την εκλογή αντιπροσώπων και όχι κυβέρνησης. Την κυβέρνηση δεν την επιλέγουμε και δεν την ελέγχουμε εμείς αλλά οι αντιπρόσωποι μας. Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι και επιβάλουμε την εφαρμογή του συντάγματος και την εξασφάλιση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλους τους πολίτες, λύνεται το πρόβλημα. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει αλλά ποιος να το εφαρμόσει σωστά ;; Και όταν λέω σωστά εννοώ να εφαρμόσει μόνο τις συνταγματικές διατάξεις. Όπως επιβάλει άλλωστε και το ίδιο το Σύνταγμα “ Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.”
Τέλος, η εξέγερση είναι για τους δούλους, όχι για τους πολίτες. Οι πολίτες άλλα κάνουν … 




16. Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ
Το τελευταίο αντίο 15/06/2013
15/6/13




17. Η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου : Το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ
15/6/13

Δημοσιεύθηκε το Νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση, αλλά επειδή  δεν δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση εκφράζω τις απορίες μου εδώ. 

Αρθρο 1:

Σύσταση- Σκοπός- Επωνυμία – Έδρα

1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο (ίντερνετ) και τηλεόραση που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έχει έδρα την Αθήνα.
2. Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» ….. 
3.  Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Δηλαδή Η ΝΕΡΙΤ είναι νομικό πρόσωπο που ιδρύεται από ιδιώτες ως ανώνυμη εταιρία (κεφαλαιουχική εταιρεία, της οποίας το κεφάλαιο είναι διαιρεμένο σε μετοχές), έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια αλλά …. ανήκει στο δημόσιο.
Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα! Ιδιωτικοποιείται το κράτος ή κρατικοποιείται ο ιδιωτικός τομέας  ;;;  Πάντως αν δούμε και τις διατάξεις του αρθ 6 που λέει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, προκύπτει ότι το δημόσιο μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία. 
Μην βιαστείτε με την απάντηση γιατί … Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΦΕΛΗΣ !  Έπειτα, κύριοι, σας ενημερώνω ότι οι νόμοι πρέπει να είναι απλοί και κατανοητοί από ΟΛΟΥΣ ώστε να μην σηκώσουν περισσότερες από μια ερμηνεία και να μην μπορούν να εφαρμοστούν κατά το δοκούν. Με το θέμα της περιουσίας και των εσόδων της καινούργιας αυτής επιχείρησης θα ασχοληθώ άλλη φορά, αλλά εσείς προβληματισθείτε από τώρα.

Άρθρο 6

Μετοχικό Κεφάλαιο – Πόροι

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε είναι εκείνο που προκύπτει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε
2. Πόροι της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι:

α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος (!), ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας.
β. Έσοδα από διαφημίσεις, και
γ. Έσοδα από κάθε άλλη πηγή. (!)

Σχετικά με την δημόσια διαβούλευση : Όλοι λένε ότι το νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση αλλά αυτό δεν ισχύει.  Δείτε και μόνοι σας:  http://www.opengov.gr/home/




Συζήτηση στο πρόγραμμα Ανιχνεύσεις (16.6.2013)
16 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013




19. Γιατί δέν ἀφήνουμε τήν ΕΡΤ νά σβήσῃ ἥσυχα ἥσυχα;
Ἀσυδοσίες, εἰς τὰ ἐνδότερα, καταγγελίες
Κοινὴ λογική!, σκέψεις...., τὸ τώρα
16/6/13


Ἔχω πολὺ θυμό!!! Πάρα πολύ!Στὰ ὅρια τῆς ὀργῆς. Βαρέθηκα νὰ βλέπω «ἐπαναστᾶτες» ὑποστηρικτὲς ἔξω ἀπὸ τὸ κτίριον τῆς ΕΡΤ, τὴν στιγμὴ ποὺ τὰ ναυπηγεῖα, ἡ πολεμικὴ βιομηχανία, ἡ κάθε μικρὴ ἤ μεγάλη ἐπιχείρισις ἔκλεισαν σιωπηλὰ σχεδόν, δίχως καμμίαν συμπαράστασιν καὶ δίχως καμμία ὑποστήριξιν. Τὴν στιγμὴ ποὺ χιλιάδες ἐργαζόμενοι καθημερινῶς ἀπολύονται κι ἄλλοι τόσοι καταλήγουν ἄστεγοι στοὺς δρόμους. Τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ κάθε βολεμένος ἔβρισκε θέσι ἐκεῖ μέσα, ἀρκεῖ νὰ ἔκανε τὸ κατάλληλον γλείψιμο… Θὰ ἤθελα ΕΡΤ ἀλλὰ ὄχι ἔτσι. Θὰ ἤθελα τὸ πνεῦμα τοῦ Χατζηδάκη, τὴν μελωδία του καὶ τὴν εὐαισθησία του. Μόνον! Ἀν τὶ αὐτοῦ ὅμως εἶχα ἕνα τέρας μὲ δώδεκα κεφάλια… Ἕνα ἀκόμη ἁρπακτικό… Μίαν ἀκόμη ὑβριστικὴ ἐτοῦτου τοῦ τελειωμένου Ἑλλαδοκαφριστᾶν.
Δὲν θέλω οὔτε  ἀριστεροὺς νὰ τὴν διοικοῦν, οὔτε δεξιούς, οὔτε κεντρώους. Θέλω μόνον Ἕλληνες. Ἀλλὰ αὐτὸ τὸ χάσαμε… Βλέπετε τὰ μπούτια καὶ οἱ κῶλοι τῆς κάθε τυχάρπαστης ἦταν πάντα πολὺ σημαντικότερα γιὰ νὰ φέρνουν νούμερα ἀπὸ τὰ …νούμερα. Θὰ ἤθελα ἔντιμες ἐκπομπὲς καὶ ἀκόμη πιὸ ἔντιμη δημοσιογραφία. Ἀλλά ποῦ; Σέ ἕνα ἀνέντιμο κράτος; Δέν ἔχουμε ἀντιληφθῇ πώς κάθε ἐπιχείρησις, μικρή ἤ μεγάλη, εἶναι ἕνα μικρό ἤ μεγάλο καθρέπτισμα τῆς κοινωνίας μας; Ἐφ΄ ὅσον ὁπουδήποτε κυβερνᾶ ἡ παράνοια, θά μποροῦσε νά συμβαίνῃ κάτι ἄλλο στήν ΕΡΤ;
Τί κι ἐάν ἕνα μεγάλο τμῆμα τῶν ἐργαζομένων της δούλευαν σκληρά σάν κάθε ἄλλον ἐργαζόμενον; Ἔχει σημασία; Σημασία ἔχει πὼς αὐτοὶ ποὺ ἔπερναν τὰ πολλά, ὅσο δῆλα δὴ οἱ ὑπόλοιποι 2700 ἐργαζόμενοι, θὰ πάρουν καὶ ἀποζημιώσεις καὶ θὰ βολευτοῦν σὲ νέες ἑταιρικὲς θέσεις, σὲ κάποιον ἄλλον ὀργανισμὸ τοῦ δημοσίου, τῶν ὁποίων τοὺς ἐξωφρενικοὺς μισθοὺς πάλι ἐμεῖς θὰ πληρώνουμε… Σχέσεις εἶναι αὐτές.
Οἱ ὑπόλοιποι;Χμμμ… Γιὰ τὴν ὥρα δουλεύουν δωρεάν!!! Δῆλα δὴ καὶ δουλεύουν καὶ δὲν πρόκειται νὰ πληρωθοῦν….Ἀφῆστε ποὺ οἱ βαρδαρσκανοί, παρέα μὲ τὰ μογγόλια, ἐξ ὅσων διαβάζω, ἔχουν ἤδη καταλάβῃ τὶς συχνότητες; Ποιός λοιπόν νά ἀνοίξῃ ποιάν ΕΡΤ; Καί πότε; Καί πῶς; Καί ποῦ; Καί μέ ποιούς; Ποιός δουλεύει ποιόν λοιπόν; Γιατί δέν βλέπουμε τά πράγματα ὥς ἔχουν;
Ἀπὸ τὴν ἄλλην….Θά μπορούσαμε νά ἀποκτήσουμε στό ἐδῶ καί τώρα μίαν ἔντιμο ΕΡΤ μέ ἠθικές θέσεις καί δικαία διοίκησι; Θά μπορούσαμε νά ἔχουμε, ὑπό τίς ὑπάρχουσες συνθῆκες, μίαν ὑποδειγματική κατάστασιν τέτοια, πού νά τήν χρησιμοποιήσουμε ὥς παράδειγμα πρός μίμησιν; Θά μπορούσαμε νά ἐμπνευστοῦμε ἀπό τό γκρέμισμα καί τήν ἐπαναδόμησι γιά νά τό πιάσουμε, ὄχι ἀπό ἐκεῖ πού χάλασε, ἀλλά ἀπό τήν ἀρχή;
Ὄχι, δὲν θὰ μπορούσαμε. Εἴμαστε σάπιοι. Σάπιοι ἔως τὸ κόκκαλο… Σάπιοι καὶ βρώμικοι.Ἀκόμη κι ἐὰν κάποιοι ἀπὸ ἐμᾶς παραμένουν καθαροί, εἶναι τόσο πολλοὶ οἱ ἄλλοι, ποὺ δὲν ἔχει νόημα πλέον.  Γίνεται τό 1% ἤ τό 2% ἤ τό 3% νά ἀλλάξῃ ὅλην τήν πορεία τοῦ συνόλου; (Ἄλλο μεγάλο θέμα ἐτοῦτο….!!!)
Ἄς ἀφήσουμε λοιπὸν τὴν ΕΡΤ νὰ τελειώσῃ…Αὐτὰ τὰ καραγκιοζιλίκια θὰ λήξουν συντόμως. Πίσω ἀπὸ τὶς κατεβασμένες αὐλαῖες φυσικὰ πάντα περιμένουν οἱ «ἄλλες συμφωνίες»,  ποὺ ἐμᾶς οὐδόλως μᾶς ἀφοροῦν.Ἐμᾶς πρέπει νὰ μᾶς ἀφορᾷ ἕνα μόνον: δὲν γίνεται νὰ φτιάξῃς σπανακόπιττα μὲ σάπιο σπανάκι, κλούβια αὐγά, μουχλιασμένο ἀλεύρι…  Ὅλα φρέσκα χρειάζονται.Δὲν γίνεται νὰ φτιάξουμε τὴν ΕΡΤ μὲ τὰ παλαιά της ὑλικά. Οὔτε τὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν γίνεται Ἑλλὰς. Ἄς τὴν ἀφήσουμε λοιπὸν νὰ σβήσῃ ἥσυχα. Ἀρκετὸν θόρυβο ἔκανε.


Υ.Γ.1. Ξέρω, κάποιοι θὰ ἐξοργιστοῦν μαζύ μου. Χαλάλι τους. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς πάντα ἐξοργισμένοι ἦταν. Ἡ ἀλήθεια βλέπετε ἐξοργίζει, ἰδίως αὐτοὺς ποὺ ἐθελοτυφλοῦν κι ἐλπίζουν, ἀδυνατῶντας νὰ δοῦν τὰ πασιφανῆ…

Υ.Γ.2. Δύο ταινιάκια ἀπὸ τὴν ΕΡΤ, τὸ ἕνα ἀναφορικῶς μὲ τὸ ἔργο της

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/VOhMpUsxM_4?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VOhMpUsxM_4#t=0s

καὶ τὸ ἄλλο ἀναφορικῶς μὲ τὸ «ἔργο» της.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/_IH-GzzO8ls?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_IH-GzzO8ls#t=0s

Αὐτό τό πρᾶγμα θέλω νά σώσω; Δῆλα δή μεταξύ δύο κακῶν τό μή χεῖρον βέλτιστον; Τήν περίπτωσιν τοῦ νά μήν ὑπάρχουν κακά τήν ἐρευνήσαμε; Ἤ φαντάζει ἐν τελῶς παράλογον κάτι τέτοιο; Δὲν ἔχω κάτι μὲ τοὺς νεαρούς. Ἔχω πολλὰ ὅμως μὲ τὴν προπαγάνδα καὶ ἰδίως ἀπὸ θυγατέρα στρατηγοῦ!!!

Υ.Γ.3. Τὸ νὰ μοῦ φέρνουν ἐπιχειρήματα τοῦ τύπου: «τί θά γίνουν τόσοι ἐργαζόμενοι» μὲ τρομάζει ἀλλὰ ἀπαντῶ: ὅ,τι καὶ οἱ προηγούμενοι. Ἄνεργοι ποὺ θὰ βροῦν ἐργασία μόνον ὅταν θὰ ἐπιστρέψουν σὲ πρωτογενεῖς



20. Περί φασισμού ο λόγος: το επεισόδιο της ΕΡΤ

17 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Το αδιαμφισβήτητο τοτέμ της μεταπολιτευτικής περιόδου είναι το Πολυτεχνείο. Η 17η Νοεμβρίου αναγορεύθηκε σε σχολική γιορτή ισότιμη με την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, και ολόκληρες γενιές μαθητών γαλουχήθηκαν με την αντίληψη ότι το ύψιστο ιδανικό είναι η αντίσταση στον φασισμό. Πράγμα θετικό κατ' αρχήν, εκτός αν η έννοια “φασισμός” αρχίσει να ξεχειλώνει και να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Και επειδή το σύνθημα έλεγε “εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”, κάθε γενιά άρχισε να ορίζει τον φασισμό όπως τη βόλευε, για να βρει αφορμή “αντίστασης” - παρ' ότι η Ελλάδα απολάμβανε πια μια πλήρη, λειτουργική δημοκρατία. Κι έτσι οι λέξεις άρχισαν να χάνουν το νόημά τους.
“Φασισμός” βαφτίστηκαν κατά καιρούς κάθε είδους νόμιμες πράξεις δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, για να βρεθούν αφορμές για “της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”. “Φασισμός” βαφτίστηκαν όλες οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις – και δώστου καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια: να μυηθούν τα παιδιά στους “αγώνες”, κι ας μη μπορούν μετά να πουν ούτε δυο κουβέντες στα αγγλικά, αν το φέρει ο διάολος και βγουν κάποτε στο CNN ως αρχηγοί κόμματος... “Φασισμός” βαφτίστηκε και η ιδιωτικοποίηση των λεωφορείων επί Μητσοτάκη - ενώ το δημόσιο ξεβράκωμα των νέων οδηγών από συνδικαλιστές ονομάστηκε “δημοκρατική αντίσταση”. “Φασισμός” βαφτίστηκαν και οι επιχειρήσεις “Ξένιος Δίας” για να συλληφθούν οι παράνομοι μετανάστες – και δώστου αντιφασιστικές/ αντιρατσιστικές” μοτοπορείες και συλλαλητήρια. “Φασισμός” βαφτίστηκε και η αστυνομική εκκένωση παράνομων καταλήψεων όπου κατασκευάζονταν βόμβες μολότωφ σε βιομηχανική κλίμακα. Και πολλά άλλα, όλα "φασισμός".
Σε ένα τέτοιο “αντιφασιστικό” υπόβαθρο, τι πιο φυσιολογικό από τον “αντιφασιστικό” παροξυσμό που ξεσηκώθηκε λόγω της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το “μαύρο” στις οθόνες χτύπησε την απαραίτητη συναισθηματική χορδή στις παλιότερες γενιές, ενώ στους νεότερους έδωσε την ψευδαίσθηση ότι (επιτέλους!) έχουν να κάνουν με χούντα, με το φασισμό που έμαθαν στο σχολείο ότι πρέπει να αντιπαλέψουν. Κάπως έτσι το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετατράπηκε σε “πανηγύρι δημοκρατίας”, σε “κάστρο αντίστασης κατά του φασισμού” κλπ.

Κι όμως: ο φασισμός δε βρίσκεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Αλλού βρίσκεται.

Η ελευθερία των ΜΜΕ και η πλουραλιστική ενημέρωση είναι πράγματι βασικά συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας – αλλά η απόφαση Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν τα έπληξε: το κράτος έκλεισε προσωρινά τα δικά του ΜΜΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ παρέμειναν ανοιχτά – όχι μόνο όσα ανήκουν “στους καναλάρχες και τα μεγάλα συμφέροντα”, αλλά και “Η Αυγή”, ο “Ριζοσπάστης”, ο τηλεοπτικός σταθμός “902”, ο ραδιοσταθμός “Στο Κόκκινο”, και πολλά άλλα. Επομένως η πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν κινδύνεψε από την απόφαση Σαμαρά.
Από ποιον κινδύνεψε η πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού; Από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ. Πριν ξαναμιλήσει οποιοσδήποτε για φασισμό και δημοκρατία, αξίζει να διαβάσει ολόκληρη τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που ορίζει ποιες εφημερίδες μπορούν να κυκλοφορήσουν (!), αλλά και το πρόγραμμα που επιτρέπει (!!) η ΕΣΗΕΑ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Η ανακοίνωση μιλάει μόνη της:

"Στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:
1. Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
2. Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
3. Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού."

Εν ολίγοις, αν λέτε αυτά που θέλουμε, μπορείτε να εκπέμπετε - αλλιώς απεργήστε (= σωπάστε) υποχρεωτικά. Οι όροι αυτοί έρχονται σε συνέχεια της αρχικής απόφασης της ΕΣΗΕΑ στις 12/6/2013, με την οποία ανακηρύχθηκε απεργία σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και ορίστηκε ότι "από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ". Οι όροι αυτοί, και μάλιστα όπως εξειδικεύθηκαν χθες (βλ. παραπάνω), δεν είναι κήρυξη απεργίας, ούτε "καθορισμός πολιτικού πλαισίου" της. Είναι ευθεία υπαγόρευση του περιεχομένου του προγράμματος όλων των ΜΜΕ της χώρας, ως εάν η χώρα να βρισκόταν υπό τον έλεγχο ολοκληρωτικού καθετώστος, με αρμόδιο για την "ενημέρωση" το σοβιέτ της ΕΣΗΕΑ.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το εξής: το Σύνταγμα δίνει στους εργαζομένους το δικαίωμα να απεργούν, και γενικά θεωρείται ότι καλύπτει και το δικαίωμα των συνδικαλιστικών τους ενώσεων να κηρύσσουν απεργίες. Το Σύνταγμα όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να προδιαγράφει στα ΜΜΕ τι θα λένε και τι δεν θα λένε, ούτε υπό το κάλυμμα των “όρων της απεργίας”. Αυτό ναι, αυτό είναι φασισμός ή αν προτιμάτε σταλινισμός: είναι πρακτικές που θα τις ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ή για να είμαστε πιο κοντά στο κλίμα της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ, ο Μπέρια...
Μπροστά σε αυτές τις πρακτικές, είναι φυσικά μάταιο να συζητήσουμε για "ήσσονα" ζητήματα, όπως το ότι η ΕΣΗΕΑ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση της Δικαιοσύνης που κήρυξε την απεργία παράνομη, ή εκείνο το τμήμα της ανακοίνωσης που “επιτρέπει” σε συγκεκριμένες εφημερίδες να κυκλοφορήσουν ως επιβράβευση της τήρησης της “γραμμής” (πρακτική όχι μόνο αντιδημοκρατική και φασιστική, αλλά και βαθύτατα ανήθικη). Αυτά τα "ήσσονα" όμως, μαζί με το "μείζον" της υπαγόρευσης του περιεχομένου των εκπομπών στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, δείχνουν και την πολιτική παιδεία, αλλά και το ηθικό περιεχόμενο όσων ηγούνται της συντεχνίας που λέγεται ΕΣΗΕΑ.
Και μια που είπαμε "συντεχνία", να θυμίσουμε ότι η ετυμολογία της λέξης "φασισμός" προέρχεται (και) από την ιταλική λέξη "fasci", που σημαίνει τις πολιτικοποιημένες συντεχνίες που χρησιμοποίησε ο Μουσολίνι στην επιβολή του καθεστώτος του, ενώ το σύμβολο των ενωμένων ράβδων "fasces" παρέπεμπε στο σύνθημα "Ισχύς δια της ενώσεως"... Μήπως κάτι ανάλογο πρεσβεύουν τελικά και η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές συντεχνίες που λυμαίνονται τα ΜΜΕ και έλεγχαν την ΕΡΤ;
Διόλου απίθανο. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη στην προ- ΣΥΡΙΖΑ εποχή ο (τότε) "Συνασπισμός" έπαιρνε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ποσοστά που ούτε μπορούσε να ονειρευτεί σε επίπεδο κοινωνίας. Στην ΠΟΣΠΕΡΤ βέβαια κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ (αυτά κάνει η νομή της εξουσίας, διαφθείρει τους επαναστάτες...), αλλά ο σκοπός του ελέγχου των ΜΜΕ είναι κοινός και διαχρονικός. Ο δε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμης, έχει δώσει πλουσιοπάροχα σταλινικά διαπιστευτήρια: μέσω του αλήστου μνήμης "Ιού" της Ελευθεροτυπίας πρωτοστατούσε στο στιγματισμό κάθε πατριωτικής φωνής ως "ακροδεξιάς", ενώ την ίδια ώρα υπό το κάλυμμα του κοσμοπολίτικου διεθνισμού υποστήριζε όλες τις επιλογες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίος ο κ. Τρίμης, ούτε είναι τυχαία η σταλινική στάση της ΕΣΗΕΑ υπό την προεδρία του.
Εκεί είναι λοιπόν ο φασισμός ή αν θέλετε ο σταλινισμός – στη συντεχνία που έχει "πιάσει τα πόστα" στα ελληνικά ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες, και απαιτεί να περνά τη "γραμμή" της με κάθε κόστος. Και θα τους δούμε σε όλο τους το μεγαλείο, αν γίνουν ποτέ κυβέρνηση.

33 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 - 4:31:00 μ.μ. EEST

Μα δεν είναι το θέμα αν είναι "φασιστικό", "δικτατορικό", χριστιανικό, παγανιστικό ή ότι άλλο. Ο όρος μας μάρανε. Ο όρος μικρή σημασία έχει. Και η δημόσια ΕΡΤ έχει θέματα (διαφθοράς) και το ιδιωτικό ΜΕΓΑ/Αντ1 κτλ.. Το καλό και το κακό υπάρχει παντού.

Είναι η παραδοχή του σαμαρά "βρείτε εσείς τώρα 2000 να απολύσουμε όπως υπογράψατε/με". Άκριτη συμμόρφωση και υπακοή στην τρόικα ενώ υποσχέθηκε "αναδιαπραγματευση" (θα έλεγα τώρα).
Λες "το Σύνταγμα δίνει στους εργαζομένους το δικαίωμα να απεργούν, και γενικά θεωρείται ότι καλύπτει και το δικαίωμα των συνδικαλιστικών τους ενώσεων να κηρύσσουν απεργίες". Τους καθηγητές του επίταξε ΜΗ αφήνοντας τους να κάνουν "συνταγματική απεργία" όπως λες και ενώ αυτή τους ανακοίνωσε τα μέτρα πριν τις πανελλαδικές. Επικαλέστηκε νόμο που αναφέρεται σε καιρικά φαινόμενα και υγεία του πληθυσμού. Πρώτα του "έβρισε" (με χυδαία ψέματα) και μετά τους επέβαλε αυτό που ήθελε.(και κερατάς και δαρμένος). Δεν ξέρω τι έκανε ο Μουσολίνι αλλα δεν νομίζω αυτές οι μέθοδοι να διαφέρουν και πολύ. Το ξύλο λείπει. 
Δεν ξέρω πια είναι η λύση (όχι ο τσύριζα) αλλά αυτό που έχουμε τώρα ΔΕΝ μας σώζει, μας υποδουλώνει!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Ιουνίου 2013 - 5:01:00 μ.μ. EEST

Έρχεται ο φασισμός Οδυσσέα. Ο ορίτζιναλ. Εκεί να σε δω τι αντιστάσεις θα έχεις. Και εσύ και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι. Κατά τα άλλα έχεις γράψει και καλύτερα κείμενα. Αυτό μου θυμίζει ΟΝΝΕΔ του '80. Κατώτερο των δυνατοτήτων σου.

ΥΓ: Τόσο πολύ ενοχλεί το Πολυτεχνείο μετά από τόση κατασυκοφάντηση και απομυθοποίηση, μετά από τόση υπονόμευση δεξιά και αριστερά (αστυνομία και "αναρχικοί"), μετά από τόσα πια χρόνια; Ανίατο ενοχικό τραύμα στη συλλογική συνείδηση της δεξιάς...

Nikos 17 Ιουνίου 2013 - 5:28:00 μ.μ. EEST

Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον αρθογράφο και είναι κρίμα που δεν είναι υπογεγραμμένο. Αν μπορώ απλά να συμπληρώσω ένα στοιχείο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν τολμά κανείς να παραβεί της εντολές αυτής της Σταλινικής οργάνωσης? Διότι όσο δύσκολη υπόθεση είναι να γίνει κανείς μέλος της ΕΣΗΕΑ άλλο τόσο εύκολη υπόθεση είναι και να διαγραφεί. Ε και τι έγινε θα μου πείτε? Έλα όμως που η συμμετοχή στην ΕΣΗΕΑ συνεπάγεται τα τεράστια οφέλη (συνταξιοδοτικά, εφ άπαξ, ιατροφαρμακευτικά) των ταμείων των δημοσιογράφων! Ε και τόσο πλούσιο είναι αυτό το ταμείο? Ε ναι αφού εισπράττει νταβατζηλίκι (το γνωστό αγγελιόσημο) ουσιαστικά από όλη τη κοινωνία. Διότι αν μια εταιρία, θέλει να παίξει μια διαφήμιση πληρώνει το κανάλι αλλά τσοντάρει και στον κορβανά της ΕΣΗΕΑ ένα προκαθορισμένο % επί της αξίας της διαφήμισης (νομίζω 20%), το οποίο έξτρα κόστος φυσικά μετακυλύει στο προϊόν δηλαδή σε όλους εμάς. Άρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει στο χέρι όλα τα μέλη, αλλά και τα δυνητικά μέλη …συνήθως περιμένει κανείς καμιά 10αρια χρόνια για να μπει στο κύκλωμα. Αν δεν σπάσει αυτό το απόστημα δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε αυτή τη σαπίλα, τέλος το αγγελιόσημο ή τέλος πάντων αν γουστάρουμε τόσο πολύ να έχουν οι δημοσιογραφάρες μας τόσο καλά προνόμια ας αφαιρεθεί η διαχείριση από την ΕΣΗΕΑ.

χρήστος 17 Ιουνίου 2013 - 5:46:00 μ.μ. EEST

Στή χώρα πού βασιλεύει ο λαϊκισμός, τό χάϊδεμα τών αυτιών καί η αποθέωση τών μέτριων (πλήν καταφερτζήδων), ενώ η λογική, τό αυτονόητο καί η σημασία τών λέξεων έχουν χαθεί πρό πολλού, εύστοχα κείμενα σάν τό παραπάνω, από πολλούς ακούγονται σάν γραφικά καί εμπαθή διαπιστωτικά δοκίμια. 
Κάνω λοιπόν καί εγώ μιά γραφική διαπίστωση:
Μακάρι νά πέφτω έξω αλλά φοβάμαι ότι ούτε τά παιδιά τών παιδιών μας θά ζήσουν ποτέ σάν ελεύθεροι πολίτες ανεξάρτητης χώρας. Αυτή η χώρα πάντα θά χρειάζεται τούς κάθε είδους νταβατζήδες, αφού τής είναι αδύνατο νά επιβιώσει βασιζόμενη σέ δικές της δυνάμεις.

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Ιουνίου 2013 - 5:51:00 μ.μ. EEST
Δεν διαφωνώ πουθενά με το άρθρο. Εγώ προσωπικά έχω βιώσει τον φασισμό μόνο από αριστερούς . Όταν έκλειναν την σχολή με το έτσι θέλω , όταν κατέβαζαν τον κόσμο από το γιαπί να απεργίσει με το ζόρι , όταν αναρχικοί ρωτούσαν , οικογενειάρχες με παιδιά , λίγα μέτρα μπροστά μου -τι εισαι εσύ Έλληνας;Έλληνας;- (εκείνη την φορά πήραν πληρωμένη απάντηση) . 
Φυσικά φίλε μου ΦΚΜΚ , Ο πραγματικός φασισμός δεν θα έρθει ΠΟΤΕ . Οι δεξιοί , οι κεντρώοι και οι αριστεροι Έλληνες , δεν τον "σηκώνουν" . 

Δυστυχώς φίλε μου οι ακραίοι αριστεροί που έχουν μάθει στο "Βια στην βία" , δεν διαφέρουν πουθενά από τους μπράβους που διαθέτει ο πυρήνας της Χ.Α. 
Όλοι βίαιοι , αυταρχικοί , απόλυτοι , φωνακλάδες και έτοιμοι να "κοπανήσουν" . Έτσι φυσικά δημιουργήθηκε και ο Ναζισμός του Χίτλερ . Σαν αντίβαρο στην "επαναστατική γυμναστική" των τότε κομμουνιστών έφτιαξε τα δικά του τάγματα εφόδου . Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε . Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε και σήμερα .
Εύχομαι να τα "βρούνε" μεταξύ τους για να ησυχάσουμε εμείς οι υπόλοιποι . Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα . Ακριβώς το ίδιο πράγμα .

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Ιουνίου 2013 - 6:36:00 μ.μ. EEST

@Pro
Κοντός ψαλμός αλληλούια φίλε Pro. Όσο για τη θεωρία των δύο άκρων κατ'εμέ είναι αλκοολούχο διάλυμα για να καταπιεί ο κεντροδεξιός το σκ... της ΧΑ χωρίς διαμαρτυρίες. Διότι κάθε θεωρία δύο άκρων καταλήγει στο μη χείρον. Στο χώρο της δεξιάς το μη χείρον είναι δεδομένο από χρόνια.
Μπορεί να βγάλετε σπυριά αλλά εγώ θα παραθέσω το κείμενο του Βαξεβάνη που γράφει αναλυτικά όσα θα ήθελα να πω:
http://www.koutipandoras.gr/38019/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1.html

Οδυσσέας 17 Ιουνίου 2013 - 6:39:00 μ.μ. EEST

@ ΦΚΜΚ:
Συγγνώμη αν σε απογοήτευσε η πένα μου, ξενύχτησα να βλέπω το συναρπαστικό απεργιακό πρόγραμμα, χαχα.
Πέραν πλάκας, αν (ΑΝ) έρθει κάποτε ο ορίτζιναλ φασισμός θα δούμε τι θα γίνει - κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το θάρρος του πριν αρχίσει το ντουφεκίδι.
Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας μια συγκεκριμένη μορφή φασισμού, που την περιέγραψα στο κείμενο (έστω όχι ικανοποιητικά για τα στάνταρ σου). Επ' αυτής το σχόλιό σου σιωπά.

ΥΓ: Για το Πολυτεχνείο με εκφράζει απόλυτα το σχετικό άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Αξίζει να το διαβάσεις.

strategy 17 Ιουνίου 2013 - 7:58:00 μ.μ. EEST

Ας δούμε και τα πρόσωπα πίσω από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο Δημήτρης Τρίμης, γνωστός από τον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας που καταδικάστηκε το 2007 σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς για χρήση παράνομης βίας εναντίον διευθυντικών στελεχών του Ρ/Φ σταθμού «Σκάι 100,3».

Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης που μαζί με τη σύζυγό του (επίσης διορισμένη στην ΕΡΤ) εισέπρατταν παράνομα επιδόματα μεταξύ 2002-2007 με πλαστές βεβαιώσεις (επίδομα λευχαιμίας για την υγιέστατη κόρη του και επίδομα τέκνου για την παντρεμένη κόρη του). 


@Νikos

Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο για ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ καταψηφίστηκε από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΧΑ,ΚΚΕ) και 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!


@Pro

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της δράσης των ταγμάτων εφόδου του ΚΚΕ το 2004 όταν απαγόρευσαν στον Στ. Κουρτουά, συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού» να παραστεί σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δυστυχώς η ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς έχει κυριαρχήσει πλήρως και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πέρα από τα ΜΜΕ και τον πολιτισμό. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τη θρασύδειλη επίθεση αναρχικών στο νομπελίστα καθηγητή γενετικής Τζ. Γουότσον στο Παν/μιο Πατρών το 2011 ή τη φιλοξενία του Indymedia σε σέρβερς του ΕΜΠ; Τις γιάφκες στην ΑΣΟΕΕ ή τις επιθέσεις εναντίον καθηγητών και φοιτητών που αποπειράθηκαν να μαζέψουν σκουπίδια από τη Θεολογική του ΑΠΘ;

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 - 8:17:00 μ.μ. EEST

Οι διορισμένοι αναξιοκρατικά από τρύπες και παράθυρα υπάλληλοι της ΕΡΤ τα τσούγκρισαν με τους ταγούς τους, οι οποίοι για τους δικούς τους (σίγουρα ανήθικους αν και ανομολόγητους) λόγους αποφάσισαν να τους πετάξουν στο δρόμο εν μια νυκτί- πιθανότατα για να φτιάξουν ένα "νέο" τερατούργημα αναξιοκρατίας, αφού μόνο για κάτι τέτοιο είναι ικανοί.
Στον γάμο τους δεν ήμουν καλεσμένος (μαζί τα τρώγανε χωρίς εμένα χρόνια τώρα). Μην μου ζητάνε λοιπόν να πάω μάρτυρας υπέρ του ενός ή του άλλου τώρα στο διαζύγιο. Τους σιχαίνομαι αμφότερους και ας πάνε να πνιγούν όλοι μια αγκαλιά, Κεδίκογολου, συνδικάλες, ΠΝΠ και απεργίες, ποσώς με ενδιαφέρουν.
Δεν με κάλεσαν στο γάμο, δεν θα πάω στο διαζύγιο.

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 - 9:55:00 μ.μ. EEST

Κάποια στιγμή θα πρέπει οι πολιτικοί ταγοί της χώρας να ασκήσουν σοβαρή πολιτική,ωφέλιμη κοινωνικά και εθνικά.Ναι,αν και λόγω δεξιών πεποιθήσεων θα με βόλευε να ταμπελοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως το αντίπαλο δέος των ακροδεξιών της ΧΑ,εντούτοις δε θεωρώ πρέπουσα τη συμπεριφορά του Α.Σαμαρά να χαρακτηρίζει ως άκρο την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Θα μπορούσα να προσάψω χίλια άλλα δύο στο ΣΥΡΙΖΑ,απο πολιτική ανευθυνότητα,λα'ι'κισμό και μικροπρέπεια,αλλά όχι συνολική ακραία ιδεολογία,παρά την ύπαρξη των περιβόητων συνιστωσών.Ακραίοι είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Απο την άλλη,χαμογελούσα πριν λίγο,με τον Α.Τσίπρα,να πράττει ακριβώς το ίδιο για τη πολιτική του Α.Σαμαρά λέγοντας οτι ''σε λίγο θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος μόνο στους οπαδούς της ΧΑ΄''.Μικροπολιτικές εκατέρωθεν....

Επί του θέματος όμως,συμφωνώ απόλυτα με τον αρθρογράφο και διερωτώμαι μήπως η βούληση της μειοψηφίας να ζήσει ζωή χαρισάμενη εις βάρος της πλειοψηφίας,πλειοδοτώντας και σφετερίζοντας τόσα χρόνια έννοιες όπως τη δημοκρατία,δεν είναι φασισμός αυτός καθεαυτός(;).

@Strategy

Να ήταν μόνο αυτά...Το καλό μου δάσκαλο,υπόδειγμα ήθους,πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ Αναστάσιο Μάνθο τον έστειλαν σπίτι του με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κολλάρο....Ε,τι άλλο να πω για τα ιδεολογήματα που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια.....


Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Ιουνίου 2013 - 10:00:00 μ.μ. EEST
Δυστυχώς φίλε strategy συμμέτοχη στην ασυδοσία των "επαναστατών" υπήρξε και η "ενοχική" δεξιά , την οποία εγώ όπως και κάποιοι άλλοι (φαντάζομαι) ψήφιζα . Τώρα αφού δεν προλάβαμε την αρρώστια με συντηρητική φαρμακευτική θεραπεία , ΦΟΒΑΜΑΙ ότι έρχεται η εγχείρηση . Ούτε καν θέλω να σκέφτομαι τι σημαίνει αυτό , με τους ακραίους να έχουν γιγαντωθει τόσο .

Φίλε μου ΦΚΜΚ . Μακάρι να κάνω λάθος . Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ 1000% αν Ο Θεός επιτρέψει να δούμε Τσίπρα πρωθυπουργό .

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 - 10:34:00 μ.μ. EEST

πεστα χρυσόστομε αρθρογράφε! αμάν πλέον με την υποκρίσια. Μου έχει κολλήσει στο μυαλό από τις πρώτες "αγωνιστικές" συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τα σχόλια ενός άρθρου εδώ πριν μερικούς μήνες που υπήρξε ένα παλικάρι άνεργο με τρία παιδιά που είναι εθελοντής εθνοφύλακας. Για αυτόν ποιος "δημοκράτης" διαμαρτυρήθηκε; 
Και στα καπάκια 3 ακόμα πράγματα: 1) την μέση αποζημίωση που θα πάρει ο κάθε αγωνιστής της ΕΡΤ από αυτές τις εκατοντάδες που δεν πάταγαν (δεν λέω για όλους τους εργαζόμενους, πιστεύω ήταν πολλοί που την ίδρωναν τη φανέλα) 2) τις συνδικαλιστικές ΒΔΕΛΕΣ (και η ΕΣΗΕΑ φαίνεται είναι από τους χειρότερες) που ζουν σε λάθος δεκαετία και 3) ότι πολλοί συμπολίτες μας σαν αντίδραση βλέπουν τη ΧΑ σαν λύση. Η οικονομική κρίση δεν είναι πια το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα..το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι διαλυόμαστε πια τελείως: οι βολεμένοι δεν υποχωρούν σπιθαμή από το ρούφηγμα και οι αβόλευτοι θέλουν μια θεραπεία χειρότερη από τη ασθένεια.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Ιουνίου 2013 - 10:45:00 μ.μ. EEST

@Οδυσσέα
Ό,τι περιέγραψες ως φασισμό μέσα σε εισαγωγικά, κατ'εμέ είναι φασισμός χωρίς εισαγωγικά. Και βέβαια κάποιοι δεν ξέρουν καλά αγγλικά και μας εκθέτουν στο μαγαζί του αφεντικού αλλά αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι δε φοίτησαν στο Κολλέγιο Αθηνών. Εκεί πρέπει να είναι το μοναδικό σχολείο στο οποίο αυτός που αντιγράφει μένει ατιμώρητος ενώ αυτός που τον συλλαμβάνει απολύεται. Όπως η Ευφροσύνη Μπουλούτα που συνέλαβε πέρυσι τέτοια εποχή τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον θείο του μικρού που είναι και το αφεντικό στο Κολλέγιο. Αναλυτικότερα: HOT DOC Ιουνίου, τεύχος 30, σελ 34-38. Γι'αυτό αγαπητέ κάποιοι βαθμοί κερδίζονται στο σχολείο και κάποιοι αγοράζονται. Όταν συνέλαβα την κόρη μου να ετοιμάζει σκονάκι την έκανα ρόμπα και με άκουσαν (μαζί με τη γυναίκα μου) δυο τετράγωνα πέρα. Αν θέλει ας το ξανακάνει.

Χρύσανθος Λαζαρίδης....Β΄Πανελλαδική, ιστορική φωτογραφία δίπλα στον Μηλιό. Μετά πήγε Αμερική και είδε το φως το αληθινό (του δολαρίου). Μια κουβέντα Οδυσσέα: τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Ό,τι και να γράφει, αλήθεια ή ψέμμα, δε με ενδιαφέρει. Το έγραψα και αλλού: είλωτας για τους Σπαρτιάτες, Σπαρτιάτης για τους είλωτες. Απόλυτη περιφρόνηση για τους προσκυνημένους.


@strategy
Για τη βίβλο του κομμουνισμού; Κρίμα που δεν ήμουν και εγώ να ρίξω μερικές στο εν λόγω υποκείμενο. Και επειδή δεν έχω άνοια ακόμη θυμάμαι και τους Κενταύρους, και τη δολοφονία Τεμπονέρα και από πού έπαιρναν χρήμα και εντολές γνωστοί και σεσημασμένοι ακροδεξιοί της σχολής (πού τους έχανες πού τους έβρισκες με τους ΟΝΝΕΔίτες γύρναγαν). Αρχές δεκαετίας του 80 βλέπεις, η δεξιά δεν είχε αποφασίσει ακόμη να εξωραΐσει την πρόσοψη και τα κονέ με την ακροδεξιά (που αναλάμβανε και τα καθήκοντα συνοδείας στην αφισοκόλληση των ΟΝΝΕΔιτών) ήταν ακόμη διάφανα. Προς επίρρωση των παραπάνω: http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/28/nikos-xatzinikolaou-polytexneio-2/. Λίγο πιο πίσω θυμάμαι και μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από ακροδεξιούς και επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φοιτητές και συλλήψεις για οπλοκατοχή και το ποιόν του Μιχαλολιάκου - και των δύο - και άλλα πολλά. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα είναι αρκετά κάτω τον 50 δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και "παπούδες". Άρχισα να διαβάζω εφημερίδες πριν τελειώσω το δημοτικό. Ελληνικό Βορρά μάλιστα. Αργότερα βέβαια κατάλαβα και τι έλεγε και τι δεν έλεγε ο Μέρτζος (τον οποίο συνεχίζω να εκτιμώ παρά το ιδεολογικό μας χάσμα) 

Όσο για τη διεφθαρμένη ΕΡΤ, κάντε τον κόπο να ψάξετε το ποιόν κάποιων ονομάτων και ας αναλογιστούμε: θα απολυθούν άραγε στη νέα ΕΡΤ;
Αιμίλιος Λιάτσος, Πέρης Χαλάτσης, Μανούσος Καμπανέλλης, Ανθή Σαλαγκούδη, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ματίνα Ρέτσα, Μνέλαος Σεβαστιάδης, Γεώργιος Αντωνίου. Και αν βαριέστε και έχετε facebook εδώ: https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 12:12:00 π.μ. EEST

@ Οδυσσέα

Συγχαρητήρια για το άρθρο.
Κάποτε έπρεπε να αναδειχθεί ο φασιστικός τρόπος συμπεριφοράς των "κατ' επάγγελμά υπερ-δημοκρατών" (που ρεζιλεύουν όσους πραγματικά φέρονται δημοκρατικά στην ζωή τους.



@ ΦΚΜΚ

Δυστυχώς η υπερβολική χρήση της λέξης "φασίστας/φασιστικός" λειτούργησε όπως στο παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό. Και όταν πράγματι ήρθε ο λύκος, η ευθύνη για την μη κινητοποίηση των άλλων παρά τον συναγερμό δεν ανήκε σε αυτούς που δεν κινητοποιήθηκαν, αλλά στον ψεύτη βοσκό.

Οδυσσέας 18 Ιουνίου 2013 - 1:00:00 π.μ. EEST

@ ΦΚΜΚ:
(1) Λες "ό,τι περιέγραψες ως φασισμό μέσα σε εισαγωγικά, κατ'εμέ είναι φασισμός χωρίς εισαγωγικά". Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά μια τεκμηρίωση θα βοηθούσε. Αλλιώς κι εγώ πιστεύω ότι είναι φασισμός που το ανάλγητο κράτος της Δεξιάς δε μου στέλνει μια Μόνικα Μπελούτσι κάθε βράδυ.
(2) Για να μιλάς κάποια ανεκτά αγγλικά δε χρειάζεται να βγάλεις το Κολέγιο Αθηνών. Αρκεί λίγο διάβασμα στο γυμνάσιο/λύκειο, και μετά σε συντηρούν οι ταινίες και τα τραγούδια (και το διάβασμα αν ψάχνεις Αμαζον κλπ). Και ειδικά αν μιλάμε για πολιτικό, λίγη παρακολούθηση ξένων καναλιών δε θα έβλαπτε.
(3) Για το Χρύσανθο Λαζαρίδη οι αναφορές σε δολάριο κλπ είναι άθλιες, εκτός αν έχεις να τις τεκμηριώσεις... Και όσο για τους "προσκυνημένους", τα στερνά τιμούν τα πρώτα κλπ., οι χαρακτηρισμοί σου προϋποθέτουν ότι υπήρχε κάποιος "ορθός δρόμος" αλλά ο Λαζαρίδης ξεστράτισε. Προφανώς εννοείς να έμενε στην Ελλάδα και να εξαργύρωνε τη συμμετοχή του στο Πολυτεχνείο με μια κρατικοδίαιτη καριέρα διαμορφωτή γνώμης με αριστεροπροοδευτική εσάνς. Αντί γι' αυτό, ο άνθρωπος πήγε στην Αμερική, μορφώθηκε κι άλλο, δούλεψε, στάθηκε μόνος του στα πόδια του και γύρισε στην Ελλάδα με άλλες απόψεις. Ευτυχώς, χίλιες φορές ευτυχώς, που δεν έγινε ένας άλλος Μπίστης ή Δαμανάκη.

ΥΓ: Διάβασε προσεκτικά τι λέει ο φίλος παραπάνω για το φασισμό και τον ψεύτη βοσκό. Όλα εδώ πληρώνονται φίλε ΦΚΜΚ...

Μάριος 18 Ιουνίου 2013 - 1:52:00 π.μ. EEST

Σε ένα άρθρο τόσων εκατοντάδων λέξεων περί φασισμού περίμενα να δω έστω μια λέξη για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αντί γι' αυτό το μόνο που διάβασα είναι το πόσο φασιστική είναι η συνδικαλιστική και γενικά η αριστερή νοοτροπία.

Για το δεύτερο χωράει συζήτηση καθώς οι ΔΕΚΟσυντεχνίες στην Ελλάδα πράγματι είναι πανίσχυρες, σε βαθμό αηδίας -καμία συντεχνία όμως δεν μπορεί να κυβερνήσει και να κάνει ότι έκανε ο κος Σαμαράς και να θυμίσει σε όλους το αείμνηστον "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"...

Που μας φέρνει στο πρώτο (τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου). Γιατί αυτό το σημείο δεν θίχτηκε καθόλου κε αρθρογράφε; Οι ΠΝΠ δεν... θίγουν καθόλου τα ευαίσθητα αντιφασιστικά σας αντανακλαστικά; ΟΙ ΠΝΠ καταπατούν και παραβαίνουν τη Δημοκρατία με πολύ πιο άμεσο, ευθύ, γενικό, καθολικό και συμβολικό τρόπο, θεωρώ πολύ πιο επίκαιρο και σημαντικό. Ένα παραθυράκι του Συντάγματος που υπάρχει εκεί για περιόδους πολέμου ή άλλης (πραγματικής) έκτακτης ανάγκης διευρύνεται και γίνεται... Πύλη για το Δεσποτισμού και εσείς δεν λέτε ούτε λέξη; Μήπως σας αρέσει κατά βάθος κε αρθρογράφε; ή μήπως ο "πλουραλισμός" για τον οποίον κόπτεσθε είναι να μην ερωτώνται καν οι νόμιμα εκλεγμένοι κυβερνητικοί εταίροι χωρίς τους οποίους ο εκλεκτός σας κος Σαμαράς δεν μπορεί καν να συστήσει κυβέρνηση; Ο "πλουραλισμός" και "αντιφασισμός" σας κε αρθρογράφε είναι το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν";

Περίμενα κάτι καλύτερο από το γενικώς σοβαρό "Εν Κρυπτώ" πέρα από ένα επιεικώς μονόπλευρο δημοσίευμα το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ απλώς προεκτείνει την επιχειρηματολογία Σαμαρά.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 18 Ιουνίου 2013 - 2:16:00 π.μ. EEST
1. Όντως η δεξιά είναι ανάλγητη ΚΑΙ για το θέμα της Μπελούτσι. Να θυμηθώ να το καταγγείλω και αυτό. Αυτά είναι τα καλά του διαλόγου, πώς μου ξέφυγε ρε γμτ;

2. Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά όπως φαίνεται ο τόπος το έχει να εκλέγει μέτριους ή κακούς μαθητές για τα υψηλά αξιώματα. Πάντοτε είχα απορία πως απόφοιτοι του London School of Economics γίνονται τόσο άθλιοι υπουργοί. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

3. Τι να τεκμηριώσω ρε Οδυσσέα; Δεν είπα ότι τα έκλεψε τα λεφτά ούτε του τα έσπρωξαν. Δούλεψε, κονόμησε και είδε το φως το αληθινό. Δεν είναι μόνο αυτός. Δεκάδες γνωστοί και φίλοι έκαναν την ίδια διαδρομή από το Ρήγα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ και κάποιοι έφτασαν και ως τη Δράση... Πάντοτε η ίδια αιτία: πολλά λεφτά - πανεπιστημιακοί, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, επιχειρηματίες. Εμένα ο θεός με προφύλαξε από τον πλουτισμό για να μπορώ να τα χώνω σε όλους αυτούς θυμίζοντάς τους τι ήταν και τι έγιναν. Και θυμάμαι τα πάντα. Δε χαρίστηκα σε κανέναν, ούτε και σε αδελφικούς φίλους. Θα χαριζόμουν σε κάποιον που από Β΄Πανελλαδική έφτασε να γίνει συμβουλάτορας του συνεχιστή του Αβέρωφ; Για μένα οι άνθρωποι κρίνονται ως προς τη συνέπεια στις ιδέες τους. Ορθός δρόμος υπάρχει χωρίς να γίνεις Μπίστης ή Δαμανάκη. Τον ακολούθησαν πολλοί που δεν εξαργύρωσαν δεκάρα από το ταμείο της μεταπολίτευσης που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ. Είναι τιμή μου που γνώρισα και γνωρίζω ακόμη, σχεδόν πάντα κατά τύχη, αρκετούς τέτοιους ανθρώπους που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δε μιλάνε εύκολα για τότε. Α, και τα φέρνουν συνήθως δύσκολα οικονομικά. Μια ασυμβίβαστη στάση έχει πάντα κόστος. Και οι συμβιβασμοί ωστόσο έχουν το κόστος τους, αν κρίνουμε από την "Σατραπεία" του Καβάφη.

4. Ωραίο το παράδειγμα αλλά άστοχο. Τον φασίστα τον κυοφορεί κανείς μέσα του, δε γεννιέται ξαφνικά. Τον φασισμό τον καλλιέργησαν τα γρήγορα και εύκολα λεφτά, τα μαύρα λεφτά από τη χούντα και μετά. Τον εξύψωσε σε αξία η κοινωνία του Κλικ και του Νίτρο - μόνο που και στην αριστερά ακόμη λίγοι προσέξαμε τη δομική σχέση ανάμεσα στους κώλους ως αξία και τον φασισμό (πόσοι να διάβαζαν τα σημειολογικά του Ουμπερτο Έκο;). Τον θέριεψε η κοινωνία του χρηματιστηρίου, της ασύδοτης σπατάλης, της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και, ναι, με ευθύνη της αριστεράς που το ανέχτηκε, του εργατοπατερισμού ως υποκαταστάτου του συνδικαλισμού. Φασισμός είναι και η φοροδιαφυγή και η συστηματική εισφοροδιαφυγή και η αργομισθία και το ρουσφέτι και η κομματοκρατία και ο ωχαδερφισμός και νεποτισμός και η συναλλαγή και ο ασύδοτος ατομισμός και η απολιτίκ θέσεις. Τώρα κάποιοι πιο ψαγμένοι ίσως παρατηρήσουν ότι τέτοια φαινόμενα είναι μάλλον πρωτοφασισμός και όχι κυρίως φασισμός. Ψιλά γράμματα, όταν ήλθε η ώρα ο φασίστας ήταν πια έτοιμος. Ένδον του κόσμου έγινε η διαδικασία, δεν υπήρξε κανείς να προφυλάξει τους νέους που δεν ξέρανε τι θα πει φασισμός (από Σεπτέμβρη η Ιστορία θα δοθεί ως μάθημα πρώτης ανάθεσης και σε μη φιλολόγους, κάτι που από καιρό γίνεται ήδη στην πράξη)ούτε τους παλιότερους που τους έφαγαν τα μπουζούκια και τα ταξίδια με μαύρα λεφτά. Και τα ΜΜΕ έβαλαν τη σφραγίδα τους: κατ'έντολή του ΠΑΣΟΚ έσπρωξαν αισχρότατα το φασισταριό του ΛΑΟΣ για να κόψουν ψήφους από τη ΝΔ. Ε, έπειτα ο δρόμος για την ΧΑ ήταν στρωμένος: Φτώχεια, διαφθορά, μεταναστευτικό και εθνική υποτέλεια ήταν οι αφορμές, όχι οι αιτίες. Μια ολόκληρη κοινωνία πάσχει από φασισμό Οδυσσέα και το να το ψάχνει κανείς σε συγκεκριμένες ομάδας είναι ατελέσφορο. Είναι οι ρινόκεροι του Ιονέσκο και μένει να δούμε πόσοι είμαστε και αν θα αντέξουμε ως το τέλος να μη μεταμορφωθούμε στα γνωστά παχύδερμα. Ο Ιονέσκο ήταν πάντως απαισιόδοξος στο θέμα αυτό.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 7:23:00 π.μ. EEST

"Αρκεί λίγο διάβασμα στο γυμνάσιο/λύκειο"

Στο γυμνάσιο/λύκειο δεν είχε χρόνο, έκανε καταλήψεις

Οδυσσέας 18 Ιουνίου 2013 - 9:30:00 π.μ. EEST

@ Μάριος:
Και έλεγα ποιος θα θέσει το ζήτημα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου... Εύλογο το ερώτημά σου. Κατ' αρχήν ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε αυτές είναι ότι έπιασα το θέμα "φασισμός" αποκλειστικά με την έννοια του περιορισμού της ελευθεροτυπίας και προσπάθησα να δείξω ότι αυτή δεν κινδύνεψε από την κυβέρνηση, αλλά από την ΕΣΗΕΑ. Όμως προφανώς το θέμα έχει κι άλλες πτυχές όπως οι ΠΝΠ, και εύλογα τις θέτεις. Η άποψή μου είναι η εξής:
Το Σύνταγμα (άρθρο 44 παρ. 1) δίνει τη δυνατότητα έκδοσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε "έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης" και απαιτεί την υποβολή τους στη Βουλή προς κύρωση μέσα σε 40 μέρες και την έγκρισή τους από τη Βουλή μέσα σε τρεις μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση παύουν να ισχύουν. 
Στην περίπτωσή μας, κατά τη γνώμη μου (και προφανώς τη δική σου) δε συνέτρεχε επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη. Όμως η κρίση αυτή (περί επείγουσας ανάγκης) επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα στη Βουλή που θα κυρώσει (ή όχι) την ΠΝΠ. Ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει το δικαίωμα να την κρίνει (τουλάχιστον αυτά έλεγε κάποτε ο Βενιζέλος ως συνταγματολόγος, όταν δικαιολογούσε την περικοπή των αρμοδιοτήτων του Προέδρου με την αναθεώρηση του 1985). Άρα το Σύνταγμα έχει προβλέψει την ασφαλιστική δικλείδα: αν η Βουλή εγκρίνει την ΠΝΠ, έχει μπει η σφραγίδα της δημοκρατικής νομιμοποίησης και είναι αδιάφοροι οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε αρχικά η ΠΝΠ ως τρόπος νομοθέτησης. Αν πάλι η Βουλή αρνηθεί την έγκριση (ενδεχομένως και λόγω της έλλειψης έκτακτων περιστάσεων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο), τότε η ΠΝΠ παύει να ισχύει. 
Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι στο ερώτημα "κινδύνεψε η δημοκρατία από την απόφαση του κλεισίματος της ΕΡΤ;" που έθεσα εξ αρχής, η απάντηση παραμένει αρνητική, ακόμα και συνυπολογίζοντας το θέμα της ΠΝΠ. Από κει και πέρα, ούτε κι εμένα μου αρέσει η συνεχής χρήση ΠΝΠ ως εργαλείου νομοθέτησης (και δεν ήταν η πρώτη αυτή), γιατί υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Από την άλλη μεριά όμως, αν ακολουθούσαν την κλασική διαδικασία με νομοσχέδιο κλπ., οι αντιδράσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ θα ήταν συνεχείς και τεράστιες. Αυτές προσπάθησαν να παρακάμψουν με την ΠΝΠ.


@ ΦΚΜΚ:
Την τελευταία παράγραφό σου την προσυπογράφω ολόκληρη, με υπογράμμιση στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που έδωσε το αρχικό "σπρώξιμο στο ΛΑΟΣ. 
Το περί δολαρίων δεν ήταν σαφές, χαίρομαι που το διευκρίνισες. Βέβαια αμφιβάλλω αν ο Λαζαρίδης έκανε λεφτά στις ΗΠΑ διδάσκοντας Μαθηματικά, αλλά κι αν έκανε δεν καταλαβαίνω πού το πρόβλημα. Δεν είναι μεμπτός οποιοσδήποτε έκανε λεφτά. Και ως προς την αλλαγή απόψεων, αλίμονο αν κάποιος πιστεύει στα 50 αυτά που πίστευε στα 20. 
Όπως λέει κι ο Σαββόπουλος:
"και πονώ για σένα που ήρθε η ώρα να το δεις, δόξα είναι η ευθύνη της δικής μας αλλαγής"...

Akritas 18 Ιουνίου 2013 - 10:44:00 π.μ. EEST

Υποτίθεται ότι η οικονομική κρίση οδηγεί «το λαό» να απορρίψει τα ορθολογικά δημοκρατικά κόμματα και να αναζητήσει καταφύγιο στους ανορθολογικούς λαϊκιστικούς ριζοσπάστες δημαγωγούς που του υπόσχονται τον κόσμο ολόκληρο. Όπως συμβαίνει συχνά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ πιο πολύπλοκη.

Αυτό που συμβαίνει σε μια οικονομική κρίση είναι ότι στην πολιτική διαμάχη κυριαρχούν κοινωνικοοικονομικά ζητήματα όπως η απασχόληση, οι κοινωνικές παροχές και η ανεργία. Όταν όμως στην πολιτική διαμάχη έχουμε κόμματα που ξεφτυλίζουν και χαλκεύουν κάθε έννοια συνταγματικής δημοκρατίας τότε ο λαϊκισμός βρίσκει έδαφος για ανάπτυξη.

Το Μνημόνιο τρέφει την Φασιστική ιδεολογία, η Πολιτική ανομία και η κρατική αυταρχικότητα την Φασιστική συμπεριφορά.

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιουνίου 2013 - 12:12:00 μ.μ. EEST

@Φκμκ 
«Τώρα κάποιοι πιο ψαγμένοι ίσως παρατηρήσουν ότι τέτοια φαινόμενα είναι μάλλον πρωτοφασισμός και όχι κυρίως φασισμός.» 
Καλή παρατήρηση.
 πρωτοφασισμός πάντως,εναι βάση πάνω στην ποία κτίζονται ο θναρχίες,λαοκρατίες,θεοκρατίες,και πωσδήποτε ο «ενομούμενες,ερυθμες,συντεταγμένες πολιτείες» μεταπολιτευτικο τύπου.
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί ατός τιμος πρωτοφασισμός χει την γοητεία του, τουλάχιστον τα θέλγητρα του,πως:«κοιτάζω την δουλίτσα μου,διαβάζω φημερίδα»,«ς κόψουν τον λαιμό τους»,«πό την πάρτη μου μακριά,κι΄ς εναι σ΄ποιον θέλει».
Παράλληλα,πάλι πρωτοφασισμός εναι και το βάθρο πάνω στο ποίο θεμελιώνεται και πολιτικός μεσσιανισμός:«ς βρεθεί κάποιος τέλος πάντων,να κάνει ατό,κείνο,το λλο»,πό τον θνοσωτήρα μέχρι τον ργατοπατέρα, ρκεί βεβαίως γώ να μήν χρειαστεί να χαλάσω την ζαχαρένια μου.
 πρωτοφασισμός ν τέλει σως εναι και βάση για τις θνικές Μεγάλες δέες ς σύλληψη,λλά μείς ο λληνες χουμε κατορθώσει κόμη και τον πρωτοφασισμό να τον συνδέσουμε με τον μικροϊδεατισμό μας.

Γεράκι 18 Ιουνίου 2013 - 1:22:00 μ.μ. EEST

Ελλάδα, χώρα υπερβολής. Το χαρακτηριστικό αυτό υπονομεύει τόσο τις ενέργειες που είναι στη σωστή κατεύθυνση, όσο την κριτική αλλά και την υπεράσπισή τους. Οδηγεί στο να γίνονται τα περισσότερα με λάθος τρόπο. Η υπερβολή έχει ενισχυθεί από την κομματική εκμετάλλευση που ενίσχυσε με τη σειρά της τη δύναμη του τύπου και του συνδικαλισμού τόσο που έγιναν ανεξέλεγκτα, τα καρκινώματα της διαπλοκής. Διαγωνισμός κατάχρησης εννοιών, ασυδοσίας, υποκρισίας κι ανηθικότητας. 

Η κάθε πλευρά ξεχνάει το δικό της μερίδιο ευθύνης, με φτηνό λαϊκισμό πουλάει μαγκιά κι αυτοκριτική μηδέν. Είναι γεγονός πως οι αριστεροί έκαναν σημαία το Πολυτεχνείο, το εκμεταλλεύτηκαν και το εξαργύρωσαν, μέσα από την υπερβολή. Η υπερβολή βάφτιζε φασιστικό οτιδήποτε πήγαινε κόντρα με τα δικά τους συμφέροντα. Η βία βαφτίστηκε "αγώνας" έναντι σε φαντάσματα που τη δικαιολογούσαν και η κάθε πλευρά συντηρούσε τα φαντάσματά της μέσω του λαϊκισμού και της υπερβολής. 

Για την ΕΡΤ, δεν κατάλαβα γιατί ενέργησε έτσι ο Σαμαράς. Ήταν ενέργεια στη σωστή κατεύθυνση με λάθος τρόπο. Να μειωθεί το κράτος, να εξυγιανθεί και να εξορθολογιστεί, να γίνει αποδοτικότερο, αποτελεσματικότερο, ανταγωνιστικό, να πάψει να αποτελεί φυτώριο αργόσχολων "δικών μας" παιδιών που εξαργύρωναν τους κομματικούς αγώνες, να πάψει να είναι κρατικά=κομματικά, αλλά δημόσια. Αυτός είναι ο σκοπός. Όμως ο τρόπος που έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ, ήταν τέτοιος που φανερώνει νευρικότητα, προχειρότητα ακόμα και αλαζονεία κι υποκρισία. Θεωρήθηκε δεδομένο πως δεν θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι της τριτοκομματικής, δεν προέβλεψαν την αντίδραση τόσο αυτών που τους έφερε προ τετελεσμένου, όσο και της δύναμης των θηρίων που εξέθρεψαν και οι ίδιοι. Το μηχανισμό πολιτικής εκμετάλλευσης. Το φιάσκο της ΔΕΠΑ πήγαν να το πατσίσουν με κίνηση αποφασιστικότητας για τις εντυπώσεις. Μόλις στράβωσε έριξαν την ευθύνη στο νόμο του Βενιζέλου, όπως και το φιάσκο της ΔΕΠΑ που έριξαν την ευθύνη σε άλλους, τα γνωστά ξένα κέντρα, λες και δεν ήξεραν πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη μονοπωλιακή πολιτική της GAZPROM, λες και τα ξένα κέντρα φταίνε που ο καταναλωτής πληρώνει τα διπλά στο φυσικό αέριο από τον Ευρωπαίο. 

Οι λεπτομέρειες και η εξέλιξη του φιάσκου της ΕΡΤ δείχνουν προχειρότητα κι όχι οργανωμένη όπως λένε πολιτική. Βάσει του νόμου του Βενιζέλου που επικαλούνται είχε κατατεθεί το "σχέδιο Αλιβιζάτου" το Φεβρουάριου του 2012, αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν στο να μην περάσει. Το σχέδιο εκείνο προέβλεπε αναδιάρθρωση με τη συγχώνευση καναλιών, τον εξορθολογισμό του οργανισμού και την απεμπλοκή από την κυβερνητική και συνδικαλιστική ομηρία, με τον οργανισμό σε λειτουργία, ενώ ο Σαμαράς τώρα αγνοώντας πως έχει τριτοκομματική κυβέρνηση κατέβασε απλώς τους διακόπτες με πρόχειρο σχεδιασμό και με την υπόσχεση πως πολλοί θα επαναπροσληφθούν δημιουργώντας μια σειρά συνειρμών τόσο για την επιλογή του χρόνου και του τρόπου της ενέργειας, όσο και για τον πραγματικό σκοπό. 

Η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από τις υστερικές φωνές αυτών που καταγγέλλουν τους υπόλοιπους φασίστες σε ότι κάνουν, όπως θα πρέπει να απαλλαγεί από την υποκρισία, την προχειρότητα και την αλαζονεία. Απαιτείται σοβαρότητα, οργανωμένο σχέδιο και πνεύμα συνεργασίας, όχι μαγκιές και τρικλοποδιές από όλες τις πλευρές με σκοπό και μόνο τις εντυπώσεις.

Μάριος 18 Ιουνίου 2013 - 2:22:00 μ.μ. EEST

@ Οδυσσέα:

Το ότι οι ΠΝΠ οφείλουν να "νομοθετηθούν" κάποιο διάστημα μετά τη θέσπισή τους αφαιρεί κάποια από την πρακτική τους δύναμη, δεν αφαιρεί όμως 3 πράγματα:

Α) Την ικανότητά τους να προκαλούν επιπτώσεις οι οποίες μετά είναι αδύνατον να ακυρωθούν. Με λίγη φαντασία καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει να πράττω κάτι και μετά από μήνες να βγω και να πω: ΟΚ παιδιά, άκυρο. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω και η δύναμη των τετελεσμένων είναι γνωστή σε όλους.

Β) Το συμβολισμό τους. Οι ΠΝΠ ισοδυναμούν με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Στην περίπτωσή μας μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν οι κυβερνητικοί εταίροι. Η αυθαιρεσία "στο τετράγωνο" δηλαδή. Γιατί ένα ζήτημα τέτοιου είδους έπρεπε να προχωρήσει με ΠΝΠ; Γιατί έπρεπε να μαυρίσουν ταυτόχρονα 3 κανάλια χωρίς "γιατί, πως, μα - μου". Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε και συνωμοσιολογικό φίλε Οδυσσέα ότι όλος ο Δυτικός κόσμος έσπευσε να κατακρίνει την επιλογή Σαμαρά. Ο συμβολισμός της πράξης του είναι έντονος, σαφής και βαρύς.

Γ) Το ερώτημα "γιατί έτσι και όχι με τους 1000 άλλου τρόπους που ήταν δυνατόν να γίνει η εξυγίανση της ΕΡΤ". Όπου φυσικά στο "εξυγίανση" γελάμε καθώς η μισή Μεσσηνία έχει μετακομίσει/μετακομίζει σε αφράτες Αθηναϊκές καρέκλες. Αφού ο κος Σαμαράς ήθελε "εξυγίανση" γιατί δεν μείωσε τους μισθούς/έκλεισε ένα από τα τρία κανάλια απέλυσε ΚΑΠΟΙΟ από το προσωπικό; Γιατι δεν βγήκε να συζητήσει με τα εμπλεκόμενα μέρη, τουλάχιστον να σώσει τα προσχήματα; Γιατί δεν δημιούργησε τη ΝΕΡΙΤ ΠΡΙΝ κλείσει ΝΕΤ/ΕΤ1/ΕΤ3;

Η απάντησή σου Οδυσσέα δεν απαντά σε τίποτα από τα παραπάνω. 

Και για να μην μακρυγορούμε, για μένα είναι ολοφάνερο ότι ο αυταρχισμός είναι επιδίωξη, όχι αγαρμποσύνη. Ο κος Σαμαράς δεν "κλείνει το μάτι" απλά στη Χ.Α. όπως διατείνονται κάποιοι αλλά μάλλον προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι "βασιλικότερος του βασιλέως" και να παραβγει τους χρυσαυγίτες στον αυταρχισμό. Καταλαβαίνει ότι στις επόμενες εκλογές όχι μόνο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ (αν υπάρχουν) θα είναι αδύναμα να τον στηρίξουν αλλά ότι ίσως να μην θέλουν καν. Και ότι ο μόνος δρόμος για την εξουσία είναι η συνεργασία με τη Χ.Α. η οποία προκειμένου να ανοιχθεί στις "μάζες" είναι σε πορεία... παράλληλη με τον ΣΥΡΙΖΑ: πολύ προσεκτικά λόγια, φίμωση "ερεθιστικών" φωνών και επιμονή σε μια προσεκτικά συγκροτημένη ρητορεία. Προσωπεία δηλαδή.

Οπότε θα δούμε το μέχρι πρότινος αδιανόητο: Τους Ναζί στην εξουσία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Nikos 18 Ιουνίου 2013 - 4:21:00 μ.μ. EEST

Η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει και να ανασυσταθεί, όχι να αναδιαρθρωθεί και αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια όχι σήμερα. Το θέμα μας δεν είναι να φύγει μονό ο υπεράριθμος κόσμος, αυτό και με τους δυο τρόπους όποιος είναι να φύγει θα φύγει …τι να απολυθούν 2000 από τους 2600 τι να απολυθούν 2600 και να επαναπροσληφθούν 600. Το θέμα μας είναι να καταργηθούν οι προνομιακές συμβάσεις, τα παρανοϊκά οργανογράμματα και ο κανονισμός εργασίας που είχαν κόψει και ράψει στα μέτρα τους οι συνδικαλιστές. Οκ, καταλαβαίνω ότι είχαμε συνηθίσει πρωθυπουργούς που δεν είχαν διάθεση να σπάσουν αυγά και έτσι βεβαία φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Τώρα όμως τέλος, καιρός να συνηθίσουμε αλλιώς και ευτυχώς που ο Σαμαράς (με όλα τα κακά του και αυτός και με το παρελθόν που έχει) έχει δείξει τέτοια αποφασιστικότητα σε κρίσιμα ζητήματα. Και στο κάτω κάτω πολύ κουβέντα κάναμε για την ΕΡΤ, πλάκα κάνουμε τώρα…? 300εκ το χρόνο στο γκουβά για να περνάνε καλά οι βολεμένοι ενώ με τα ίδια λεφτά θα μπορούσαμε να στηρίξουμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας? Έχουμε τη νεολαία 60% ανεργία και το υπόλοιπο 40 παίρνει 300 ευρώ και θα ασχοληθούμε με την ΕΡΤ? Τέλος, μάγκες, τέλος δεν υπάρχουν περιθώρια πια! Δεν γουστάρω τα λεφτά μου να πηγαίνουν στο γκουβά και οι πιτσιρικάδες να παίρνουν τα ΑΚ επειδή δεν έχουν μέλλον και το ναυτικό να μην έχει 10 εκ να πάρει μπαταριές για τα υποβρύχια και 1000 ακόμα τέτοια παραδείγματα …και στο φινάλε φινάλε άμα ο Μ. Αλέξανδρος καθόταν να λύσει το γόρδιο δεσμό ακόμα εκεί θα ήταν και θα πάλευε… ψειρίζουμε τη ΠΝΠ και χάνουμε την ουσία…

ΥΓ Αυτό πρέπει να γίνει και με άλλους οργανισμούς με πρώτη την ΕΥΠ. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε υπηρεσία πληροφοριών χωρίς ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να δίνει ο ένας τον άλλο στα ΜΜΕ…

Οδυσσέας 18 Ιουνίου 2013 - 5:16:00 μ.μ. EEST

@ Μάριο:
Α) Μιλάς πολύ γενικά για "δύναμη των τετελεσμένων", δεν προσδιορίζεις ποιες επιπτώσεις μιας ΠΝΠ είναι αδύνατο να ακυρωθούν. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε 40 μέρες η ΠΝΠ έρχεται στη Βουλή προς έγκριση, κι αν δεν εγκριθεί παύει να ισχύει. Απλά πράγματα.
Β) Ρωτάς γιατί έπρεπε να γίνει έτσι. Πιθανές απαντήσεις: γιατί ήθελαν να αιφνιδιάσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ μην "πιάσει τα γιοφύρια", γιατί είχαμε υποσχεθεί στην τρόικα Χ απολύσεις ως τον Ιούνιο και η εναλλακτική λύση ήταν να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες, γιατί Βενιζέλος και Κουβέλης έπαιζαν καθυστέρηση. Αλλά δεν έχουν σημασία οι λόγοι εδώ, ούτε έχώ όρεξη για δίκη προθέσεων. Το θέμα της ανάρτησης είναι αν ήταν αντιδημοκρατική αυτή η ενέργεια, όχι τα κίνητρά της.
Α, και παρεμπιπτόντως οι αντιδράσεις του "Δυτικού κόσμου" δε χρειάζονται συνομωσιολογία για να εξηγηθούν. Αρκεί μια αναζήτηση κοινών συμφερόντων. Π.χ. είναι απολύτως εξηγήσιμο με συμφεροντολογικούς όρους ότι δεκάδες εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων διακήρυξαν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση (δηλαδή οι ίδιοι αυτοπροσώπως) είναι αναπόσπαστα στοιχεία της δημοκρατίας κλπ. Επίσης είναι απόλυτα λογικό ότι ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλιου (Σουλτς) θα καταδίκαζε τον αυταρχισμό κλπ. κλπ. μιας δεξιάς κυβέρνησης που τη στηρίζει η χριστιανοδημοκράτισα Μέρκελ, ειδικά όταν είμαστε τρεις μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές. "Where you stand depends on where you sit". 
Γ) Τόσο για το (Γ) όσο και για την τελευταία σου παράγραφο δεν θα σχολιάσω τίποτα, γιατί η δίκη προθέσεων δεν έχει νόημα. Κατ' εσένα ο Σαμαράς θέλει να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, κατά τη δική μου γνώμη μπορεί να θέλει αυτοδυναμία, κατά τη γνώμη ενός τρίτου μπορεί να θέλει ηρωική έξοδο. Ας κρίνουμε όσα ξέρουμε, όχι όσα φανταζόμαστε.

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Ιουνίου 2013 - 5:38:00 μ.μ. EEST

Η συγκυβερνηση με την Χρυση Αυγη , ειναι το πραγματικο αλκοολουχο διαλυμα που περιγραφει ο ΦΚΜΚ , αυτην την φορα ομως για να ζαλιζονται οι αριστεροι.

Μια συγκηβερνηση ΝΔ & ΧΑ θα μετετρεπε την κυβερνηση και την ιδια την χωρα κατα επεκταση σε παρια της Ευρωπης . Σοβαρευτειτε .
Κανενας ανθρωπος με στοιχειωδεις γνωσης της πολιτικης πραγματικοτητας δεν μπορει να οργανωσει μια τακτικη η οποια θα τον καταστησει περιθωριακο και αντιπαθητικο στους ............ ΠΑΝΤΕΣ .
Θυμηθειτε τον Χαιντερ .

Ειναι ομως μια πολυ καλη αντιπολιτευτικη ΠΑΡΑΜΥΘΑ για να μας .......... ζαλιζει .

Υγ . Συμφωνω με την διαπιστωση του ΦΚΜΚ σε αλλο σχολιο οτι αν πεσει η κυβερνηση λογω Ερτ , και δεν παρει αυτοδυναμια , δεν θα εχει κανεναν για να συνεργαστει και θα εχουμε ακυβερνησια .

oikologia-gea 18 Ιουνίου 2013 - 6:32:00 μ.μ. EEST

Σπουδαία!

Πιάσατε τα πολιτικά και πέσατε να φάτε τον Οδυσσέα!

Όσον αφορά το ζουμί της υπόθεσης, τίποτε, και για το νόημα του άρθρου του Οδυσσέα, τίποτε!

Ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του, αλλά η επίθεση κατά του Οδυσσέα, ... γενική .....!

Κανονικά, αυτή η Ιστοσελίδα αφορά όλους όσοι σκέπτονται "πατριωτικά", γράφω δε "πατριωτικά" διότι αν τολμήσω γράψω ΕΘΝΙΚΑ, έτσι δηλαδή όπως σκέπτονται όλοι σχεδόν οι πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα των όμορων, θα με αποκαλέσετε "φασίστα". 

Διότι τόσο δημοκράτες είσαστε ... όμως δυστυχώς δεν είσαστε δημοκράτες αλλά φθηνοί λαϊκιστές!

Ούτε καν δεν σκέπτεσθε λογικά.....!

Βρε παιδιά, έως που θα τραβά αυτή η ... βαλίτσα;

Πότε επιτέλους θα σταματήσει η φορομπηχτική επέλαση επί των αθώων έντιμων φορολογουμένων και των συνταξιούχων για να βολεύει η κάθε "συμμορία" τους δικούς της;

Το 1975 που τέλειωσε η χούντα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήσαν μόνο 220 250 χιλιάδες και το κράτος, χωρίς τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, λειτουργούσε!

Πότε θα αποφασίσει ο Μανιτάκης να απολυθούν οι κακούργοι και υπεράριθμοι υπάλληλοι του Δημοσίου τομέα (ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και ακόμα το συζητά;) ή ο Ρουπακιώτης να υποστηρίζει με μανία τους δικηγόρους και τα ξένα συμφέροντα;

Δηλαδή, επειδή ο Σαμαράς εφαρμόζει όσα υπέγραψε ο Βενιζέλος δεσμεύοντας την χώρα, προκειμένου να πάρει δάνεια, είναι ... κάθαρμα!

Για να μην τρελλαθούμε τελείως, αυτή η ΕΡΤ, της οποίας οι μερικοί διάφοροι έπαιρναν 200.000 Ευρώ και πάνω, ενώ εμένα μου ρημάξανε την σύνταξη για να πληρώνουν σ' αυτούς παράνομα και πλασματικά μπόνους και υπερωρίες, είναι αθώοι!

Δηλαδή θα τραβούσε το πράμα χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, μέχρις ότου θα έπερνε τον Σαμαρά και τον όποιον Σαμαρά .... ο διάολος, έτσι ώστε να διαιωνίζετε εις βάρος του Ελληνικού Λαού το έγκλημα και έτσι τα δήθεν "δημοκρατικά" κόμματα να διατηρήσουν τον κομματικό τους στρατό...;

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 6:55:00 μ.μ. EEST

Αν δε μπορούμε να τα βρούμε στα απλά μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι θα ξεφυγουμε από την χρεωκοπία. Τσακωνόμαστε (πολιτικοί και πολίτες) όπως πριν 20-30 χρόνια σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Ωραία συναίσθηση κατάστασης (SA)!

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 7:01:00 μ.μ. EEST

Δυστυχώς διαπιστώνω οτι στη χώρα που ζούμε αρεσκόμαστε να καλλιεργούμε μύθους.Μύθους όπως οτι χωρίς καμία μεταρρύθμιση θα βγούμε απο το οικονομικό αδιέξοδο.Μύθους οτι διαθέτουμε τη κατάλληλη συλλογική συνείδηση έτσι ώστε να υπάρξει συνεννόηση και ομοψυχία για να προβούμε στις κατάλληλες αλλαγές και οτι χωρίς να σπάσουμε αυγά θα φάμε τη πολυπόθητη ομελέτα.Η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας έχει αποδείξει οτι δύσκολα θα απομονωθούν τα σύνδρομα στον εργασιακό τομέα και δύσκολα θα αποδεχτεί ένα μέρος του πληθυσμού μια πραγματικότητα η οποία ενδεχομένως να είναι σκληρή,αλλά πιθανόν να έχει και αρκετά στοιχεία δικαιοσύνης.

Κακά τα ψέμματα,κεκτημένα χρόνων που προέρχονται απο το βαθύ αντιπαραγωγικό κράτος,είναι επιβεβλημένο να θιγούν,αλλά θεωρώ οτι είναι ουτοπικό αυτό να προέλθει μέσα απο μια ειλικρινή και εγκάρδια συνεννόηση(διότι πολύ απλά είναι απίθανο να υπάρξει κάτι τέτοιο),παρά μόνον εάν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.Διότι ακόμη και εάν κάναμε λόγο για σταδιακή εξυγείανση της ΕΡΤ,αυτό θα γινόταν μόνο μέσω επώδυνων μέτρων τα οποία μάλλον δε θα ικανοποιούσαν το βαθιά ριζωμένο συνδικαλιστικό και κομματικό κατεστημένο.

Όσον για το σενάριο-επιδίωξη της συγκυβέρνησης με τη ΧΑ,με συγχωρείτε,αλλά μόνο ως επιπέδου επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω....

Κατά συνέπεια ,οι αποψεις μου μάλλον ευθυγραμμίζονται με των @Οδυσσέα,@Pro και @Nikos....


Μέντωρ

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 7:04:00 μ.μ. EEST

@Ευμένη

Μη παραλείψω να πω οτι συμφωνώ απόλυτα και με 'σένα και οτι συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου ....Δίκαια είσαι χειμαρρώδης!


Μέντωρ

Μάριος 18 Ιουνίου 2013 - 7:32:00 μ.μ. EEST

@ Οδυσσέα:

Α) περί τετελεσμένων: Μορφωμένος άνθρωπος είσαι (πιστεύω), μπορείς να φανταστείς μυριάδες πράγματα τα οποία ακόμα και αν "παρθούν πίσω" αφήνουν πίσω τους ένα προηγούμενο τέτοιο που η πραγματικότητα, ειδικά η επικοινωνιακή και ψυχολογική δεν είναι η ίδια. 

Β) Λες ότι δεν έχουν σημασία οι λόγοι. Έχουν σημασία Οδυσσέα, και ο λόγος είναι ότι το Σύνταγμα προβλέπει χρήση ΠΝΠ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μόνον. Στην περίπτωσή μας η πλήρης απουσία ικανής αιτιολόγησης μιας ΠΝΠ δεν μπορεί παρά να αφήσει έντονα ερωτηματικά για τους λόγους αυτούς. Όσον αφορά την αντιδημοκρατικότητα δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι αυτοί παρά σαν επιβεβαίωση της αδυναμίας τους να υποστηρίξουν τη χρήση της ΠΝΠ. Πέραν από αυτό και δεδομένης της "γκάφας" δεν μπορεί παρά να δημιουργήσουν και την περιέργεια για τα επιμέρους "γιατί", τουλάχιστον σε όποιον ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Γ) Εννοείται ότι ο Σαμαράς δεν θέλει να συγκυβερνήσει με τη Χ.Α. Αυτό που θέλει είναι πλήρης αυτοδύναμη ΝΔ. Επειδή όμως είναι πολύ μακριά από αυτήν, παίζει όπως μπορεί για να καταφέρει να είναι στην εξουσία έστω και με το 30-% ποσοστό του. Η πρώτη γραμμή δράσης θέλει σταμάτημα της διαρροής ψηφοφόρων προς Χ.Α., η δεύτερη συνεργασία μαζί της. Η πολιτική αυταρχισμού βοηθά και στο ένα, και στο άλλο. Όπως είπε και το Γεράκι πιο επάνω, ίσως ήταν και μια απεγνωσμένη απόπειρα στροφής της κοινής γνώμης από το γκρέμισμα του "success story" λόγω Gazprom.

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Ιουνίου 2013 - 7:43:00 μ.μ. EEST
@ Μέντωρ 
Μου φαίνεται ότι εμείς είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνούμε πάντα .


@ Ευμένη
Έχεις απόλυτο δίκιο και η αγανάκτισή σου επί δικαίων και αδίκων είναι κατανοητή .

Αδέλφια . 
Αν δεν φύγουν ΤΩΡΑ τα τρωκτικά του δημοσίου , που στο κάτω κάτω της γραφής ΚΑΙ έχουν κάνει τις καβάντζες τους ΚΑΙ οι ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ τους , τους φτάνουν για να ζήσουν καλά για πολλά χρόνια , ΑΥΡΙΟ θα δούμε να κλείνουν όλα τα νοσοκομεία , να απολύονται μαζικά νοσηλευτές , γιατροί , αστυνομικοί , δάσκαλοι , στρατιωτικοί και ολοι όσοι προσφέρουν . Δεν βγαίνουν τα κουκιά . Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο .

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 - 7:57:00 μ.μ. EEST

@Pro


Είναι θέμα κοινής αντίληψης και ιδεολογίας αδερφέ μου....



21. Ο ιστορικός ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ της ΕΡΤ ξεσήκωσε τον κόσμο…

16 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Το κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΕΡΤ αποκάλυψε και κάτι άλλο: Ότι δεξιά, ακροδεξιά, ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι (σημιτικής κοπής), μορμολύκεια των «νταβάδων» και «σκληροί» επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές», φαινομενικά «άσπονδοι» εχθροί, ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δίδυμα τέκνα του πλανητικού φασισμού.
«Πόρνες» του «Συγκροτήματος» (από τις πλέον «αντιρατσιστικές), ιστολόγια τύπου Σταύρου Θεοδωράκη, Μανδραβέληδες και CIA, χειροκροτούν το πραξικόπημα, λέγοντας τα ίδια πράγματα με τη Χρυσή Αυγή και τους άλλους της «άλλης όχθης» (τους «εχθρούς» του εθνομηδενισμού).
Διαφέρουν μόνο σε ένα «επιχείρημα»:
Η μία «όχθη» (με ποικίλες σάλτες) κατηγορεί την ΕΡΤ για «ρατσισμό» εναντίον των αλλοδαπών για απόκρυψη των εγκλημάτων εναντίον των ξένων, αλλά και γιατί δεν κατήγγειλε(!) την κυβέρνηση για τη φίμωση του «ιντιμιντια»(!!!) ΚΑΙ η άλλη «όχθη» τα εντελώς αντίθετα.

Σε όλα τα άλλα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ…

Φυσικά οι νεοφιλελεύθεροι, κάθε κοπής και χρώματος, είναι απόλυτα συνεπείς. Αυτοί δεν το κρύβουν: Θέλουν την ολοκληρωτική κατεδάφιση του έθους-κράτους, κάθε εθνικού ιστού και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πάντων, ακόμα και της αναπνοής μας…
Αυτοί της άλλης, δήθεν, «όχθης» είναι που έχουν το πρόβλημα της «εγκεφαλικής διάσπασης», το πρόβλημα της προβοκατόρικης σχιζοφρένειας του δεξιού και ακροδεξιού, ή του μεταμφιεσμένου: Αυτού που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία κρυμμένος πίσω από ποικίλα προσωπεία…
Τι δεν έχουν καταλάβει οι άμοιροι (τα δίδυμα τέκνα του σύγχρονου φασισμού), ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;
Δεν έχουν καταλάβει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τέτοια λαϊκή αναστάτωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ, το ΓΙΑΤΙ ο κόσμος κατέβηκε, σαν χείμαρρος στην ΕΡΤ στο πλευρό αυτών των «αχρείων», στο πλευρό αυτών των «άθλιων» προπαγανδιστών της κυβέρνησης κ.λπ…
Δεν έχουν καταλάβει ότι η ΕΡΤ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ και ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι σαν «δελτία ειδήσεων», ή χώρος «πελατειακών σχέσεων», ή σαν σκανδαλολογικό «επεισόδιο», ΕΧΕΙ σφραγίσει την «ψυχή» και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του Έλληνα.
Δεν είναι οι «ειδήσεις», (αν και είναι παρασάγγας ανώτερες από τα κανάλια των "νταβάδων") ούτε ο στάβλος της κομματοκρατίας στην ΕΡΤ, ούτε η «συνασπισμοκρατούμενη ΕΡΤ» (το παραμύθι των δεξιών και ακροδεξιών), ούτε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλα «νοσήματα» ή παραμύθια, που κατέβασαν τον κόσμα στο δρόμο και ΥΠΕΡ της ΕΡΤ (ακόμα και οι δημοσκοπήσεις βγάζουν πάνω από 65% κατά της απόφασης να κλείσει η ΕΡΤ).
Αυτό που προκάλεσε δονήσεις στον κόσμο ήταν ο εθνικός συμβολισμός της ΕΡΤ: ΟΛΑ τα στοιχεία της εθνικής ταυτότητας και Μνήμης, της ελληνικής παράδοσης, των Ηθών και Εθίμων, του Πολιτισμού, της Ιστορίας, της Ορθοδοξίας που έχουν ζωντανέψει στην ΕΡΤ και έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα στη συνείδηση του Έλληνα μέσα από τον ελληνικό Κινηματογράφο (τον παλαιό καλό κινηματογράφο, τη ΜΟΥΣΙΚΗ (τους μεγάλους μύστες της ελληνικής μουσικής), της Πολιτικής Ιστορίας κλπ…
Αυτά τα στοιχεία της ιστορικής μας υπόστασης και παράδοσης που συμβολίζει η ΕΡΤ και έχει βάλει τη σφραγίδα της πάνω στον ελληνικό λαό ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ οι δωσίλογοι εκτελεστές του 4ου Ράιχ.
Και αυτά θέλουν να ξερριζώσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, καταργώντας την ΕΡΤ, έναν ιστορικό, εθνικό μας ιστό…
ΟΛΕΣ οι δυνάμεις του καθεστώτος με αιχμές τα κυβερνητικά κόμματα μόλυναν την ΕΡΤ με τις σύγχρονες «θεωρίες» και τα ιδεολογήματα της Νέας Εποχής. Με πρωτοπόρους και εδώ: Τις «αριστερές» μαγκούρες του καθεστώτος και τις πολύχρωμες δημοσιογραφικές «πόρνες» της ΕΡΤ.
Δεν κατέβηκε, όμως, για όλους αυτούς ο κόσμος στο δρόμο.
ΚΑΤΕΒΗΚΕ για την ΕΡΤ σαν ιστορική, εθνική και πολιτισμική ΔΟΜΗ του ελληνικού κράτους.
Αυτό δεν το περίμεναν και τους τρόμαξε.
ΤΩΡΑ μπαίνουν οι επίλεκτες «φάλαγγες» του καθεστώτος για να στείλουν τον κόσμο στα σπίτια του και να «μαγαρίζουν» το βαθύτερο νόημα του λαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ υπέρ της ΕΡΤ: ΟΙ «αριστερές» φάλαγγες» του «αντιρατσισμού»!!!
Από τη μια αυτή η «αριστερά» κάνει ό,τι μπορεί για να σβήσει τη φλόγα μιας ΓΕΝΙΚΗΣ εξέγερσης εναντίον του κατοχικού καθεστώτος και από την άλλη επιχειρεί να «μαγαρίσει» αυτό το ξεσήκωμα για την ΕΡΤ με τις γνωστές «αντιρατσιστικές» φιέστες και τα νέα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης.
ΟΛΟΙ, από διαφορετικά μετερίζια ο καθένας, στηρίζουν τη Νέα Τάξη και το έργο Σαμαρά…
Οι πιο αποτελεσματικοί είναι οι δήθεν «εχθροί» του Σαμαρά: Τα «αριστερά» μορμολύκεια και τα επιδοτούμενα «αντιρατσιστικά» Μαντεία, οι «ομάδες κρούσης» της Νέας Τάξης με τα κόκκινα γιλέκα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



22. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ιουνίου 20, 2013
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μπορεί, οι τρεις «εθνοσωτήρες» της τρικομματικής ελληνικής κυβέρνησης, να είναι ανίκανοι πολιτικοί, μπορεί να έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία, να έχουν ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία, να έχουν στείλει χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, αλλά δεν μπορεί κάνεις να μην τους αναγνωρίσει ότι είναι και τέλειοι υποκριτές. Αφού συσσωρεύουν την μια αποτυχία μετά από την άλλη, αφού το οικονομικό τους πρόγραμμα έχει χτυπήσει ξέρα και ο προϋπολογισμός έχει βουλιάξει από τα καταστροφικά οικονομικά τους μέτρα και ενώ καταλαβαίνουν ότι έρχονται «θύελλες» με ανυπολόγιστες συνέπειες, αποφάσισαν ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση να ρίξουν ένα «πυροτέχνημα» που ονομάζεται ΕΡΤ για να έχουμε να λέμε και να έχει ο λαός να ασχολείται για να ξεχάσει την ζοφερή πραγματικότητα σαν να μην έφταναν τα τουρκικά σήριαλ.
Αλλά η πραγματικότητα αυτή όσα θεατρικά μονόπρακτα και αν ανεβάζουν δυστυχώς για όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες δεν ξεχνιέται. Δεν μπορεί να αγνοήσει ο μέσος Έλληνας τους λογαριασμούς που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο ενώ δεν υπάρχει εισόδημα, έχει χάσει τις δουλειές του, το εμπόριο έχει πεθάνει και ακόμα και το ίδιο του το σπίτι βγαίνει τώρα στο σφυρί. Παρά την συνδρομή όλων των τουρκολαγνικών τηλεοπτικών δυναστών, παρά την συνδρομή μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της αντιπολίτευσης που ακολούθησε σαν πρόβατο την θεατρική τους παράσταση και οργάνωσε πορείες διαδηλώσεις και διάφορες ανόητες φούσκες για το τίποτα αφού η ΕΡΤ για την οποία όλοι φώναζαν είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης πολιτικής ιστορίας, δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και έπονται και άλλα.
Τρεις μεγάλες θεατρικές συναντήσεις με φήμες για κατά μέτωπο σύγκρουση, επί ώρες συζητήσεις, ατέλειωτες τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιοι διαξιφισμοί, πολιτικές συγκεντρώσεις και πύρινοι λόγοι για ένα στη ουσία τίποτα, αφού τα πράγματα για την ΕΡΤ είχαν συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Αλλά η υποκρισία δεν είναι μόνο προνόμιο της τρικομματικού θεατρικού θιάσου. Και η αντιπολίτευση σπάει ρεκόρ υποκρισίας αφού για την ΕΡΤ μέχρι χτες την είχε καταδικάσει με τον χειρότερο τρόπο σαν το φερέφωνο της εξουσίας, σαν το χειρότερο μαζικό μέσο ενημέρωσης που καθοδηγείται από τους κυβερνώντες και δρα σαν τυφλό όργανο προβολής της  κυβέρνησης . Μέχρι χτες ήταν το μαύρο πρόβατο και ξαφνικά έγινε ο «μάρτυρας» της τρικομματικής δικτατορίας ;
Μετά από όλα αυτά γιατί αναρωτιούνται που ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο σε ακραίες πολιτικές εκφράσεις και τρέμουν ακόμα και στη σκέψη ότι μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν πρόωρες εκλογές ; Να το πάρουν χαμπάρι ότι όσο συνεχίζεται το καραγκιοζλίκι τους και όσο καταστρέφεται η εθνική υπόσταση σε επίπεδα προδοσίας, τόσο θα μεγαλώνει η προοπτική μιας ακραίας πολιτική επικράτησης με το φάσμα της αμείλικτης τιμωρίας όλων αυτών των καραγκιόζηδων. Οι θεατρικές τους  παραστάσεις κάποτε τελειώνουν αλλά  η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται με συνεχώς και νέα τραγικά θύματα. Όσο συνεχίζουν να υποκρίνονται μπροστά στο μεγάλο δράμα, τόσο θα μεγαλώνει και η «απειλητική σπάθη» της νέμεσης που θα  επικρέμαται από πάνω τους.




23. Ζητείται λαός
Ιουνίου 21, 2013
Της Ευδοκίας Τσιλίδου

Η Απόφαση έχει παρθεί. Πάρθηκε στα γνωστά ξενοδοχεία των γνωστών λεσχών με ελληνική μικρή και τεράστια τουρκική συμμετοχή. Μόλις τέλειωσε η σύναξή τους ο πολιτικός λέων – Σαμαράς ρίχνει μια χειροβομβίδα κρότου – σκότους κατεβάζοντας διακόπτες για την ΕΡΤ. Υπερασπιστης της πράξης του και χρησμένος διευθυντής του μελλοντικού διάδοχου υβριδίου με το όνομα ΝΕΡΙΤ ο γνωστός φετεινός ομοτράπεζος της λέσχης, διευθυντής της Καθημερινής 
δημοσιογράφος Παπαχελάς.
Στην ΕΕ δηλώνουν στην αρχή άγνοια, καταδικάζουν το γεγονός, μετά λαμβάνουν το αναγκαίο τηλεφώνημα και η πράξη εντάσσεται στις ¨ υποχρεώσεις¨ της χώρας για μείωση θέσεων εργασίας. Σημειώνεται μικρή μεν αλλα συμβολική κινητοποίηση και από την άλλη πάλαι ποτέ ομοτράπεζο, την Διαμαντοπούλου. Φυσικά αναμένεται ΚΙΝΗΣΗ κι από τον άλλο έλληνα προσκληθέντα στα σαλόνια της Μπίλντερμπεργκ, τον βιομήχανο Κυριακόπουλο. Περιμένουμε δείγμα γραφής και υπακοής του, δείγμα και με τις δύο έννοιες, σοφή πούναι η ελληνική γλώσσα!!

Στην απέναντι όχθη ένα παρεμφερές, ως προς το αιφνιδιαστικόν της υπόθεσης, γεγονός. Δι ασήμαντον αφορμήν ολόκληρη η Τουρκία ξεσηκώνεται για μια εβδομάδα, 4 νεκροί , 8000 περίπου τραυματίες και όλα τα αποθέματα της αστυνομίας σε υλικό καταστολής να έχουν τελειώσει ! ''Δικτάτορα'' φώναζαν την προηγούμενη μέρα τον Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ, δικτατορικό κλείσιμο της ΕΡΤ ΣΕ ΕΜΑΣ την αμέσως επομένη.
Ένα ανησυχητικό ελληνοτουρκικό ταγκό άρχισε να ξεκινά που μπορούσε να καταλήξει και ως μοιραίο. Μοιραίο φυσικά για μας, τους λαούς, προγραμματισμένο για άλλους. Τελικά επικράτησε η λογική της παθητικής αντίστασης στην Τουρκία προς το παρόν φυσικά. Έξαλλος ο Ερντογάν με τον αντιπρόεδρό του Αρίντς για τα δηθεν ήπια μηνύματά του προς τους εξεγερμένους. Του χάλασε την σούπα προφανώς, ήθελε επιδείνωση, επιδείνωση που θα οδηγούσε σε θερμά επεισόδεια επίσης προφανώς, κατά εντολή πολύ, πολύ άνωθεν προφανέστατα. Κάποιοι ήθελαν να ξεκινήσει ένα μεγάλο γεγονός. Η απόφαση είχε παρθεί, δεν τους βγήκε.

Ο εδώ υπέρμαχος των λαικών συμφερόντων Βενιζέλος, έχοντας ¨επίγνωση της ιστορίας και του συμφέροντος του τόπου¨, διάβαζε ''της άπληστης αρχομανίας του'', κλείνει με ΔΉΘΕΝ αντιρρήσεις το θέμα, νεμόμενος Υπουργεία και Αντιπροεδρίες και δημιουργώντας δεδικασμένο θα λέγαμε για μελλοντικές δικτατορικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν φτάνει που μέχρι τώρα κυβερνιόμασταν Αντισυνταγματικά το επεκτείναμε και στο δικτατορικό ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν'' εν μια νυκτί.
Σε μια συζήτηση προχθές άκουσα πάλι το γνωστό, ''ζητείται Ηγέτης''. Όχι κύριοι δεν ζητείται ηγέτης, ΛΑΟΣ ζητείται, από αυτόν έχουμε έλλειψη, αυτός μόνον μπορεί να ανατρέψει Σχέδια κατά της Ανθρωπότητας, τα οποία, αν το προσέξατε, τρέχουν με υπερηχητικές ταχύτητες. Κι ο Μέγας Αλέξανδρος χωρίς τους αφοσιωμένους, σκληροτράχηλους στρατιώτες του θα ήταν ένας αιθεροβάμων.
 Τα πράγματα είναι σοβαρά όσο ποτέ άλλοτε, δυστυχώς όχι πια μόνον για την Ελλάδα. Ας το συνειδητοποιήσουμε. Πονάει το ξέρω, ξεβολεύει το ξέρω, σώζει όμως. Το ξέρετε;



24. ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
20 Ιουνίου 2013

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Δύο πρόσωπα, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, αναλαμβάνουν το βάρος να αποκαλύψουν ασύλληπτα στοιχεία όλων των πολιτικών κομμάτων (βασικά όσων άσκησαν εξουσία, αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων που  σιωπούν αν και γνωρίζουν την αλήθεια) εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ξεκινώντας από την ΕΡΤ που βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του κλεισίματός της, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αποκαλύπτει  πως από τον Φεβρουάριο του 2012 ο Φορέας που εκπροσωπεί, έχει καταθέσει εξώδικο για την σιωπή των δημοσιογράφων της (αναφέρονται και τα ονόματα) στο έγκλημα των Τραπεζών, οι οποίες πήραν 168 δις και δεν τα απόδωσαν ως όφειλαν στους δανειολήπτες.
Αποκαλύπτει δε πως το ίδιο εξώδικο θα κατατεθεί και στην νέα «δημόσια» τηλεόραση την ΝΕΡΙΤ με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν για τα χρήματα που έλαβαν οι Τράπεζες που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 233 δις, ενώ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι από τα κρατικά ταμεία, έχουν αποκρυβεί πολλά ομόλογα που ανέρχονται σε… πολλά δις και που φυσικά θα πέσουν και αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε αποφασιστεί από το 2011! Το ίδιο και το κλείσιμο των σχολείων, των νοσοκομείων και όχι μόνο» είπε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης… και συνέχισε:
«Οι βουλευτές δεν διάβασαν το Μνημόνιο. Το υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτό και θα το πληρώσουν  πολύ ακριβά.
Ευθύνες όμως θα έχουν και όσοι ψηφίσουν και πάλι αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.. και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τα αστεία τελείωσαν»!
Τον βρώμικο ρόλο που θα υπηρετήσει η ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτει μέσα από  το βίντεο ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, με ντοκουμέντα αποκαλύπτει τον ρόλο των Εφοριακών, που στην ουσία λειτουργούν ως συνεργοί των δωσίλογων, καθώς και των Δημοσίων Υπαλλήλων, που υπακούουν σε παράνομες διαταγές και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ εις βάρος τους θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για επιλεκτική μεταχείριση, γεγονός που θα τους καθιστά αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διαδικασίες.
«Όλοι οι  δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιο στρατόπεδο θα είναι. Με τους παράνομους εντολείς τους, ή με τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης, αποκάλυψε τα κρυφά σημεία του Μνημονίου, που είναι εις βάρος του ελληνικού λαού.
Επεφύλαξε όμως και μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, όταν αποκάλυψε ότι: 
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούν να διεκδικήσουν με αγωγές και να πάρουν πίσω όσα χρήματα τους έκοψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο Ελληνικός λαός, μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να διεκδικήσει τα Δικαιώματά του»!!!!!!!!!!!!!!!
Φωτιά στα μπατζάκια της διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης Δικαιοσύνης, έβαλε ο κ. Θεοδωρίδης, με τα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο της στα χρόνια του Μνημονίου.
Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Κατσιρέα «πως θα αντιμετωπίσει ο Φορέας του κ. Θεοδωρίδη το πολιτικό και όχι μόνο Σύστημα, εκείνος του απάντησε:
«Όταν έχεις για… «δάσκαλο» τον απατεώνα Βενιζέλο, ακολουθείς τα βήματά του και βγαίνεις από το πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα! ΝΟΜΙΜΑ!»!!!!!!!!!!!
Τηλεφωνική παρέμβαση στην  τηλεοπτική εκπομπή, έκανε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η οποία είχε αποκαλύψει την διόγκωση του ελληνικού χρέους και τον ρόλο του πρώην τσάρου της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, και βάσει των καταγγελιών της αλλά και των καταγγελιών του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη και του πρώην Διευθυντή Γιώργου Στρόμπλου, οι πρώην Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, άσκησαν δίωξη για κακούργημα, στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί η κυβέρνηση  δεν παύει από την θέση του τον Ανδρέα Γεωργίου, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε πως «ο Όλι Ρεν και ο Ράιντερμάχερ, ασκούν εκβιασμό στην τρικομματική κυβέρνηση, πως δεν θα δώσουν τις δόσεις των δανείων στην Ελλάδα, αν πειραχτεί ο Γεωργίου».
Η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, πέρασε στη συνέχεια και σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη:
Ότι σε συνεργασία  με τον Ευρωβουλευτή και Φιλέλληνα ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ, ανακάλυψαν την παραβίαση του ίδιου του Καταστατικού του ΔΝΤ προκειμένου να καταστρέψει την Ελλάδα»!!!!!!!!!
Καταπέλτης όμως ήταν η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για τον ρόλο των δικηγόρων στην περίπτωση αυτή.
«Πού είναι οι δικηγόροι, να υπερασπιστούν  την Ελλάδα, σ’ αυτή την τεράστια παρανομία του ΔΝΤ»;
Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, συμπλήρωσε!
«Οι Έλληνες, μπορούν να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον του ΔΝΤ, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια»!
Ποιος θα αμφισβητήσει αλήθεια, το θάρρος και την τόλμη αυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ;
Αυτής της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που αψήφησε την ένα πανίσχυρο παγκόσμιο πολιτικό-οικονομικό  σύστημα, και αποκάλυψε την σκευωρία εις βάρος της Ελλάδας;
Όσοι  γνωρίζουν από κοντά την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ξέρουν ότι σπανίζουν τέτοιοι καθαροί και έντιμοι άνθρωποι.
Εκφράζοντας την απέχθειά της στο πολιτικό σύστημα έτσι όπως αυτό έχει  δομηθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε, ότι :
«Θα σταθώ στο πλευρό ενός πολιτικού φορέα, που θα απαρτίζεται από έντιμους απλούς πολίτες και όχι πολιτικούς»!
Καταπέλτης ήταν η κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κατά της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας τον διαπλεκόμενο ρόλο της με το πολιτικό σύστημα.
«Η ΕΡΤ, ποτέ δεν μας έβγαλε να μιλήσουμε για το σκάνδαλο  παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την διόγκωση του πλασματικού χρέους και τις αλχημείες του.
Τώρα, οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, ζητούν συμπαράσταση από τον Ελληνικό λαό…. Πού ήταν όμως αυτοί, όταν ο Γεωργίου, απειλούσε πρόσφατα τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ με απόλυση, αν δεν υπέγραφαν τα παράνομα έγγραφά του»;;;;;;;;
Απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο Χρήστο Κατσιρέα, έκανε λόγο  για την οργή των ελλήνων, που σύντομα θα ξεσπάσει.
«Γινόμαστε όλο και περισσότεροι… Είμαστε το κύμα που συνεχώς μεγαλώνει και θα πνίξει όσους  συνειδητά καταστρέφουν την Ελλάδα»!
Κλείνοντας την σύντομη τηλεφωνική της παρέμβαση, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κατήγγειλε την διαφορά του ποσού των δόσεων που ισχυρίζεται το             ΔΝΤ και το οποίο ανέρχεται σε 36 δις, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει λάβει 20 δις.
«Τα 16 δις, που βρίσκονται»; Ρώτησε εύλογα η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αλλά την απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα, ΜΟΝΟ οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων χρόνων μπορούν να δώσουν..
Στην ευθεία σύγκρουση με τους υπηρέτες του Μνημονίου, δηλαδή την κυβέρνηση ζήτησε να προχωρήσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την ελευθερία του και την ελευθερία της χώρας του, προτείνοντας λύσεις με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ τους οποίους και απαρίθμησε όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.
«Εφαρμόζουμε απόλυτα τους νόμους που το ίδιο το πολιτικό σύστημα έφτιαξε για να προστατεύεται…… ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ» τόνισε με έμφαση και συνέχισε:
«ΤΕΡΜΑ Η ΑΜΥΝΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»!
Λάβρος κατά του δικηγορικού κλάδου, ήταν ο κ. Θεοδωρίδης, επιρρίπτοντάς τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας και εξήγησε επαρκέστατα γιατί.….
Στη συνέχεια, με στοιχεία και ντοκουμέντα, αποκάλυψε την ύπαρξη «κρυφών ομολόγων» που δεν έχουν καν εγγραφεί στα βιβλία του κράτους, και μάλιστα τον ρόλο του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού, στην ύπαρξη αυτών των ομολόγων…
Ο κ. Θεοδωρίδης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Κατσιρέα, σχετικά με τα διάφορα  κινήματα που δημιουργούνται, απάντησε:
«Το να δημιουργήσεις ένα κίνημα πολιτών, είναι πολύ εύκολο. Τα κινήματα όμως πρέπει να έχουν στόχους και να δίνουν απτές λύσεις στον ελληνικό λαό.
 Κανένα κίνημα μέχρι σήμερα, από αυτά που έχουν δημιουργηθεί, δεν δίνουν ουσιαστικό διέξοδο στους έλληνες πολίτες.
Γιατί κανένα κίνημα δεν έχει μπει στην ουσία του προβλήματος και κανένα δεν πολεμάει το πολιτικό σύστημα με τα ίδια του τα όπλα!
Σε όλα τα κινήματα, έχουμε δώσει τα στοιχεία που σας παραθέτω. Ενώ όλα παραδέχονται πως τα στοιχεία είναι σωστά, γιατί τους δείχνουμε τους νόμους και τα ΦΕΚ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;»
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των ημερών, περί μισθών και συντάξεων στα 360 ευρώ, ο κ. Θεοδωρίδης, με στοιχεία αποκάλυψε πως «ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ  ΝΟΜΟΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και διάβασε το επίσημο ΦΕΚ….
Ο κ. Θεοδωρίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον…. ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ που έφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
«Είναι ένας νόμος, που στην ουσία, δεν διασφαλίζει την ζωή των ελλήνων πολιτών! Μας έκαναν αναλώσιμο προϊόν! Θα μπορούν καθημερινά, να συμβαίνουν… «ατυχήματα»!!!!!!!!!!!
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΛΕΟΝ! ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΑΟΣ Ή ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QYFz4Cnukm4



πηγή βίντεο εδώ



25. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ
20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013 

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Επίκαιρα, 20.6.2013

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, είπε ο Ιησούς στην επί του ‘Ορους ομιλία (σύμφωνα τουλάχιστο με τον Ματθαίο, γιατί κατά τον Λουκά είπε το, πιο «κομμουνιστικό», μακάριοι οι πτωχοί).
Γεγονός είναι ότι, όλο και περισσότερο, ζώντας στους καιρούς του Μνημονίου, μούρχεται στο μυαλό η κατά Ματθαίο φράση και την επαναλαμβάνω σε όσους με ρωτάνε αν είμαι καλά. Συνειδητοποιώ απελπισμένος ότι δεν έχουμε μόνο να κάνουμε με βαθειά, ακραία διαδικασία αντικειμενικής, υλικής αποσύνθεσης και καταστροφής ενός ‘Εθνους. Αλλά και με διαδικασία πνευματικής, ψυχικής, ηθικής αποσύνθεσης. Παραμένει έτσι ανοιχτό θέμα, αν η αντικειμενική καταστροφή θα προκαλέσει τελικά μια σωτήρια έγερση ή τον θάνατο (μπορεί και αυτοκτονία) του υποκειμένου. Κάποιος έγραψε «όταν δεν μπορείς να ζήσεις όπως σκέφτεσαι, καταλήγεις να σκέφτεσαι όπως ζεις». Στη «Δίκη», το μεγάλο έργο του Κάφκα, που είναι must για μνημονιακούς καιρούς, ο κατηγορούμενος στο τέλος αποδέχεται χωρίς αντίσταση την αυθαίρετη εκτέλεσή του από ένα αυθαίρετο Δικαστήριο (Τρόικα θα το λέγαμε σήμερα).
‘Ετσι φτάσαμε σήμερα στην Ελλάδα στο σημείο, στον δημόσιο πολιτικό λόγο, όχι να συζητάμε για ποιο λόγο ξεπουλάμε (σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές) στρατηγικούς οικονομικούς τομείς, χωρίς τον έλεγχο και τη χρήση των οποίων δεν θα υπάρξει Ελλάδα, και σε συνθήκες μάλιστα μη βιωσίμου χρέους (δηλαδή οξύνοντας και όχι αμβλύνοντας το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουμε), αλλά γιατί δεν μπορούμε να τους ξεπουλήσουμε! Στην δε Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης βιάζεται να ολοκληρώσει την καταστροφή του κράτους του – σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη διαβίβασε ήδη νέες, ακόμα πιο υποχωρητικές προτάσεις (ναι, μπορεί να γίνει κι αυτό) για το κυπριακό, εν αγνοία του Εθνικού Συμβουλίου. Στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, είναι τόσο απίστευτα αυτά που κάνουν ο ιθύνοντες, ώστε οι πολίτες δεν μπορούν/θέλουν να πιστέψουν ότι γίνονται.

Γιατί ο Πούτιν εξοργίστηκε με την Αθήνα 

Ρώσος αξιωματούχος του ενεργειακού τομέα, στον οποίο θέσαμε τα ερωτήματα για την κατάληξη της υπόθεσης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ μας έδωσε τη δική του εκδοχή, μια εκδοχή πολύ διαφορετική από αυτή που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Μας εξήγησε δια μακρών τα προβλήματα των χρεών προς τη ΔΕΠΑ, της άρνησης του ελληνικού κράτους να εγγυηθεί την αποπληρωμή τους, της μη ενεργοποίησης της Αθήνας σε επίπεδο ΕΕ για να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του μη ξεκάθαρου νομικού διαχωρισμού μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και υπερασπίστηκε την επιλογή Πούτιν να περιοριστεί στον λόγο του και να μην υπογράψει από τώρα σύμβαση για τις μελλοντικές τιμές αερίου προς την Ελλάδα. Αλλά το κύριο ζήτημα, μας είπε, δεν ήταν η ΔΕΠΑ, που στην πραγματικότητα είναι «ένα γραφείο» και η αξία της εξαρτάται από την παροχή ρωσικού αερίου. Το όντως στρατηγικό θέμα είναι η ΔΕΣΦΑ. Κι ενώ είχαμε διάφορες διαβεβαιώσεις ότι εκεί το παιχνίδι  θα παιζόταν τίμια, αντιληφθήκαμε ότι η Αθήνα έδινε διαρκείς διαβεβαιώσεις, με αποκορύφωμα το ταξίδι στο Μπακού, προς τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν, ότι η ΔΕΣΦΑ, που ελέγχει τις υποδομές αερίου, δεν θα καταλήξει σε καμία περίπτωση στη Ρωσία».
Ο ίδιος αξιωματούχος συνέχισε: «Ο κ. Πούτιν δέχτηκε τον κ. Σαμαρά πριν τις εκλογές του 2012 και ήταν πολύ σαφής μαζί του. Του είπε «καταλαβαίνω τις δυσκολίες σου, καταλαβαίνω απολύτως τις πιέσεις που ενδεχομένως δέχεστε. Αν θέλετε να συνεργαστούμε, ελάτε να δούμε τι θα κάνουμε, πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αν δεν θέλετε πάλι, έχει καλώς. Αλλά θέλουμε να ξέρουμε τι μας γίνεται και τι κάνουμε». Επέτρεψε μάλιστα να δημοσιευθούν φωτογραφίες μαζί του, μια μορφή διακριτικής υποστήριξης. Η απάντηση Σαμαρά ήταν θετική, η συνέχεια όμως όχι.» Ο ίδιος αξιωματούχος υπενθυμίζει δήλωση του κ. Πούτιν την περασμένη άνοιξη, ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα»

Όχι στη Ρωσία, ναι στην Τουρκία!

Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν τι έγινε, ότι φταίνε οι Βρυξέλλες, ενώ πιο περιφερειακά, ισχυρίζονται ότι τα βρήκαν οι Αμερικανοί με τους Ρώσους, μέχρι ότι πήραν ανταλλάγματα στη Συρία, ότι έπαψαν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα (!!!) και δεν ξέρω τι άλλη θεωρία. Είναι δύσκολο φυσικά να γνωρίζει κανείς όλες τις λεπτομέρειες τόσο κρίσιμων διαπραγματεύσεων. Αλλά δύο πράγματα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση σχετικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις και έχουν αποδειχθεί με συντριπτικό τρόπο σε άπειρες περιπτώσεις τα τελευταία 25 χρόνια και επί Γέλτσιν και επί Πούτιν (S300, Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, South Stream, θωρακισμένα κλπ): α) η Ρωσία θέλει πάρα πολύ σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο, κάτι που δεν θέλουν οι ΗΠΑ, που θα προτιμούσαν, αν μπορούσαν, να διακόψουν και την ταχυδρομική επικοινωνία Ελλάδας-Ρωσίας και Κύπρου-Ρωσίας, β) οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ένα βαθμό εξάρτησης και υποτέλειας που δεν επιτρέπει την ευόδωση ουδενός ελληνορωσικού σχεδίου. Και την Τουρκία πίεσαν ασφυκτικά οι Αμερικανοί να μη γίνει ο αγωγός Blue Stream, και η Τουρκία είναι χώρα εξαρτημένη, και οι δικοί της πολιτικοί βρήκαν μπελά (Γιλμάζ και αργότερα κεμαλιστές στρατιωτικοί), αλλά η Τουρκία τον έφτιαξε τελικά τον αγωγό!
Σε ότι αφορά εξάλλου τη Συρία και τις αμερικανορωσικές σχέσεις, μόνο χειρότερο δεν θα μπορούσε να είναι το κλίμα. Σε αντίθεση με τη Λιβύη, η Μόσχα αποφάσισε ότι δεν θα αφήσει τη Συρία, γεγονός που, μαζί με τη συνδρομή της λιβανικής Χεζμπολά και του Ιράν στον ‘Ασαντ του επέτρεψε να κρατήσει και να νικάει στον πόλεμο. Την ίδια ώρα, η απομάκρυνση Σουρκώφ από το Κρεμλίνο και η επίθεση Πούτιν στην ολιγαρχία δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη «σκλήρυνση», «ριζοσπαστικοποίηση» της ρωσικής πολιτικής. Αν υπήρχαν εθνικές ηγεσίες σε Ελλάδα-Κύπρο και είχαν σχέδιο σωτηρίας του ελληνικού λαού και των δύο κρατών του, θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν επιδέξια το «ξύπνημα» της «ρωσικής αρκούδας».
Με τούτα και με κείνα έχουμε μείνει με τους Αζέρους να διεκδικούν έναντι εξευτελιστικού τιμήματος τη ΔΕΣΦΑ. ‘Εχουμε ξαναγράψει στα Επίκαιρα για το θέμα αυτό. Το Αζερμπαϊτζάν είναι στρατηγική προέκταση της Τουρκίας. Είναι δυνατόν, είναι λογικό η Ελλάδα να παραχωρήσει στην Τουρκία τον έλεγχο των ενεργειακών της υποδομών; Να γιατί ξεκινήσαμε αυτό το άρθρο εκφράζοντας την απογοήτευση και την απελπισία μας για τις πιθανότητες σωτηρίας του ελληνικού λαού από την (πολύ χειρότερη όσων ήδη συνέβησαν) τραγωδία που ετοιμάζεται.

ΕΡΤ όπως Ελλάδα

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι κάπου-κάπου εμφανίζονται σημεία αισιοδοξίας, όπως π.χ. η γενική «εξέγερση» για την ΕΡΤ. Το λέμε όχι γιατί την θεωρούμε υπόδειγμα ενημέρωσης, αλλά γιατί θεωρούμε δημοκρατικά-εθνικά απαράδεκτο να μένει η χώρα, έστω και μια μέρα, στο έλεος μιας δράκας επιχειρηματικών-τραπεζικών συμφερόντων, που οργάνωσαν, εδώ και 25 χρόνια, μια επιχείρηση αποβλάκωσης-εκβαρβαρισμού του ελληνικού λαού. Η βύθιση όλου του δημοσιογραφικού κλάδου σε καθεστώς τεράστιας ανεργίας και ανασφάλειας εξάλλου, θα αποτελειώσει την όποια, ήδη πολύ περιορισμένη, διάθεση/δυνατότητα των δημοσιογράφων να αντισταθούν κάπως, κάπου-κάπου, στην προσπάθεια χρήσης τους για σκοπούς χειραγώγησης.
Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μικρογραφία του όλου προγράμματος που εφαρμόζεται, προγράμματος που αφαιρεί από την ελληνική κοινωνία τους όρους αναπαραγωγής της, από την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία τις οικονομικές προϋποθέσεις ύπαρξής της, μετατρέποντας το ελληνικό κράτος σε «αποικία χρέους» (τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την Κύπρο). Κλείνουν την ΕΡΤ γιατί κλείνουν την Ελλάδα.
Η «εξέγερση» αποδεικνύει ότι μπορεί να ανατραπεί το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα αν κινητοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Αλλά για να γίνει αυτό επιτυχώς, να μην οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, χρειάζεται σοβαρό πρόγραμμα, ψυχωμένη ηγεσία, διεθνείς συμμαχίες και αλήθεια, αλήθεια, αλήθεια…
Η πρωτοφανής έκταση εξάλλου των διεθνών αντιδράσεων, δείχνει τι θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει αν ενημερώναμε σοβαρά την Ευρώπη κι όλο τον κόσμο για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, στην οικονομία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία της, ως αποτέλεσμα προγράμματος οικονομικής εξόντωσης της χώρας και γενοκτονίας του λαού της. ‘Εστω και σήμερα, δεν είναι αργά.




24 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Επίκαιρα, 27.6.2013

Θέλω να αρχίσω αυτό το άρθρο, αφιερώνοντάς το στους ανθρώπους του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που μας έδωσαν, όσο τους το επέτρεψαν, τα δύο καλύτερα, πιστεύω, μουσικά προγράμματα στην Ελλάδα,  από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Βιώνω τη διακοπή τους ως πράξη βιασμού. Βρίσκω πολύ δυσάρεστο και πολύ φυσικό ότι τα σταμάτησε η κυβέρνηση της Τρόικας και του Μνημονίου, αφήνοντάς μας στο έλεος των «νταβατζήδων» της ψευτο-ενημέρωσης και της βαρβαρικής «ψυχαγωγίας».
Το Μνημόνιο δολοφονεί την Ελλάδα κι αν αυτή δυσκολεύεται ακόμα να βρει λόγια και όπλα να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται, έχει απελπιστικά ανάγκη την καταπληκτική μουσική και ποιητική της παράδοση για να υπάρξει. Είναι κρίμα που η ηγεσία των δημοσιογράφων δεν μπόρεσε/θέλησε να κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό το «κίνημα της ΕΡΤ» και τις συχνότητές της φωνή όλου του λαού, κέντρο αντίστασης μιας κοινωνίας που καταστρέφεται και οργανωτή σε βάθος συζήτησης για την προοπτική της χώρας. Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και εργαζόμενοι στη χώρα είναι κρίμα ότι δεν πολυκατάφεραν να τα κάνουν αυτά. Μπορεί να μην το ομολογούμε, αλλά ως χώρα, παρόλο που αντιμετωπίζουμε μια σπάνιας καθολικότητας καταστροφή, κυριαρχούμεθα πάντα, στην καλύτερη περίπτωση από το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», στη χειρότερη από θανάσιμη δόση καιροσκοπισμού, ιδιοτέλειας και ευτέλειας, ενίοτε και μεταξύ «αντιμνημονιακών».

Ελλάδα και Κύπρος

Όταν λέμε ''χώρα'' εννοούμε Ελλάδα και Κύπρο, παρά την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών. Όχι γιατί είμαστε κάποιας μορφής «εθνικιστές», αλλά γιατί έχουμε βαθειά συνείδηση του αλληλένδετου της μοίρας του ελληνικού λαού. Την ίδια βαθειά συνείδηση έχει ο ιμπεριαλισμός, για να ξαναπούμε τα πράγματα με το όνομά τους, είτε μιλάμε για Βρετανική, είτε για «Αυτοκρατορία της Παγκοσμιοποίησης». Αυτοί δεν μπερδεύονται, ποτέ δεν μπερδεύτηκαν. Η αποκοπή Κύπρου και Ελλάδας υπήρξε ανέκαθεν κεντρική στρατηγική επιλογή τους.  
Η επιλογή τους είναι, αντιστρόφως, ο καλύτερος δάσκαλος για μας. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να ενεργούν διεθνώς με όλους τους τρόπους σαν να είναι ένα κράτος. Πρέπει να το κάνουν οι κυβερνήσεις, αν δεν θέλουν αυτές πρέπει να το κάνουν οι λαοί και οι δυνάμεις που διακηρύσσουν ότι θέλουν διακοπή των Μνημονίων και κοινωνική-εθνική αναγέννηση. Πολύ περισσότερο σήμερα, καθώς ο ελληνικός λαός δέχεται, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μια από τις φονικότερες επιθέσεις στην ιστορία του από την «Παγκοσμιοποίηση», έναν οικονομικό και «πληροφοριακό» πόλεμο, που οδήγησε ήδη σε σχεδόν κατάλυση της ελλαδικής και κυπριακής εθνικής κυριαρχίας δια των Δανειακών και των Μνημονίων, στη μετατροπή των δύο κρατών σε «αποικίες χρέους», υπό διαμόρφωση πρότυπα νέου, μεταμοντέρνου ολοκληρωτισμού, σε ιδιότυπο καθεστώς ισοδύναμου ξένης κατοχής από τους Πιστωτές. ‘Ολος ο ευρωπαϊκός Νότος υποφέρει, αλλά Ελλάδα και Κύπρος υποφέρουν κατά τρόπο κρίσιμο για την επιβίωση των δύο κρατών και, στην περίπτωση ιδίως της Κύπρου, δέχονται άμεση γεωπολιτική απειλή.

Νέο σχέδιο Ανάν, σχέσεις με Ισραήλ

Δεν εννοούμε την οπωσδήποτε σοβαρή, αλλά σχετικά περιορισμένη τουρκική απειλή, όσο την προσπάθεια της «γεωπολιτικής τρόϊκας» (ΗΠΑ, Βρετανία, Χρήμα) να ελέγξουν το νησί και, δι’ αυτού, την Ελλάδα.
Αυτοί ήταν που έβαλαν τον παράγοντα Τουρκία στο παιχνίδι για να μην γίνει η ‘Ενωση, αυτοί οργάνωσαν τα δύο πραξικοπήματα (1967, 1974) και την εισβολή για να το ελέγξουν, αυτοί έφτιαξαν το σχέδιο Ανάν, της αφοπλισμένης Κύπρου υπό την «Τρόικα» των «τριών ξένων δικαστών», αυτοί ετοιμάζονται να το επαναφέρουν εντός του τρέχοντος έτους, μαζί με σειρά άλλων μέτρων που θα το καθιστούν αναπόφευκτο, με ή χωρίς δημοψήφισμα.
Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τραγικό να βλέπει κανείς σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να κάνει κοινά Υπουργικά Συμβούλια με την Τουρκία ή το Ισραήλ και να μην κάνει με την Κύπρο! Είναι εξίσου τραγικό να βλέπουμε τις ισραηλινές δυνάμεις να εμφανίζονται ή να επιχειρούν στο νησί, να μην εμφανίζονται όμως οι ελληνικές, καθώς Αθήνα και Λευκωσία έχουν καλύτερες στρατιωτικές σχέσεις με το Τελ Αβίβ παρά μεταξύ τους! Για περισσότερο από δέκα χρόνια, η ελληνική αεροπορία και το ναυτικό δεν εμφανίζονται στην Κύπρο και ματαιώνουν τις ασκήσεις που προβλέπει το «ενιαίο αμυντικό δόγμα», για να μην «προκαλούν» την Τουρκία.
Φαίνεται όμως ότι, με την ίδια ευκολία που «κατεβάζουμε τα βρακιά» απέναντι στην ‘Αγκυρα, όταν μας το ζητήσει ο «διεθνής παράγων», με την ίδια ακριβώς κάνουμε «τον μάγκα» αν μας το ζητήσει δύναμη που εκτιμάμε πιο δυνατή (ή, για να είμαστε ωμά ακριβείς, πιο επωφελής για την καριέρα και την τσέπη των πολιτικών μας!)
Αποφασίσαμε τώρα να κάνουμε κοινά γυμνάσια Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με σενάριο την προστασία του οικοπέδου 12 της Noble, η οποία Noble, πίσω από την πλάτη μας, και αντίθετα με τις δημόσιες διακηρύξεις της, εργάζεται, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, για τη μεταφορά μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη του φυσικού αερίου!
Στοιχειωδώς ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη, όταν συνεργάζονται, πολύ περισσότερο «συμμαχούν», δίνουν και παίρνουν (quid pro quo). Είναι προφανές και αυτονόητο ότι το Ισραήλ θα προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της Noble. Δεν εξαρτάται αυτό από τη δική μας συμμετοχή. Ούτε η Τουρκία θα αποπειραθεί ποτέ να πλήξει αυτές τις εγκαταστάσεις, εκτός ενός σεναρίου, αν κάποιος αποφασίσει να στήσει μια μεγάλη διεθνή προβοκάτσια.
Κάνοντας κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ του προσφέρουμε πολύτιμη διπλωματική αναγνώριση, διακινδυνεύουμε μεγάλο κόστος στις σχέσεις μας με την αραβο-μουσουλμανική θάλασσα που μας περιβάλλει, του επιτρέπουμε να μας «μελετήσει», χωρίς να κερδίζουμε το παραμικρό. Γιατί, αφού τα κάνουμε αυτά, δεν του ζητάμε ασκήσεις που να περιλάβουν π.χ., στο σενάριό τους, την υπεράσπιση της ελεύθερης Κύπρου;  
Μερικοί αναγνώστες μας «προσάπτουν» ότι είμαστε κατά της συνεργασίας με το Ισραήλ. Κάνουν λάθος. Είμαστε κατά της υποταγής στο Ισραήλ, όπως είμαστε επίσης κατά της υποταγής στη Ρωσία, την Αμερική ή οποιονδήποτε άλλο. Θέλουμε συνεργασία, όχι ασκήσεις υποτέλειας. Το Ισραήλ είναι μια «κρυμμένη υπερδύναμη», με τεράστια πρόσβαση στο παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο, στο ΔΝΤ, στην ΕΕ, στις πολιτικές και εκδοτικές ελίτ όλου του πλανήτη. Θα έκανε πολύ νόημα να ζητήσουμε τη συνδρομή του - και έχει αυτή τη δυνατότητα - για να μας προστατεύσει από τον οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε. Αν το Ισραήλ σκέφτεται με όρους ιστορικούς και όχι βραχυπρόθεσμου στρατηγικού κέρδους, αυτό θα έκανε. Ακόμα κι αν οι ‘Ελληνες χαθούμε, η Ιστορία θα μετρήσει στο τέλος τους ρόλους πού ᾽παιξε ο καθένας. Κι αν υπάρχει ένας λαός που θάπρεπε να ξέρει, από την ίδια του την τραγική πείρα, τη δύναμη της Ιστορίας να κάνει τους τελευταίους πρώτους και τούμπαλιν, αυτός θάπρεπε να είναι οι Εβραίοι.

Ο άξονας Λευκωσία-Μόσχα

Τα ίδια που λέμε για το Ισραήλ, ισχύουν και για τη Ρωσία, τον δυνητικά σημαντικότερο γεωπολιτικό σύμμαχο Κύπρου και Ελλάδας. Το ζήτημα και πάλι δεν είναι να συμμετάσχουν και Ρώσοι στη λεηλασία της Ελλάδας δια των ιδιωτικοποιήσεων, έστω κι αν είναι πολύ προτιμότερο να πάρει τον ΔΕΣΦΑ η Μόσχα παρά η … Τουρκία δια του Αζερμπαϊτζάν! Να δοθούν στους Ρώσους διευκολύνσεις που χρειάζονται στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και το ναύσταθμο του Μαρί. Για να κάνουν νόημα αυτές όμως οι σχέσεις, πρέπει να αποτελέσουν οργανικό τμήμα μιας ελληνο-ρωσικής συμμαχίας, που να αποβλέπει στην απελευθέρωση και σωτηρία των δύο κρατών μας. Κάτι που (πρέπει να) ενδιαφέρει ζωτικά το Κρεμλίνο, για το οποίο η όποια οικονομική αξία φερ’ ειπείν της Ελλάδας είναι μηδαμινή συγκρινόμενη με το διακύβευμα, τη σημασία για την διεθνή τάξη και την ίδια τη Ρωσία, της ύπαρξης των δύο κρατών, Ελλάδας και Κύπρου, ως στοιχειωδώς ανεξάρτητων και κυρίαρχων.
Ο άξονας Ρωσίας-Κύπρου είναι σήμερα η πιο άμεση δυνατότητα της Λευκωσίας να πετύχει τη σωτηρία της. Οι «άλλοι» έκαναν και θα κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να τον τορπιλίσουν. Το κυριότερο χαρτί που έχουν να παίξουν για να το πετύχουν, είναι το πολιτικό προσωπικό και η ιθύνουσα τάξη Λευκωσίας και Αθήνας, άμεσα, πολύπλευρα, βαθιά εξαρτημένοι σήμερα, όσο σπάνια στην ελληνική ιστορία.



 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes