Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
February 15, 2015

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αύριο στο Eurogroup διακυβεύονται πολλά εκτός από την ενότητα των Ελλήνων, οι οποίοι είτε ψήφισαν είτε δεν ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση, εύχονται -εκ μέσης καρδίας- ότι θα επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός στόχος για να ανακουφιστεί η πατρίδα μας από το ασήκωτο χρέος που την πλακώνει και της απομυζά την ικμάδα.
Την αντίθεσή μας προς την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εκφράσαμε -και μάλιστα με έντονο τρόπο- και προεκλογικά και μετεκλογικά όσο πιο καθαρά μπορούσαμε.
Αύριο όμως δεν συναντά ο ΣΥΡΙΖΑ -αλλά η Ελλάδα- τους δανειστές μας. Και εμείς δεν βάλαμε -ούτε θα βάλουμε ποτέ- την Ελλάδα σε δεύτερη μοίρα. Μακάρι, λοιπόν, αύριο να επιτευχθεί ότι καλύτερο για την αγαπημένη μας πατρίδα.
Για την ώρα ακούονται τα εξής σενάρια:
1) Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση μπλοφάρει, ενώ είναι έτοιμη να ευθυγραμμιστεί με τις υποδείξεις της κυρίας Μέρκελ και απλά αναζητεί τρόπο για να πετύχει έστω και το ελάχιστο για να το παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό ως νίκη.
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ εξωθεί τα πράγματα σε ανοιχτή σύγκρουση επειδή πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάσει τους δανειστές μας.
3) Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει σύγκρουση, όχι για να πει ΟΧΙ, αλλά για να πει τελικά ΝΑΙ. 
Δηλαδή θα επιδιώξει σύγκρουση και θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα ξαναπάει σε εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα πάρει εντυπωσιακά ψηλό ποσοστό. Αφού το εξασφαλίσει θα πάει για επαναδιαπραγμάτευση πρόθυμος όμως να δεχτεί τους όρους των δανειστών, αλλά τότε δεν θα κινδυνεύει από τίποτα επειδή θα ηγείται κυβέρνησης ευρύτατης πλειοψηφίας.
Η αυριανή μέρα, λοιπόν, είναι εξ αντικειμένου κρίσιμη και εμείς ως Ελληνες προσευχόμαστε και αγωνιούμε για την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι καμιά κομματική ή μικροκομματική εκμετάλλευση της κρίσης δεν βοηθά την πατρίδα μας.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes