Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓῼ ΔΙΑΚΟΠΩΝ»

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓῼ ΔΙΑΚΟΠΩΝ»


Του ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η χώρα μας περνά την μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ στα τελευταία εκατό χρόνια. Και δεν είναι μόνο οικονομική!
 Με πρόσχημα την οικονομική, την οποία επέβαλαν τεχνιέντως συγκεκριμένοι εγκέφαλοι που ήθελαν την κηδεμονία μας,η κρίση έχει επεκταθεί παντού! Και κυρίως στα εθνικά μας θέματα, τα οποία θέλουν να τα » κλείσουμε» με ήπιες διαδικασίες και εις βάρος των κυριαρχικών μας θέσεων!
 Η πολιτεία δια των εκπροσώπων της ακολουθεί, θέλει δε θέλει,τις επιταγές της Ευρώπης. Είμαστε υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς κηδεμονίας που πρέπει να υπακούουμε και να εκτελούμε τις εντολές τους!

Η Εκκλησία μας, δυστυχώς, ενώ θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο αφυπνίζοντας το λαό μας, έχει περιορίσει την παρουσία της στο φιλανθρωπικό έργο, μετατρεπόμενη σε μίαΜΚΟ, διότι αυτό θέλουν οι πολιτικοί και οι λογής προοδευτικοί στη χώρα μας: Μία Εκκλησία σιωπούσα και σε διακοσμητική μορφή κι όχι μία Εκκλησία με λόγο και παρουσία σε όλα τα δρώμενα της χώρας μας!
 Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο μεγάλα γεγονότα!
 Το ένα μας αφορά άμεσα κι έχει να κάνει με την ιστορική προσφορά και μνήμη μας.
 Η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει μέσα στο Γ´ θερινό τμήμα, με συνοπτικές διαδικασίες και να χαρακτηρίσει δια της ψήφου των μελών της, αν η θυσία των Ποντίων και Αρμενίων αδελφών μας ήταν ένα ιστορικό ολοκάυτωμα, εφάμιλλο της γενοκτονίας των λαών που το υπέστησαν κι οχι ένα απλό ιστορικό επεισόδιο στο διάβα της ιστορίας!

Το θέμα επιχειρείται να περάσει με τρόπο ύποπτο από την πολιτείαλες και με αυτό τον τρόπο εκτελεί κάποια ληξιπρόθεσμα γραμμάτια και οφειλές προς εκείνους που κατευθύνουν τις πορείες των λαών και βάζουν τα σημάδια και τα όρια στον χάρτη, ερήμην των λαών και της ιστορίας τους!
 Ωστόσο 38 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εγείρουν προς τιμήν τους τις συνειδήσεις τους και λένε με μία φωνή: οχι δεν θα περάσει! Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο παρωδία, το οποίο κονιορτοποιεί σε πέντε αράδες, τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων στο βωμό της όποιας παγκοσμιοποίησης και των παράγωγών της!
 Ναί υπάρχουν ακόμη κάποιοι Πατριώτες- βουλευτές σε αυτή την χώρα, που κρατούν τα προσχήματα και δεν την αφήνουν να καταρρεύσουν τα πάντα στα μάτια του κόσμου!


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes