Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Έρχονται διευθετήσεις και στα εθνικά θέματα

Έρχονται διευθετήσεις και στα εθνικά θέματα
7/25/2014

Προϊόντος του χρόνου, οι προκλήσεις για τον Αντώνη Σαμαρά μεγεθύνονται. Δεν είναι μόνο η έξοδος από την οικονομική κρίση που «καίει» την πατρίδα μας και που η λύση όσο πλησιάζει, τόσο πιο μακριά ή και πολύπλοκη μοιάζει. Απ’ ό,τι φαίνεται, κυοφορούνται λύσεις και στα ανοικτά εθνικά μας θέματα, όπου οι σύμμαχοι απεργάζονται λύσεις πακέτο και μάλιστα μέσα στο 2014.
Ίσως, γιατί από του χρόνου, είτε το θέλουν είτε όχι, οι παράπλευρες (λόγω του οικονομικού προβλήματος της χώρας και της εξάρτησής της από τον τριμερή δανεισμό) πιέσεις αντικειμενικά δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές.
Τα πράγματα όμως είναι σαφή και το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί θετικά λύσεις σε «καυτά» θέματα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, παραμένει ανοικτό.
Ήδη, για το πρώτο, θεωρείται δεδομένη η πρωτοβουλία Μπάϊντεν για άμεση επίλυση και ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο καθοριστικός μήνας. Το αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Κύπρο συνδέεται άμεσα με την ενεργειακή στρατηγική της Ουάσινγκτον στην περιοχή και την ανάγκη άμεσης *συν)εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεγαλονήσου.
Αλλά το ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι αν από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν πιέσεις και για άλλες «διευθετήσεις» στην ευρύτερη περιοχή, όπως στα θέματα του Αιγαίου.

Πηγή. Εφημ. «Deal News»

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes