Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Η κατάργηση του Ν. 149/1914 και του άρθρου 107 του Συντάγματος του 1911 από τον ΄΄εθνάρχη Καραμανλή΄΄ διέλυσε την δημόσια διοίκηση και την ελληνική γλώσσα

Η κατάργηση του Ν. 149/1914 και του άρθρου 107 του Συντάγματος του 1911 από τον ΄΄εθνάρχη Καραμανλή΄΄ διέλυσε την δημόσια διοίκηση και την ελληνική γλώσσα
1-1-2000

Στυλιανός Σφακιανάκης
....... Η σημασία του Ν. 149/1914 του Ελ. Βενιζέλου

Τα Κόμματα της εξουσίας οδηγούν την Ελλάδα μας στη σήψη και στο θάνατο. Η Παιδεία σβήνει. Η Πολιτιστική μας κληρονομιά ενταφιάστηκε. Η Γλώσσα μας βάλλεται. Βία, πορνεία, ναρκωτικά και ξένα ήθη εισάγονται για διάλυση της νεολαίας. Στα Εθνικά θέματα ισχύει ακόμη το επαίσχυντο….δεν διεκδικούμε τίποτα. Υποχωρούμε χωρίς μάχες.
Το δημόσιο χρέος από 0,5 τρισεκατομμύρια το 1974 ξεπερνά σήμερα τα 50. Δηλ. οι τελευταίες Κυβερνήσεις χρέωσαν τα παιδιά μας με 5.500.000 το κάθε ένα, από 55.000 δρχ. που χρωστάγαμε εμείς. Φόροι, αντικειμενικά κριτήρια και τιμολόγια ΔΕΚΟ καθημερινά αυξάνονται, ενώ μισθοί, συντάξεις και τα νοσήλεια συνεχώς περιορίζονται. Οι Πολυεθνικές εταιρίες καταπίνουν τις Ελληνικές και τους μικρομεσαίους.
Λαθρέμποροι, Χασισέμποροι, Ληστές και Μαστρωποί με την ανοχή ή και άδεια της πολιτείας οργιάζουν. Οι δουλέμποροι δεν ελέγχονται, η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, Η εκμετάλλευση ανθρώπου από ΄΄άνθρωπο΄΄ έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Ποτέ άλλοτε η ανθρώπινη ζωή και εργασία δεν είχαν εξευτελιστεί τόσο πολύ όσο σήμερα.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes