Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα-Κύπρος: καταστροφή ενός έθνους


Ελλάδα-Κύπρος: καταστροφή ενός έθνους

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2014

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

O χρόνος δε λειτουργεί υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Το ναυάγιο κάθε νέας προσπάθειας σμικρύνει ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες για επανένωση, συντηρεί τα τετελεσμένα της εισβολής και οδηγεί την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στη διχοτόμηση, με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα μιας τέτοιας εξέλιξης», δηλώνει o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης.
«Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι μια νέα απόρριψη σχεδίου λύσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό γενικότερα», συνεχίζει.  
Ο ίδιος αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας και διαφωνεί με τη θέση Έρογλου ότι το δημοψήφισμα είναι εφικτό να γίνει εντός τριών μηνών.
Την ανάγκη να αξιοποιήσει η Κύπρος τον αναβαθμισμένο ρόλο της για την επίλυση του Κυπριακού επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, «ώστε να μην εδραιωθούν τα τετελεσμένα».
Αν περάσει το σχέδιο για την Κύπρο σημαίνει το τέλος της μεγαλονήσου και του Ελληνισμού συνολικότερα, εκτίμησε, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.  
«Καμία λύση δεν μπορεί», προσθέτει, «να βρίσκεται εκτός της κρατικής κυριαρχίας και της κρατικής προστασίας των πολιτών του νησιού».

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes