ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η κατάργηση του Ν. 149/1914 και του άρθρου 107 του Συντάγματος του 1911 από τον ΄΄εθνάρχη Καραμανλή΄΄ διέλυσε την δημόσια διοίκηση και την ελληνική γλώσσα

Η κατάργηση του Ν. 149/1914 και του άρθρου 107 του Συντάγματος του 1911 από τον ΄΄εθνάρχη Καραμανλή΄΄ διέλυσε την δημόσια διοίκηση και την ελληνική γλώσσα
1-1-2000

Στυλιανός Σφακιανάκης
....... Η σημασία του Ν. 149/1914 του Ελ. Βενιζέλου

Τα Κόμματα της εξουσίας οδηγούν την Ελλάδα μας στη σήψη και στο θάνατο. Η Παιδεία σβήνει. Η Πολιτιστική μας κληρονομιά ενταφιάστηκε. Η Γλώσσα μας βάλλεται. Βία, πορνεία, ναρκωτικά και ξένα ήθη εισάγονται για διάλυση της νεολαίας. Στα Εθνικά θέματα ισχύει ακόμη το επαίσχυντο….δεν διεκδικούμε τίποτα. Υποχωρούμε χωρίς μάχες.
Το δημόσιο χρέος από 0,5 τρισεκατομμύρια το 1974 ξεπερνά σήμερα τα 50. Δηλ. οι τελευταίες Κυβερνήσεις χρέωσαν τα παιδιά μας με 5.500.000 το κάθε ένα, από 55.000 δρχ. που χρωστάγαμε εμείς. Φόροι, αντικειμενικά κριτήρια και τιμολόγια ΔΕΚΟ καθημερινά αυξάνονται, ενώ μισθοί, συντάξεις και τα νοσήλεια συνεχώς περιορίζονται. Οι Πολυεθνικές εταιρίες καταπίνουν τις Ελληνικές και τους μικρομεσαίους.
Λαθρέμποροι, Χασισέμποροι, Ληστές και Μαστρωποί με την ανοχή ή και άδεια της πολιτείας οργιάζουν. Οι δουλέμποροι δεν ελέγχονται, η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, Η εκμετάλλευση ανθρώπου από ΄΄άνθρωπο΄΄ έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Ποτέ άλλοτε η ανθρώπινη ζωή και εργασία δεν είχαν εξευτελιστεί τόσο πολύ όσο σήμερα.

Η δημόσια διοίκηση κοιμάται. Η δικαιοσύνη χειραγωγείται. Τα σύνορα δεν φυλάγονται. Τα χωριά μας αδειάζουν. Το μέλλον των παιδιών μας καθημερινά πωλείται. Συνταξιούχοι δέρονται. Αγρότες ληστεύονται. Εργάτες απολύονται. Οι πολίτες λοιδορούνται. Η υπογεννητικότητα μεγαλώνει, η παραγωγικότητα μειώνεται. Η ανεργία αυξάνεται. ΄Ολοι οι πολίτες διαμαρτύρονται γι΄ αυτά.
Και όλα αυτά, επειδή η Πολιτική Ηγεσία έγινε ο χειρότερος των εξουσιαστών μας. ΄Εγινε ο τυφλός εντολοδόχος ξένων κέντρων εξουσίας Μη Ελληνοκεντρικών και Μη Δημοκρατικών αρχών. Το αποτέλεσμα ; Εξόφθαλμα ορατό από τους πάντας. Μας σκλαβώνει και μας ληστεύει με αντιλαϊκούς νόμους για μας και με νόμους υπεραμοιβών και ασυλίας γι αυτήν.
H Πολιτική μας ΕΞΟΥΣΙΑ για το λαό ΕΙΝΑΙ ασύδοτη. ΕΙΝΑΙ….. ειδικά εμπαικτική. Κατάντησε εξαρτημένη και μισελληνική και ως εκ τούτου ανάξια και απορριπτέα, απ΄ όλους μας.
Σήμερα δεν ισχύει το άρθρο 10 του Συντάγματος που υποχρεώνει την εξουσία (ΚΡΑΤΟΣ ) να απαντά εμπρόθεσμα και  τεκμηριωμένα, στον πολίτη, ως ο νόμος ορίζει. Ο νόμος που ώριζε….δηλαδή ο Νόμος 149/1914 του Ελευθερίου Βενιζέλου, καταργήθηκε ολοκληρωτικά.
Τί  ώριζε όμως ο νόμος του ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ; ΄Ωριζε ΠΡΟΣΤΙΜΑ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ  ΚΥΡΩΣΕΙΣ στους αρμοδίους υπαλλήλους του Κράτους όταν μέσα σε 30 μέρες και τεκμηριωμένα δεν απαντούσαν σε ΄΄αιτιάσεις κατά ενεργείας ή παραλείψεως αρχής τινός΄΄. Ο νόμος 149/1914 ήταν ο ουσιαστικός νόμος με τον οποίον ο κάθε πολίτης ή ομάδα πολιτών ήλεγχε το Κράτος.
΄Ετσι τούτο, ως ηθική αρχή, λειτουργούσε υπέρ  αυτού που το εγκαθίδρυσε, δηλαδή υπέρ του Πολίτη. Με τέτοιους νόμους, σεβασμού του Κράτους στον πολίτη και εμπιστοσύνης του πολίτη προς τον υπάλληλο και το Κράτος του, η….ΕΛΛΑΣ….παρά τους πολέμους και τη φτώχεια της  πενταπλασιάστηκε !!!
Σήμερα έχομε το νόμο 1943/91 του δήθεν ελέγχου, που είναι ένα ευχολόγιο σε απάντηση και τα χειρότερα παρακλάδια του, όπως το νόμο περί του ΄΄συνηγόρου (δήθεν) του πολίτη΄΄, ο οποίος θέτει ανεξέλεγκτα τις υποθέσεις των πολιτών στο αρχείο, τους αντιανθρώπινους νόμους της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης περί του ηλεκτρονικού φακελώματος και της ΣΕΝΓΚΕΝ, που καθιστούν τον κάθε πολίτη σκλάβο και τους απογόνους του σκλάβους εκ γενετής και με την  EUROPOL, αφού ήδη τον έχρισαν και  ύποπτο, να διαφεντεύει στο σπιτικό του και άσυλό του.
Σήμερα δεν υπάρχουν νόμοι που να επιτρέπουν στον πολίτη να υποδεικνύει σφάλματα, να προτείνει βελτιώσεις, να προσφέρει-έστω εθελοντική εργασία, να ζητά, να ασκεί έλεγχο στις πράξεις των ανθρώπων της κρατικής ή  και άλλης εξουσίας. Υπάρχει μόνο διαφθορά, χειραγώγηση δικαιοσύνης και μεγάλη υποκρισία. ΄Ετσι ο πολίτης….ασφυκτιά. Ο ΄Ελληνας υποδουλώνεται.
Η ΕΛΛΑΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ …. συρρικνώνεται και πεθαίνει. Την πεθαίνουμε ……ΕΛΛΗΝΑ !
Η ΄΄νέα΄΄ τάξη, τα κόμματα της εξουσίας της και οι υποτακτικοί τους, που μας εξουσιάζουν ή μας εγκλωβίζουν στην αδράνεια, θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα. ΄Ετσι κανένα δεν συμβουλεύονται, κανένα μας δεν θέλουν να ιδούν και ν΄ ακούσουν και σε κανένα μας δεν απαντούν. Μας κάνουν σιωπηρά τους χαζούς.
Αυτά απογοήτευσαν τον πολίτη, τον αδρανοποίησαν. Αυτός απέρριψε με τη σειρά του…τους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ. ΄Ομως …ΔΕΝ τους ανέτρεψε ….γιατί ΔΕΝ συντονίστηκε γι΄ αυτό το σκοπό, συνεργούντων των εγκλωβιστών και του ωχαδερφισμού του.
...................
Το Ελληνικόν Σύνταγμα του 1911, έργον του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπογραφόμενον υπ΄ αυτού ως «Προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου», γράφει:
΄Αρθρον 107: «Επίσημος γλώσσα του Κράτους είναι εκείνη, εις την οποίαν συντάσσονται το πολίτευμα και της ελληνικής νομοθεσίας τα κείμενα· πάσα προς παραφθοράν ταύτης επέμβασις απαγορεύεται».
..............
Με την κατάργηση του Ν. 149/1914 και του άρθρου 107 του Συντάγματος του 1911 οι εναλλασσόμενες στην εξουσία μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις του επάρατου δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας έφεραν, με ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στις αντιλήψεις ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes