Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Η Πόλη και η ατολμία του '22


Η Πόλη και η ατολμία του '22
24/10/2009

Ευριπίδης Μπίλλης - Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Πριν από περίπου 15 περίπου ημέρες είχαμε αναφερθεί στην εγκατάλειψη της Ελληνικής Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922.
Κατωτέρω μπορείτε να διαβάσετε συνταρακτικές λεπτομέρειες που αναφέρει ο Ομότιμος Καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο συνάδελφος Νεοκλής Σαρρής.
Όπως μπορείτε να δείτε από τις λεπτομέρειες που επισυνάπτει, όχι μόνον την Ανατολική Θράκη ουσιαστικά αφήσαμε στους τούρκους, αλλά όσον και αν σας φαίνεται απίστευτο τους δωρίσαμε επίσης και... την Κωνσταντινούπολη.
Το κατωτέρω απόσπασμα είναι από το ένθετο της περασμένης Κυριακής της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ και ειδικότερα μέρος από την ιστορική ανάλυση του Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή με τίτλο ''Τρεις φορές η Κωνσταντινούπολη προσφέρθηκε σε <<ελληνικά χέρια>> και αυτά την απώθησαν''.... Η όλη εξίσου ενδιαφέρουσα ανάλυση του, μέρος της οποίας είναι το κατωτέρω τμήμα της, έχει τίτλο, <<Η Μικρασιατική Εκδτρατεία και η Σμύρνη όπως δεν έχει μέχρι σήμερα ιστορηθεί>>.
Το ένθετο περιλαμβάνει επίσης και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες αναλύσεις που δυστυχώς δεν μπορούν να επισυναφθούν αφού δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή.
Δεδομένου ότι και σήμερα η χώρα μας όπως όλα δείχνουν αποτελεί, παρά τις προσπάθειες ανεγκεφάλων ή μισθοδοτούμενων οργάνων, ανάχωμα της Ευρώπης από τη σάρωση της από τον ισλαμισμό, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η κατάσταση με μίαν Ανατολική Θράκη και μίαν Κωνσταντινούπολη, ελληνικές.
Κατωτέρω το απόσπασμα από την ανάλυση του Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, που προσωπικά τον ευχαριστώ για τις σπάνιες πληροφορίες του που αναφέρονται και στη διαχρονική <<απέχθεια>> του ελλαδικού κράτους για τον εκτός των στενών ελληνικών συνόρων ελληνισμό.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes