Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συρία: Tον αποκεφάλισαν γιατί φορούσε Σταυρό!!!!!


Συρία: Tον αποκεφάλισαν γιατί φορούσε Σταυρό!!!!!


Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π

Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες της θανάτωσης του 27χρονου χριστιανού Fadi Michael Matta  δημοσιεύει το Aleteia (16 και 17/01/14). Επικαλείται μαρτυρία ιερέα της Χομς. Σύμφωνα μ΄αυτόν, ο Fadi με τον φίλο και συνάδελφό του, τον 29χρονο Firas Badhr Nader, επέστρεφαν οδικώς στις 8/01/14 από τη Χομς στην κωμόπολη της Marmarita όταν μια ομάδα 5 ενόπλων τζιχαντιστών άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου τους και το ακινητοποίησαν.
Όταν οι αντάρτες πλησίασαν στο αμάξι πρόσεξαν ότι ο Fadi έφερε σταυρό στον λαιμό και τον αποκεφάλισαν ενώ στη συνέχεια του έμπηξαν τον σταυρό στην καρδιά.Ταυτόσημες πληροφορίες για τον αποκεφαλισμό του νεαρού και τον σταυρό που προκάλεσε το μένος των ισλαμιστών μεταφέρει και το dmc-sy.org.

8 λόγοι που η Συρία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις της Νέας Τάξης


8 λόγοι που η Συρία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις της Νέας Τάξης

19 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2014

Syrian Free Press/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Richard Williamson, ένας Άγγλος καθολικός επίσκοπος*, απευθύνεται στον καθολικό χριστιανικό πληθυσμό παρουσιάζοντας 8 σημεία μέσα από τα οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Συρία δέχεται επίθεση, ποιες είναι οι μαριονέτες και ποιοι τους κινούν σε αυτήν την επίθεση, καθώς και τους λόγους για τους οποίους ο χριστιανικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες του συριακού λαού, του νόμιμου προέδρου του και του ηρωικού στρατού του, να αντισταθούν στις δυνάμεις του κακού που θέλουν να συνθλίψουν ένα από τα τελευταία προπύργια που αντιτίθεται στην Σιωνιστική/Αμερικάνικη Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Συρία: Χριστούγεννα υπό διωγμόν για τους πιστούς


Συρία: Χριστούγεννα υπό διωγμόν για τους πιστούς
25/12/13

Του Σταύρου Τζίμα

Τα δύο τρίτα των χριστιανών έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία. Αγνοείται ακόμα η τύχη των δύο μητροπολιτών και των δεκατριών μοναχών.

Το άστρο της Βηθλεέμ δεν θα λάμψει σήμερα στον ουρανό πάνω από τη Μέση Ανατολή για να αναγγείλει την έλευση του Θείου Βρέφους και να οδηγήσει τους Τρεις Μάγους στη φάτνη. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί εκεί δεν γιορτάζουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Ζουν, με επίκεντρο τη Συρία, τη δική τους Σταύρωση για Εκείνον...
Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν τον σύγχρονο μεγάλο διωγμό τους στην κορύφωσή του. Χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πατρογονικές εστίες, τόπους λατρείας, σπίτια και περιουσίες. Η φυγή εξακολουθεί με αμείωτη ένταση, καθώς η κρίση κλιμακώνεται με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ποικιλόμορφων ενόπλων ομάδων της αντιπολίτευσης. Οι φονταμενταλιστικές τρομοκρατικές ομάδες εκκαθαρίζουν από τους «απίστους» τις περιοχές που καταλαμβάνουν, αναγκάζοντας όσους χριστιανούς δεν σκοτώνουν να τις εγκαταλείψουν και να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, ο Λίβανος, η Ιορδανία και από εκεί όσοι μπορούν, οι εύποροι συνήθως, να φύγουν για την Ευρώπη και την Αμερική.

Συρία: Oι ισλαμιστές πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας - Η Δύση σιωπά


22/12/13

Oι ισλαμιστές αντάρτες προχώρησαν στην πυρπόληση του ιστορικού ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας, διαπράττοντας μέγιστο θρησκευτικό και πολιτιστικό έγκλημα, αλλά και αυξάνοντας τις ανησυχίες για την τύχη των απαχθέντων καλογριών.
Κάποια μάλιστα εγχώρια ΜΜΕ στην προσπάθεια ενισχύσεως της δυτικής προπαγάνδας και για να προστατέψουν την Δύση που είχε εκετεθεί υποστηρίζοντας αυτά τα τέρατα, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την απαγωγή ως...φάρσα, και ότι οι καλόγριες κάνουν βόλτα αναψυχής με τους ισλαμιστές για την προστασία τους.
Συν τοις άλλοις οι ισλαμιστές πωλούν τους θησαυρούς της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς, αλλά και της αρχαιοελληνικής σε μαύρα δίκτυα αρχαιοκαπηλείας, επιδιώκοντας να βρουν πλούσιους πελάτες που θέλουν τα τιμημένα κειμήλια στα "σαλόνια" τους.
Όπως μεταδίδουν σήμερα οι Πορφύρης Δ./Σταφυλά .Π από τις Βρυξέλες, "οι ισλαμιστές αντάρτες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξης δύναμης προς 
επικοινωνιακή κατανάλωση κατέστρεψαν το καθολικό της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγία Θέκλας στην Μaaloula επιχειρώντας να πείσουν για την αποφασιστικότητα των προθέσεών τους απέναντι στην χριστιανική μειονότητα.

Οι ισλαμοφασιστες ξεκλήρισαν τον χριστιανισμό στο Ιράκ


Οι ισλαμοφασιστες ξεκλήρισαν τον χριστιανισμό στο Ιράκ
Βόμβα στην τελευταία εκκλησία που λειτουργούσε με 35 νεκρούς 
25/12/13

Από 1,5 εκ. Χριστιανούς, έχουν απομείνει μόλις 180 χιλ. Που βιώνουν καθεστώς ολοκληρωτικής γενοκτονίας. Η εκκλησία ήταν η τελευταία που λειτουργούσε σε σουνιτικο τομέα της πόλης. Σιώπησε και αυτή. Και υπάρχουν ακόμα τύποι που αναρωτιούνται “πως θα ειναι ο αντιχριστος”…
Τουλάχιστον 12 Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη, όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κοντά σε εκκλησία. Οι Χριστιανοί του Ιράκ γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, και η τραγωδία συνέβη την ώρα που αποχωρούσαν από την εκκλησία, στην περιοχή Ντούρα της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΧΡΕΩΣΤΗΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!


ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΧΡΕΩΣΤΗΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!
1.09.2012

του Γεωργιου Θ. Χατζηθεοδωρου

Η Γερμανια είναι η χωρα με τις μεγαλυτερες χρεωκοπιες (πτωχευσεις) της Ιστοριας. Μονο τον περασμενο αιωνα πτωχευσε τουλαχιστον τρεις φορες. Ως προς το μεγεθος της ζημιας σε συγκριση με την οικονομικη της ισχυ είναι η μεγαλυτερη αμαρτωλη χωρα χρεους του 20. αιωνα, δηλαδη της νεωτερης οικονομικης ιστοριας.
Μεταξυ 1924 και 1929 επεζησε η Γερμανια (Weimarer Republik) απόκλειστικα με δανεικα χρηματα. Τα χρηματα για τις πολεμικες επανορθωσεις του 1. Παγκοσμιου Πολεμου τα δανεισθηκε από τις ΗΠΑ. Λογω όμως της οικονομικης κρισης του 1931 τα δανεικα αυτά ποτε δεν ξεπληρωθηκαν. Η ζημια για τις ΗΠΑ ηταν τεραστια, ενώ η επιδραση αυτης στην παγκοσμια οικονομια καταστροφικη.
Μετα τον 2. Παγκοσμιο Πολεμο φροντησαν οι ΗΠΑ να μην πληρωση αμεσως η Γερμανια πολεμικες επανορθωσεις και οι περισσοτερες απαιτησεις των χωρων που κατεστραφηκαν από την γερμανικη εισβολη να μετατεθουν εως την εποχη της επανενωσης της. Οι καταστραφεισες χωρες και μεταξυ αυτων και η Ελλας περιμενουν ακομη ματαια για να εκπληρωθουν από την Γερμανια οι συμφωνιες του Λονδινου του 1953. Στην συμφωνια αυτή απεφασισθη η Γερμανια να εκπληρωση τις υποχρεωσεις της μετα την επανενωση της. Οι ΗΠΑ κουρεψαν το 1953 σε μεγαλο βαθμο τα χρεη της Γερμανιας (Haircut), γεγονος στο οποιο οφειλεται το μεταπολεμικο οικονομικο της θαυμα.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ…


Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ…

Μαΐου 18, 2013

Από την εποχή της προωθήσεως των βαρβαρικών φραγκικών φύλων από την περιοχή της Βαλτικής, στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, μεταξύ 2ου και 6ου αι. μ.Χ., η διαχρονική τους πολεμική, το σύμπλεγμα και το άσβεστο μίσος κατά Βυζαντίου, της Ρωμηοσύνης, αλλά και αργότερα, κατά του νεοελλαδικού κρατιδίου, υπήρξε και παραμένει αμείωτη…
Από την εποχή του βδελυρού Καρλομάγνου, και της παπικής και στρατιωτικής ελίτ που φυλάκισε τους επί τρεις αιώνες (8ος-11ος αι. μ.Χ.) υπηκόους της ορθόδοξης δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα κάστρα και στα χωριά, μετατρέποντας τους σε βιλάνους και δουλοπάροικους…
Από την εποχή του εκβιαστή της Συνόδου Φερράρας – Φλωρεντίας (1438-39) πάπα Ευγενίου του Δ´, ο οποίος παρέδωσε αβοήθητους τους Ρωμηούς της Κωνσταντινουπόλεως στους βαρβάρους Αγαρηνούς…
Από την εποχή της αγαστής συνεργασίας Αγαρηνών και των παποπροτεσταντών μισσιοναρίων “ιεραποστόλων” (18ος-19ος αι. μ.Χ) προκειμένου να αλλοτριωθεί το ορθόδοξο φρόνημα των πιστών μαρτυρικών ραγιάδων ορθοδόξων…
Από την εποχή που ο Ιησουίτης Δυφούρ υμνούσε τον οθωμανικό πολιτισμό, υβρίζοντας σκαιότατα τον Ελληνορωμαϊκό Υπερπολιτισμό..........
Από την εποχή των ληστειών των
 αρχαιοτήτων και χειρογράφων μας στις οποίες προέβησαν  οι δούκες, οι μαρκήσιοι και οι κόμητες… Αυτοί οι αδυσώπητοι δήθεν «φιλέλληνες» αρχαιοκάπηλοι, οι Κοκερέλ, οι Φόστερ, οι Λινκ, οι Γκουφιέ, οι Έλγιν, οι Χάλλερ και οι Φαβέλ, αυτοί οι νέοι Bέρροι, Σύλλες, Τίτοι και Καλιγούλες, κατά τη διάρκεια της οθωμανικής μας σκλαβιάς…
Από την εποχή του Όθωνα και του Άρμανσμπεργκ, που κατέλαβαν ειρηνικά την Ελλάδα ως διαχειριστές των ευρωπαίων δανειστών και δυναστών μας, που οδήγησαν και στο δικαστήριο με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας (!) τους επικίνδυνους ρωμηούς οπλαρχηγούς μας…
Από την εποχή του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897, όταν οι Αυστρογερμανοί (συνεργία των Ιταλών) τορπίλισαν το όραμα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη, του Τζαβέλλα, του  Χουρμούζη, του Ανδρούτσου κ.α. Την δημιουργία της Ελληνο – Αλβανικής Συνομοσπονδίας, με τους, πάλαι ποτέ, Ρωμανούς αδελφούς μας, τους εξισλαμισμένους Αλβανούς – Αρβανίτες, αυτούς τους παλαιοπελασγούς Ιλλυριούς απογόνους της Ολυμπιάδας, του Αλεξάνδρου, του Πύρρου, του Μέγα Κωνσταντίνου, του Σκεντέρμπεη, του Αθανασίου Διάκου και της Μπουμπουλίνας…
Από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, των εκπαιδευτών του στρατού των Νεοτούρκων από τον Λίμαν βον Σάντερς και τον Κολμαρ βον ντερ Γκόλτζ… Τότε, που το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε ο Κεμάλ ήταν από τον Πάπα της Ρώμης, Πίο τον ΙΑ΄…
Από την εποχή της Ναζιστικής Θηριωδίας των 558.000 νεκρών Ελλήνων, των 830.000 ανικάνων για εργασία, των 408.000 κατεστραμμένων κατοικιών, των 3.700 ερειπωμένων χωριών, των κατά 50% κατεστραμμένων βιομηχανιών, των κατά 25% κατεστραμμένων δασών, των κατά 60% κατεστραμμένων γεωργικών υποδομών, του κατά 75% κατεστραμμένου οδικού δικτύου, της κατά 50% κατεστραμμένης μας βιομηχανίας, του κατά 73% κατεστραμμένου μας εμπορικού στόλου και των κατά 100% κατεστραμμένων μας τηλεπικοινωνιών…
Από την εποχή που οι Γερμανοαμερικάνοι, εδώ και δύο αιώνες, «άρμεξαν» κανονικότατα τις οικονομίες και το βιος μας, όπως μόνον αυτοί ξέρουν....
Μάς έβαλαν «πανηγυρικώς» στο euro, ασχέτως εάν ακόμα αναμένουμε μια πειστική εξήγηση για την πανύψηλη ισοτιμία των 340,75 δραχμών…
Για να  μας εγκλωβίσουν ξανά, σήμερα, σε σε μια νέα μακρόχρονη δουλεία πιστωτικών καρτών και δανείων χειρότερη των 1826, 1843, 1860, 1894, 1913 και 1932, τις παρενέργειες της οποίας, τις ζει ήδη «στο πετσί της» η μέση ελληνική οικογένεια.

Ανέκαθεν οι σχέσεις των προαιώνιων εχθρών του Ελληνισμού, Φράγκων και Τούρκων ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ!!!

ΈΛΛΗΝΑ ΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΕΞ ΥΠΝΟΥ ΕΓΕΡΘΗΝΑΙ!

Μιχαήλ Ροδάς : "Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας"


Μιχαήλ Ροδάς : "Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας" 
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013


Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση, με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.
Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ποίος ο ρόλος του Αριστείδη Στεργιάδη στη Μικρασιατική Καταστροφή τον Αύγουστο του 1922;


Ποίος ο ρόλος του Αριστείδη Στεργιάδη στη Μικρασιατική Καταστροφή τον Αύγουστο του 1922;
29/08/11

Ποιος ήταν –άραγε- ο Αριστείδης Στεργιάδης, ο οποίος «έφυγεν από τον τόπον αυτόν, τον οποίον με τόσον αγέρωχον και περιφρονητικόν τρόπον εκυβέρνα, ως φυγάς, χωρίς κάν εγκαίρως να λάβη πρόνοιαν δια την αναχώρησιν τού πληθυσμού, χωρίς να ειδοποιήση τουλάχιστον εγκαίρως αυτούς δια να λάβουν ατομικώς τα μέτρα των»; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

ΕΝΑΣ από τους πλέον διακεκριμένους και άριστους γνώστες της Ελληνικής Ιστορίας, ο ακαδημαϊκός Διονύσιος Α. Κόκκινος, μέσα στο έργο του "Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος",  αναφερόμενος στον Αριστείδη Στεργιάδη, θα αναφέρει τα εξής:
Μία από τας πλέον περιέργους και πλέον αινιγματικός μορφάς της νεωτέρας ελληνικής ιστορίας υπήρξεν ο διορισθείς ως ύπατος αρμοστής Σμύρνης Αριστειδης Στεργιάδης. Είχεν επιλεγή υπό τού Ελευθερίου Βενιζέλου και είχεν αποσταλή εις την ΄Ηπειρον δια να παραλάβη την περιοχήν από τους Ιταλούς, οι οποίοι την είχον καταλάβει μετά τας συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Αγγλογάλλων το 1916. Είχεν εκτιμήσει ο Βενιζέλος τον Στεργιάδην κατά την διάρκειαν της εις την ΄Ηπειρον δράσεώς του, αλλ' ήγνόει τον χαρακτήρα του. Ο Στεργιάδης επροκάλεσε την αντιπάθειαν του ελληνικού στοιχείου της Σμύρνης, και δεν είναι υπερβολή να λεχθή ότι κατέστη μισητός.
Επιτυχή σκιαγραφίαν και χαρακτηρισμόν του ανδρός μας δίδει ο Μιχ. Ροδάς, ο οποίος ως διευθυντής τού Γραφείου Τύπου εις την Σμύρνην υπήρξεν εκ των στενωτέρων συνεργατών του. Δια να κριθώσι το έργον και αι πράξεις τού Στεργιάδη εις την Σμύρνην πρέπει να ληφθή υπ' όψιν όχι μόνον η ψυχοσύνθεσις τού ανδρός, αλλά και η κατάστασις η οποία επεκράτει εκεί κατά την πρώτην περίοδον της ελληνικής κατοχής, αλλά και κατά την ακολουθήσασαν περίοδον.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (1878 - 1923)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (1878 - 1923)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ (1918 - 1922) - ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΔΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ (1918 - 1922) - ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΔΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ (1918 - 1922) - ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΔΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ (1918 - 1922) - ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΔΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 'Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ (1918 - 1922) – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ' του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΔΑ
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Γράφει η Θωμαΐδα Παριανού

Η «Λεσβιακή Παροικία», ο Οργανισμός για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας ΟΔΕΓ και ο Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών Λέσβου «Το Δελφίνι» διοργάνωσαν την Τετάρτη 28/3, στις 18.30, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Ροδά «Η Ελλάδα στη Μικρά Ασία – Μικρασιατική καταστροφή». Η αίθουσα “Δαίδαλος” του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, όπου έγινε η παρουσίαση, ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ. Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας και ο Στρατής Μολίνος, συγγραφέας - λαογράφος. Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας κα. Καίτη Μεσσηνέζη.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes