Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο... ιστορικός ρόλος της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο.


Ο... ιστορικός ρόλος της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο. Η ψευδαίσθηση της διαπραγμάτευσης και ο γερμανικός στόχος
12/2013

Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Εθνικό νόμισμα παράλληλα με το ευρώ θέλουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα αφού έτσι τους λύνει πολλά προβλήματα και δεν τους στερεί τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις, είσπραξης του δημοσίου χρέους σε ευρώ ή, ακόμη χειρότερα, είσπραξής του σε «είδος» με αποφάσεις των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου για αναγκαστικές κατασχέσεις σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
Για να καταστεί, όμως, εφικτή η ομαλή εισαγωγή εθνικού νομίσματος στην ελληνική οικονομία, πρέπει να πειστούν οι Έλληνες πολίτες να δεχτούν το παράλληλο νόμισμα όχι απλά ως αναπόφευκτη λύση αλλά ως λύση που θα εξασφαλίζει την ανάκαμψη αρχικά, την ανάπτυξη στη συνέχεια.
Στα πλαίσια μιας Χώρας κατακερματισμένης και διαιρεμένης σε αυτόνομες περιφέρειες, οικονομικά εξαρτώμενες από τη χρηματοδότηση τόσο της ΕΕ όσο και της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας με κύριο μέτοχο τη Γερμανία, με την δημόσια περιουσία να ανήκει στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. με έδρα το εξωτερικό και να λειτουργεί ως ενέχυρο-εγγύηση για μελλοντικές επιχειρηματικές δράσεις [1] , η υιοθέτηση παράλληλου του ευρώ νομίσματος εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γερμανικά συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά.
Άμεσα οφέλη θα είναι οι φθηνές εξαγωγές, τα φθηνά εργατικά χέρια, τα ανταγωνιστικά με γειτονικές χώρες ημερομίσθια ώστε να καμφθούν τα νομικά κωλύματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών ή ζωνών ελεύθερου οικονομικού εμπορίου.
Ταυτόχρονα, η παραμονή της Χώρας στη ζώνη του ευρώ θα εξασφαλίζει σε όλους εμάς την ψευδαίσθηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας αφού θα μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να λέμε ότι ανήκουμε ψυχή τε και σώματι «εις την Δύσιν». Μόνο που ο καθρέπτης δεν θα έχει φωνή να μας πει ότι «ανήκωμεν εις την Δύσιν» μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικονομικές υποχρεώσεις μας και όχι με τα παντός είδους δικαιώματά μας με πρωτεύον αυτό «της ισότιμης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ιδεώδες».
Από τη στιγμή που η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους θα γίνεται σε ευρώ, ακόμη και αν υποστεί κούρεμα (να το θεωρείτε δεδομένο), θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην ολοκλήρωση της μετατροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη (ναι, και ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ και η Κατσέλη και η Διαμαντοπούλου και ο Τατσόπουλος και όλοι εκείνοι που βλέπουν κυβερνητικές συμμαχίες με στελέχη που άσκησαν διοίκηση στα χρόνια των μνημονίων και «έσωσαν» τη Χώρα) έχει/έχουν αναλάβει τον ιστορικό ρόλο της πλήρους μετατροπής της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο δημιουργώντας προσυμφωνημένη ένταση με τους εταίρους μας (βλέπε πλειστηριασμούς, ΕΛΒΟ, ενιαίος φόρος ακινήτων, απελευθέρωση απολύσεων) ώστε να εμφανιστεί ως λύση ανεξαρτησίας η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και να ξεγελαστούν οι αφελείς ιθαγενείς.

Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα δεν διέφυγε τη χρεοκοπία – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ”


19/12/13

Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου και τους Έλληνες να βιώνουν συνθήκες Κατοχής, το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχεται πώς η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα και επισημαίνει πώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι ακόμη ορατός για τη χώρα μας, όπως και η έξοδος από το ευρώ. Οι «βόμβες» αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.
Το πόρισμα-καταπέλτης αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά την κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου που λένε πώς οι «κόποι των Ελλήνων πιάνουν τόπο» και «… έρχεται η ανάπτυξη». Αφού όχι μόνο το χρέος της χώρας παραμένει στα ύψη, αλλά είναι ορατές και άλλες «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος των Ελλήνων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Παράνομο και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα


Παράνομο και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα 
15/12/13

Του ΦΙΛΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!

Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές. Η έγκριση του κανονισμού θα σημάνει το τέλος τοπικών ποικιλιών.
Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ. Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε.
Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων. Η αιτιολογία που προβάλλει η επιτροπή μέσω της γενικής γραμματείας της που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των φυτών είναι ότι απλοποιεί τη νομοθεσία και τις 12 σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνει στον προταθέντα κανονισμό!

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes