Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο βίαιος αφελληνισμός…




«Για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να εξαφανισθεί σαν έθνος – όπως συνέβη και με άλλους λαούς στο παρελθόν. Μήπως αλήθεια είναι προτιμότερη η χρεοκοπία από τον αργό, σίγουρο θάνατο, καθώς επίσης από τον αφελληνισμό που προετοιμάζεται
Σύμφωνα με πολλούς, επιχειρείται ένας «βίαιος αφελληνισμός» – αφενός μεν μέσω της «διευκόλυνσης» της παράνομης μετανάστευσης, αφετέρου με τη σκόπιμη, συνεχή και επίμονη «διαστρέβλωση» της ιστορίας μας, σε συνδυασμό με την «επιδοτούμενη» κατάρρευση της παιδείας.
Παράλληλα, ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ραγδαία μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είτε λόγω της υπογεννητικότητας, είτε επειδή είναι μία από τις προσφιλέστερες «μεθόδους εξυγίανσης» του ΔΝΤ (ρίχνονται οι μισοί στη θάλασσα, έτσι ώστε να επιβιώσουν οι υπόλοιποι), είτε επειδή «καταργείται» η δημόσια υγεία – τόσο για να κερδοσκοπήσει ανενόχλητη η ιδιωτική, όσο και για να μειωθεί το προσδόκιμο ηλικίας.
Επιχειρείται επίσης η κατάκτηση εδαφών της χώρας, μέσω της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης της εξαγοράς της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές – με τη βοήθεια των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και άλλων μεθοδεύσεων.
Αν και οι παραπάνω φόβοι που διατυπώνονται είναι μάλλον υπερβολικοί, θεωρίες συνωμοσίας ενδεχομένως, η διαφαινόμενη τάση των Ελλήνων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους στους ξένους εισβολείς, λόγω της οδυνηρής κρίσης, στην οποία έχει οδηγηθεί σκόπιμα η Ελλάδα, είναι κάτι που σίγουρα συμβαίνει – ειδικά η μαζική φυγή των νέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε μία μακροπρόθεσμη, τραυματική ανεργία, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους.

H Ελλάς θα είναι τσιφλίκι των Τούρκων το 2020


12/2013

Του Κώστα Πικραμένου

Και ενώ η κοινωνία βιώνει ανθρωπιστική κρίση και οι νέοι της χώρας εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη προς εύρεσιν εργασίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν να αγοράζουν Ελλάδα.
Ο Αχμέτ, ο γιος του Δαυίδ­ (Νταβούτογλου)­­, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της πρώην οθωμανικής επαρχίας (vilayet) των προγόνων του. Οι τοπικοί ραγιάδες ανέβαλαν τη συζήτηση του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου για να μην δυσαρεστήσουν το Μεγάλο Βεζίρη.  Αφού λοιπόν για μια ακόμη φορά μίλησε για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη και για λύση Ανάν α λα τούρκα, αφού εγκαινίασε τα νέα γραφεία της ΜΙΤ στην Αθήνα (βλέπε μετεγκατάσταση Τουρκικής Πρεσβείας), αφού επιθεώρησε το τάγμα των εν Ελλάδι γενιτσάρων και έδωσε σχετικές οδηγίες, αναχώρησε για τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
(Υπό κανονικές συνθήκες οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας θα έπρεπε να έχουν διακοπεί από τον Αύγουστο του 1974 ή τουλάχιστον από το 1995 (διακύρηξη casus belli). Αλλά εδώ είπαμε ότι είναι η χώρα του άκρατου ραγιαδισμού και Τουρκολαγνείας. Ανθρωπάκια όπως ο Σημίτης, πρωθυπουργός της πλέον διεφθαρμένης και ενδοτικής κυβέρνησης που υπήρξε μεταπολιτευτικά, συμμετέχει ανερυθρίαστα σε κινήσεις ...Ελιάς - όπου Ελιά και λάδωμα-μίζα - ενώ θα έπρεπε προ πολλού να λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη.) 
Ο Αχμέτ Εφέντη πριν φτάσει στο Yunanistan πήγε στην Αρμενία όπου βάπτισε τη Γενοκτονία – πλιατσικο εις βάρος των Αρμενίων της Ανατολής «διοικητική απέλαση»!!!, ενώ προ ολίγων ημερών ο Σουλτάνος Ταγίπ δήλωνε σε στρατιωτική μονάδα της 1ης Στρατιας (στην Αν. Θρακη) ότι τα Βαλκάνια είναι Τουρκία. Άλλωστε αυτό προβλέπει και ο Εθνικός Όρκος του σαλονικιού Μουσταφά Κεμάλ.
Την ίδια ώρα που ο Μεγάλος Βεζίρης Αχμέντ Εφέντη έπινε τον τούρκικο καφέ του με τον Benny στο δήθεν ΥΠΕΞ, ο γιος του Αβραάμ (Αβραμόπουλος) έδινε πατριωτικό παρών με Rayban στο πεδίο βολής της Κρήτης.
Οι ραγιάδες, μετά από 14 χρόνια, φιλοτιμήθηκαν να εκτοξεύσουν ένα πύραυλο S300 για να δουν αν το σύστημα δουλεύει ή έχει σκουριάσει. Η επόμενη προγραμματισμένη βολή θα γίνει όταν θα βγούμε από το Μνημόνιο, δηλαδή το 2030!
Και ενώ η κοινωνία βιώνει ανθρωπιστική κρίση και οι νέοι της χώρας εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη προς εύρεσιν εργασίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν να αγοράζουν Ελλάδα. Μετά από τις 5 Μαρίνες, σειρά είχε ο Αστέρας Βουλιαγμένης και ακολουθούν νέες εξαγορές μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Το έχουμε γράψει και προβλέψει ότι η Ελλάς θα είναι τσιφλίκι των Τούρκων το 2020.

Η κυβέρνηση ξαναβγάζει από το συρτάρι την ανακήρυξη ΑΟΖ - Αλλά με ποιές προθέσεις;


12/2013



Η πολύ μεγάλη κινητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων τους τελευταίους μήνες εκτός από ευχάριστη έκπληξη έχει θέσει ένα ερώτημα. “Γιατί τόσες ασκήσεις, τόσες επισκέψεις αρχηγών σε κρίσιμους σχηματισμούς, τόση αγωνία και επιμονή για να “κλείσουν μαύρες τρύπες” που έχουν προκληθεί από τις ελλείψεις συντήρησης και ανταλλακτικών σε οπλικά σύστήματα”; Ανησυχούμε για κάτι που έρχεται;

 Η βολή των S - 300 ήταν η κορύφωση αυτής της εκπαιδευτικής υπερκινητικότητας για το 2013.
Παράλληλα μ΄ αυτή διαπιστωνεται ότι γίνεται τιτάνια προσπάθεια ώστε μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 κάποια πολύ σοβαρά επιχειρησιακά ζητήματα να έχουν επιλυθεί. 

Τα υποβρύχια 209 του ΠΝ θα μπουν σύντομα σε φουλ επιχειρησιακούς ρυθμούς και μαθαίνουμε ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί και το κενό με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. 

Πολλοί “βλέπουν” ότι το θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα θα πέσει πολύ σύντομα στο τραπέζι.

Δεύτερη γενοκτονία: Προ μιας τεράστιας ιστορικής και στρατηγικής σημασίας ήττας ο Ελληνισμός


Δεύτερη γενοκτονία: Προ μιας τεράστιας ιστορικής και στρατηγικής σημασίας ήττας ο Ελληνισμός

16/12/13

Του Σάββα Καλεντερίδη

........... Τα απομεινάρια του Ελληνισμού της Ανατολής στην Ελλάδα, το 1924. Τώρα, με αφορμή το αντιρατσιστικό, επιχειρείται μια δεύτερη γενοκτονία, με εξ ίσου τραγικές συνέπειες για τον Ελληνισμό!


Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναφερθήκαμε στο ιστορικό και θεωρητικό υπόβαθρο του ναζισμού και του κεμαλισμού, δυο εννοιών που αν και έχουν τεράστιες ομοιότητες, έτυχαν και, δυστυχώς, τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα και δυστυχώς από τη χώρα μας.
Αυτή η διάκριση, είχε ως αποτέλεσμα από τη μια πλευρά ο ναζισμός να έχει εξοβελιστεί και να διώκεται παντού και πανταχόθεν, ενώ ο κεμαλισμός, ως αποτέλεσμα εργωδών και λυσσαλέων προσπαθειών της Τουρκίας και άλλων παραγόντων, τείνει να αγιοποιηθεί. Μια επίπεδη και ίσως ισοπεδωτική προσέγγιση μας επιτρέπει να πούμε ότι εάν ανάμεσα στους γενοκτονημένους λαούς της Μικράς Ασίας ήταν και οι Εβραίοι, σήμερα ο κεμαλισμός θα είχε ακριβώς την ίδια τύχη με τον ναζισμό.
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Παρ’ ό,τι όλοι θύματα της ίδιας πολιτικής, η περίπτωση των Αρμενίων και εν μέρει των Ασσυρίων είναι διαφορετική. Οι περιουσίες τους «δημεύτηκαν» από το τουρκικό κράτος, το οποίο, σε περίπτωση αποδοχής του εγκλήματος, είναι υποχρεωμένο να τις αποδώσει στους δικαιούχους απογόνους και στην αρμενική εκκλησία. Και μιλάμε για περιουσίες, η αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη και ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξυπακούεται ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα, πολιτικής και γεωπολιτικής υφής.
Για τους Έλληνες δεν ισχύει το ίδιο, γιατί η Ανταλλαγή των Πληθυσμών, που αποφασίστηκε στα πλαίσια της Συνθήκης της Λοζάνης, λειτούργησε περίπου ως πλυντήριο στα εγκλήματα των Τούρκων, αφού συμπεριελάμβανε και ανταλλαγή περιουσιών. Μια πονεμένη ιστορία, που έκλεισε με εγκληματικό τρόπο εις βάρος της Ελλάδος και των δικαιούχων προσφύγων, με την επαίσχυντη Συμφωνία της Άγκυρας, του 1930.
Με άλλα λόγια, όσον αφορά το υλικό μέρος, η ελληνική πλευρά δύσκολα θα μπορέσει να απαιτήσει αποζημιώσεις, με εξαίρεση του Έλληνες του Πόντου αλλά και της λοιπής Μικράς Ασίας, που είχαν καταφύγει στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, και κατείχαν ρωσικά ή ξένα διαβατήρια, όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λοζάνης. Για τις περιουσίες των ανθρώπων αυτών, δεν είχαν δικαίωμα να αποφασίσουν η Ελλάδα και η Τουρκία, και οι απόγονοί τους δικαιούνται λογικά να απαιτήσουν αποζημιώσεις.
Έχουμε εξηγήσει τους λόγους που ο κεμαλισμός δεν εξοβελίστηκε διεθνώς. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες, είμαστε αριθμητικά μικρά έθνη, χωρίς σοβαρή επιρροή στο διεθνές σύστημα.
Πάντως, παρ’ ό,τι μικρό έθνος και χωρίς δικό τους κράτος, οι Αρμένιοι, με σκληρούς αγώνες κατάφεραν σταδιακά να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων από είκοσι τρεις χώρες μέχρι σήμερα, ενώ επίκειται αναγνώριση και από μια σειρά από άλλες, το 1915, που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την τέλεση της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα.
Το δρόμο που άνοιξαν με πολύ κόπο και θυσίες οι Αρμένιοι, τον ακολούθησαν και οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ευαισθητοποιώντας την ελληνική κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος, ξεπλένοντας μια εθνική ντροπή δεκαετιών, αναγνώρισε τις Γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ψηφίζοντας ανάλογους νόμους του 1996, 1994 και 1998.
Πέρα από τις αναγνωρίσεις, όμως, δεν φαίνεται να υπήρχε μια στρατηγική του Ελληνισμού, για την διεθνοποίηση της γενοκτονίας και μέσα από τη συνεργασία με Αρμενίους-Ασσυρίους τη δημιουργία ενός κλοιού, που θα έσφιγγε σταδιακά γύρω από την Τουρκία και θα υποχρέωνε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει ασφυκτική πίεση στην Άγκυρα, για να αναγνωρίσει τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.
Σημειωτέον, αν είχε επιτευχθεί αυτό, θα είχε εξαλειφθεί εντελώς κάθε απειλή εξ Ανατολών για τη χώρα μας και θα άνοιγε ο δρόμος για πλήρη εξομάλυνση των Ε-Τ σχέσεων, αφού μια Τουρκία που θα αναγνώριζε τις γενοκτονίες και θα αποκήρυσσε τον κεμαλισμό, θα ήταν πλέον ένας φυσιολογικός γείτονας χωρίς διεκδικήσεις!
Με άλλα λόγια, το ζήτημα της Γενοκτονίας, είναι και ένα σοβαρότατο ζήτημα εθνικής άμυνας και προάσπισης της ειρήνης και μάλιστα χωρίς εξοπλιστικά και τις γνωστές ...μίζες, που έχουν διαφθείρει το πολιτικό μας σύστημα.
Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί κατ’ άρθρο το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο ο κ. Αθανασίου, στις 6-6-2013, έλεγε: «...Δεν περνάει από τη Βουλή το "αντιρατσιστικό" αν δεν μπει με σαφήνεια όρος συμπερίληψης στα εγκλήματα πολέμου τα οποία θα κολάζονται ποινικά, σε περίπτωση άρνησης και των "γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την ελληνική Βουλή", δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Ελλήνων της Μ. Ασίας και του εν γένει ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής».
Τώρα πληροφορούμεθα ότι κατόπιν πιέσεων του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, η δέσμευση αυτή πάει περίπατο, μαζί με την ειρήνη και τα μείζονος σημασίας εθνικά και γεωπολιτικά μας συμφέροντα.
Η κυβέρνηση, μαζί με την ένοχη στήριξη της αντιπολίτευσης, οδηγούν την πατρίδα μας σε μια ταπεινωτική ήττα, που μετατρέπει την Ελλάδα σε φινλανδοποιημένη χώρα, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή, αφού δημιουργεί συνθήκες για συνέχιση και αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η σωφροσύνη και όχι ο κεμαλισμός, για να μην διαπραχθεί για δεύτερη φορά η γενοκτονία, με τα δικά μας χέρια αυτή τη φορά!

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes