Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Έκκληση για την απελευθέρωση των δώδεκα ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ μοναχών στη Συρία απηύθυνε σήμερα ο Πάπας


Έκκληση για την απελευθέρωση των δώδεκα ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ μοναχών στη Συρία απηύθυνε σήμερα ο Πάπας
Οι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος έχουν βγάλει τον σκασμό...

4 Δεκεμβρίου 2013
Έκκληση για την απελευθέρωση των δώδεκα ελληνορθόδοξων μοναχών οι οποίες απήχθησαν από ενόπλους στη Μααλούλα αλλά και «όλων των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι εξαιτίας των συγκρούσεων» στη Συρία απηύθυνε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.
Μετά τον χαιρετισμό του προς τους 30.000 προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί, όπως κάθε Τετάρτη, στην πλατεία Αγίου Πέτρου του Βατικανού, ο Πάπας εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των γυναικών που μόναζαν στην ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας στη βόρεια Συρία. «Προσευχόμαστε για αυτές τις αδελφές και για όλους τους ανθρώπους που έχουν απαχθεί λόγω των συγκρούσεων. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να ενεργούμε από κοινού για την ειρήνη», πρόσθεσε.
Οι μοναχές, οι οποίες είχαν υπό την προστασία τους τα ορφανά παιδιά της περιοχής, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη μονή και οδηγήθηκαν από τους ενόπλους προς το Γιάμπρουντ, στα βόρεια της Μααλούλα, όπως είχε δηλώσει ο αποστολικός νούντσιος (πρεσβευτής) της Αγίας Έδρας στη Δαμασκό, Μάριο Ζενάρι.
Η Φεβρωνία Ναμπάνε, ηγουμένη μιας μονής που βρίσκεται στη Σαντνάγια, στη νότια Συρία, διαβεβαίωσε πάντως ότι μίλησε με την ηγουμένη της Μααλούλα, την Πελαγία Σαγιάφ, το βράδυ της Δευτέρας και η τελευταία την διαβεβαίωσε ότι η ίδια, άλλες έντεκα μοναχές και τρεις νεαρές υπηρέτριες έχουν εγκατασταθεί σε ένα σπίτι στο Γιάμπρουντ.
Από τις αρχές του έτους έχουν απαχθεί στη Συρία δύο ορθόδοξοι επίσκοποι και πολλοί ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός ιησουίτης Πάολο Νταλ' Όλιο. Τον Οκτώβριο εντοπίστηκε στα βόρεια της Δαμασκού το κατακρεουργημένο πτώμα του ελληνορθόδοξου ιερέα Φάντι Τζαμίλ Χαντάντ, ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους. Η τύχη των υπόλοιπων ομήρων παραμένει άγνωστη.
Σε σημερινό δημοσίευμά της η συριακή εφημερίδα αλ Ουάταν που πρόσκειται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ υποστηρίζει ότι οι Σύροι αντάρτες ευθύνονται για την απαγωγή των 12 μοναχών, τις οποίες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως «ανθρώπινες ασπίδες».
«Οι δυνάμεις του συριακού στρατού καταφτάνουν στην περιοχή της Μααλούλα για να επιβάλουν την τάξη καθώς εκατοντάδες αντάρτες έσπειραν το χάος στην πόλη όπου εισέβαλαν από τα βουνά και άρπαξαν 12 Σύρες και Λιβανέζες μοναχές τις οποίες οδήγησαν στο Γιάμπρουντ» γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι «οι αντάρτες θα τις χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».
Το Γιάμπρουντ φαίνεται ότι είναι ο επόμενος στόχος του συριακού στρατού που, με την υποστήριξη της λιβανικής Χεζμπολάχ και Ιρακινών σιιτών μαχητών, έχει εξαπολύσει μια ευρεία επίθεση για να ανακαταλάβει τη στρατηγικής σημασίας περιοχή του Καλαμούν, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ζώνες στην πόλη του Γιάμπρουντ» και υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Επίσης, ένας αξιωματικός του στρατού σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με άνδρες του Μετώπου αλ Νόσρα και με ισλαμιστές μαχητές στα περίχωρα της Μααλούλα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι ιεράρχες εγκατέλειψαν το ποίμνιό τους…


Οι ιεράρχες εγκατέλειψαν το ποίμνιό τους…
 12 Ιουλίου 2013

Γεωργίου Μιχαήλ

Θλιβεροί οι ιεράρχες, σιωπηλοί μάρτυρες μιάς γενοκτονίας κι ενός ορατού πολέμου που στοχεύει σε ψυχές

Τι κάνει σήμερα η Ελληνική Ορθοδοξία; Τι κάνει η ιεραρχία της Ελληνικής Εκκλησίας; Πως αντιμετωπίζει τους ολετήρες που κυβερνούν δολοφονώντας με αργό θάνατο τους πολίτες, που στέλνουν καθημερινά σε ανείπωτη απελπισία και οδηγούν ανθρώπους σε απονενοημένες πράξεις αυτοχειρίας;
Η απάντηση είναι τραγική. Η απάντηση είναι τόσο ισοπεδωτική όση είναι και η παντελής απουσία των ιεραρχών. Των ιεραρχών που ευλογούν κυβερνήσεις λαθρελλήνων, των ιεραρχών που συναγελάζονται ή σιωπούν σε πολιτικές που δολοφονούν και που στηρίζουν με την φυσική τους παρουσία (ως ιεράρχες) πολιτικούς που δεν ανήκουν στο σώμα της Εκκλησίας και λειτουργούν εξόφθαλμα τόσο κατά του ποιμνίου της Εκκλησίας όσο και κατά της ίδιας της Εκκλησίας στην οποία έχουν κηρύξει έναν ανηλεή πόλεμο (έχοντας στοχεύσει όχι μόνο στην περιουσία της, αλλά στην αλλοίωση της πίστης των ίδιων των χριστιανών…).

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes