Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ;


2 Δεκέμβριος 2013

 Του Μάνου Χατζηγιάννη

Κατώτερη του αναμενομένου ήταν η στάση της επίσημης Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Μπορεί κάποιοι Ιεράρχες να ξεσπάθωσαν αλλά το Συνοδικό Όργανο σιώπησε....Αντιθέτως, όταν θίχτηκε για τους οικονομικούς ελέγχους στα διαχειριστικά έσπευσε άρον-άρον να εκδώσει ανακοίνωση.
Δηλαδή τι πρέπει να υποθέσει ο μέσος πολίτης; Μήπως ότι τα διαχειριστκά της Εκκλησίας είναι σημαντικότερα από όσα αναφέρονται στις Γραφές;;;
Την πλέον αλγεινή εντύπωση λοιπόν προκάλεσε η στάση της Ιεράς Συνόδου, η οποία άφησε να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” Ιεράρχες όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, επαναπαυόμενη στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν πέντε χρόνια, το 2008!
Είναι όμως απαράδεκτο να αφήνει 2-3 Μητροπολίτες να βγαίνουν μπροστά και να δέχονται συνάμα και σωρεία επιθέσεων με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από κάτι απίθανους βουλευτάδες των 1000 ψήφων, οι οποίοι εκλέχτηκαν λόγω των στρεβλώσεων του εκλογικού μας σύστηματος. Κι αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να πάρει άμεσα και αποφασιστικά θέση, να είναι κυριολεκτικά άφαντη!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες
20 Νοεμβρίου 2013

Να μην βαπτίζει τα μωρά που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες συζητά η Εκκλησία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξει έμπρακτα την διαφωνία της με αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής.
«Η άρνηση να βαπτισθεί μωρό εν προκειμέν θα είχε μια ποιμαντική διάσταση, διότι με αυτό τον τρόπο η κοινωνία θα δεχόταν ένα μήνυμα από την Εκκλησία, ότι αυτή η πράξη της παρένθετης μητρότητας είναι απαράδεκτη από χριστιανικής απόψεως».
Με αυτά τα λόγια, ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων παρουσίασε την πρόταση κατά την διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
«Από τη μία, κάθε μωρό μπορεί να βαπτισθεί με βάση την πίστη των αναδόχων του. Το ίδιο το μωρό δεν ευθύνεται για τον τρόπο της γεννήσεώς του.
Από την άλλη την ευθύνη για την χριστιανική αγωγή του μωρού έχουν οι γονείς και οι ανάδοχοι. Εάν οι γονείς δεν μετανοούν έμπρακτα για την πράξη τους ενώ οι ανάδοχοι με την ίδια τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο αποδέχονται την γενομένη αμαρτωλή πράξη, περί ποιας χριστιανικής αγωγής πρόκειται;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης που σημείωσε πως σε αυτές τις περιπτώσεις η βάπτιση θα γίνεται μετά την ενηλικίωση εφόσον ζητηθεί από το ίδιο το άτομο.
Ο μητροπολίτης που ξεκαθάρισε πως η χρήση παρένθετης μητέρας είναι ενάντια στις χριστιανικές αρχές, επικαλέστηκε και πορίσματα του συλλόγου ορθοδόξων χριστιανών γιατρών της Ρωσίας σύμφωνα με τα οποία «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών, στις οποίες ο νόμος επιτρέπει τη χρήση του ιδίου σώματός των ως ένα είδους εκκολαπτηρίου. Επομένως νομιμοποιείται μια «βιολογική πορνεία».
Στην Ρωσία επιτρέπεται οι παρένθετες μητέρες να αμοίβονται γι αυτήν την «υπηρεσία» τους, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ιλαρίων αυτήν την στιγμή η προσφορά παρένθετων μητέρων είναι δέκα φορές πάνω από την ζήτηση.


Το δράμα και ο διωγμός των Χριστιανών στη Συρία


Το δράμα των Χριστιανών στη Συρία
Νοεμβρίου 25, 2013

Κωνσταντίνος

Τα όσα συμβαίνουν στη Συρία δεν γίνονται γνωστά στην Ελλάδα. Για κάποιο παράξενο λόγο έχει επιβληθεί ένα καθεστώς σιωπής, τη στιγμή που στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας γίνεται ένας θρησκευτικός πόλεμος και ο κύριος όγκος των εγκλημάτων που γίνονται καθημερινά, έχει σαν στόχο χριστιανούς ή μη φανατικούς μουσουλμάνους. Ίσως, βέβαια, τα ελληνικά ΜΜΕ να έχουν ασπαστεί πλήρως την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε προστρέξει να σταθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών ισλαμιστών και των ομάδων της Αλ Κάιντα και να υποστηρίξει βομβαρδισμό της Συρίας...
Έκπληξη, όμως προκαλεί δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Haber, στο οποίο καταγράφεται η κτηνωδία και ο θρησκευτικός φανατισμός των τζιχαντιστών που δολοφονούν αναίτια άμαχο συριακό πληθυσμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δολοφονίες των Σύρων χριστιανών. Οι χριστιανοί υποχρεώθηκαν να φύγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες λόγω των σφαγών που έγιναν, και απειλούνται όχι μόνο από τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ομάδες αλλά και από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO) που ενισχύεται από τις δυτικές χώρες.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes