Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δεκάδες ορφανά από την Μααλούλα στα χέρια των τρομοκρατών



5 Δεκεμβρίου 2013


Η λιβανέζικη εφημερίδα The Daily Star 05.12.13 επιβεβαιώνει ότι εκτός των 12 μοναχών και δεκάδες ορφανά του μοναστηριού της Αγίας Θέκλας απήχθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες και μεταφέρθηκαν στην πόλη   Yabroud όπου και κρατούνται σε καθεστώς ομηρίας.
O Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο 10ος ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του σε χώρες του Κόλπου σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του  απηύθυνε μια ακόμη δραματική έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για την ανάληψη δράσης προς απελευθέρωση των ομήρων.
Με τίτλο αντιφατικές φήμες για την απαγωγή των μοναχών το L Observatoire de la Christianophobie επικαλούμενο πηγές της Δαμασκού που επιβεβαιώθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και από τον πρέσβη του Βατικανού στην Συρία επίσκοπο Mario Zenari αναφέρει ότι η απαχθείσα ηγουμένη Πελαγία Sayyaf επικοινώνησε την Τετάρτη με τον Πατριάρχη Ιωάννη Γιαζίζι και τον διαβεβαίωσε ότι οι μοναχές είναι καλά.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του “στρατιωτικού συμβουλίου της Δαμασκού” οργανισμός της αντιπολίτευσης ανέφερε στο Ισπανικό Πρακτορείο ΕFE ότι οι μοναχές θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σε μια τοποθεσία του Καλαμούν εις απάντηση των πιέσεων που ασκούν οι χριστιανοί παγκοσμίως. Οι μοναχές βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα πάντοτε στην πόλη Yadroud ελεγχόμενη από τους αντάρτες.
Αντίθετα με το Middle East Concern αναφέρει ότι τα 21 ορφανά είχαν προωθηθεί στην Δαμασκό πριν την επίθεση καθώς και η πλειοψηφία των μοναζουσών. Δεν παρέμεναν στον χώρο της μονής παρά η ηγουμένη και λίγες μοναχές προσθέτει το ίδιο πρακτορείο.
Αν κρίνουμε από τον πανικό των μέσων και τις αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Επίσης φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας από τάφους χριστιανών μοναχών που συλήθηκαν και βεβηλώθηκαν στην πόλη Κάρα από ισλαμιστές αντάρτες. Άλλο ένα γεγονός που καταδεικνύει την στοχοποίηση των χριστιανών της Συρίας και μάλιστα της ελληνορθόδοξης κοινότητας που είναι η πιο σημαντική χριστιανική μειονότητα.


Τζιχαντιστές τρομοκράτες κατέλαβαν την χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας και την Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας και απήγαγαν 12 μοναχές.


Τζιχαντιστές τρομοκράτες κατέλαβαν την χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας και την Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας και απήγαγαν 12 μοναχές. Η Ελλάδα σύσσωμη καθεύδει! 
2 Δεκεμβρίου 2013

Τζιχαντιστές του Μετώπου αλ-Νούσρα (που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα) κατέλαβαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα το ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα χρησιμοποιώντας μια πρωτοφανή τακτική: έριξαν εναντίον των αντιπάλων τους ελαστικά που είχαν παραγεμίσει με εκρηκτικά.
Σύμφωνα με μια πηγή στους κόλπους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές του Μετώπου αλ-Νούσρα, οι οποίοι είχαν πάρει θέσεις στο πάνω μέρος ενός γκρεμού που δεσπόζει στην πόλη, άφησαν μέσα στη νύχτα να κυλήσουν από τον γκρεμό πολλά ελαστικά παραγεμισμένα με εκρηκτικά τα οποία έπεσαν πάνω στους στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στην πόλη αυτή, η οποία είναι σήμερα έρημη.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, μπήκαν στην ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα ελεγχόταν από τον στρατό. Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.
Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη Μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες (τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα), μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Βατικανού. Ο νούντσιος (σ.σ. πρεσβευτής) της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για "δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο". "Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα", πρόσθεσε ο Ζενάρι.
Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.
Οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, είχαν καταλάβει την πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα, ο συριακός στρατός μπήκε στη Μααλούλα για να τους διώξει. Έκτοτε οι ανταλλαγές πυρών είναι καθημερινές. Η Μααλούλα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ. βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μονές. Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς κατοίκους της ομιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα που ομιλούσε ο Χριστός. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τη λέξη Μαάλα, που σημαίνει στη γλώσσα αυτή είσοδος. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την κατάληψη του ιστορικού τμήματος της Μααλούλα έπειτα από πέντε ημέρες σφοδρών συγκρούσεων.
Σύμφωνα με την πηγή στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, οι αντάρτες είχαν εξαπολύσει μια πρώτη επίθεση την περασμένη εβδομάδα, αλλά είχαν απωθηθεί.

Φ.Γ.- kerdos.gr


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes