Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

‘Μνημόνιο ή εμφύλιος’


‘Μνημόνιο ή εμφύλιος’: Όπως κάποτε… ‘Καραμανλής ή τανκς’ 
21/9/13

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Στο τρομακτικό δίλημμα «μνημόνιο ή εμφύλιος» φαίνεται να προσπαθούν να οδηγήσουν κάποιοι τον ζαλισμένο από τα τεκταινόμενα Έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς, τα γεγονότα έτσι όπως έχουν διαδραματιστεί και όπως παρουσιάζονται από το «σύστημα» (δηλαδή τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού, του ημι-συνταγματικού αλλά και του εξω-συνταγματικού τόξου, καθώς και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης), το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι ώστε να «μαζευτεί στο μαντρί» διότι διαφορετικά θα έρθει τους «εκτελέσει» ο κουμουνιστής, ή θα τους «μαχαιρώσει» ο φασίστας.
Η συγκεκριμένη πολιτική εκφοβισμού των Ελλήνων έρχεται σε μία περίοδο όπου:
>To «success story» τύπου Βιοχάλκο καταδεικνύει καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα μίας χειμαζόμενης οικονομίας και κοινωνίας.
>Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις συναντήσεις του στο Εξωτερικό με άδεια χέρια αφού όλοι οι ιθύνοντες στην ΕΕ τον παρέπεμψαν στο Βερολίνο.
>Το Βερολίνο δεν προτείνει παρά μόνο ένα νέο μνημόνιο (με άλλη ονομασία) αλλά της ιδίας σκληρότητας μέτρα. Το κατά πόσον η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» είναι συζητήσιμο, καθώς και το αντίτιμο που θα καταβληθεί σε μία τέτοια περίπτωση.
>Τα γκάλοπ δείχνουν μία πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον, μάλλον να επιδεινωθεί για την κυβερνητική παράταξη.
>Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται προ των πυλών, ενώ το λουκέτο με «ξαφνικό θάνατο» εταιριών του δημοσίου μάλλον δεν πρόκειται να αποφευχθεί.
>Οι απεργίες στον δημόσιο τομέα θα δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.
>Ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδος τόσο της ΝΔ όσο όμως και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως δεδομένη, ειδικά εάν και εφόσον έρθουν διατάξεις για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, περεταίρω απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Όπως είναι φυσικό μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η επιλογή – στρατηγικής φύσεως – του πετάματος τη μπάλας στην εξέδρα και της αλλαγής της ατζέντας, ακόμα όμως και με τον κίνδυνο κάτι τέτοιο να λειτουργήσει ως η θρυαλλίδα για ένα κοινωνικό ξέσπασμα αποτελεί μία «λογική» επιλογή για το μνημονιακό – κυβερνητικό στρατόπεδο.
Όσο παράλογο να θεωρείται για κάποιους το γεγονός, οι «στρατηγοί» της κυβέρνησης να αποφάσισαν να παίξουν την «τελευταία κάρτα» της τράπουλας, η οποία έχει να κάνει με την εισαγωγή του απόλυτου – για ένα έθνος – διλήμματος στην πολιτική συζήτηση: Εάν δεν ψηφίσετε εμάς – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή – θα οδηγηθούμε στα «άκρα», άρα θα έχουμε «εμφύλιο», άρα είναι σαφές ότι καλύτερα να έχουμε το «μνημόνιο» παρά τον «εμφύλιο». Η πιθανότητα να έχει υιοθετηθεί η συγκεκριμένη επιλογή είναι τεράστια.
Δυστυχώς, στην πολιτική τέτοιου είδους στρατηγικές οι οποίες πιάνονται από ένα τραγικό – οπωσδήποτε μη σχεδιασμένο, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ λόγω της κοινωνικής κατάστασης – περιστατικό, ενεργοποίησαν τη συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική με την οποία προσπαθεί να περαστεί στον ελληνικό λαό το τετράπτυχο:
Δεξιοί, μην ψηφίσετε Χρυσή Αυγή διότι αποτελεί το απόλυτο κακό (δεν είναι στο «συνταγματικό τόξο»).
Αριστεροί μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ διότι αποτελεί ένα… λιγότερο απόλυτο κακό (μπορεί και να μην είναι στο «συνταγματικό τόξο»).
Ψηφίστε εμάς ΝΔ (δεξιοί) – ΠΑΣΟΚ (αριστεροί), μπορεί να είμαστε μνημονιακοί αλλά είμαστε στο «συνταγματικό τόξο» και μάλιστα βρισκόμαστε στο «κέντρο».
Εάν τελικά ψηφίσετε κόμματα πλην ημών τότε κινδυνεύουμε με «εμφύλιο».
Όπως και να το δει κανείς, η τοποθέτηση της πρωθυπουργικής πτέρυγας της ΝΔ δεν μπορεί παρά να εξηγηθεί με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό. Με άλλα λόγια, το ιστορικό δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» έρχεται στην επικαιρότητα. Επικαιροποιημένο στο «μνημόνιο ή εμφύλιος».
Να ρωτήσουμε ποιον εξωτερικό παράγοντα ευνοεί το συγκεκριμένο δίλλημα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις ή μήπως είναι αφελές;
Και μία επισήμανση: Στο «μαντρί» μαζεύονται όλοι, αφού η απειλή της «λίστας» δεν μπορεί παρά να αφήσει πολύ λίγους ασυγκίνητους.
Τέλος, το ερώτημα στο πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος των εκλογών, δηλαδή είτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πριν τα τετελεσμένα από τους Γερμανούς αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό παγιοποιηθούν και όσο η επήρεια των δραματικών γεγονότων βρίσκεται στην επιφάνεια, είτε στο απώτερο μέλλον, όταν τα αδιέξοδα θα βρίσκονται εμφανέστατα μπροστά μας, είναι μάλλον ρητορικό σχήμα για το Μαξίμου. Με άλλα λόγια, είναι αρκετά πιθανό να πηγαίνουμε προς εκλογές με μία πόλωση τεχνητή αλλά άκρως επικίνδυνη. Καλώς ορίσαμε στη δεκαετία του 1960. 

Πως και γιατί διογκώθηκε η Χρυσή Αυγή


Πως και γιατί διογκώθηκε η Χρυσή Αυγή
23/9/13

του Γιώργου Καραμπελιά

Έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές στους γενικούς πολιτικούς και πνευματικούς όρους που επέτρεψαν την άνοδο της Χ.Α. και γενικότερα στην καπηλεία του πατριωτισμού από την ακροδεξιά στη νεώτερη ελληνική πραγματικότητα. Ο πρώτος και κύριος είναι η εγκατάλειψη της εθνικής ταυτότητας από την αριστερά και την «κεντροαριστερά», ιδιαίτερα μετά το 1990, και η κυριαρχία του εθνομηδενισμού, που ήρθε να συναντήσει την παράδοση της εθνικής υποταγής της ελληνικής δεξιάς.
Ο δεύτερος είναι η κουλτούρα της βίας την οποία προωθεί όλος ο σύγχρονος πολιτισμός (αρκεί να ανοίξει κανείς για λίγες ώρες την τηλεόρασή του) η αστυνομική καταστολή, αλλά και οι βίαιες, πρακτικές ενός τμήματος της άκρας αριστεράς και των αντιεξουσιαστών που εγκαθίδρυσαν ένα ορισμένο στυλ πολιτικού «διαλόγου», εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, στέλνοντας ένα τμήμα της κοινωνίας και της νεολαίας στην αντίθετη κατεύθυνση. Μέσα από αυτή τη διττή πραγματικότητα, ανέκυψε, όταν συγκεντρώθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, και το φαινόμενο της Χ.Α. 

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes