Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το “ξανθό γένος”, και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς… - Απόψεις


Το “ξανθό γένος”, και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς… - Απόψεις


Αυτή η «διαχρονική» ιστορία, που επανέρχεται κάθε τόσο, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει ποτέ τίποτα να φοβάται, διότι την αγαπά και την προστατεύει η ομόδοξος Ρωσία, και ότι το ξανθό γένος θα μας σώσει, αφού έτσι  λέγανε και οι γέροντες, έχει αρχίσει να καταντά αηδία.
Από την εποχή των Ορλωφικών, ακόμη περιμένουμε το ξανθό γένος που όλο έρχεται και όλο την κάνει…
Μάλιστα, η ρωσική ναυτική επέμβαση που έγινε στο Αιγαίο εκείνη τη περίοδο, στα πλαίσια του ρωσοτουρκικού πολέμου, λίγο έλειψε να μας αφανίσει ως έθνος, αφού με την αποχώρηση των Ρώσων, ο τότε Σουλτάνος και το Διβάνι, πρότειναν την γενική σφαγή των Ελλήνων, αδιακρίτως φύλου κι ηλικίας.
Όλοι συμφώνησαν εκτός ευτυχώς από τον Τούρκο αρχιναύαρχο Χασάν Τζεζαϊρλή, ο οποίος κατόρθωσε τελικά να επιβάλει την άποψή του με το ακαταμάχητο επιχείρημα «Εάν φονευθώσιν όλοι οι Έλληνες, ποίος θα πληρώνη το χαράτσι»;
Μπορεί η Ρωσία να είναι ορθόδοξο κράτος, αλλά τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν έχει παίξει κανέναν μα κανέναν ρόλο τουλάχιστον όσον αφορά στις σχέσεις της με την Ελλάδα.
Ανέκαθεν, οι Ρώσοι κοίταζαν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα.
Εδώ, κοτζάμ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, και κολλητός του Τσάρου Αλέξανδρου, ο Καποδίστριας, και η φίλη χώρα δεν κούνησε καν το δαχτυλάκι της για να μας βοηθήσει στον ξεσηκωμό.
Μάλιστα ο Καποδίστριας ψυχράνθηκε σφόδρα με τον φίλο του Αλέξανδρο, που όλο έκανε πίσω, ενώ με λίγες μόνο κινήσεις του, έστω διπλωματικές,  η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει απελευθερωθεί και πιο πριν, και πιο αναίμακτα.

Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν (2)


Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει – (2)
Το Σχέδιο Β του Πούτιν για τη σύγκρουση στη Συρία.
4/7/13

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International  (Γαλλία)

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει καμία αεροπορική βάση στη Συρία ή σε γειτονικές χώρες και η ανάπτυξη, τώρα, ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία θα δημιουργούσε μια ζωηρή διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους. Επιπλέον, η συριακή επικράτεια είναι μικρή και τα ρωσικά αεροπλάνα σε συριακές αεροπορικές βάσεις θα ήταν ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις.
Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία έχει λάβει σχεδόν την άδεια της Κύπρου για την ανάπτυξη μιας ρωσικής δύναμης πολεμικής αεροπορίας στη αεροπορική βάση Παπανδρέου της Πάφου και ναυτικές διευκολύνσεις στο λιμάνι της Λεμεσού.
Εάν η Κύπρος αποδέχεται να φιλοξενεί πάνω από 100 αεροσκάφη πολλαπλής χρήσης, η Ρωσία θα εξασφαλίσει την αεροπορική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο, τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου γύρω από τη Συρία και θα μπορεί να επιβάλλει έναν ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό δυτικά, νοτιοδυτικά, νότια και βόρεια της Συρίας. Η απόσταση πτήσης από το αεροδρόμιο της Πάφου μέχρι τη Συρία είναι 240-280 χλμ. 

Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει – (1)


Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει – (1)
1/7/13

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International  (Γαλλία)

Η θεωρία της παραπληροφόρησης αναφέρεται σε οποιαδήποτε παρέμβαση στα βασικά στοιχεία της διαδικασίας της επικοινωνίας προκειμένου να καλλιεργηθεί ένας ορισμένος τύπος αντιδράσεων, συμπεριφορών και ενεργειών από την πλευρά των δεκτών (που γενικά ονομάζονται στόχοι), για έναν συγκεκριμένο σκοπό.
 Οι δράσεις αυτές συνήθως δημιουργούνται από εξειδικευμένους στρατιωτικούς ή παραστρατιωτικούς οργανισμούς. Κανονικά, οι δυτικές χώρες, οι λεγόμενες δημοκρατικές χώρες, διαθέτουν θεσμούς και υπηρεσίες ικανές να εντοπίσουν αυτό το είδος ψυχολογικού πολέμου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό και θά έπρεπε να παρέμβουν. Αλλά δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν ποτέ.
Ο κύριος στόχος των μεγάλων συγκροτημάτων εθνικών και διεθνικών μέσων ενημέρωσης στις δυτικές χώρες ήταν να δημιουργήσουν «ρελέδες», δηλαδή, άτομα η οργανισμοί που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση και τον προγραμματισμό των μηνυμάτων που αποτελούν το περιεχόμενο της παραπληροφόρησης. Στην ορολογία που δανείζεται από τους εμπειρογνώμονες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δημιούργησαν και εφαρμόζουν παντού αυτές τις μεθόδους, οι τεχνικές επιρροής και χειραγώγησης ονομάζονται «μορφοποίηση». 
Η μορφοποίηση πραγματοποιήθηκε αρχικά στη βάση του ατόμου, μετά επεκτάθηκε σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας και οδήγησε στην επαγωγή εξαρτημένων αντανακλαστικών. Το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα που σχηματίζεται γύρω από την αποβλάκωση και όχι την αφύπνιση και τη χειραφέτηση του μαθητή, μετέτρεψε γενιές δυτικών παιδιών σε υπάκουους ανθρώπους που αναζητούν μέντορες για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

Μόρσι και ισλαμοφασίστες τέλος στην Αίγυπτο


Μόρσι και ισλαμοφασίστες τέλος στην Αίγυπτο
Η σειρά των ισλαμοφασιστών στην Τουρκία;
3/7/13
Αίγυπτος: Πραξικόπημα μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος -
Ο Στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι -
Τα τανκς παραμένουν στους δρόμους
Παρουσιάστηκε από την κρατική τηλεόραση ο οδικός χάρτης -
Μεταβατικός πρόεδρος ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου -
Ακόμη και βία από τις Ενοπλες Δυνάμεις για την ειρήνη και την σταθερότητα - Ζητωκραυγές των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ

Ο στρατός της Αιγύπτου καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και, σε ρόλο θεματοφύλακα της λαϊκής θέλησης, όπως περιέγραψε ο στρατηγός Αλ-Σισί, στο διάγγελμά του. Περιέγραψε την διάδοχη κατάσταση μετά την καθαίρεση του Μόρσι μιλώντας για μια μεταβατική περίοδο μετά την οποία θα διεξαχτούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Ο νέος εβραῖος κυβερνήτης της Ελλάδος



Ο νέος εβραῖος κυβερνήτης της Ελλάδος - 
Το βιογραφικό του εγγυάται την ''επιτυχία'' του


Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα
3/7/13

Του Αθανασιου Ελλις

Εναν έμπειρο διπλωμάτη καριέρας με θητεία σε δύσκολα πόστα, με πιο πρόσφατα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, επέλεξε ο πρόεδρος Ομπάμα ως επόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς έχει να διαχειριστεί ένα εύφλεκτο γεωπολιτικό παζλ στην Αν. Μεσόγειο.
Ο Ντέιβιντ Πιρς θα συναντήσει στην Ελλάδα ένα ρευστό σκηνικό, που χαρακτηρίζεται από πολιτική αβεβαιότητα και οικονομική δυσπραγία, ενώ θα κληθεί να διαχειρισθεί ένα εύφλεκτο γεωπολιτικό παζλ στην ανατολική Μεσόγειο, με το τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ να αποτελεί μια νέα πραγματικότητα.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes