Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να γίνει η Ελλάδα... Συρία;


Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να γίνει η Ελλάδα... Συρία;
Ιουλίου 03, 2013
Μήπως η Ελλάδα πρόκειται να ζήσει σύντομα όσα ήδη συμβαίνουν στη Συρία;

Θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε πως στη Μέση Ανατολή διεξάγεται ένας θρησκευτικός πόλεμος. Ένας πόλεμος που στηρίζουν όλως παραδόξως οι δυτικές (υποτίθεται χριστιανικές) χώρες και του οποίου οι "ιεροί μαχητές" έχουν ως ισχυρό υποστηρικτή τον αμφιλεγόμενο θρησκευτικής τοποθέτησης πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.
Σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά τα θύματα του πολέμου στην Συρία, ενώ στην εξεγερθείσα Αίγυπτο τα φαινόμενα άκρατης βίας κατά "απίστων" (από τους ακόλουθους του αιγύπτιου προέδρου Μόρσι και του κόμματος των "αδελφών μουσουλμάνων") είχαν καταστεί σχεδόν μονοτονία και τελικά οδήγησαν σε μία πρωτοφανή εξέγερση των πολιτών.
Η ίδια βία, με την μορφή τρομοκρατίας, ασκείται και σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπου πρόσφατα απλοί πολίτες υπήρξαν θύματα φανατικών μουσουλμάνων - ισλαμιστών. Είναι επίσης η τρομοκρατία που ασκείται από οργανωμένες ισλαμικές ομάδες (π.χ. Αλ Κάιντα) και οι οποίες έχουν κηρύξει έναν τυφλό ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των εχθρών του ισλάμ.
Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε ακόμη μακριά από αυτού του είδους τις "συμπεριφορές", ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για την πιθανότητα κάποιας έξαρσης ιδιαίτερα ειδεχθών εγκληματικών πράξεων (αν και ήδη καταγράφονται αλλά αποσιωπούνται "αρμοδίως") κατά χριστιανών. Κανείς δεν γνωρίζει τι κηρύσσουν οι μουλάδες που λειτουργούν σε παράνομα τζαμιά τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια, όπως κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε κλειστά διαμερίσματα που διδάσκουν Πακιστανοί "ιερείς του κορανίου".

Στρατιωτικό κίνημα στην Αίγυπτο


7/03/2013

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου προχώρησαν στην υλοποίηση της απειλής τους και ανέλαβαν την εξουσία στην Αίγυπτο παραμερίζοντας τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Προηγουμένως είχαν καταλάβει το κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και ελέγχουν τις εκπομπές.

Επίσης απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα τόσο του ιδίου του Μ.Μόρσι όσο και του εκπροσώπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Εσάμ Ελ-Εριάν.

Ένας σύμβουλος του Μοχάμεντ Μόρσι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας δήλωσε πριν από λίγο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «στρατιωτικό πραξικόπημα και έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό ο πρόεδρος της Αιγύπτου».

Σε πλήρη εξέλιξη το «Μεγάλο Παιγνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο


Σε πλήρη εξέλιξη το «Μεγάλο Παιγνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιουλίου 02, 2013
Του Νίκου Μελέτη

Το νέο «μεγάλο παιγνίδι» έχει ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, με ανταγωνισμό πετρελαϊκών κολοσσών και των Μεγάλων Δυνάμεων για την επιλογή του τρόπου εξαγωγής των τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί προς το παρόν στις ΑΟΖ της Κύπρου, του Ισραήλ και του Λιβάνου.
Το επίσημο σύνθημα για την κούρσα που θα οδηγήσει στην διαμόρφωση του νέου ενεργειακού τοπίου σε ολόκληρη την περιοχή, έδωσε η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης μετα από τρία χρόνια διαβουλεύσεων, για την έγκριση της εξαγωγής του 40% των εντοπισμένων σήμερα ποσοτήτων φυσικού αερίου, κρατώντας για εσωτερική κατανάλωση το 60% που υπολογίζεται σε 540 bcm(billion cubic meters) εξασφαλίζοντας έτσι ενεργειακή αυτάρκεια για 25 τουλάχιστον χρόνια και έσοδα 60 δις δολαρίων την επόμενη εικοσαετία.

Συρία: Η απόλυτη κόλαση


Συρία: Η απόλυτη κόλαση
Ιουλίου 01, 2013
Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Από καιρό το προσπαθούσα και εν τέλει το πραγματοποίησα. Το ταξίδι στην …απόλυτη κόλαση στην Συρία, όπου αυτή την περίοδο αποτελεί στην κυριολεξία το κέντρο του κόσμου τόσο σε πεδίο εφαρμογής στρατιωτικών μέτρων με παράπλευρες απώλειες όσο και πολιτικής αντιπαράθεσης και σχεδιασμών.
Μερικοί καλοί φίλοι υπερέβαλαν εαυτόν και με χίλια βάσανα κατόρθωσαν, να πραγματοποιήσουν την θέλησή μου να ζήσω από κοντά όλα όσα ακούμε και βλέπουμε μέσω των εικόνων. Η λέξη ¨χάος¨ ίσως είναι πολύ λίγη, για να περιγράψει όσα συμβαίνουν και των οποίων γίνεσαι αποδέκτης αμέσως. Η πρώτη εικόνα σε εισάγει κατευθείαν στο κλίμα , ερείπια κτιρίων με ερημωμένους δρόμους και ένοπλους, παντού ολόγυρα σου τόσοι ένοπλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας αφού ακόμη και μικρά παιδιά οπλοφορούν.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes