Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το κυνήγι της αλεπούς


29 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ανησυχούν, λένε, στην κυβέρνηση, γιατί ο Ομπάμα δεν θέλει να συναντηθεί ούτε δύο λεπτά με τον Πρωθυπουργό. Ξύνω κι εγώ το κεφάλι μου να βρω τι καλό έχει κάνει (ή τι κακό δεν συμφωνεί να κάνει) ο Αντώνης Σαμαράς και δεν τον δέχονται οι Αμερικανοί. Πάντως, ομολογώ ότι έχει ανέβει στην εκτίμησή μου.
Ελπίζω να μην πάει να μιλήσει και στην συνάθροιση του ισραηλινού λόμπυ που έχει προγραμματίσει, εφόσον το λόμπυ αυτό δεν του κλείνει, όπως ασφαλώς μπορεί να κάνει, το πολυπόθητο ραντεβού με τον Πρόεδρο (αν και, κατά τη γνώμη μας, αυτό που εκκρεμεί είναι μάλλον το ραντεβού των Ελλήνων πολιτικών με την Ιστορία, τον λαό και το έθνος τους, από αυτούς όμως κρύβονται).
Το λέμε αυτό γιατί οι εκπρόσωποι της Ελλάδας πρέπει να βλέπουν τους πάντες και να συνάπτουν σχέσεις ή και συμμαχίες ακόμα, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε συνθήκες ισοτιμίας και αυτοσεβασμού – και μόνο αυτό δεν συμβαίνει συνήθως. Το θέμα άλλωστε δεν είναι ποιόν βλέπει κανείς, είναι τι του λέει. Τι θα πει π.χ. ότι ο Ισραηλινός Υπουργός ‘Αμυνας δεν έχει χρόνο να μετακινηθεί εκείνος στην Αθήνα και θα πρέπει να τρέχει να τον βρει στο Ισραήλ ο Παναγιωτόπουλος; Αν έχει για το Ισραήλ σημασία η σχέση με την Αθήνα, ας βρει το Ισραήλ τον χρόνο. Μέχρι τότε, μπορεί και η Ελλάδα να δείξει υπομονή. Η διπλωματία είναι, σε μεγάλο βαθμό, τέχνη της σημειολογίας.

Οι προδότες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους


Οι προδότες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους
Η διάκριση Δεξιάς και Αριστεράς
30/6/13
του Νέστορος Νικηφορίδη

Οἱ προδότες παντοῦ καί πάντοτε ταυτίζουν τό δικό τους συμφέρον μέ τό ἐθνικό (ἤ δημόσιο), καί τό ἐθνικό (ἤ δημόσιο) συμφέρον μέ αὐτό πού θέλουν οἱ ξένοι. Οἱ ξένοι κάνουν τη δουλειά τους κρατώντας στήν ἐξουσία τούς προδότες καί ἐξουδετερώνοντας τούς μή προδότες. Οἱ προδότες κάνουν πιστά καί πειθήνια τη δουλειά τῶν ξένων.
"Ἰδιοκτῆτες" τῆς πατρίδας, ἕτοιμοι νά τήν ἐκποιήσουν μαζί μέ τούς κατοίκους της, χάριν κάποιων ὡραίων ἰδεῶν, χάριν κάποιων ὡραίων ἰδανικῶν - μέ καλές προθέσεις πάντα! -ἀρκεῖ νά φανοῦν καί ὡς σωτῆρες μας.Μᾶς διαιροῦν λοιπόν οἱ ξἐνοι. Μᾶς διαιροῦν καί οἱ προδότες πού κάνουν καρριέρα διαιρώντας μας ὅπως θέλουν οἱ ξένοι. Δέν εἶναι ἀνάγκη νά διαιρούμεθα ἀπό μόνοι μας.

Ηθική, Υποκρισία και Πολιτική


Ηθική, Υποκρισία και Πολιτική

Γιατί ο αγώνας για τη σωτηρία της πατρίδας είναι κυρίως ηθικό και δευτερευόντως τεχνοκρατικό ζήτημα!
1/7/13
Του Σάββα Καλεντερίδη

Η πατρίδα μας, με την είσοδό της στην ΕΟΚ/Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, υπογράφοντας μια σειρά από συνθήκες, έχει αποδεχτεί την εκχώρηση στις Βρυξέλλες και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως η έκδοση νομίσματος από μη εθνικό οργανισμό, η άρση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός Σέγκεν, η ισχύς του ευρωπαϊκού δικαίου έναντι του εθνικού, η αποδοχή μιας άλλης σημαίας δίπλα στην εθνική και μια σειρά από άλλα σοβαρά ή ήσσονος σημασίας ζητήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης στην οποία έχει δημιουργηθεί στον τομέα άσκησης της κυριαρχίας, είναι η αδυναμία αλλαγής από την ελληνική κυβέρνηση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τον οποίον οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν από την εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50).

Ο Άδωνις, η Ηθική, η Υποκρισία και η Πολιτική


Ο Άδωνις, η Ηθική, η Υποκρισία και η Πολιτική
29/6/13

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά, δεν είναι τυχαία η παρακμιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, ούτε το γεγονός ότι η Τουρκία, μια χώρα χωρίς παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη, το εμπόριο και τον τουρισμό, ξεπέρασε την Ελλάδα στους τομείς αυτούς, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μας ξεπεράσει ακόμα και στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας! Και το λέμε αυτό γιατί η Άγκυρα εδώ και χρόνια έχει ασχοληθεί επισταμένως σε ανώτατο επίπεδο και έχει υιοθετήσει ιδιαίτερη στρατηγική στο ζήτημα αυτό, που θέτει σε εφαρμογή βήμα προς βήμα, αρχής γενομένης από τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, που ήδη βρίσκεται … ένα έτος φωτός μπροστά από τον αντίστοιχο ελληνικό.
Κι αυτό τη στιγμή που λίγες δεκαετίες πριν, τότε που ανέτειλε ο ήλιος της …μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης (sic) και ξεκίνησε η μεγάλη παρακμή, η Ελλάδα έχτιζε δεξαμενόπλοια ενώ στην Τουρκία δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν όχι βάρκα ούτε καν σχεδία… Ας όψονται οι συντεχνίες και η τυφλή υπεράσπιση των συμφερόντων τους από τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές και η μυωπική αλλά και υποκριτική στάση των πολιτικών, που περιόρισαν τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε βαρύγδουπα συνθήματα κενά περιεχομένου!

Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη


Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη
29/6/13

Το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο και το Λύκειο Ελληνίδων - Παράρτημα Ξάνθης σας προσκαλούν στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη πραγματοποιείται εδώ, στην Ξάνθη, από τις 5 έως της 7 Ιουλίου 2013. Ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Παράδοση και στον Πολιτισμό μας, στις ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Ελληνική Νεολαία και ομογένεια γίνονται ένα, τραγουδούν τα τραγούδια μας και χορεύουν τους χορούς μας.
Μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου με οργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  που ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, από το Αγ. Πνεύμα Σερρών, Αλεξανδρούπολη, Αμφιλοχία, Άνθεια Έβρου, Αριδαία, Άρτα, Αρτάκη Εύβοιας, Βοιωτίας, Γέροντα Καβάλας, Γιαννιτσά, Διπόταμο Δράμας, Δράμα, Επαρχία Νέστου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλή Βρύση Δράμας, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λαμία, Λήμνο, Μεσσημερίου Έδεσσας, Ορχομενό, Παλατίτσια Ημαθίας, Παλιούρα Εύβοιας, Πετρίτσι Σερρών, Πετρούσα Δράμας, Σέρρες και από Φέρρες, αλλά και τα τοπικά συγκροτήματα της Ξάνθης, και συγκεκριμένα:
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ξάνθης «Η Θράκη», Πολιτιστικός Σύλλογος Κιμμερίων «Ο ΑΜΦΕΡΑΟΣ», Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Χορευτικός
Όμιλος Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης.
Οι οργανωτές ευχαριστούν θερμά και τον Δήμο Ξάνθης για την υποστήριξή του, όπως και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, την Lidl Hellas, την Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Βιομηχανία Μπισκότων και την ΤΡΕΝΟΣΕ.

Hellenic Electronic Center                            ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  
www.greece.org                                              ΠΑΡ/ΜΑ  ΞΑΝΘΗΣ     
Hec@hec.greece.org                                        Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
phone 6939250584                                          Αγ. Γεωργίου 1   Ξάνθη
                                                                         Τ.Θ. 129,  Τ.Κ. 67100
                                                                         Τηλ:25410 28188
                                                                          Fax:2541084392
                                                                          Email: lykeiolex@gmail.com
                                                                          Ιστοσελίδα: www.lykeioellinidon.gr


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes