Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σε «αυτόματο πιλότο» για πόλεμο η Τουρκία


Σε «αυτόματο πιλότο» για πόλεμο η Τουρκία
Ιουνίου 14, 2013

Η περίπτωση της Τουρκίας απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τους ισχυρούς του πλανήτη, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Οι ισχυροί ήταν αυτοί που επέτρεψαν και βοήθησαν ιστορικά τον πολυεθνικό αυτό χώρο να γίνει ενιαίο κράτος, με ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας στο εσωτερικό του. Οι ιστορικοί αλλά και σημερινοί ισχυροί προστάτες της Τουρκίας είναι η Γερμανία (ένα άλλο κράτος κατασκεύασμα) και οι ΗΠΑ. Από τη στιγμή, όμως, που η Γερμανία παραδόθηκε «χωρίς όρους» (με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) στην Δύση, ουσιαστικά μετατράπηκε σε εργαλείο των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Ένα «εργαλείο» κατά της τότε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και ένα εργαλείο που στηριζόταν για να παίξει έναν καθοριστικό μελλοντικό ρόλο στα τεκταινόμενα εντός της Ευρώπης, προκειμένου να μην μπορέσει ποτέ η γηραιά ήπειρος να αποτελέσει ουσιαστικό και σοβαρό αντίπαλο για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Οι Τούρκοι κι εμείς


Οι Τούρκοι κι εμείς
Ιουνίου 13, 2013


Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το πού θα καταλήξει η κρίση ταυτότητας που ξέσπασε στη γειτονική μας Τουρκία. Το βέβαιο όμως είναι ότι μια χώρα, η οποία εθεωρείτο παράγων σταθερότητας σε μια περιοχή της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αστάθεια, εισέρχεται και αυτή σε αυτόν τον εφιαλτικό κύκλο χωρών, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται τα ως τώρα δεδομένα, τη στιγμή μάλιστα που κορυφώνεται η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στη Συρία και απειλείται η επέκταση της εμφύλιας συριακής διαμάχης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την κύρια ευθύνη για την κρίση αυτή φέρει προσωπικά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκαταλείποντας τη γραμμή του μετριοπαθούς Ισλάμ (η οποία μάλιστα είχε γίνει αποδεκτή από τη Δύση ως υπόδειγμα για τις χώρες της Αραβικής Ανοιξης) υπέκυψε στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό. Υπήρξε θύμα προφανώς της ίδιας του της επιτυχίας στον οικονομικό τομέα και στον παραμερισμό του στρατιωτικού κατεστημένου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η έντονη αντίδραση της «άλλης Τουρκίας», η οποία ούτως ή άλλως σιγόβραζε εδώ και καιρό.
Ετσι τώρα όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς αποδεικνύεται ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ η περιώνυμη αντιπολίτευση είναι περισσότερο διασπασμένη παρά ποτέ, με αποτέλεσμα το ουσιαστικό κουμάντο να το κάνει η Αλ Κάιντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.

Επιτίμιο ακοινωνησίας


Επιτίμιο ακοινωνησίας

Το επιτίμιο της ακοινωνησίας επέβαλε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας στους κυβερνώντες για τον «αντιρατσιστικό νόμο» που ψηφίστηκε από την Μολδαβική Βουλή

22 Ιουνίου 2013

Το επιτίμιο της ακοινωνησίας επέβαλε στους κυβερνώντες την χώρα η Ι. Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας στην συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2013. Αιτία ο «αντιρατσιστικός νόμος»που ψηφίστηκε από την Μολδαβική Βουλή στις 25 Μαίου 2012. Παρόλες τις εκκλήσεις της Εκκλησίας να αναθεωρηθεί τουλάχιστον ο νόμος που αφορά στις διακρίσεις(σ.σ.θυματοποίηση συγκεκριμένης ομάδας ή προσώπου εξαιτίας του γενετήσιου-σεξουαλικού προσανατολισμού τους), η κυβέρνηση την αγνόησε πλήρως. Ας δούμε την απόφαση της Συνόδου:
«Έχοντας το καθήκον να αντιτασσόμαστε στην εξάπλωση της αμαρτίας, η σημερινή κατάσταση μας ζητάει να διαλέξουμε μεταξύ του αιωνίου Χριστού και της πρόσκαιρης κυβέρνησης που ψηφίζει αντιχριστιανικές νομοθεσίες. 
Σίγουρα εμείς διαλέγουμε τον πρώτο δρόμο. Η εξέλιξη των πραγμάτων μας κάνει να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να διαχωρίσουμε την θέση μας από αυτούς που φανερά διώκουν την Εκκλησία του Χριστού και  επικαλούμαστε για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς  την κανονική παράδοση της επιβολής του επιτιμίου της ακοινωνησίας μέχρι να συνετιστούν. Με αυτή μας την απόφαση οι κυβερνώντες δεν θα μπορέσουν να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων και έπειτα ανάλογα με την μετάνοιά τους θα γίνουν δεκτοί»

Ο αντιρατσιστικός νόμος στην Μολδαβία (μεταξύ άλλων) επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά και να παντρεύονται. Eπιβάλλει τσουχτερα πρόστιμα και φυλάκιση σε όσους πουν κάτι εναντίον τους ή σε όποιον αρνηθεί κάποια υπηρεσία. (Συνεπώς αύριο μεθαύριο εάν πάνε δύο από αυτούς στην εκκλησία και ζητήσουν να παντρευτούν και ο ιερέας αρνηθεί τότε θα φυλακιστεί ).
Εισήχθη στο λύκειο το βιβλίο της Larousse ''Σεξουαλική ζωή'', το οποίο προωθεί την ομοφυλοφιλία και περιέχει πολλές άσεμνες φωτογραφίες και θα διδάσκεται υποχρεωτικά... Επίσης από το νηπιαγωγείο τα παιδιά θα μαθαίνουν για την ομοφυλοφιλία. Οι γονείς που θα εκφράζουν την αντίθεσή τους θα φυλακίζονται.

ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
16 Ιουνίου 2013

της κ. Ευδοξίας Αυγουστίνου

Η κ. Ευδοξία Αυγουστίνου, Φιλόλογος, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός. Υποδείχνει τα ακατάλληλα και ύπουλα σημεία εκείνα, στα σχολικά βιβλία της Α΄& Β΄ Γυμνασίου, τα οποία υπονομεύουν & διαφθείρουν της αθώες και τρυφερές ψυχές των ανυπεράσπιστων αγνών μαθητών. 
Μία ορθόδοξη, σπάνια και αποκαλυπτική Τηλεοπτική εκπομπή.


Περιμένω τη γραπτή συγγνώμη της κ. Ρεπούση!


Περιμένω τη γραπτή συγγνώμη της κ. Ρεπούση!

(άρθρο-απάντηση του Κωνσταντίνου Φωτιάδη για την ένδοξη Ελληνική Ιστορία κατά τα πέτρινα χρόνια της Οθωμανοκρατίας)
22/6/13

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ - Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, συγγραφέας του βιβλίου «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

Στο άρθρο αυτό θα της απαντήσω, όχι για ένα Ζάλογγο, αλλά για πολλά που υπάρχουν στην ένδοξη ιστορία μας τα πέτρινα χρόνια της οθωμανοκρατίας. Μόνο στον Πόντο, με βάση τις έγκυρες πηγές που διαθέτουμε έως σήμερα, έχουμε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ανάλογων ηρωικών πράξεων.

Τι έρχεται μετά τα… μπάνια του λαού


Τι έρχεται μετά τα… μπάνια του λαού
22/06/2013
Γιατί μας κρύβουν ότι οι μισθοί θα πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις στα 360;
Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα.
Η μεγάλη σφαγή του ελληνικού λαού είναι μπροστά και -ως συνήθως- θα γίνει μετά τα «μπάνια του λαού». Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.
Επειδή, όμως, το ψέμα και η συγκάλυψη έχουν κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια για όλα όσα έχουν υπογραφεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.
Αδρομερώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και μπροστά στις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φαντάζει πταίσμα.
Διαβάστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην εξουσία από Σεπτέμβριο, με βάση τα συμφωνηθέντα των Μεσοπρόθεσμων και των Μνημονίων.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις βασικές εντολές της τρόικας που προβλέπονται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και για τις οποίες δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια είναι οι ακόλουθες:

  Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων
  Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
  Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
  Επενδύσεις

Παράλληλα, τα μαξιλάρια ζωής της παρούσας κυβέρνησης είναι δύο:

  1ον. Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και να πέσει ζεστό χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σταγόνα» από τα χρήματα του προγράμματος.
  2ον. Οι γερμανικές εκλογές από τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να γίνει το πολυπόθητο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη διετία 2014-2016 ύψους 4 δις ευρώ.

Οι δυο αυτές προϋποθέσεις είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αν κάποιο από τα παραπάνω δεν γίνει, είναι προφανές ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια εντός… αχαρτογράφητων περιοχών.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού διαβιοί ήδη και πανθομολογούμενα υπό άθλιες συνθήκες στα όρια της απόλυτης φτώχειας:

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
20 Ιουνίου 2013

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Δύο πρόσωπα, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, αναλαμβάνουν το βάρος να αποκαλύψουν ασύλληπτα στοιχεία όλων των πολιτικών κομμάτων (βασικά όσων άσκησαν εξουσία, αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων που  σιωπούν αν και γνωρίζουν την αλήθεια) εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ξεκινώντας από την ΕΡΤ που βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του κλεισίματός της, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αποκαλύπτει  πως από τον Φεβρουάριο του 2012 ο Φορέας που εκπροσωπεί, έχει καταθέσει εξώδικο για την σιωπή των δημοσιογράφων της (αναφέρονται και τα ονόματα) στο έγκλημα των Τραπεζών, οι οποίες πήραν 168 δις και δεν τα απόδωσαν ως όφειλαν στους δανειολήπτες.
Αποκαλύπτει δε πως το ίδιο εξώδικο θα κατατεθεί και στην νέα «δημόσια» τηλεόραση την ΝΕΡΙΤ με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν για τα χρήματα που έλαβαν οι Τράπεζες που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 233 δις, ενώ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι από τα κρατικά ταμεία, έχουν αποκρυβεί πολλά ομόλογα που ανέρχονται σε… πολλά δις και που φυσικά θα πέσουν και αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε αποφασιστεί από το 2011! Το ίδιο και το κλείσιμο των σχολείων, των νοσοκομείων και όχι μόνο» είπε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης… και συνέχισε:
«Οι βουλευτές δεν διάβασαν το Μνημόνιο. Το υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτό και θα το πληρώσουν  πολύ ακριβά.
Ευθύνες όμως θα έχουν και όσοι ψηφίσουν και πάλι αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.. και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τα αστεία τελείωσαν»!
Τον βρώμικο ρόλο που θα υπηρετήσει η ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτει μέσα από  το βίντεο ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, με ντοκουμέντα αποκαλύπτει τον ρόλο των Εφοριακών, που στην ουσία λειτουργούν ως συνεργοί των δωσίλογων, καθώς και των Δημοσίων Υπαλλήλων, που υπακούουν σε παράνομες διαταγές και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ εις βάρος τους θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για επιλεκτική μεταχείριση, γεγονός που θα τους καθιστά αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διαδικασίες.
«Όλοι οι  δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιο στρατόπεδο θα είναι. Με τους παράνομους εντολείς τους, ή με τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Ζητείται λαός


Ζητείται λαός
Ιουνίου 21, 2013
Της Ευδοκίας Τσιλίδου

Η Απόφαση έχει παρθεί. Πάρθηκε στα γνωστά ξενοδοχεία των γνωστών λεσχών με ελληνική μικρή και τεράστια τουρκική συμμετοχή. Μόλις τέλειωσε η σύναξή τους ο πολιτικός λέων – Σαμαράς ρίχνει μια χειροβομβίδα κρότου – σκότους κατεβάζοντας διακόπτες για την ΕΡΤ. Υπερασπιστης της πράξης του και χρησμένος διευθυντής του μελλοντικού διάδοχου υβριδίου με το όνομα ΝΕΡΙΤ ο γνωστός φετεινός ομοτράπεζος της λέσχης, διευθυντής της Καθημερινής 
δημοσιογράφος Παπαχελάς.

Λέσχη Μπίλτερμπεργκ Τριμερής Επιτροπή και ΕΛΙΑΜΕΠ


Λέσχη Μπίλτερμπεργκ Τριμερής Επιτροπή και ΕΛΙΑΜΕΠ

10 Ιουνίου 2013

Όλοι έχουν ακούσει περί Λέσχης Μπίλτερμπεργκ, Τριμερούς επιτροπής και του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Για να δούμε όμως μερικά πράγματα. Κατ' αρχήν θα δούμε τα κοινά πρόσωπα (που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα άμεσα) και στα τρία κέντρα:

1. Ντέιβιντ Ροκφέλερ
2. Γιώργος Δαυίδ (coca cola hellas)
3. Αλέξης Παπαχελάς (Δημοσιογράφος)

Για να δούμε τώρα ποιοι είναι στην λέσχη Μπίλτερμπεργκ:

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ιουνίου 20, 2013
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μπορεί, οι τρεις «εθνοσωτήρες» της τρικομματικής ελληνικής κυβέρνησης, να είναι ανίκανοι πολιτικοί, μπορεί να έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία, να έχουν ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία, να έχουν στείλει χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, αλλά δεν μπορεί κάνεις να μην τους αναγνωρίσει ότι είναι και τέλειοι υποκριτές. Αφού συσσωρεύουν την μια αποτυχία μετά από την άλλη, αφού το οικονομικό τους πρόγραμμα έχει χτυπήσει ξέρα και ο προϋπολογισμός έχει βουλιάξει από τα καταστροφικά οικονομικά τους μέτρα και ενώ καταλαβαίνουν ότι έρχονται «θύελλες» με ανυπολόγιστες συνέπειες, αποφάσισαν ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση να ρίξουν ένα «πυροτέχνημα» που ονομάζεται ΕΡΤ για να έχουμε να λέμε και να έχει ο λαός να ασχολείται για να ξεχάσει την ζοφερή πραγματικότητα σαν να μην έφταναν τα τουρκικά σήριαλ.

Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από την ελληνική κριση



Η καταστροφή ενός Έθνους
22 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η ταχύτητα καταστροφής του ελληνικού λαού, της οικονομίας, της ηθικο-πνευματικής του κατάστασης, της δημοκρατίας του, των δύο κρατών του (Ελλάδας-Κύπρου) κόβει την ανάσα όποιου την καταλαβαίνει βαθειά.
Αυτό θάπρεπε κανονικά να προκαλέσει προ πολλού θυελλώδεις, «επαναστατικές» αντιδράσεις. Αν δεν τόκανε συντρέχουν πολλοί λόγοι, ένας εκ των οποίων είναι ακριβώς η έκταση/βάθος της καταστροφής, η ένταση της απειλής. Ενεργοποιούν «σύνδρομο στρουθοκαμήλου», ενδόμυχη άρνηση πραγματικότητας, αυτοπλύση εγκεφάλου κοινής γνώμης και πολιτικών ελίτ. Ή μπορεί να ενεργοποιήσουν άλλες αντιδράσεις (αναζήτηση μαγικών λύσεων - υδρογονάνθρακες, παροχέτευση εκλυόμενης ενέργειας σε λάθος στόχους - ΑΟΖ ή μετανάστες, χωρίς να υποτιμούμε το μεταναστευτικό, εγκλωβισμός σε εμφύλιες διαμάχες). Αυτά ενισχύονται από το ότι τα διανοητικά-πολιτικά εργαλεία μας φτιάχτηκαν σε μια και για μια εποχή σχετικά ακμαίου καπιταλισμού, σχετικά ανεξάρτητων-κυρίαρχων κρατών, όχι του νέου μεταμοντέρνου ολοκληρωτισμού, που καταλαβαίνουμε μόνο εγκεφαλικά, δεν μπορούμε στα αλήθεια να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει. Επίσης ενισχύονται από πάμπολλους φορείς ξένων συμφερόντων στο σάπιο ελληνικό εποικοδόμημα.

Στο Κυπριακό η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού


Στο Κυπριακό η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού

Εάν η Τουρκία επιβληθεί, έπονται Θράκη και Αιγαίο 
Ιουνίου 12, 2013

Του Α. Λυκαύγη

Ότι με μαθηματική εν πολλοίς βεβαιότητα οδηγούμεθα προς καταληκτικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είναι αναντίλεκτο. Το προαγγέλλουν και τα γεγονότα και οι διαθέσεις.
Προπαντός οι διαθέσεις εκείνων των κέντρων ισχύος και αποφάσεων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (δηλαδή συμφέρον) για την ταχύτερη κατά το δυνατόν επίλυση του προβλήματος. Στα πλαίσια πλέον όχι εκείνων των συνθηκών που οδήγησαν περίπου προ δεκαετίας στο γνωστό σχέδιο Ανάν, αλλ' όσων την τελευταία διετία εξελίσσονται σ' αυτήν την από κάθε άποψη κρίσιμη γεωγραφία, όπου αναδιατάσσονται βιαίως οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αναδιανέμονται αποφασιστικά οι στρατηγικές επιρροές. Σε κλίμα ρευστότητος και, ως εκ τούτου, αβεβαιότητος για την τελική έκβαση αυτών που επιχειρούνται.

Καταργούν το μοναδικό τάγμα της Κόνιτσας


15/6/13
που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
-Από πολύ καιρό πριν ήθελαν να καταργήσουν το τάγμα αλλά έκαναν πίσω μετά από αντιδράσεις φορέων και ιδιωτών.
-Τα χωριά των συνόρων στα χέρια κλεφτών, εμπόρων ναρκωτικών και αλβανοκατσαπλιάδων.
-Κάτω από το μισό το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ.
-Αν φύγει και ο στρατός όλη η περιοχή έρμαιο των Αλβανών.
-Μετά από τις τράπεζες, τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ, σειρά έχει ο στρατός.

Ο ιστορικός ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ της ΕΡΤ ξεσήκωσε τον κόσμο…


Ο ιστορικός ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ της ΕΡΤ ξεσήκωσε τον κόσμο…

16 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Το κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΕΡΤ αποκάλυψε και κάτι άλλο: Ότι δεξιά, ακροδεξιά, ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι (σημιτικής κοπής), μορμολύκεια των «νταβάδων» και «σκληροί» επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές», φαινομενικά «άσπονδοι» εχθροί, ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δίδυμα τέκνα του πλανητικού φασισμού.
«Πόρνες» του «Συγκροτήματος» (από τις πλέον «αντιρατσιστικές), ιστολόγια τύπου Σταύρου Θεοδωράκη, Μανδραβέληδες και CIA, χειροκροτούν το πραξικόπημα, λέγοντας τα ίδια πράγματα με τη Χρυσή Αυγή και τους άλλους της «άλλης όχθης» (τους «εχθρούς» του εθνομηδενισμού).
Διαφέρουν μόνο σε ένα «επιχείρημα»:
Η μία «όχθη» (με ποικίλες σάλτες) κατηγορεί την ΕΡΤ για «ρατσισμό» εναντίον των αλλοδαπών για απόκρυψη των εγκλημάτων εναντίον των ξένων, αλλά και γιατί δεν κατήγγειλε(!) την κυβέρνηση για τη φίμωση του «ιντιμιντια»(!!!) ΚΑΙ η άλλη «όχθη» τα εντελώς αντίθετα.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes