Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Περί φασισμού ο λόγος: το επεισόδιο της ΕΡΤ


17 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Το αδιαμφισβήτητο τοτέμ της μεταπολιτευτικής περιόδου είναι το Πολυτεχνείο. Η 17η Νοεμβρίου αναγορεύθηκε σε σχολική γιορτή ισότιμη με την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, και ολόκληρες γενιές μαθητών γαλουχήθηκαν με την αντίληψη ότι το ύψιστο ιδανικό είναι η αντίσταση στον φασισμό. Πράγμα θετικό κατ' αρχήν, εκτός αν η έννοια “φασισμός” αρχίσει να ξεχειλώνει και να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Και επειδή το σύνθημα έλεγε “εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”, κάθε γενιά άρχισε να ορίζει τον φασισμό όπως τη βόλευε, για να βρει αφορμή “αντίστασης” - παρ' ότι η Ελλάδα απολάμβανε πια μια πλήρη, λειτουργική δημοκρατία. Κι έτσι οι λέξεις άρχισαν να χάνουν το νόημά τους.

Γιατί δέν ἀφήνουμε τήν ΕΡΤ νά σβήσῃ ἥσυχα ἥσυχα;


Γιατί δέν ἀφήνουμε τήν ΕΡΤ νά σβήσῃ ἥσυχα ἥσυχα;
16/6/13


Ἔχω πολὺ θυμό!!! Πάρα πολύ!Στὰ ὅρια τῆς ὀργῆς. Βαρέθηκα νὰ βλέπω «ἐπαναστᾶτες» ὑποστηρικτὲς ἔξω ἀπὸ τὸ κτίριον τῆς ΕΡΤ, τὴν στιγμὴ ποὺ τὰ ναυπηγεῖα, ἡ πολεμικὴ βιομηχανία, ἡ κάθε μικρὴ ἤ μεγάλη ἐπιχείρισις ἔκλεισαν σιωπηλὰ σχεδόν, δίχως καμμίαν συμπαράστασιν καὶ δίχως καμμία ὑποστήριξιν. Τὴν στιγμὴ ποὺ χιλιάδες ἐργαζόμενοι καθημερινῶς ἀπολύονται κι ἄλλοι τόσοι καταλήγουν ἄστεγοι στοὺς δρόμους. Τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ κάθε βολεμένος ἔβρισκε θέσι ἐκεῖ μέσα, ἀρκεῖ νὰ ἔκανε τὸ κατάλληλον γλείψιμο… Θὰ ἤθελα ΕΡΤ ἀλλὰ ὄχι ἔτσι. Θὰ ἤθελα τὸ πνεῦμα τοῦ Χατζηδάκη, τὴν μελωδία του καὶ τὴν εὐαισθησία του. Μόνον! Ἀν τὶ αὐτοῦ ὅμως εἶχα ἕνα τέρας μὲ δώδεκα κεφάλια… Ἕνα ἀκόμη ἁρπακτικό… Μίαν ἀκόμη ὑβριστικὴ ἐτοῦτου τοῦ τελειωμένου Ἑλλαδοκαφριστᾶν.

Μια συζήτηση για την Ελλάδα και την ΕΡΤ


Συζήτηση στο πρόγραμμα Ανιχνεύσεις (16.6.2013)
16 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

ΜΑΖΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


1/6/13

"Σε πλήρες φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων, προχωρά η κυβέρνηση κατ΄απαίτησιν της τρόικας μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του υπ. Εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει άμεσα αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σχεττικά με τη βιωσιμότητα τα ερχόμενα χρόνια του συντξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας... ''(Θ.Πασχάλης -Ελευθεροτυπία 1/6/2013)

Και επειδή όπως έχουμε τονίσει κατά καιρούς στην "Κλασσικοπερίπτωση", όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις είχαν και έχουν μεγάλη "ευαισθησία" σχετικά με την ιδιωτική μας ζωή και τα προσωπικά μας δεδομένα, η εποπτευόμενη και ελεγχόμενη απο τις κυβερνητικές δυνάμεις του "συνταγματικού τόξου" Εθνική Αναλογιστική Αρχή, πρίν αρχίσει να μας φακελώνει ( πράγμα που κατά τη γνώμη μας ήδη έχει κάνει), ζητά την άδεια απο την άλλη δήθεν ανεξάρτητη αρχή για να προχωρήσει χωρίς τύψεις στο "θεάρεστο" έργο της.
...Με δύο άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που απέστειλε η ΕΑΑ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στις 24/4/2013 και 29/5/2013 αιτείται απο την ανεξάρτητη αρχή την άδεια ώστε να προχωρήσει σε συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για 7,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου : Το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ


Η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου : Το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ
15/6/13

Δημοσιεύθηκε το Νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση, αλλά επειδή  δεν δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση εκφράζω τις απορίες μου εδώ. 
Αρθρο 1: Σύσταση- Σκοπός- Επωνυμία – Έδρα

1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο (ίντερνετ) και τηλεόραση που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έχει έδρα την Αθήνα.
2. Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» ….. 
3.  Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Δηλαδή Η ΝΕΡΙΤ είναι νομικό πρόσωπο που ιδρύεται από ιδιώτες ως ανώνυμη εταιρία (κεφαλαιουχική εταιρεία, της οποίας το κεφάλαιο είναι διαιρεμένο σε μετοχές), έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια αλλά …. ανήκει στο δημόσιο.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ - Το τελευταίο αντίο 15/06/2013


Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ
Το τελευταίο αντίο 15/06/2013
15/6/13

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes