Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γκαγκστερικός Καπιταλισμός στην Ρωσία και στην Κίνα


Γκαγκστερικός Καπιταλισμός

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ: H ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Άρδην τ. 25 - 26 (έτος 2000)

Συγγραφείς:  N. Holmstrom - R. Smith

Το σκάνδαλο της τράπεζας της Ρωσίας με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που εμφανίστηκε πρόσφατα στις εφημερίδες είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο στο ογκούμενο κύμα της διαφθοράς που σαρώνει τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το σημαντικότερο όμως ζήτημα είναι πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Πώς, για παράδειγμα, κατάφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας να αγοράσει ένα μέγαρο επτά εκατομμυρίων δολαρίων στο Μάριν Κάουντυ της Καλιφόρνιας με επίσημο μισθό λίγων χιλιάδων δολαρίων ετησίως.
Η απάντηση είναι ολοφάνερη: Η κυριαρχία των γκάνγκστερς στη Μόσχα έχει γίνει πια τόσο γνωστή ώστε η λέξη Μαφία έχασε την αποκλειστικά ιταλική της συνδήλωση. Η Κίνα δεν βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δέκα χρόνια μετά την Τιεναμέν οι διαδηλώσεις πλέον στρέφονται κατά της επίσημης διαφθοράς, η διαφθορά παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα παράπονο του Κινέζου, σύμφωνα με πρόσφατο τίτλο της εφημερίδας New York Times. Οι Δυτικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ήταν οι αρχιτέκτονες της μετάβασης των πρώην κομμουνιστικών χωρών στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, έχουν εκφράσει έκπληξη και απογοήτευση για την έκταση της διαφθοράς, την εγκληματικότητα και την κοινωνική αποσύνθεση που έχουν συνοδεύσει τις αλλαγές της αγοράς που οι ίδιοι σχεδίασαν. Όπως είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ: «Εμείς πιστεύαμε ότι η πρώτη γενιά καπιταλιστών θα ήταν ωραίοι τύποι, αλλά αυτοί είναι ανελέητοι παλιάνθρωποι».

ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟ 2000


ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟ 2000

Soros: Ο ευγενής χορηγός των σφαγέων, τώρα και στην Ελλάδα
Πως εκβίασε τον Πούτιν μέσω ΔΝΤ το 2000, τι θα κάνει στην Ελλάδα

Απριλίου 19, 2013

1/1/1993: Ο ελεεινός αχυράνθρωπος Γιέλτσιν δέχεται τον Σόρος στο Κρεμλίνο. Τι ακολούθησε, το γνωρίζουμε όλοι. Διάλυση της Ρωσίας, υπαγωγή στο ΔΝΤ, ξεπούλημα κάθε εθνικού πόρου, λιμοκτονία, άνθρωποι να πεθαίνουν στους δρόμους από το κρύο, μέχρις ότου ήλθε ο Πούτιν και τους έστειλε στον αγύριστο τιμωρώντας τους εκεί ολιγάρχες.
11/2009: Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται στον Σόρος στο Μαξίμου. Τι επακολούθησε, το γνωρίζουμε όλοι… στο πετσί μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ΚΑΙ στην Βοστώνη, αυτοί που ανοίγουν την πόρτα στον Σόρος δίνοντας του κτίρια και δεχόμενοι “χορηγίες”, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί εάν δεν είναι συνένοχοι. Η ιστορία είναι αμείλικτη γι’ αυτούς που δεν την γνωρίζουν και η Ελλάδα τείνει στο μεταίχμιο που βρέθηκε η Ρωσία το 2000, όταν ο Πούτιν αποφάσισε να σταματήσει το εκεί “μνημόνιο” και να σώσει τον λαό του από την φονική αγκαλιά του ΔΝΤ.

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν


Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν

Δεκεμβρίου 10, 2010

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.
Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παμπόνηρο Μένεμ της Αργεντινής. Η δράση και η συμπεριφορά του είναι ταυτόσημες με τον αχυράνθρωπο Γιέλτσιν που λειτουργούσε απλώς ως μαριονέτα σε καταστολή, έχοντας ως μοναδική μέριμνα κάποιες δημόσιες εμφανίσεις όπου αποστήθιζε (όταν ήταν σε θέση) κείμενα επιπέδου δημοτικού που βεβαια δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι σαν μονόπρακτα, διαφορετικά ανάλογα την περίσταση. Ένα εκνευριστικό θέατρο. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον απίστευτο εξευτελισμό του.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων


Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ιουνίου 10, 2013

(σ.σ. Πόσους αιώνες εφαρμοσμένης επιστήμης (αστρονομία, μαθηματικά) & τεχνολογίας  κουβαλάει άραγε πίσω του αυτός  ο μηχανισμός, ο οποίος αν δεν βρισκόταν τυχαία, ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος ορθολογιστής επιστημόνας, όχι μονο δεν θα πίστευε στην ύπαρξη του, άλλα θα τον κατέτασσε στην σφαίρα.. του μύθου και της αχαλίνωτης φαντασίας! Διότι  εκεί εντάσσεται ό,τι δεν μπορεί να κατανοηθεί ή δεν συνάδει με τις “αδιαμφησβήτητες” - σχεδόν εμμονικές απόψεις - ορισμένων εξ αυτών που διατείνονται ότι υπηρετούν την έρευνα & την αλήθεια. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και επιστήμονες χωρίς τα προαναφερθέντα σύνδρομα, όπως ο Μάικλ Εντμούντ καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Μεγάλη Βρετανία όπου συμμετείχε στην έρευνα του μηχανισμού και δήλωσε:''Εάν και στην έρευνα μας, απο πλευράς εξοπλισμού, χρησιμοποιήσαμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η τελειότητα του μηχανισμού μας κάνει να ντρεπόμαστε... - visaltis.net).

Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes