Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ



18 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Η απόφαση του Eurogroup (δηλαδή όλων των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της κυπριακής και της ελληνικής), της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την Κύπρο, θα περάσει ίσως στην ιστορία ως η ταχύτερη καταστροφή κράτουςτύφλα νάχει ο Γκουντέριαν, με τους αστραπιαίους πολέμους του. Ταυτόχρονα, η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο έθεσε τα θεμέλια για την πιθανή τελική καταστροφή της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης, βάζοντάς την πιθανώς σε τροχιά δύσκολα αντιστρέψιμης πορείας προς την τελική διάλυση. Μια τέτοια διάλυση, υπό τις διαγραφόμενες συνθήκες, κινδυνεύει να οδηγήσει τον κόσμο πιο πίσω από τον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση.
Κατά πάσα πιθανότητα, μια τέτοια διάλυση, επερχόμενη, θα οδηγήσει στον κατακερματισμό τηςΕνωσης σε μια σειρά αδύναμα κρατίδια, ταχέως φτωχοποιούμενα, υποχείρια της «Αυτοκρατορίας του χρήματος» και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ελλάδα θα κινδυνεύσει μεσοπρόθεσμα με διαμελισμό, ενώ ότι απομένει από την Κύπρο θα απορροφηθεί από το Ισραήλ, αφού η Τουρκία πάρει ένα γερό κομμάτι.

Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Αλώνει τώρα και την Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος με σχεδιο για τους λαθρομεταναστες και με υποταγη του δημου !!!

17 Απριλίου 2013

Αλώνει τώρα και την Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος, θέτοντας σε εφαρμογή -όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία»- ένα πολυδάπανο σχέδιο «μουσουλμανοποίησης» αρχικά της πρωτεύουσας και στη συνέχεια της υπόλοιπης χώρας.
Μπορεί μέχρι πρότινος οι δύσπιστοι να έκαναν λόγο για «συνωμοσιολογικά» σενάρια, αλλά τα γεγονότα πλέον μιλούν από μόνα τους. Αθόρυβα και χωρίς (μέχρι στιγμής) αντιδράσεις το ίδρυμα του διεθνούς κερδοσκόπου (με τον περίεργο ρόλο και σε οικονομικό επίπεδο σε βάρος της Ελλάδας) εισέρχεται στους δημόσιους μηχανισμούς, χαράσσει πολιτικές -κυρίως για τους λαθρομετανάστες- και με πρόσχημα τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων στήνει πολυπλόκαμους μηχανισμούς που δικτυώνονται με τις υπόλοιπες βαλκανικές αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ηδη από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανοίξει τον δρόμο στον Σόρος ο (βασικός υποστηρικτής του) Γιώργος Παπανδρέου σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, επιβραβεύοντας την απόφασή του να στηρίξει τους λαθρομετανάστες.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Η πλέμπα της ελληνικής Βουλής της Σιεμενς και της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ του Κολλεγίου των Αθηνών

18 Απριλίου 2013

του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου


Προδοτικες ηγεσιες κυβερνησαν μεταπολεμικα και συνεχιζουν να κυβερνουν την Ελλαδα. Απο το σχεδιο Μαρσαλ μεχρι τα τελευταια τοκογλυφικα δανεια της Σοβιετικης-Ε.Ε. και του ΔΝΤ ο σκοπος ηταν ενας: να βυθισουν την πατριδα μας σε εναν νεο Μεσαιωνα και να την λεηλατισουν χωρις πολεμο, χωρις αιμα και χωρις καμια «ουσιαστικη» αντιδραση. Αυτο επιτευχθει με την καταστροφη και της στοιχειωδους δημοκρατικης λειτουργιας στην βουλη της Σημενς και της λεσχης της Μπιλντερμπεργκ του κολεγιου των Αθηνων, στην χωρα που γεννησε η ιδια την δημοκρατια.
Για την λεηλασια που λαμβανει χωρα απο το 2009 δεν υπηρχε καμια αναγκη να χυθη αιμα, εφοσον αρκουσε ο οικονομικος πολεμος για να αποδωση τα ιδια αποτελεσματα, που απεδωσε η γερμανοβουλγαροιταλικη κατοχη. Πανω απο 1,5 εκατομμυριο Ελληνες βρισκονται σημερα σε κατασταση απογνωσης και αθλιοτητας ενω ηδη περιπου 40000 Ελληνες εχουν αυτοκτονησει, απο απογνωση.           

ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ


ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ


 α (I) - ανεντ (II) - ασπιδ (III) - γεωδα (IV) - δυσεμ (V) - επαλε (VI) - ηδονι (VII) - καταφ (VIII) - ληθιο (IX) - νεκτα (X) - παραβ (XI) - πολυα (XII) - σβησι (XIII) - συρρυ(XIV) - υφαιρ (XV) 


ΤΟΜΟΣ Α - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Β - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Γ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Δ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Ε - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ ΣΤ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Ζ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Η - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Θ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ Ι - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ ΙΒ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ ΙΓ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ ΙΔ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:

ΤΟΜΟΣ ΙΕ - ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ PDF:




 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes