ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τζιχαντιστές τρομοκράτες κατέλαβαν την χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας και την Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας και απήγαγαν 12 μοναχές.


Τζιχαντιστές τρομοκράτες κατέλαβαν την χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας και την Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας και απήγαγαν 12 μοναχές. Η Ελλάδα σύσσωμη καθεύδει! 
2 Δεκεμβρίου 2013

Τζιχαντιστές του Μετώπου αλ-Νούσρα (που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα) κατέλαβαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα το ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα χρησιμοποιώντας μια πρωτοφανή τακτική: έριξαν εναντίον των αντιπάλων τους ελαστικά που είχαν παραγεμίσει με εκρηκτικά.
Σύμφωνα με μια πηγή στους κόλπους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές του Μετώπου αλ-Νούσρα, οι οποίοι είχαν πάρει θέσεις στο πάνω μέρος ενός γκρεμού που δεσπόζει στην πόλη, άφησαν μέσα στη νύχτα να κυλήσουν από τον γκρεμό πολλά ελαστικά παραγεμισμένα με εκρηκτικά τα οποία έπεσαν πάνω στους στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στην πόλη αυτή, η οποία είναι σήμερα έρημη.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, μπήκαν στην ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα ελεγχόταν από τον στρατό. Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.
Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη Μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες (τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα), μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Βατικανού. Ο νούντσιος (σ.σ. πρεσβευτής) της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για "δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο". "Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα", πρόσθεσε ο Ζενάρι.
Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.
Οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, είχαν καταλάβει την πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα, ο συριακός στρατός μπήκε στη Μααλούλα για να τους διώξει. Έκτοτε οι ανταλλαγές πυρών είναι καθημερινές. Η Μααλούλα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ. βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μονές. Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς κατοίκους της ομιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα που ομιλούσε ο Χριστός. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τη λέξη Μαάλα, που σημαίνει στη γλώσσα αυτή είσοδος. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την κατάληψη του ιστορικού τμήματος της Μααλούλα έπειτα από πέντε ημέρες σφοδρών συγκρούσεων.
Σύμφωνα με την πηγή στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, οι αντάρτες είχαν εξαπολύσει μια πρώτη επίθεση την περασμένη εβδομάδα, αλλά είχαν απωθηθεί.

Φ.Γ.- kerdos.gr


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes