ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πέμπτη διαδοχική νύχτα ταραχών και πυρπολήσεων στην Στοκχόλμη απο μετανάστες και ΛΑΘΡΟ!!!


Πέμπτη διαδοχική νύχτα ταραχών και πυρπολήσεων στην Στοκχόλμη απο μετανάστες και ΛΑΘΡΟ!!!

Τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά κατά την πέμπτη διαδοχική νύχτα επεισοδίων στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί μετανάστες.
Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.
Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε εξ αυτών ολοσχερώς.
Τρία άλλα οχήματα πυρπολήθηκαν στο Νόρσμποργκ ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ’ ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ’ όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, πυρπολήθηκαν επίσης, όμως κι εκεί οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Όπως και την περασμένη νύχτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.
Τις ταραχές έχει προκαλέσει συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, συγκεντρώνονται στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας και η ανεργία μεταξύ τους, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό-16% στους μετανάστες έναντι 6%- .
Μετανάστευση, ανεργία και κοινωνική ανισότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων δεν αφορούν πολυτελείς λιμουζίνες ή ακριβά τζιπ και οχήματα και οι επιθέσεις γίνονται τόσο σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα όσο και σε σχολεία και βιβλιοθήκες.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της σουηδικής πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του.
Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα, που κράδαινε ένα μαχαίρι και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.
«Γινόμαστε σιγά-σιγά όπως οι άλλες χώρες», δήλωσε ο Άγε Κάρλμπομ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο του Μάλμε.
«Το να είσαι νέος σ’ αυτές τις απομονωμένες συνοικίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Δεν έχεις πρακτικά καμιά επαφή με τους άλλους Σουηδούς και τις περισσότερες φορές δεν πιστεύω πως έχεις μια καλή κατανόηση της σουηδικής κοινωνίας» πρόσθεσε.
Η πλειονότητα αυτών που συλλαμβάνονται για τα επεισόδια και κατά τις αρχές μετέχουν σε αυτά είναι νέοι ηλικίας έως 25 ετών.
Η αστυνομία, πάντως έχει εντολές να μην προχωρά σε βίαιη καταστολή και γίνονται επαφές με τα εξέχοντα μέλη των κοινοτήτων των μεταναστών, όπως και τους θρησκευτικούς τους ηγέτες ώστε να ρυθμίσουν εκείνοι σταδιακά την κατάσταση συγκρατώντας τους ομοθρήσκους τους.
Το 80% των κατοίκων των περιοχών που έχουν ξεσπάσει οι ταραχές είναι πρώτης ή δεύτερης γενιάς μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes