ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


  «The party is over»


5 Απριλίου 2013

Μετά το «Ελεύθεροι Κατακτημένοι» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στο οποίο ο καλλιτέχνης αναφέρεται στην οικονομική κρίση και την κρίση αξιών στην Κύπρο, ένα άλλο κείμενο-άποψη, και μάλιστα γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, κάνει θραύση στο Facebook και γίνεται share σε χρόνο ντε τε.
Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε μαζί του, το ρεζουμέ της «κατάθεσης» του αγνώστου συγγραφέως είναι το εξής: «Εμείς φταίμε».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Εδώ τζιε πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ:

1. Εβάλλαμε εμείς τζιε οι ξένοι (Ρώσσοι, Καλαμαράδες, Εγγλέζοι κ.λπ.) τις καταθέσεις μας στις 2 μεγάλες τράπεζες μας, Τράπεζα Κύπρου (ΤΚ) τζιε Λαϊκή Τράπεζα (ΛΤ) έναντι ενός εξωπραγματικά ψηλού επιτοκίου που εν υπήρχε πουθενά στην Ευρωζώνη.

2. Εμείς εψηφίζαμεν τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των 2 τραπεζών ΤΚ τζιε ΛΤ.

3. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμε επαίρναν εμαζεύκαν τούτην ούλλην την απίστευτην ρευστότητα, δεν εξέραν τι να την κάμουν, τζιε εκάμναν super risky investments για να δείχνουν super κέρδη. Επίαν στην Ελλάδα, επίαν στην Ρωσσία, επίαν στην Σερβία, επίαν στην Ρουμανίαν, επίαν στην Αγγλία, εν έμεινε καντούνι της Ευρώπης που εν επίαν οι γκουρού τραπεζίτες μας, εκ Καϊμακλίου τζιε Άι Δεμέτη ορμώμενοι, για να το παίξουν “expert bankers” ανά την Ευρώπην.

4. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμεν, εγοράζαν τοξικά-απόβλητα ομόλογα της Ελλάδας σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν πίσω του Ελληνικού κράτους σε πιο ψηλές τιμές για να δείχνουν παραπάνω super κέρδη. (Κατακρίβειαν εν τα εγοράσαν, αλλά τα εξιφορτώσαν πάνω στους φωστήρες μας οι «αχάπαροι» Γερμανοί της Deutche Bank.)

5. Που τα super κέρδη των τραπεζών επληρωνούμαστεν ούλλοι εμείς οι μέτοχοι (καμιάν 200,000 Κυπραίοι) super μερίσματα, super δωρεάν μετοχές, super δικαιώματα προτίμησης κ.λπ.

6. Που τα super κέρδη των τραπεζών τα ΔΣ επληρώναν τους εαυτούς τους τζιε τους διευθυντάδες των τραπεζών μας super bonuses εκατομμυρίων.

7. Που τα super κέρδη των τραπεζών οι υπαλλήλοι των τραπεζών επαίρναν super ωφελήματα, super μισθούς, super ταμεία προνοίας, super εφάπαξ σύνταξης (μέχρι τζιε 1 εκατομμύριο έκαστος σε κάποιες περιπτώσεις), προνόμια που τους εξασφάλιζαν οι super συνδικαλιστές εργατοπατέρες ΧατζηκωστοΚυριτσοΧατζηπέτρου.

8. Εμείς επιάνναμεν super τόκους πας τις καταθέσεις μας 5% τζιε 6%, αντί 0.5% που έπιαννεν ούλλος ο κόσμος σε ούλλην την Ευρώπη.

9. Εμείς επιερώναμεν τους λογιστές, ελεγκτές, δικηγόρους τζιε άλλους συμβούλους μας super αμοιβές για να μας συμβουλεύκουν πως να συντηρούμεν τούντο «ωραίον σύστημαν που εστήσαμεν» πάνω σε χάρτινες βάσεις (5%-6% επιτόκια στο ευρώ vs 0.5% σε όλες τις άλλες χώρες τις ευρωζώνηςδεν χρειάζεται να είσαι rocket scientist για να καταλάβεις ότι τούντο σύστημαν κάποτε θα γύρει).

10. Το κράτος μας επιερώνετουν super φόρους από τα super κέρδη των τραπεζών μας τζιε τους super τόκους τους δικούς μας.

11. Το κράτος μας εδιόριζεν μας εμάς, τα αδέρφκια μας, τους συγγενείς μας, τον γιον μαςεν καλός ο μιτσίς σιόρ, εν σπουδασμένος της Αγγλίας, εν τελειωμένος του Λοντίνου» – εν έκαμνε clarify ότι ναι μεν εσπούδασεν «στο Λονδίνο» αλλά στο… University of Wolverhampton νούμερον 367 στα rankings, τζιε άφηννεν να εννοηθεί ότι ετέλειωσεν στο ….London School of Economics) με super μισθούς, super ΑΤΑ, super συνταξιοδοτικά ωφελήματα, στην Κυβέρνηση, στες Κυπριακές Αερογραμμές, στην Eurocypria, στην CYTA, στην ΑΗΚ κ.λπ.

12. Εμείς επληρώναμεν την Κοκούλλαν τηλεφωνήτριαν στο δημόσιον 2,000 ευρώ τον μήνα για την πολλά δύσκολην δουλειάν να...απαντά τα τηλέφωνα, τον Μήτσιον αρκάτην στο Τμήμαν Υδάτων 2,500 για να φακκά γυρόν τα χωρκά τζιε να πίννει καφέν στον καφενέν του Κκελετζή στο Αρεθκιού ως η ώρα 2.30 το μεσημέριν με το διπλοκάμπινον της υπηρεσίας, τον Αντωνάκην δάσκαλον συνδικαλιστήν της ΟΕΛΜΕΚ 3,500 για να δουλεύκει 7 μήνες τον χρόνον ως τις 2 το μεσημέριν τζιε να φκάλλει αλλότοσα αφορολόγητα που τα ιδιαίτερα, την Τζούλια γκαρσόνι του αέρα στην Cyprus Airways 5,000 ευρώ τον μήναν για να βάλλει καβέν τζιε να σερβίρει σάντουϊτς, τον Τόνυ 30 χρονών κοπελλούϊν στο Private Banking της Λαϊκης 8,000 ευρώ τον μήναν για να τα κνίθει ούλλη μέρα τζιε να κάμνει business lunch με Ρώσσους money launderers στην Πυξίδαν, τον κύριον Ανδρεάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 10,000 μιστόν τον μήναν plus 60,000 τον χρόνον που ευρωπαϊκα project για να παριστάνει τον προφεσσορ του Χάρβαρτ τζιε να διδάσκει 3 ώρες την εφτομάαν, τζιε τον Χριστάκην 12,000 ευρώ τον μήναν αφορολόγητα πουεσπούδασεν 20 μήνες για να γινεί λεωφοριατζής του αέρα πιλόττος της Cyprus Airways. Επαράγαμεν το απόλυτον τίποτα ως οικονομία τζιε ετρώαμεν το ούτσσιαλιν μας, την στιγμήν που στην Ελλάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πιάννει 1,750 ευρώ, οι καθηγητές πανεπιστημίου 1,200 ευρώ τζιε σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες παράγουν τζιε εξάγουν τα πάντα τζιε πιάννουν τους μισούς μισθούς που εμάς.

13. Εμείς εψηφίσαμεν για προηγούμενον πρόεδρον μας τον κύριον υπεύθυνον της κατάρρευσης μας, τον απόλυτον αχάπαρον, τον Αρτεμάκη της πολιτικής ("εγώ εν τζιε"…) ο οποίος που τα μέσα του 2011 που δεν μας εδανείζαν πλεόν οι αγορές αρκέψαμεν τζιε ερουφούσαμεν τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων του ELA σαν τα στραγάλια, ο οποίος πρόεδρος ούτε καν εμίλαν τους Ευρωπαίους όταν τον επροειδοποιούσαν «πάρε μέτρα τζιε η φουσκαροφουσκάτσα σου εν να σπάσει». Αντίθετα επίεννεν στες Βρυξέλλες τζιε ελάλεν τους «είμαι κουμμουνιστής τζιε είμαι περήφανοςοι αγορές σας εν κλεφταράδες των λαών», τζιε εθωρούσαν τον τα πλάσματα τζιε εδιερωτούνταν αν ήταν πρόεδρος κράτους της Ευρωζώνης, ή απλώς κάποιος παγωτάρης που επέρναν πόξω τζιε είδεν φως τζιε εμπήκεν μέσα.

14. Εμείς εδιορίσαμεν, μέσω του αχάπαρου,τον Διοικητήν της Κεντρικής που άφηκε ένα τραπεζικό πτώμα, την Λαϊκή, να ρουφήσει 10 δισεκατομμύρια ώσπου να γίνουν εκλογές, απλώς τζιε μόνον για να μεν γύρει η τράπεζα επί κυβέρνησης Χριστόφκια τζιε να κληρονομήσει τον βόθρον ο Αναστασιάδης.

15. Εμείς εψηφίσαμεν τους 56 βολευτές μας,οι οποιοι τον Ιούνην του 2012 εδώκαν 1.8 δισεκατομμύρια του τραπεζικού πτώματος τζιε εν επρόσεξαν ότι είσιεν ήδη πάρει 5 δισεκατομμύρια ELA, διότι (άκου δικαιολογίαν!)…ήταν στην σελίδαν 63 του κειμένου, τζιεεν επρολάβαν να το θκιαβάσουν!

16. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που τζίνος τζιε οι σύμβουλοι του ενώ ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν ότι ετέθηκεν θέμα να κόψουν το ELA της Λαϊκής που τις 21 Ιανουαρίου 2013, τζιε με 1,000 παρακάλια τελικά εδώσαν μας 2 μήνες παράτασην λόγω εκλογών, επίεν στις 15 Μαρτίου στο Eurogroup απροετοίμαστος τζιε όταν του εθέσαν θέμα ELA των Κυπριακών Τραπεζών επίεν να κάμει τον Ράμπο τζιε είπεν τους «φέφκω», τζιε είπαν του «έτην τζιαχαμέ την πόρταν»… τζιε εστράφην πίσω!

17. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που κατά τύχης λλίες μέρες πριν το Euro Group ο γαμπρός του έφκαλλεν έναν καρατέλλον εκατομμύρια στο εξωτερικόν για να πιερώσει αγοράν γηςστην Κύπρον.

18. Εστήσαμεν μια χαρά το πλυντήριον μας βασιζόμενοι στα πιο ψηλά επιτόκια της Ευρωζώνης τζιε ετρώαμεν ούλλοι που γυρόν ως το 2012. Πριν το 2012 οι Ευρωπαίοι εσουξουλούσαν μας μεν για το τραπεζικόν μας σύστημα… «ρε κοπέλλια εστήσετε μεγάλον πλυντήριον, κάμετε κάτι, θωρούν σας…» αλλά εμείς δεν τους εβάλλαμεν φτιν διότι δεν εχρειαζούμαστεν δανεικά που λλόου τους. Τούτη η ιστορία εκράτησεν ως τον Ιούνην του 2012 που εχρειαστήκαμεν δανεικά για να συνεχίσουμεν το party…


Όταν τα super risky investments των τραπεζών μας εκάμαν back fire τζιε εγύραν ούλλα πάνω μας, κλαίμεν σαν τα μουνιά τζιε θέλουμεν να πληρώσουν τες ζημιές των τραπεζών τζιε τον λοαρκασμό του party ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, αλλά ο φορολογούμενος Γερμανός, Ολλανδός, Φιλανδός κ.λπ. ο οποίος δουλεύκει σαν το ΧΤΗΝΟΝ ούλλη μέρα τζιε παράγει προϊόντα ανταγωνιστικά που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο, τζιε ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΧΕΝ ΕΤΣΙ SUPER ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΖΙΕ ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ τζιε ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών τζιε οδηγεί ένα Peugeoυδι 11 αλόγων, τζιε όταν έρκετουν στην Κύπρο τζιε εθώρεν ΕΜΑΣ πως εζιούσαμεν, εδιερωτάτουν τι στανάθεμα κάμνουμεν εμείς σωστά τζιε εκείνος λάθος, τζιε εμείς ζιούμεν σαν τους μαχαραγιάδες μες τες οκέλλες των 500 τετραγωνικών, με τα εξοχικά στον Πρωταρά «πας στο τζύμμαν» με τες Mercendares των 35 αλόγων, με τα ΒΜW των 20 αλόγων «του μιτσί» που του το επιάαμεν δώρον γιατί έκαμεν το μεγάλον και συγκλονιστικόν κατόρθωμαν να… "φκάλει τον στρατόν", τζιε το AUDI TOUAREG 30 αλόγων της γαινέκας για να χωρεί το ψούμνισμα άμαν πηένει στο Άρφα Μέγα «με την φιλιππινεζού».

Τώρα που έσκασε η ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΣ μες στα σιέρκα μας γυρεύκουμε το λάθος τζιε ξιτιμάζουμεν τους Ευρωπαίους ότι εν τζίνοι που φταιν για τα κακά μας. Πάντα ΦΤΑΙΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! Ε,λοιπον,ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ για το χάλιν μας, άλλος λιγότερο (διότι εψήφιζεν τζίνους που εψήφιζεν), τζιε άλλος περισσότερον (διότι έκλεφκεν που μες το συρτάριν).

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να μας καταστρέψουν. ΟΧΙ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ εκαταστραφήκαμε! Εζούσαμε, ετρώαμε τζιε επίναμε σε ένα τρελλό party τζιε η MERKEL απλώς είδε ότι τους τελευταίους 12 μήνες επιέρωννεν τζείνη τζιε οι φορολογούμενοι της τον λοαρκασμόν (12 δισεκατομμύρια ELA) τζιε απλώς είπε ότι ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ετράβησεν την πρίζα τζιε “the party is over”.

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να καταστρέψουν το χρηματοοικονομικό μας κέντρο τζιε το υδροκέφαλο τζιε παραφουσκωμένο τραπεζικό μας σύστημα (7 φορές του ΑΕΠ μας), τζιε διερωτούμαστε γιατί να μεν φωνάζουν τζιε για το Λουξεμβούργο που το τραπεζικό του σύστημα είναι 24 φορές του ΑΕΠ του.

Συγνώμην, αλλά έννεν το Λουξεμβούργο που είναι γονατιστός θκιακονιτής στο Euro Group ζητώντας δανεικά για να «ζήσει ως πάρατζι τζιε θωρούμεν». ΕΜΕΙΣ είμαστε. ΕΜΕΙΣ έχουμε παττίσει το κράτος τζιε το τραπεζικό μας σύστημα τζιε ΕΜΕΙΣ είμαστε γονατιστοί τζιε παρακαλούμε να μας δώσουν να φάμε τζιάλλα, να συνεχίσουμε το party, να ταϊσουμε τζιε άλλο το υδροκέφαλο τζιε υπερτροφικό κράτος μας με τους super μισθούς, τες super οκέλλες, τες super ΑΤΑ, τα super προνόμια τζιε τα super 5-6 ταξίθκια μέσα σε έναν χρόνον στο εξωτερικό για ..."να δούμε το Αποελλί στο Chhampppio Li".

Είπαν μας ότι που τα 15.8 δισεκατομμύρια που θκιακονούμεν, να μας δώσουν τα 10 δισεκατομμύρια δανεικά, διότι τόσα αντέχουμε τζιε τόσα μπορούμε να αποπληρώσουμε, τζιε μάλιστα με επιτόκιο 2.5% (αντί 4.5% που πληρώνουμεν στη Ρωσσία), έναρξη αποπληρωμής ύστερα που 10 χρόνια τζιε περίοδο αποπληρωμής 30 χρόνια, τζιε να έβρουμεν μόνοι μας τα υπόλοιπα 5.8 δισεκατομμύρια που μας λίφκουντε, τζιε εκιστήσαμεν τζιε είπαμεν τους ένα «ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΖΙΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ» τζιε επανυγηρίζαμεν με κότσινες σημαίες μες τες στράτες που «τους εκάτσαμεν πάνω».

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ως τοκογλύφους (!) τζιε εσιηστήκαμεν τζιε θέλουμε να μας τα δώκουν ούλλα τα 15.8 δισεκατομμύρια τζείνοι τζιε μάλιστα χωρίς όρους που να «υποδηλώνουν τον περήφανο τζιε αγέροχο Κυπριακό λαό», για να τα φάμε σαν τα χτηνά τζιε να συνεχίσουμε το party!

Επίαμεν σαν τα κλαμένα τα μουνιά στην Ρωσσία πέρκι μας σύρουν τζίνοι 5-6 δισεκατομμύρια (με επιτόκιο 4.5%, – αντί 2.5% που θέλουν οι «τοκογλύφοι» Ευρωπαίοι) για να συνεχίσουμεν το party ως πάρατζι, τζιε είπαν μας «να πάμεν να γαμηθούμεν».

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, τζιε ίσως αυτοί οι πολιτικοί μας φωστήρες που θέλουν να φκούμε εκτός Ευρωζώνης να έχουν δίκαιο.

Είμαστε μουλλάες τζιε εν μας αξίζει να ζιούμε στην Ευρώπη. Καλλύττερα να κάμουμε «ζώνη» με την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Συρία τζιε την Τυνησία, να τζοιμούμαστεν σαν τα χτηνά ούλλη μέρα, να κυκλοφορούμεν με τους γαδάρους τζιε τα ποδήλατα, να γυρίζουμεν με τα κοντοτσσιάτταλα τζιε τα φλι-φλο μες τες στράτες, να παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ τζιε να τρώμε στρούθους, κατσσόσιηρους τζιε τεράτσσια, τζιε να λουννούμαστε μιαν φοράν το Πάσκαν τζιε μιαν την Πρωτογρονιάν μες τους ποταμούς. Εξάλλου, εν διαφέρουμε τζιε πολλά που τους μουλλάες

Τελευταία ευκαιρία μας η συμφωνία με την Τροϊκα.

Εάν δεν βρούμε λύση που να δείχνει ότι εκαταλάβαμεν που εμπήκαμε, να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι εβάλαμεν νουν τζιε ότι θα μάθουμε να δουλεύκουμε, να παράγουμε τζιε να τρώμε βάση των δυνατοτήτων μας τζιε της παραγωγικότητας μας, τζιε ότι άμαν δανειζούμαστε πρέπει τζιε να τα επιστρέφουμε τζιόλας, τζιε όχι κάθε λίγο να τα τρώμε τζιε να πηγαίνουμεν τζιε να ζητούμεν τζιάλλα χωρίς «περιοριστικούς όρους τζιε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής» τζιε άμα μας αρνούνται να τους λαλούμεν «περήφανα τζιε βροντερά ΟΧΙ» τζιε να κάμνουμεν παναϋριν με τον νουν μας τζιε να πανηγυρίζουμεν μόνοι μας μες τες στράτες ότι «εκάτσαμεν τους την», εν να μας ασσικτηρίσουν, ...πάμε στην λίρα ...τζιε ετοιμαστείτε να ζήσετε στην Κύπρο του 1910.

SORRY αλλά the party is over.

Σαν είμαστεν η ώρα 2:00 το πρωί της Κυριακής στο πάρτυ στην Blinkers τζιε εδιασκεδάζαμεν μεθυσμένοι, καπνίζοντας τα COHIBA μας, φορώντας τα Rolex τζιε τα Burberry μας, χορεύκοντας πάνω στα τραπέζια με «την Svetlana τζιε την Αννιούσκα τα μωρά respect», σύρνοντας μαντιλούθκια ίσια πάνω, πίνοντας την μιαν πότσσαν ABSOLUΤ τζιε CHIVAS BLACK LEIPE μετά την άλλην, επίεν ο SOIPLE με το καροτσούιν τζιε εκατέβασεν τον διακόπτη τζιε εμείναμεν χάσκοντας. The party is over…

Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Παρακαλείστε να εκφράζεστε κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος.


Σχόλια

Ανδρεας a
1 Ώρα πρίνΠρος Kipreos1

Απο ο,τι κατάλαβα έχουμε διαφορετική αντίληψη σχετικά με τι εστίν πραγματικότητα. Ο λόγος που σου έγραψα ήταν γιατί απάντησες στον συγγραφέα του κειμένου με μια δόση ειρωνείας. Σίγουρα σέβομαι την άποψη σου άλλωστε, αυτή είναι η δημοκρατία. Δεν μίλησα για όπλα αλλά για αγώνα με σκοπό να σωθεί αυτός ο τόπος και όχι με έξαλλες τοποθετήσεις χωρίς να αγγίζουμε την ουσία.'Όσον αφορά την ερώτησή σου για το ποιος φταιέι, στο κείμενο ο συγγραφέας αναφέρει ποιός πράγματι φταίει και συμφωνώ πλήρως. Αλλά θα σου το αναφέρω ξανά. Όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου απο την προηγούμενη και την νυν κυβέρνηση, τα κόμματα μέχρι και του τελευταίου κύπριου. Όλοι θέλαμε χωρίς ουσιαστικά να δίδουμε τίποτε, ζούσαμε ένα όνειρο. Θα μπορούσε να γραφούν πολλά, αλλά νομίζω προς το παρόν είναι αρκετά.. 
Login to Reply
  Ανδρεας a
4 Ώρες πρίν
   
  Προς διαφωνούντες με το κείμενο. Ο συγγραφέας του κειμένου καταγράφει, κατά την γνώμη μου, πραγματικά γεγονότα με ένα ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο σχετικά με την κυπριακή κοινωνία και τον πολύ μεγάλο αρχοντοχωριατισμό μας. Μάλιστα κάποιος έγραψε για κακογραμένο κείμενο, αλήθεια τι περίμενες κανένα φιλολογικό κείμενο? Εσείς που διαφωνείτε, η διαφωνία σας είναι στην ουσία ή γιατί θίγικε ο ηρωϊκός εγωϊσμός σας. Προς διαφωνούντες' Πόσες φορές επισκεφτήκατε τις κατεχόμενες περιοχές? Πόσες φορές ελάβατε μέρος σε μια, ειρηνική βεβαια, εκδήλωση στους δρόμους ενάντια στο μνημόνιο? Πόσους φόρους πληρώσατε στο κράτος? Υπηρετήσατε στην Ε.Φ.? Ο αγώνας δεν είναι μεγάλα λόγια, αλλά μεγάλα έργα και εμείς στη Κύπρο με μεγάλη μου λύπη δεν είμαστε των έργων 
Login to Reply
   
  Ανδρεας a
4 Ώρες πρίνπρος Kipreos1
   
  Αγαπητέ μου που κατοικάς στην Κύπρο ή σε κάποιον άλλο πλανητη? Κατά την γνώμη σου τι φταίει για την κατάσταση μας? κάποιος εξωγήινος ή η Μέρκελ. Προσωπικά συμφωνώ πλήρως με το κείμενο, παρόλο που θα μπορούσε να γραφούν πολύ περισσότερα για τις λάθος επιλογές μας και για την συμμετοχή στο party
   
  kipreos1
2 Ώρες πρίν
   
  σε άλλο πλανήτη ζω που ονομάζετε πραγματικότητα. Τη γνώμη μου την έγραψα πολύ περιληπτικά λόγω περιορισμένου χρόνου. Εσύ πες μου τη γνώμη σου για το ποιός φταίει. Δημοκρατία έχουμε. Θέλεις να πάρουμε τα όπλα και να κατεβούμε στους δρόμους;
   
  Dinosaur
5 Ώρες πρίν
   
  Ο παταγος που έκανε το συγκεκριμένο κείμενο παγκυπρια και πανελλήνια, με καταπληκτική αποδοχή και θαυμασμό (στα sites των μεγαλύτερων ελληνικών εφημερίδων τα ποσοστά αποδοχής και τα likes είναι απίστευτα, ενώ παρα πολλά sites το χαρακτηρίζουν επικό, συγκλονιστικό, ιστορικό κ.α.), δείχνει ότι ο συγγραφέας αποτύπωσε με τροπο μοναδικο και καυστικο, αυτο που πιστευει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αλλα κανείς δεν τολμούσε να πει. Μπράβο φίλε, σε ενθαρρυνω να εμπλακεις με την πολιτική. Σε σχέση με τους αχρηστους που μας κυβερνούν, είσαι έτη φωτός μπροστά. ΜΠΡΑΒΟ.
   
  MIXALHS
5 Ώρες πρίν
   
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΠΙΛΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΓΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΗΠΩΣ (ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ CYPRUS AIRWAYS?)
Login to Reply
   
  kipreos1
6 Ώρες πρίν
   
  Το κείμενο είναι κακογραμμένο με λανθασμένη χρήση του γραπτού λόγου. Μιλά χωρίς στοιχεία και απλά λαϊκίζει με τις λεγόμενες «κουβέντες του καφενέ» εάν προτιμάτε. Δύστυχος τα δικαιώματα που μας έδινε – δίνει το κράτος είναι τόσο λανθασμένα προς τη Ευρωπαϊκή τακτική αλλά εάν δεν σας αρέσει δεν σας κρατά κανένας να μείνετε. Η οικονομία μας πλήγηκε, αλλά τα γεγονότα διαφέρουν. Μπορεί να είχαν επενδύσεις και να μην «έμεινε καντούνι» που δεν έκαναν επενδύσεις αλλά σε περίπτωση που υπάρχει ρευστότητα το χρήμα πρέπει να κινείτε. Τώρα για τους διευθυντάς και τα λεγόμενα «μπόνους» ήτο δικαίωμα τους αλλά δυστυχώς τώρα θα τους κυνηγήσουμε; Θα τους στείλουμε στο απόσπασμα; Να τους ευνουχίσουμε για τους τόκους; Πως θα έφερναν χρήμα μέσα στο νησάκι μας; Τώρα για τους διορισμούς που λες είμαι σίγουρος φίλε ότι και εσύ από κάποιον διορίστηκες βολεύτηκες κάπου και άσε τα πανεπιστήμια που γράφεις, αν μπορείς πήγαινε και εσύ, δεν είσαι καν σε θέση να κρίνεις ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Στη Κύπρο το λάθος είναι ότι δεν παράγουμε αρκετά για να εξάγουμε. Οι πρωτογενείς μας παράγοντες έχουν εξασθενίσει. Αλλά για αυτό φταίει η κοινωνία μας ΕΜΕΙΣ. Όλοι είμαστε επιστήμονες. Κανένας νέος δεν θέλει να γίνει αγρότης, κτηνοτρόφος. Όλοι θα ήθελαν όμως να είναι στη θέση του «Μήτσου του αρκάτη» και να «κτυπά» το 2500 του. Ελπίζω ότι το νησάκι μας θα σταθεί πάλι στα πόδια του. Δεν φταίει ο απλός κοσμάκης που κακόπαιρνα και αναγκάζετε να ζητιανεύει για φαγητό και ιατρούς. Φταίνε οι λίγοι οι πολιτικοί και οι εταίροι μας . Το party is not over τώρα αρχίζει, τώρα θα δούμε ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι. Δεν θα μείνουμε γονατιστοί… τώρα είναι ώρα για δουλεία, μπας και γλυτώσουμε …. 
Login to Reply
 
  ΕΥΘΥΜΟΣ
6 Ώρες πρίν
   
  Τούτος που έγραψε το άρθρο είναι μυροθκιάς.. Ναι ρε μυροθκιά διούσου τάχατες δάνειο 10δις με 2.5 επιτόκιο αντί 4 αλλά διαλύουν σου το ΑΕΠ και άρα το 2.5 είναι πολύ απλά μη βιώσιμο διότι χάνεις 4% που το ΑΕΠ σου. Επομένως το 2.5 είναι πολλά σχετικό. Τωρά αν εσύ πιστεύεις πως τούτο που έγινε στις τράπεζες, που ολόκληρη η υφήλιος χαρακτήρισε ως βλακεία και αυτοκτονία ε τότε έχεις πρόβλημα ρε φίλε. Είσαι Ευρωλάγνος, ανώμαλος. 
Login to Reply
 
  Antinoos
7 Ώρες πρίν
   
  Symfono apolyta se oulla pou grafei. Eshei hronia pou ta analysa etsi. To mono pou diafono me to arthron einai ya to Audi Touareg. Mallon Porsche Cayenne eprepen na grapsei. Evghe! Now people it's time to get down to some REAL work! 
Login to Reply
 
  Αθηναίος
7 Ώρες πρίν
   
  Sorry αλλά από προδότες υποστηρικτές των Γερμανών κατακτητών έχουμε χορτάσει! Μόνοι μας ρε προσκυνημένε: 1. Υποδουλωθήκαμε στους Άγγλους; 2. Μόνοι μας κάναμε πόλεμο με τους Τούρκους και χάσαμε την μισή πατρίδα; 3. Μόνοι μας μπήκαμε στην Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ απ' όλα τα κράτη της Ε.Ε; 4. Εμείς φέραμε τόσα πυρομαχικά και ανατινάξαμε το Μαρί και την οικονομία μας;;; 5. Εμείς κουρέψαμε τα Ελληνικά ομόλογα και κουρέψαμε και την οικονομία μας;;; 6. Φταίμε που είπαμε ΟΧΙ στο σχέδιο Αυνάν; 7. Φταίμε που δεν χαρίζουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στους Γερμανούς, στους Αμερικάνους, στους Εβραίους, στους Γάλλους και τους Ρώσους;;;; 8. Φταίμε που έχουμε το μικρότερο κρατικό χρέος (ΜΟΝΟ 1 Δις) στην Ευρώπη;;;; 9. Φταίμε που έχουμε ΔΙΚΕΣ μας τράπεζες με Κύπριους μετόχους και όχι τους Ρόθτσιλντ, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα που έχασε πλέον το "της Ελλάδος";;;;; 10. Φταίμε που οι Γερμανικές τράπεζες είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και θέλουν να τις σώσουν παίρνοντας τα δικά μας λεφτά, ακόμα και τα "βρώμικα" των Ρώσων;;;; 11. Φταίμε που το Μαρί και το κούρεμα των ομολόγων δημιούργησαν ένα έλλειμμα 8 Δις περίπου;;;;;; Βάλτε το όλοι καλά στο μυαλό σας: Κανείς Γερμανός ή άλλος Ευρωπαίος πολίτης δεν μας χαρίζει λεφτά!!!! Δανικά μας δίνουν για ζημιές που εκείνοι μας προκάλεσαν και είναι τοκογλύφοι του κερατά που για μια ακόμα φορά θέλουν να αρπάξουν την περιουσία μας, αυτή τη φορά τον ορυκτό μας πλούτο και γιατί όχι και την άλλη μισή Κύπρο!!!! Sorry για τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί "Έλληνες". The game is not over! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!!!!!!
Login to Reply
 
  ΜΑΡΙΑΝΝΑ
10 Ώρες πρίν
   
  Από Σόλωνα Αντάρτη "Εμείς οι Άλλοι δεν ξεχάσαμε! Βγήκαμε στους δρόμους ομαδικά. σπάσαμε τα οδοφράγματα, δεχτήκαμε τα χτυπήματα του Αττίλα, ανεβήκαμε σε μοτοσυκλέτες, κάναμε πορείες, είδαμε τις μανάδες, τις αδελφές και τις γυναίκες μας να σπάζουν τη γραμμή αντιπαράταξης με σχεδιασμούς που ούτε οι μεγαλύτεροι στρατηγοί δεν μπορούν να εκπονήσουν. Εμείς θυμόμαστε όλους εκείνους που σκοτώθηκαν στην πορεία και δεν είναι πια μαζί μας. Εμείς οι Άλλοι απεχθανόμαστε τη Βία αλλά καθαρίζουμε το G3 που μας έδωσε η πατρίδα δίπλα στα παιδιά μας διότι ξέρουμε ότι ανάμεσα στις 40.000 κατοχικών δυνάμεων - Ναι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή! - και τους αγαπημένους μας στέκουμε μόνοι εμείς και οι 300 σφαίρες που μας χρέωσε η Εθνική Φρουρά. Εμείς οι Άλλοι και οι φίλοι μας που δεν είναι αριστεροί ούτε δεξιοί ούτε κεντρώοι διότι όταν φορέσουμε την μαυρογέρημην την παραλλαγή καταλαβαίνουμε όλοι - ακόμη κι όταν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε - ότι Εμείς στέκουμε μόνοι μπροστά στα πολυβόλα και τα τανκς του Τουρκικού στρατού. Εμείς οι Άλλοι χτίσαμε τα σπίτια μας μόνοι μας με τους φίλους μας τους αρκάτες από τα θεμέλια ως τα παραθυρόφυλλα που έκαμνεν ο πελεκάνος ο παππούς. Εμείς δανειστήκαμε από τους επίσημους τοκογλύφους τους τραπεζίτες μας και ξεχρεώσαμε μετά από τριάντα χρόνια δουλεύοντας τίμια μιαν και δυο δουλειές. Και οι καταθέσεις μας που έκλεψαν δεν είναι μαύρες αλλά κόκκινες που κάθε στάλα αίμα που εσιωνώσαμε στην πορεία. Εμείς οι άλλοι βγήκαμε στο δρόμο και για το Μαρί - αλήθεια εσείς όλοι πού ήσαστε τότε - και για το μνημόνιο . Δεν ξεχωρίζουμε ανάμεσα στα κόκκινα και μπλε καθάρματα. Το Όχι μας είναι Όχι και το Ναι μας Ναι. Ο λόγος μας είναι βαρύς και ασήκωτος και δε μετακινείται ανάλογα με το που φυσά η εξουσία. "Ουάι υμίν γραμματείς και Φαρισσαίοι Υποκριταί" που ξαφνικά ανακαλύψετε την τασιηνόπιτταν. Εμείς οι Άλλοι δεν περιμέναμε να γίνουν συναυλίες αλληλεγγύης για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας που έχασαν τις δουλειές τους, τους μαθητές μας που δεν έχουν να φαν και τους φίλους μας που αρνούνται πεισματικά να θκιακονήσουν κι ας εγίναν μαύρα τα μάτια τους που από το δάκρυ και την πείνα. Προσφέρουμε σιωπηλά και καθημερινά και δεν κάνουμε την προσφορά μας θέαμα για τα αδηφάγα μάτια της τηλεόρασης. Εμείς οι Άλλοι δεν ξεπουλήσαμε τις ψυχές μας διότι ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι δικές μας για να τις ξεπουλήσουμε. Πετούν με τα φτερά τους Ελεύθερες. Ούτε εμπορεύματα τες αγόρασαν, ούτε θέσεις και οφίκια, ούτε οκέλλες και πολυτελέστατα αυτοκίνητα. Δεν λερώνουμε το στόμα μας με γραικογλίτσες διότι είμαστε περήφανοι για την γλώσσα μας. Και δεν αλλάζουμε τη φωνή μας όταν τραγουδούμε, δεν προσθέτουμε στόμφο, δράμα και δονήσεις ξένες. Η διάλεκτος μας που χελιδονίζει κάθε φορά που ανοίγουμε το στόμα μας έχει όση μουσική χρειάζεται. Εμείς οι Άλλοι στέκουμε εδώ. Αν και μόνοι ποτέ Μόνοι. Πίσω μας στέκονται προπάπποι βρακοφόροι και πανέμορφες προγιαγιάδες με της αλατζιές που μας ευλογούν διότι επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο τον γεμάτο αγκάθια. Δεν υποταχτήκαμε στις ορδές των ξενόφερτων κατακτητών και δεν πρόκειται να το πράξουμε εις τον αιώναν τον άπαντα." 
Login to Reply
 
  C ANDREOU
10 Ώρες πρίνMonday, 08 April 2013
   
  Αυξήσεις μισθών διά της… πλαγίας οδού Και όμως. Κάποιοι εργαζόμενοι σ' αυτό τον τόπο συνεχίζουν να παίρνουν αυξήσεις, τη στιγμή που είναι γνωστό το κούρεμα που υπέστησαν οι μισθοί των υπόλοιπων εργαζομένων, ενώ η ανεργία συνεχώς αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Και αυτοί οι εργαζόμενοι δεν είναι άλλοι από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι εργαζόμενοι σ' αυτό τον τόπο που δεν θα χάσουν τις δουλειές τους. Οι οποίοι παίρνουν αυξήσεις νόμιμα μεν, αλλά «διά της πλαγίας οδού», δηλαδή με προαγωγές... Με αποτέλεσμα να δημιουργείται το ερώτημα γιατί δεν επέρχεται και στο θέμα των προαγωγών ένα «πάγωμα» μέχρι να περάσουν οι δύσκολες εποχές που βιώνουμε. POLLOI APO EKEINOUS POU VRIZOUN TON TSIRIPILLI SE DIAFORA SITES/BLOGS/FACEBOOKS/EFHMERIDES SE KYPRO KAI ELLADA EIMAI SIGOUROS OTI EINAI DHMOSIOI YPALLHLOI, DASKALOI, KATHIGITES, PILOTTOI, AEROSYNODOI KLP KAI EROTO EN OPSH THS PIO PANO APOKALIPSIS THS ALITHIAS SHMERA EXOUMEN SOTHRIAN SE TOUTO TON TOPO??? EIXES ADIKO FILE TSIRIPILLI TO PARTY AKOMA SINEXIZETAI APO KAPIOUS..... 
Login to Reply
 
  Paris1974
11 Ώρες πρίν
   
  Stoxos tou ar8rou den einai na pei oti "mazi ta fagame" opws lete polloi, alla na mas kanei na 3ypnhsoume kai na arxhsoume na fwnazoume oxi mono me ton xristofia h ton anastasiadh alla kiolous tous allous pou akomh kai shmera trwn me 10 maselles. Oi suntexnies twn kypriakwn aerogrammwn p.x. zhtane 18 ekatomyria sthri3h tou tameiou tous gia na mporoun oi ypallhloi tous na paroun 200,000 - 500,000 ekastos apozhmiwsh an kleisei h etaireia. Den 3erw gia sas alla egw (kias exw doktorato) 200,000 den 8a mazepsw mexri ta 70 kias ergazomai 12 wres thn mera 6 meres thn vdomada.
Login to Reply
 
  ΜΑΡΙΑΝΝΑ
13 Ώρες πρίν
   
  Αντιγράφω από την αρθρογράφο του φιλελευθέρου κα Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου και εύχομαι ότι θα φθάσει η μέρα που όλοι μας θα αντιληφθούμε αυτά που γράφει αλλιώς πολύ σύντομα όλη η κοινωνία θα περιπέσει σε περαιτέρω απάθεια και ακόμη χειρότερα σε κατάθλιψη. "Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να δεχτεί και να ερμηνεύσει αυτό που μας συμβαίνει. Για αυτό, ίσως, είναι πιο εύκολο να πει πως «κάπου έφταιξα και ‘γω για να πληρώνω τέτοιο τίμημα». Ζούσαμε καλά, κάποιοι φρόντιζαν να μας αποκοιμίζουν, πολλοί- χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς αντιστάσεις- πέσαμε στην παγίδα του νεοπλουτισμού. Ήταν ένας ρηχός τρόπος ζωής. Ο οποίος όμως δεν οδήγησε στην κατάρρευση του τόπου. Ήταν αποτέλεσμα μιας κατάστασης, στην οποία πρέπει να επικεντρωθούμε και να θυμώσουμε. Να θυμώσουμε για όλους αυτούς, που είναι συγκεκριμένοι, οι οποίοι έκλεψαν ληστρικά τις οικονομίες μας και μας οδηγούν στην εξαθλίωση με επίφοβο μέλλον. Αυτοί που τα έφαγαν είναι συγκεκριμένοι. Αυτοί που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα είναι επίσης συγκεκριμένοι. Κι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να μην βουλιάξει το πλοίο επίσης είναι συγκεκριμένοι. Με όλους αυτούς πρέπει να θυμώνουμε κι όχι με τους εαυτούς μας. Τα μαθήματα μας τα πήραμε. Ας μην τους επιτρέψουμε να μας κοιμίσουν και πάλι, να ακρωτηριάσουν τις αισθήσεις μας για να συνεχίσουν να τρώνε από τις σάρκες μας." Κείμενα όπως το party is over δεν εξυπηρετούν σε τίποτα εκτός από την περεταίρω θυματοποίηση των ήδη θυμάτων!
   
  ΜΑΡΙΑΝΝΑ
11 Ώρες πρίν
   
  Ακριβώς έτσι συμβαίνει. Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να κάνει τον λαό να μην ζητήσει κάθαρση με την λογική ότι αφού όλοι τα φάγαμε τότε όλοι πληρώνουμε! Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η μόνη ευθύνη μας είναι ότι για χρόνια ανεχόμασταν την ατιμωρησία και δυστυχώς άρθρα όπως το party is over αποσκοπούν στο να μην αφυπνιστεί ο λαός και να μην ζητήσει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αδέλφια κύπριοι προβληματιστήτε και λίγο περισσότερο. Δείτε στο you tube το εξαιρετικό video "Δόγμα του σοκ" ή αγοράστε το αντίστοιχο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν. Πολλές από τις απορίες σας σχετικά με τους λόγους που συμβαίνει ότι συμβαίνει θα ληθούν αυτόματα. Το χρωστούμε πάνω από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό!

   
  leny
12 Ώρες πρίν
   
  Συμφωνώ απόλυτα. Απλά να προσθέσω ότι στόχος του άρθρου είναι να μεταβιβάσει τις ασήκωτες ευθύνες κάποιων για την κατάσταση στους ώμους του λαού. Το γεγονός ότι ο λαός ήδη πληρώνει αυτά τα λάθη των κάποιων "έξυπνων" δεν το βλέπει ο αρθρογράφος και μας ρίχνει και φταίξιμο από πάνω. Είναι παραπάνω από φανερό ότι το άρθρο είναι όχι μόνο άδικο αλλά και παραπλανητικό και ότι υπάρχουν κάποιοι πίσω από τα γραφόμενα. Να θυμίσω τι είπε ο Πάγκαλος στην Ελλάδα που στην ουσία είναι το μήνυμα του αρθρογράφου. "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ." Οχι φίλε, κάποιοι έξυπνοι τα έφαγαν και ζητούν και ρέστα από πάνω.
Login to Reply
 
  aantarsia
14 Ώρες πρίν
   
  Ποιος φταίει? Η αστική τάξη, αυτή που ελέγχει τις τράπεζες, τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία, τα ΜΜΕ κτλ. Η μονή «προσφορά» της είναι να κλέβει τούς εργαζόμενους δηλ. το κέρδος είναι μια ληστεία. Το κράτος δεν είναι ένας ουδέτερος θεσμός μεταξύ εργατικής και αστικής τάξης είναι η οργανωμένη βία, μέσω αστρονομίας/στρατού με μοναδικό σκοπό να προστατεύουν το πλούτο. Υπάρχει μια οργανωμένη δομή/ θεσμοί που μόνο σκοπό έχουν είναι να ξεγελούν τούς εργαζόμενους και να κρύβουν τη βάση πάνω στη οποία στέκετε το καπιταλιστικό σύστημα, τη εκμετάλλευση της εργασία από το κεφάλαιο. Δικαστήρια, Παιδεία , εκκλησία , βουλή, μέσα μαζικής ενημέρωσης κτλ , έχον μόνο ένα σκοπό να προστατεύουν το σύστημα και να αναπαράγουν τούς θεσμού του. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη στα πλαίσια ενός συστήματος που στηρίζεται πάνω σε μια μεγάλη αδικία, τη κλοπή από τους εργαζόμενους , ένα μέρος της εργασίας τούς, σε καθημερινή βάση. Η αστική τάξη είναι μια παρασιτική τάξη και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ένγκελς « Ο καπιταλισμός είναι η προϊστορία της ανθρωπότητας» -
   
  Ξενιτης
12 Ώρες πρίν
   
  Το ΑΚΕΛ Λτδ ειναι μερος της αστικης ταξης της Κυπρου, ή μια ειδικη ταξιαρχια αγγελων απο τον σοσιαλιστικο παραδεισο;
Login to Reply
   
  englezakis
22 Ώρες πρίν
   
  Υπάρχουν ανθρώποι που ποτέ δεν ήταν στο party σου φίλε. Υπάρχουν ανθρώποι που δε βρίσκονται σε καμιά παράγραφο του μακροσκελούς σου κειμένου. Το βρίσκεις σωστό να πληρώσουν για το λογαριασμό; Όλα αυτά που λες δείχνουν ότι είμαστε ένας ανώριμος λαός, αλλά μέχρι εκεί. Να τιμωρηθούν οι ποινικά ένοχοι και όχι ένας ολόκληρος λαός.
   
  ΜΑΡΙΑΝΝΑ
13 Ώρες πρίν
   
  Συμφωνώ απόλυτα!!
Login to Reply
 
  Κωστής
07/04/2013 08:40

   
  προς ενημέρωση http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=506590.
Login to Reply
 
  mchara00
07/04/2013 06:46
   
  Οι μισθοί ήταν υπερβολικοί εξαρχής .... Γι' αυτό όλοι έτρεχαν να σπουδάσουν λογιστές ,καθηγητές..... Στην Κύπρο από μωρό σε μαθαίνουν πως πρέπει να βγάλεις χρήματα. Να είσαι άνθρωπος με συνείδηση και ανθρωπιά δυστυχώς στο σύστημα μας δεν υπάρχει.
   
  matrix23
07/04/2013 07:52
   
  δυστυχώς τούτη είναι η αλήθεια. Γι' αυτό και στο σχολείο "επαίζαμεν τσιόλο" στην καθομιλουμένη, δηλαδή δεν κάμναμε τίποτα, και περιμέναμε το απόγευμα να πάμεν φροντιστήριο... για να γίνουμε κάτι ψεύτικο. Και τι γίναμε; δημόσιοι υπάλληλοι που η φιλοδοξία εξαντλείται στο να βάλλουμεν στάμπες σε έγγραφα και αδιόριστοι καθηγητές νούμερο 5,500 στον κατάλογο που θα διοριστούν στα 95 τους... η γυμνή αλήθεια πονά
Login to Reply
 
  Ελλην
07/04/2013 06:42
   
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΜΙΟΙ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ..ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ..ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ..ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ..ΑΠΛΑ ΣΙΩΠΟΥΝ...
Login to Reply
 
  matrix23
07/04/2013 05:52
   
  πρέπει να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι από όλα όσα αναφέρει το (πολύ καλό) κείμενο του φίλου. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΤΖΙΑΜΕ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ. και για να το κάνουμε, πρέπει να πέσουν και οι τιμές. και γι' αυτό φταίξαμε κι εμείς, για την αισχροκέρδια εννοώ. Διότι σύντροφέ μου έλληνα της κύπρου, μαζί πίναμε καφέδες 3 φορές την εβδομάδα από τα στάρμπακς (δεν είναι δυσφήμιση, είναι πραγματικότητα) αξίας 5,50 ευρώ και θησαύριζαν οι απατεώνες στην πλάτη μας, μαζί κάναμε δάνεια 250,000 ευρώ για να χτίσουμε σπίτι στον αρχάγγελο και στην μακεδονίτισσα, μαζί αγοράζαμε πολυτελή αυτοκίνητα, μαζί φέρναμε σριλανκέζες να μας καθαρίζουν το σπίτι, μαζί πηγαίναμε διήμερα στον πρωταρά που μας κάθονταν πιο ακριβά από ένα δεκαήμερο στην αθήνα ας πούμε, μαζί ΕΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕΝ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΟΥ ΤΖΙΑΜΕ ΠΟΥ ΦΤΑΝΝΕΙ ΤΟ ΣΙΕΡΙ ΜΑΣ. καιρός να αλλάξουμε ζωή και να τιμωρήσουμε και τον καθε επιχειρηματία-κλέφτη-λαμόγιο που εζιούσεν εις βαρος σου εσένα κι εμένα...
Login to Reply
   
  Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous
07/04/2013 03:03
   
  Η αλήθεια να λέγεται, δεν άντεξα να μην κλάψω. Από το γέλιο, βέβαια, όχι από κάτι άλλο. Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα γέλια μου όταν άκουσα ότι το πάρτι τελείωσε. Φίλοι μου, φαίνεται ότι όποιος έγραψε το γνωστό κείμενο που ομολογουμένως είναι καθ’ όλα ακριβές και σε ωραία κυπριακή λαλιά γραμμένο, αλλά και όσοι το αναμεταδίδουν αυτοσαρκαζόμενοι, δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά κάποιων από τα χρωματοσώματα της ελικοειδούς σπείρας του ντι-εν-ει των παρεπιδημούντων (και κατά συρροή παρα-πηδημένων) εν τη νήσω ταύτην. Ο λόγος είναι απλός και μια που αναφέραμε την κυπριακή λαλιά, είναι γιατί «ο νούρος του σσιύλλου εν ισιώνει»! Μου λέτε, σας παρακαλώ, ποια «μάνταμ» θα δεχθεί να υποβιβασθεί σε κυρία Αντρούλλα και ποιος «σερ» θα δεχθεί να κυκλοφορεί με ένα τογιότα τρίπορτο; Και ποιού ο κανακάρης θα πηγαίνει στο κλαμπ με το αυτοκίνητο της μάμμας του; Αμ δεν! Κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουμε εμείς. Από την μέρα που γεννηθήκαμε μας ταΐζουν αυγά με χρυσά κουτάλια (από την χρυσή κότα που έχουμε μαδήσει προ πολλού) και κάτι τρόικες και μνημόνια τα τρώμε για μπρέκφαστ με κέτσαπ. Και κάποιους Σσιάιζενμπλουμ, Σόιμπλους και άλλους τοιούτους τους έχουμε για πασατέμπο. Εμπρός, λοιπόν, ας μπούμε όλοι μέσα στα μερσεντές μας, τα μπι-εν- ντάμπλουγιου, τα άουτι και τα ππόρσσιε μας και ας πάμε όλοι έξω από την βουλή να ζητήσουμε απεμπλοκή από κάθε μνημόνιο και να βροντοφωνάξουμε να μας ακούσουν όλοι, ότι από τούδε και στο εξής, μποϋκοτάρουμε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Για να μην τους πούμε και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, δηλαδή, αν μας ζορίσουν κι άλλο. Όχι παίζουμε!
Login to Reply
 
  Gladiator
07/04/2013 02:30

   
  Καλο κειμενο ..Θα επρεπε να ειναι μεταφρασμενο στην Ελληνικη γλωσσα και οχι μονο στην διαλεκτο,για να το διαβασουν περισσοτεροι.Ενα πραγμα εχω να διορθωσω.Η Τραπεζα Κυπρου-στη Κυπρο- εδινε για τις Ελληνικες καταθεσεις 3,5% ,πολυ λιγοτερο απο οτι οι αλλες τραπεζες στην Ελλαδα (η Κυπρου πχ εδινε 4,5 στην Ελλαδα).Οι ανθρωποι ,λοιπον,που πηγαν τα λεφτα τους εκει το εκαναν μετα την τρομοκρατια που εξασκηθηκε στο λαο οτι θα του φανε τις οικονομιες του. Δεν μπορουσαν να φανταστουν ποσο λαμογια ειναι οι τυποι.. 
Login to Reply
 
  Ανδρεας a
07/04/2013 01:44
   
  Προς ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Ούλλοι λέσιν τζε πολέσιν τζε ο πελλός τζι που πονεί Ξύπνα απο τον μεγάλο σου τυφλό φανατισμό. Τα διάφορα κουφά σου στους αφελείς. Αλήθεια δεν έγραψες κάτι για τις διαγραφές των δανείων. Γιατί?
   
  aantarsia
07/04/2013 02:11
   
  Αν προτιμάς η αντικειμενική αλήθεια να τη λες φαντισμός εμένα δεν με ενοχλεί.
Login to Reply
 
  mihalis
07/04/2013 12:04
   
  δυστυχως και εσυ ξεχασες το κυριοτερο.13 δις σπαταλες μονο τα τελευταια 5 χρονια σε παροχες-δωρεες.απο δωρεαν σπιτια, οικοπεδα μεχρι απιθανα επιδοματα σε μια ατελειωτη πλειοδοσια λαικισμου και ψηφοθηριας.
   
  aantarsia
07/04/2013 01:10

   
  Γιατί δεν μας λες πόσα έκλεψαν οι εργοδότες από τη ανεξαρτησία και μετά???

   
  mihalis
07/04/2013 12:15
   
  συμφωνω.100 ευρω μισθος και ολα τ αλλα δωρεαν. ζητω η κουβα. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/139930/the-party-is-over-to-keimeno-pou-kanei-thraysi-sto-diadiktyo#sthash.jvLBWEmd.dpuf

   
  mihalis
07/04/2013 12:15
   
  συμφωνω.100 ευρω μισθος και ολα τ αλλα δωρεαν. ζητω η κουβα.
 
  aantarsia
07/04/2013 12:10

   
  Οι λακέδες των αφεντιών προωθούν μια παραπλανητική προπαγάνδα του μεγάλου κεφαλαίου ότι «μαζί τα φάγαμε» άρα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα. Είναι μια φιλολογία του καφενέ που κρύβει ότι πίσω από το όλο σύστημα κρύβεται μια μικρή μειονότητα 3-5% που καρπούται τον πλούτο της κοινωνίας. Πόσοι μιλανε για τη φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου όπως η εκκλησία που έχει καταληστεύσει το κράτος από τη ανεξαρτησία με μετά, ποιος μιλά για τα ιδιωτικά μονοπώλια στα τρόφιμα/φάρμακα, τα δισεκατομμύρια στις άχρηστες στρατιωτικές δαπάνες, στη υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων σε εργοστάσια, νοσοκομεία ιδρωτικά, ξενοδοχεία και να υπερκέρδη των κυπρίων καπιταλιστών κτλ?? Η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, τα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα από το μεγάλο κεφάλαιο, ότι για τη κρίση του καπιταλισμού φταίνε οι μισθοί του δημοσίου και οι συντεχνίες. 
Login to Reply
 
  Phil2666
07/04/2013 11:49
   
  Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ - Καλή και δεχτή η αυτοκριτική . Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι κάναμε . Μην ξεχνούμε όμως τι μας έκαναν και τι μας κάνουν . Ψάχνουμε το πρόβλημα στην Κύπρο και δεν βλέπουμε το σχέδιο . Σε ένα πόλεμο είσαι εσύ και ο εχθρός . Σε ένα οικονομικό πόλεμο είσαι εσύ και ένας αόρατος εχθρός . Αλήθεια με ποιον πρέπει να τα βάζεις ? Με τον εαυτό σου ή με αυτούς που σε έφεραν σε αυτό το σημείο ? Και ποιοι είναι αυτοί ? Δυστυχώς για να μπορέσουν κάποια σχέδια να εκπληρωθούν πρέπει να είναι τόσο καλά προετοιμασμένα αλλά και να υπάρχουν οι άνθρωποι κλειδιά σε θέσεις κλειδιά. Αλήθεια γιατί ο Παπανδρέου μετά την Τρόικα είναι καθηγητής στην Αμερική ? Γιατί ο Ορφανίδης μετά την Τρόικα είναι καθηγητής στην Αμερική ? Έχει ο Κύπριος τα λάθη του σε ένα σύστημα που δεν το έκανε ο κάθε Κύπριος από εμάς αλλά μας το έδωσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας με τις ευχές του αόρατου εχθρού . 
Login to Reply
 
  aantarsia
07/04/2013 11:39
   
  Να έρθει η τρόικα ήταν το όνειρο των εργοδοτών για να επιβάλλουν τις περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα ώστε να αυξήσουν και άλλο τα κέρδη τούς. Έβλεπαν ποσό έπεφταν οι μισθοί σε άλλες χώρες , όπως Ελλάδα, Πορτογαλία κτλ και τους έπιανε ζήλια, φοβόντουσαν ότι έχαναν την ανταγωνιστικότητα τούς. Για τις μεγάλες ληστείες που έκαναν μέσα από τις τράπεζες, στις φούσκες των ακινήτων κτλ ήταν σίγουροι ότι θα τα έπαιρναν δάνειο από τούς συναδέλφους ληστές της Ευρώπης και μετά μέσω φορολογιών θα τα πλήρωναν όπως πάντα γίνετε στο καπιταλισμό οι εργαζόμενοι. Όμως οι μεγάλοι ληστές της Ευρώπης δεν είναι τόσο κορόιδα και τούς είπαν¨ δεν γίνεται δεν τα φάγαμε μαζί» και έστειλαν το λογαριασμό!! Και ο πως γνωρίζουν καλά οι μαφιόζοι κύπριοι εργοδότες ,αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό τότε έρχεται ο θάνατος, είτε σου στέλλουν τούς μπάτσους είτε τη μαφία, η μέσω απόκοτης του οξυγόνου-ρευστότητας. 
Login to Reply
 
  stellis
07/04/2013 11:23
   
  ΤΕΣ πίκρες αλήθειες λέει ο τσιριπιλλής και αν δεν αρέσει σε κάποιους και φαντάζονται διαφορά είναι επειδή εθελοτυφλούν η θίγονται σε κάποιο σημείο του κειμένου.
Login to Reply
 
  aantarsia
07/04/2013 10:52

   
  Η πραγματική η εξουσία βρίσκετε στα χεριά των καπιταλίστων, σε αυτούς που ανήκουν τα ξενοδοχεία , τα συμβούλια των τραπεζών, τα εργοστάσια , η μεγάλη ακίνητη περιούσια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κτλ. Το κράτος, τα δικαστήρια, η βουλή και τα λοιπά θεσμικά όργανα είναι για να προστατευθούν τη δική τούς ιδιοκτησία και κέρδη. Όταν βγαίνει μια κυβέρνηση που δεν τούς είναι πολύ αρεστή , όπως το ΑΚΕΛ, τότε όλος αυτός ο μηχανισμός κάνει το παν για τους υπονόμευση. Ένα μικρό παράδειγμα, όταν πρότειναν να αυξηθεί η φορολογία απ 10 στο 11 όλο το κατεστημένο, δηλαδή η πραγματική εξουσία ,το μπλόκαρε. Όσο υπάρχει καπιταλισμός θα έχουμε κρίσεις , φτώχεια , ανεργία, μιζέρια και πολέμους. Όλα αυτά ένιαι η ουσία του καπιταλισμού και όχι η εξαίρεση. Το καρκίνωμα είναι το ίδιο το σάπιο σύστημα. 
Login to Reply
 
  Stefan.S
07/04/2013 03:46
   
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΙΔΕΣ.ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΕΜΕΙΣ ΝΑΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΑ, Ο ΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 2000 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΖΩ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΟΥ Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ (ΧΑΚ , ΑΚΙΝΗΤΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΟΝΤΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΩΣΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΤΛ(ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΤΛ)ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΑΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.
Login to Reply
 
  AndrosD
07/04/2013 02:01
   
  Απαντηση απο http://www.triklopodia.gr/2013/04/the-party-is-not-over.html
  The party is not over για τα λαμόγια του ΑΝΑΝ αδέλφια Κύπριοι. Ενα εμετικό κείμενο, απο τα παραδοσιακά χαλκεία του ΔΝΤ με τις κλασσικές σοφιστείες τύπου “μαζι τα φάγαμε” διέρρευσε στα social media της Κύπρου. Αδέλφια, επειδή αυτές τις π@στιές τις φάγαμε με το φτυάρι από την πρώτη στιγμή που τα καθάρματα του Ανάν ξεπούλησαν την Ελλάδα βάζοντας την στο μνημόνιο, θα σας πούμε το εξής: Ναι, κάναμε τα λάθη μας. Παρασυρθήκαμε από το λαιφ σταιλ των σημιτοπαπανδρέηδων. Γίναμε έν μέρει σαν τα μούτρα τους, γι’ αυτό και τους εκλέξαμε. Η τραγική αλήθεια είναι όμως πως εμείς και τα παιδιά μας θα ματώσουμε. Τουλάχιστον ας μάθουμε, ας τους σβήσουμε από τον χάρτη. Και γι’ αυτά τα βδελύγματα, να ξέρετε ότι το party is not over. Στην Ελλάδα συνέχισαν να διορίζουν τους συμμορίτες τους. Να κλέβουν το δημόσιο χρήμα με τις ΜΚΟ τους. Να γκρεμιζουνε ολόκληρες τράπεζες με τις οικογενειακές τους μπίζνες, τις πράσινες απάτες και τα θαλασσοδάνεια στους εκλεκτούς τους. Πείτε λοιπόν στο ρεμάλι που συνέταξε το κείμενο για λογαριασμό του απατεώνα Αναστασιάδη, ότι ναι μεν το party είναι over για εσάς, αλλά να φροντίσετε να τελειώσει τώρα και το δικό τους. Πριν προλάβουν να εισπράξουν τα αργύρια της προδοσίας και ξεκινήσουν “ακαδημαϊκη καριέρα”. Ακούστε μας, θα σας βρούμε και τα μπασταρδα που συνέταξαν αυτόν τον προβοκατόρικο οχετό. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη στον διχασμό. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΊΨΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΆ.
   
  aap
07/04/2013 08:45
   
  Όταν βλέπεις τις ανοησίες που γράφουν οι πιο πάνω διερωτάσε ποσον IQ έχουν ορισμενοι που ακόμα βλέπουν συνωμοσίες του αναν!
   
  nojob
07/04/2013 02:42
   
  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΟΚ, ΜΕΤΑ Η ΛΥΣΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΪΚΑΜΕ. ΥΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ 'ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑ' ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟ ''ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ . ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ 'Γ.....Ι΄' Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΝΤΑΡΑ'. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ.
Login to Reply
 
  leny
07/04/2013 12:36
   
  Σε κάποια σημεία εχει δίκηο ο αρθρογράφος. Ομως πόσοι Κύπριοι ρε φίλε ήξεραν τι εσυνέβαινε με τες τράπεζες? Εγώ λαλώ σου ότι το 99% του κόσμου δεν είχεν ιδέα του μεγέθους του σκανδάλου. Ακούαμεν όλοι ότι εφκήκαμε που τες αγορές, ότι εδανειζούμαστε που την Ευρώπη, που την Ρωσσία, αλλά έντζιε είμαστε όλοι οικονομολόγοι για να καταλαβαίνουμε τι εγίνετουν πάνω στην ράσιη μας. Έξερεν ο κόσμος τι είναι τα τοξικά ομόλογα και γιατί και ποιοί τα γοράσαν? Ο παραπάνω κόσμος αγωνίζετουν να τα φκάλει πέρα με τα δάνεια που εδιούσαν απλόχερα οι τράπεζες μας, να σπουδάσει τα παιδιά του και αγοράσει ένα κομμάτι σπίτι για την οικογένεια του. Δεν λέω σε κάποιο βαθμό εκακομάθαμεν αλλά φταίουν αυτοί που μας εκακομάθαν. Αμα κακομάθεις το μωρό σου φταίεις εσύ, όχι το μωρό. Γι' αυτό να μεν είμαστε ισοπεδωτικοί διότι ο απλός ο κόσμος δεν ξέρει τι είναι τα ρόλεξ και τα burberry και τα άλλα είγη πολυτελείας που περιγράφεις. Η εικόνα που έδιναν προς τα έξω οι πλούσιοι και κάποιοι αρχοντοχωριάτες δεν αφορά όλο το κόσμο διότι αυτή είναι η εικόνα που θέλεις να πλασάρεις. Γι' αυτό φταίσιν αυτοί που φταίσιν και όχι ο απλός ο κόσμος. Οσον για τους Ευρωπαίους που ισχυρίζεσαι ότι δεν φταίουν σε τίποτε πιστεύω ότι πάλε είσαι ισοπεδωτικός. Μπορείς να μας εξηγήσεις γατί εδιούσαν οι ευρωπαίοι τα δις στες τράπεζες? Επειδή μας αγαπούσαν? Εδιούσαν τα φίλε για να μας φέρουν εκεί που ήθελαν για να μπορούν μετά να μας επιβάλλουν ότι θέλουν. Αυτό θα αποδειχτεί και στο μέλλον όταν θα μας ζητούν νέα μέτρα και νέα μέτρα. Αυτό γίνεται σε τόσες χώρες της Ευρώπης και το βλέπουμε καθημερινά. Φταίνε όλοι οι λαοί και αυτοί που τα σχεδιάζουν και επιβάλλουν όλα αυτά τα μέτρα δεν φταίνε? Δηλαδή εσύ μας λές ότι οτιδήποτε μας επιβάλουν τωρά πρέπει να το δεχτούμε και να απολογηθούμε που προκαλέσαμε τόσην αναστάτωση στους εταίρους μας. Τέλος αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου μουλλάν και θα λούννεσαι μόνο τα Χριστούγεννα τζιε το Πάσχα δικαίωμα σου. Στην Κύπρο όμως ο κόσμος δεν είμαστε μουλλάδες. Συγνώμη φίλε αλλά να μην λέμε ότι θέλουμε. Ο φτωχός ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτε.
Login to Reply
 
  politisX
06/04/2013 11:07

   
  σωστος ο κυριος, ετσι παθαινει καποιος αμα γ... με ξενα ρυαλια. το θεμα ομως μες τουντη κολοκατασταση τρωουν την τζιαι αρκετοι αθωοι.δεν ειναι κριμα ο κοσμος που εδουλευκε μια ζωη να του τα φασην?σκατα δημοκρατια στα μουτρα σας κυριοι πολιτικοι.δεν αντρεπεστε τιποτα ποιον!
Login to Reply
 
  Pantelis P
06/04/2013 11:02
   
  εν σας άρεσε? εν έχουμε υπόχεση.
Login to Reply
 
  αΨΨο
06/04/2013 10:36

   
  Αν τζιαι λέεις πολλές αλήθκειες Τσιριπιλλούδιν μου υπερβάλλεις σε τόσο βαθμό που νομίζει κανένας ότι ούλλος ο κόσμος έτρωεν τζιαι έπινεν τζιαι εν εφάκκαν πέννα γ τίποτε... Η πλειοψηφία του κόσμου δυστυχώς πάλι είχε ενα μέσο εισόδημα τζιαι πάλευκε να τα φκαλει πέρα με την καθημερινή βιοπάλη. Την επόμενη φορά ο φτωχός ο κόσμος παίζει να σου πιτίσεις Aerosol! http://www.whatisall.com/wp-content/uploads/2012/09/Cockroaches.jpg
Login to Reply
 
  cypriot political observer from Texas, US
06/04/2013 07:21

   
  My compliment for this 1A superb article. Best one I ever had the chance to read. Goes for Greece too. Next step now must be implementation of fair but also correct tax payment for EVERYONE who never ever paid until now anything or too less, including former years. If the Goverment of Cyprus under Katastrofias had looked after this matter, the country would not need now loans from others.
   
  nojob
07/04/2013 02:32
 
  Well mister supposingly 'political observer' the word recession should be well known to you isnt it? It starded from USA went through UK and the rest of the world. Just keep in mind this factor. You said tax payment for everyone? Well in Cyprus they 've been negative to implement a tax for the capital. Even in the parliament they vote not to put any tax on the businnes with high income . Do you know when it was this voting? I'm not calling my self 'political observer'! You did! You should know this facts and not allow your self saying bullshits my friend!
   
  αΨΨο
06/04/2013 10:26
   
  Τζιαι ελαλούσα που εν που χάθηκε ο ειδήμονας του κ****.Login to Reply
   
  Charlie
06/04/2013 06:57
   
  Mporei na ehei kapoies alithies, alla einai apo afta ta arthra pou theloun na mas kamoun ,na kamoun ton kosmo na pistevei oti aftos ftaiei, na apoprosanatolisoun apo tous pragmatikous enohous. Ti diladi an horevan sta trapezia epattisen giafto i oikonomia? Vlakeies, ittopatheies kai tipote allo. Kapios me ittimena miala to grafei.Ligoi klepsan polloi fteksan.
   
  Babis
06/04/2013 07:09
   
  En nomizo na en lioi pou itan stis trapezes kai sto dimosio tomea.
Login to Reply
   
  nojob
06/04/2013 06:29

   
  ΦΙΛΕ ΤΣΙΡΙΠΙΛΛΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΚΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΕ ΚΡΕΜΑΖΕΙ ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ Κ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ! Η ΣΑΤΙΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΦΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΙΑΖΕΙ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΜΝΕΙ- ΟΣΑ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΦΤΑΙΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΘΚΙΑΡΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ Δ/Σ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ? ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ........ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ? 74.496.564 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ . ΦΤΑΙΝΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ 74496564 ΕΠΕΙΔΕΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ . Η ΔΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΤΑΙΡΟΣ ΑΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΞΙΤΙΜΑΖΟΥΜΕΝΤΗΝ ΤΖΙΟΛΑΣ!
   
  Babis
07/04/2013 03:40
   
  Ναι, εχουμε τζαι εμεις καποιο μεριδιο ευθυνης μονο τζαι μονο για τουτους που εψυφιζαμεν. Οσπου εκανονιζαν μας στην κυβερνηση ουλλα ηταν μελι, τωρα που εν να μας απολισουν ομως .... εσσεσαμε πανω μας. Αμα δεν φταιμεν εμεις που εφκαλαμεν ετσι αχριστους βουλευτες τζαι πολιτικους, ποιος εν που φταιει ? Το μαζοχιστικα μονη μας το επροκαλεσαμεν, ειτε σου αρεσκει ειτε οι. Η ΕΕ (Μερκελ) ως τωρα εδανισεν σου 9 δις για να σασεις το προβλημα σου. Τωρα λαλει σου, αμα θελεις να σου δωκουμε τζαι αλλο δανειο πρεπει να πιασεις καποια μετρα ωστε να εχω εγγυηση πως θα πιασω τα λεφτα μου πισω. Αμα εν σου αρεσκει, μεν το πιασεις. Στα αρχιδια της Μερκελ αμα το πιασεις ή οχι. Ενταξι μπορει να μεν θελουν να φκει καποιος που την Ευρωζωνη επειδη εν να υποτιμηθει το ευρω αλλα εν τζαι να σου τουμπωσει θεμας.
 
  nojob
07/04/2013 02:37
   
  ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ? ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΠΑΜΕΝΤΟ! ΔΑΜΕ ΕΦΚΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΖΙΑΙ ΕΚΑΜΝΑΜΕΝΤΟΝ ΗΡΩΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΤ ΣΤΟ ΜΑΙΜΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥς ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Κ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ? ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΙΣ ΨΩΡΟΜΠΑΚΚΙΡΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΚΟΥ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΩ ΑΔΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ? 

   
  Babis
06/04/2013 07:15
   
  Φιλε, να σε ρωτησω κατι. Ξερεις πολλους που εδιαμαρτηρηθηκαν οταν εγινε η συχονεψη της λαικης ; Ξερεις πολλους που εδιαμαρτηρηθηκαν οταν εγινε ο δανισμος; 
Login to Reply
   
  archit3ct
06/04/2013 05:58

   
  all true but late... ...and the party is still going on for the vips
Login to Reply
   
  delaxo
06/04/2013 05:53
   
  Η καλλιέργεια αυτοενοχών και διχόνοιας είναι πολύ παλιά μέθοδος παραπλάνησης και παράλυσης της αντίστασης. Αφού δοκιμάστηκε στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, τώρα μεταφέρεται και στη Κύπρο.
   
  Babis
06/04/2013 09:01
   
  re enen oula mavra je aspra. Xipna re!!!!
Login to Reply
 
  aantarsia
06/04/2013 12:50

   
  Για Ιρλανδία . Πορτογαλία . Ελλάδα, Ισλανδία, Ισπανία ποιος φταίει ??? οι μισθοί του δημοσίου??
Login to Reply
 
  aantarsia
06/04/2013 12:50
   
  Γιατί δεν μιλά για τα ιδιωτικά μονοπώλια στα τρόφιμα, φάρμακα, γάλα και τα υπερκέρδη των εργοδοτών, τούς ξενοδόχους ληστές, για τους μισθούς πείνας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα?????? Τούς φόρο κλέφτες της εκκλησιάς?? Τα εκατομμύρια που κλέβει το καρτέλ των μεγάλο εργολάβων από συμβόλαια του δημοσίου???
   
  Babis
06/04/2013 03:49
   
  Εξηγα μου σε παρακαλω τι εννοεις με το μονοπωλιο στα τροφιμα , στα φαρματα και στο γαλα. Επειδη εγω μπορω να αγωρασω ολα αυτα που ειπες απο διαφορους παραγωγεις. Μισθος πεινας? Μισθος πεινας δεν παβει να ειναι μισθος. Νομιζω υπερβαλεις λιον. τσα. Για τα συμβολαια συμφωνω πως δεν γινονται σωστοι διαγωνισμοι και μαζευκουν τα εκατμμυρια οι δικοι τους. Αμα δεν εψηφιζαμεν ομως τοσα χρονια τους ιδιους εν θα ειχαμε ετσι προβληματα. Επισης εαν τιμωρουνταν παλι θα μειωνονταν τα προβληματα . Αλλα θυμουμε κατι παρομοιο στο οποιο εγινε πριν μερικα χρονια. Κατι ειπαν στα νεα και μετα ουτε που εξανακουστηκε.
Login to Reply
 
  Tsiripillis
06/04/2013 12:02
   
  Από το κείμενο που κυκλοφορά στο διαδύκτιο απουσιάζει ο τίτλος και ο επίλογος. Ολόκληρο το κείμενο είναι εδώ.
  http://forum.stockwatch.com.cy/messageview.cfm?catid=1&threadid=176681&mc=53
  Ο σκοπός του άρθρου είναι να αναλύσει και να καταδείξει πόσο και γιατί ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ για την κατάρρευση μας. Δεν εξετάζει που και γιατί φταίνε οι «ξένοι συνωμότες, οι αδίστακτοι Ευρωπαίοι, οι κακοί γερμανοί, οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών» κ.λπ., κ.λπ. Σίγουρα δεν φταίμε όλοι το ίδιο, άλλα ΟΛΟΙ έχουμε μερίδιο ευθύνης. Από το ελάχιστο, μέχρι το υπέρτατο. Πολλοί ρωτάνε τι φταίει ο απλός ο άνθρωπος, ο ψηφοφόρος? Τι φταίει ο απλός μέτοχος των τραπεζών? Φταίνε σε κάποιο βαθμό με την εξής έννοια. Aυτοί που ΔΕΝ ψήφισαν τον Χριστόφια φταίνε διότι δεν εμπόδισαν την εκλογή του, αυτοί που τον ψήφισαν φταίνε περισσότερο. Το ίδιο και με τους βολευτές και τον Αναστασιάδη. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ. Δεν γίνετε να πηγαίνεις στην κάλπη, να συμμετέχεις και μετά να λες «εγώ εν τζιε…». Το ίδιο και με τα ΔΣ των τραπεζών. Τα διόριζαν οι απλοί μέτοχοι είτε άμεσα ψηφίζοντας τους, είτε έμμεσα μη λαμβάνοντας μέρος στην ψηφοφορία, είτε «εν αγνοία τους» διότι αγοράζοντας τις μετοχές τους σήμαινε ότι αποδεχόσουν τους εν λόγω ΔΣ να σου διαχειρίζονται την περιουσία σου. Επειδή εμείς οι Έλληνες ως λαός (Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες) έχουμε από τα γεννοφάσκια μας μανία καταδιώξεως, και μια ζωή μας φταίνε ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που συνέχεια «συνωμοτούν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν», και επειδή οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι οικονομολόγοι μας, που παρελαύνουν καθημερινώς στα κανάλια, δεν λένε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλήθεια στον κόσμο, το κείμενο είναι γραμμένο εσκεμμένως με χιούμορ, σαρκασμό, αυτοσαρκασμό και υπερβολή, γιατί θέλει να προβληματίσει για το που ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, όχι που έφταιξαν οι άλλοι. Ως χώρα εκτός από τουρισμό, παράγαμε σχεδόν τίποτα, και είχαμε στήσει αυτή την φούσκα (financial services sector) και ζούσαμε όλοι με υπερβολή από αυτό (δικηγόροι, λογιστές, ελεγκτές, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί υπάλληλοι κ.λπ.) . Η φούσκα με μαθηματική ακρίβεια κάποτε θα έσκαγε. Τώρα που έσκασε βίαια, κάποιοι πρέπει να φταίνε και το πιο βολικό, ως συνήθως, φταίνε οι ΑΛΛΟΙ, φταίνε οι ΞΕΝΟΙ κ.λπ. Αυτοί που με βρίζουν πολύ ευχαρίστως θα με σταύρωναν στην Πλατεία Ελευθερίας, για αυτό το λόγο προτίμησα να μείνω ανώνυμος. Το καλό όμως είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου σε Κύπρο και Ελλάδα το πήρε θετικά και προβληματίστηκε/ζετε. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως λαός, για να γίνει σωστή κάθαρση ξεκινώντας πρώτα από μέσα μας, από τους ίδιους μας τους εαυτούς, από το σπίτι μας, την οικογένεια μας, την δουλειά μας, την χώρα μας...που εμείς πήγαμε λάθος, τι κάναμε με υπερβολή, γιατί το κάναμε? Τι κάναμε που δεν πρέπει να ξανακάνουμε? Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. Τσιριπιλλής
   
  αΨΨο
06/04/2013 10:29
   
  Καμμιά συγγένεια με τον "φρέσκο" χυμό Ζιριπιλλής, που όπως τζιαι τούτα που έγραψες ήταν best before;;;
Login to Reply
 
  shark attack
06/04/2013 09:28
   
  osoi lene oti den ftene einai pseutes......i anoxi kai mono einai enoxi....o pankallos an kai aristeros ipe tin megali alithia...kserete ti einai 17.5 dis....einai tosa polla pou den mpori na ta fai 1-100-i 1000...oloi mazi mono oti dexosoun na plironnis 12% tokous itan enoxi..filoi mou osoi katalavoun apo mathimatika kseroun ti leo....mia apodixi den pernate kai isaste kleptapodoxoi....enas filos trapezikos prin liges meres egrapse oti ine adiko gia auton giati eperne 2600 me ptixio kai tora 1800 kai den eixe na plirosi tin dosi tou itan 2000euro i dosi tou!!!!!!!!!imaste gia klamata
   
  nojob
07/04/2013 02:46
   
  ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ' Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ' ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Login to Reply
   
  Babis
06/04/2013 02:50
   
  Σωστος. 
Login to Reply
 
  A.Σ.
05/04/2013 11:58
   
  Μεγάλη παράλειψη η μη αναφορά στο φοροφυγά γιατρό, δικηγόρο, υδραυλικό, λογιστή, ηλεκτρολόγο, επιχειρηματία και κάθε λογής αυθεντία που μένουν στο απυρόβλητο ενώ καταληστεύουν τον κοσμάκη. Σαφώς και δεν περιμένουν ούτε και καταδέχονται ένα μισθό 2-3 χιλιάδες ευρώ για να συνεχίσουν το πάρτι, οι "ανάγκες" τους καλύπτονται με πολύ μεγαλύτερα ποσά. Να σημειώσουμε όμως ότι το κράτος θα έβγαζε κάτι δισεκατομμυριάκια αν πλήρωναν όλοι αυτοί τους φόρους που τους αναλογούν!
   
  cypriot political observer from Texas, US
07/04/2013 08:02
   
  To A.S. this is a very good comment and a 1A analysis. Tax escape is one of the biggest problem of Cyprus. How can it be, that doctors, dentists, Members of Parliament ect. don't have a Arithmos forolojikis dilosis (tax number)? I have US, Greek and many many others because of my international work. Why don' t they pay taxes? Because nobody implemented this so far. That's why Cyprus as Country is poor, but believe me, those Cypriots you mentioned are not.
   
  matrix23
06/04/2013 12:07
   
  σωστό...
Login to Reply
 
  Κωστής
05/04/2013 11:35
   
  Διάκος και nojob καλή ανάλυση. Υπερβολή υπήρξε στην Κύπρο σίγουρα, αλλά δεν χρειάζεται να εξευτελίζουμαι τον ευατό μας. Σαφώς ο αυτοσαρκασμός είναι ύψιστη μορφή χιούμορ, και η αυτοκριτική εφαλτήριο για το μέλλον. Θεωρώ πολύ σημαντικό το πιο κάτω απόσπασμα "Τελευταία ευκαιρία μας η συμφωνία με την Τροϊκα. Εάν δεν βρούμε λύση που να δείχνει ότι εκαταλάβαμεν που εμπήκαμε, να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι εβάλαμεν νουν τζιε ότι θα μάθουμε να δουλεύκουμε, να παράγουμε τζιε να τρώμε βάση..." Δείχνει τον "ευρωπαισμό του ραγιά και υπόδουλου" που δεν αναγνωρίζει στον εαυτό του την ισότητα με τους άλλους ανθρώπους και για να αποκτήσει κάποια αξία μειώνει ανθρώπους και πολιτισμούς χιλιάδων χρονών, ή ταυτίζεται με πρότυπα που δεν καταλαμβαίνει ενσωματώνοντας ενοχές γιατί δεν μοιάζει στον "αφέντη". εν το ήξερα ότι οι βορειοευρωπαίοι είναι ανώτεροι από άλλους ανθρώπους και πρέπει να τους αποδείξουμε..σε ποίους, αυτούς που μακέλεψαν την ευρώπη δύο φορές,που βομβάρδισαν την γιουγκοσλαβία, το ιράκ...που είχαν αποικίες ( ξέρω οι γερμανοί δεν είχαν),που εκάμαν στρατόπεδα συγκεντώσεως (υπήρξαν και στην Κύπρο τα κρατητήρια). Χρωστά η γερμανία ακόμα τις πολεμικές αποζημιώσεις του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου στην Ελλάδα,ξέρει ο "αυτομαστιγόμενος αναλυτής" πόσα είναι? Αυτά είναι τα ευρωπαικά ιδεώδη? Απλά είναι το δίκαιο του ισχυρού Όσο για τις τελευταίες ευκαιρίες τις βλέπει η ιστορία και γελά
   
  gc
06/04/2013 11:20

   
  Xrwsta i germania polemikes apozimiwseis gia to 2o pagkosmio?!?! E tote xrwsta k tis kyprou i Gallia gia ti Fragkokratia, i Italia gia tin Enetokratia, I tourkia gia ta 400 xronia kai i Agglia gia apoikiokratia!! Men su pw xrwsta k i ellada oullis tis mesis anatolis gia tis katastrofes tou Megalou Alexandrou. Kai ti ennoeis den anagnwrizoyme tin isotita mas me tous ypoloipous evrwpeous? Otan sti kypro oi kyvernitikoi/trapezikoi doulevan 6 wres ti mera kai epernan diplasio kai triplasio mistho apo tous antistoixous evrwpeous itan isotita?
 
  Orionas
06/04/2013 05:24

   
  Δεν νομίζω να είναι καθόλα εξευτελισμός, αν μετρήσει κάποιος την επίδοση ενός κυβερνητικού τι θα βρει άραγε; Ξέρω τις επιδόσεις των τραπεζικών και δεν ξεπερνούν τον μέσο όρο 
Login to Reply
 
  Maria999
05/04/2013 11:20

   
  ELEOS PLEON EXO DEI SE 10 DIAFORETIKA BOLGS, FACEBOOK, ISTOSELIDES KLP 10 DIAFORETIKA ATOMA NA LENE OTI EXOUN GRAPSEI AYTOI TO KEIMENO (O TAKIS, O GIATROS APO TO PARALIMNI, O KATHIGITIS DATE ETC) TO KEIMENO TO EXEI GRAPSEI O TSIRIPILLIS TSIRIPILLI ENAS APO TOUS PIO MORFOMENOUS ANTHROPOUS POU GNORISA MEXRI SHMERA STHN ISTOSELIDA STOCKWATCH COM CY EDO KAI POLLES MERES KAI TO ORIGINAL KEIMENO EINAI EDO http://forum.stockwatch.com.cy/messageview.cfm?catid=1&threadid=176681&mc=52 FTANEI RE NOUMERA POU THELETE SHMASIA NA KOKOREVESTE TO KEIMENO EINAI PRAGMATI TROMERO EXEI GRAPSEI KAI TROMEROTERA O TSIRIPILLIS 
Login to Reply
   
  matrix23
05/04/2013 10:24

   
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ... ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ... ΣΕ ΤΟΥΝΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΩΘΩΝΙ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ, ΤΖΙΑΙ ΕΚΑΜΝΕΝ ΛΑΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΖΙΑΙ Τ' ΟΝΟΜΑΝ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΣΙΕΝ ΛΕΦΤΑ ΕΣΠΟΥΔΑΣΕΝ Σ' ΕΝΑ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΖΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΗΒΡΕΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ 5,000 ΕΥΡΩ. ΗΜΑΡΤΟΝ...
   
  αΨΨο
06/04/2013 10:30
   
  Σωστός
Login to Reply
 
  Ανώνυμος
05/04/2013 09:56

   
  Κάτι σαν τον Πάγκαλο της Κύπρου δηλαδή....μαζί τα φάγαμε!
Login to Reply
 
  mit
05/04/2013 08:05

   
  Και που είσουν, ρε φίλε, να πεις την ανάλυσή σου πέρσι και πρόπερσι? Εκ των υστέρων... .όλοι καταλάβαμε... Λαέ, πάρε ένα αγκαθωτό μαστίγιο και αυτομαστιγώσου!(αυτό μας λες? Αυτό θέλεις να μας πεις με το κείμενό σου, που η κυπριακή διάλεκτος το κάνει να κυλά σαν ποτάμι, που μας παρασέρνει όλους?) Ε, ΟΧΙ! Δεν ήταν ένα πάρτυ με συνδαιτημόνες όλους εμάς. Μας πρόδωσαν, μας ταπείνωσαν, μας εξευτέλησαν... δικοί μας και ξένοι... Τα γεγονότα είναι πολύ πιο σοβαρά... μια τέτοια ανάλυση δεν βοηθά.... 
Login to Reply
 
  lowman
05/04/2013 07:45
   
  Ο διάκος και ο nojjob εκφράζουν όλα αυτά που νιώθουν όλοι άνεργοι, ακόμα εργαζόμενοι και διώχνουν τη σύγχιση και την ΣΥΝΕΝΟΧΗ(WHAT?!!)που προσπαθούν να επιβάλουν. Ο ΓΑΠ μετά τον Καραμανλή και εδώ πάλι τα ίδια
Login to Reply
   
  George NY
05/04/2013 07:39
   
  DISTIHOS TO PARTY KAI OI MEGALOI OI MISTHOI AKOMA SINEHIZONTE...
   
  aantarsia
05/04/2013 11:57
   
  Στα πλυντήρια άλλων χωρών.

   
  George NY
05/04/2013 08:24

   
  POU EINE AYTA TA KERDH KAI DEN TOUS VRISKOUN?

   
  aantarsia
05/04/2013 07:46
   
  Πρωστα στα μεγάλα κέρδη οι μισθοί είναι ψίχουλα
Login to Reply
 
  aantarsia
05/04/2013 07:27

   
  Το άρθρο προωθα μια παραπλανητική προπαγάνδα των μεγάλου κεφαλαίου ότι «μαζί τα φάγαμε» άρα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα. Είναι μια φιλολογία του καφενέ που κρύβει ότι πίσω από το όλο σύστημα κρύβεται μια μικρή μειονότητα 3-5% που καρπούται τον πλούτο της κοινωνίας. Πόσοι μιλανε για τη φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου όπως η εκκλησία που έχει καταληστεύσει το κράτος από τη ανεξαρτησία με μετά, ποιος μιλά για τα ιδιωτικά μονοπώλια στα τρόφιμα/φάρμακα, τα δισεκατομμύρια στις άχρηστες στρατιωτικές δαπάνες, στη υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων σε εργοστάσια, νοσοκομεία ιδρωτικά, ξενοδοχεία και να υπερκέρδη των κυπρίων καπιταλιστών κτλ?? Η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, τα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα από το μεγάλο κεφάλαιο, ότι για τη κρίση του καπιταλισμού φταίνε οι μισθοί του δημοσίου και οι συντεχνίες. Για Ιρλανδία . Πορτογαλία . Ελλάδα, Ισλανδία, Ισπανία ποιος φταίει ??? οι μισθοί του δημοσίου?? Τη κρίση την προκάλεσε η ληστρική ελληνοκυπριακή εργοδοτική τάξη, εργολάβοι, τραπεζίτες ., εργοδότες και αυτοί να πληρώσουν , Δικά τούς τα κέρδη δίκες τούς και οι ζημίες. 
Login to Reply
 
  Διάκος
05/04/2013 07:10
   
  Όλο το κείμενο είναι ένας εμετός!!! Έτσι πληροφοριακά, όπου και να πήγε το Δ.Ν.Τ. εφάρμοσε τις εξής μεθόδους με την ακόλουθη σειρά: 1)ΤΟ ΣΟΚ, ώστε να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση και να πιαστούν όλες οι δυνάμεις αντίδρασης στον ύπνο. 2)Η ΣΥΓΧΙΣΗ, ώστε να μην ξέρει κανείς ποιο θα είναι το επόμενο κτύπημα. 3)Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ, λέγοντας μας ότι όλοι φταίμε και ότι όλοι μετείχαμε στο πάρτυ. Βλέπε δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου με το "μαζί τα φάγαμε" και του πρώην υπουργού οικονομικών της Ιρλανδίας με το "όλοι φάγαμε στο Πάρτυ". 4)ΤΑ ΜΕΤΡΑ, που είναι διαλυτικά και καταστροφικά για τη κοινωνία. Πλέον ο πολίτης είναι ανήμπορος να το σταματήσει αφού τα μέτρα είναι καταιγιστικά και η εκτέλεση τους γίνεται πολύ γρήγορα. Και στο τέλος έρχεται η 5)ΟΡΓΗ, τα κοράκια μαζί με το πουλημένο πολιτικό προσωπικό τα μαζεύουν άρον άρον και φεύγουν ώστε να αποφύγουν το θυμό και την οργή του εξαντλημένου κόσμου. Μαντέψετε εσείς ποιος είναι ο στόχος του πιο πάνω κειμένου και πέστε μου σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε...
Login to Reply
   
  nojob
05/04/2013 07:05
   
  Το ελαφρόμυαλο χίουμορ του Κυπραίου! Πρέπει δηλαδή να κάτσουμε και να ανεχτούμε ότι θα μας σερβίρει η Τρόικα επειδή χαχχαχαχαχαχα φταίμε ΕΜΕΊς. Όπως φταίει κάθε λαός της ευρώπης που τον καταρρακώνουν τα μέτρα που επιβάλει η κάθε Τρόικα. Φταίει δηλαδή και και το κάθε πεινασμένο παιδάκι στην Αφρική, φταίει και το κάθε προσφυγάκι στο Ιράκ , φταίει και το κάθε παιδί στα επόμενα χρόνια στη Κύπρο επειδή οι των Δ.Σ. των τραπεζών(που δεν έκλεξα ούτε εγώ ούτε εσύ) έπαιζαν κουμάρι! εσύ κύριε που κατηγορείς τον συντοπίτη σου ως αρχοντοχωριάτη και ψηλομύτη(και συμφώνω με αυτό σε κάποιο βαθμό)μόλις απόδειξες ότι είσαι και έσυ το ίδιο και χειρότερο γράφοντας ''Είμαστε μουλλάες τζιε εν μας αξίζει να ζιούμε στην Ευρώπη. Καλλύττερα να κάμουμε «ζώνη» με την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Συρία τζιε την Τυνησία, να τζοιμούμαστεν σαν τα χτηνά ούλλη μέρα, να κυκλοφορούμεν με τους γαδάρους τζιε τα ποδήλατα, να γυρίζουμεν με τα κοντοτσσιάτταλα τζιε τα φλι-φλο μες τες στράτες, να παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ τζιε να τρώμε στρούθους, κατσσόσιηρους τζιε τεράτσσια, τζιε να λουννούμαστε μιαν φοράν το Πάσκαν τζιε μιαν την Πρωτογρονιάν μες τους ποταμούς. Εξάλλου, εν διαφέρουμε τζιε πολλά που τους μουλλάες…'' Θέλοντας να ΛΟΙΠΌΝ καυστηρίασεις την αλαζονία του Κύπραιου έγραψες τα πιό πάνω μιλόντας με προσβλητικό τρόπο για γειτνιάζοντες λαούς,για χιλιάδες κόσμού με βαθιά παράδοση και ιστορία. θα σου παραθέσω κιόλας την απάντηση του Π.ΧΑ. για ότι είπες: Απάντηση στο email που κυκλοφορεί. 1. Όι ρε φιλε. Ενι φταίω εγώ που έχει χρόνια που έχω καταθέσεις, που τον τζιαιρό που είχα δευτεράκι στο δημοτικό, γιατί οι τραπεζίτες αποφασίσαν να βάλουν τωρά τελευταία ψηλά επιτόκια. 2. Όι ρε φιλε. Έννεν εγώ που ψηφίζω τα ΔΣ των Τραπεζών. Είμαι μικρομέτοχος ναι, αλλά το πείν μου μπροστά στο πείν του Βγενόπουλου εν άξιζε μπακκίρα 3. Όι φιλούι μου, έν εκατάλαβες καλά. Κάποιοι τραπεζίτες εν ηταν ορμώμενοι εκ Καιμακλίου αλλά εκ Κολωνακίου, Αγίου όρους και Βρυξελλών. 4. Ξαναλέω σου φιλούι μου. ΕΝΝΕΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΑ ΔΣ. Τζιείνοι που εκάμαν τις αγοραπωλησίες τωρά εν εκτός της Κύπρου και απολαμβάνουν τα μπόνους τους 5. Ναι φιλούι μου μπορεί κάποιοι να επιάναν μερίσματα, να εζούσαν που τούτο το παναύρι, πραματα να εδιαστρεβλωθήκαν, η κοκούλα να έπιανε 2000 ευρώ μισθό για να απαντά τηλέφωνα αλλά τούτο δεν θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογήσει το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι καρχαρίες που πιάνουν πολλά παραπάνω που μας και την κοκούλα που απαντά τηλέφωνα ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. 6. Τούντο παραμύθι φιλούι μου με τους φορογούμενους Ολλανδούς, Φιλλανδούς και Γερμανούς να το πείς τζιαμέ που παρπατά. Κανένας φορολογούμενος τούτων των χωρών εν θα βάλει που την πούγκα. Δανεικά θα μας τα δώκουν και θα τα πιάν με ΤΟΚΟ! Α να σε θυμίσω ότι τα λεφτά που ΔΗΘΕΝ χρωστούμε εν λεφτά που εκουρευτήκαν που τους Γερμανους από χρέη που επήαν στην αγορά γερμανικών υποβρυχίων και για projects της Siemens. Οι βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι καλά εφαν που λόου μας. 7. Τα 15.8 που λαλείς ότι θκιακωνούμε φιλούι μου, να σε θυμίσω ότι μόνο το 1.5 εχρειαζόμασταν απλά για συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Τα άλλα 5 δις. Εν τζιείνα που αποφασίσαν μόνοι τους ότι εν μας τα χρωστούν πιόν και ότι πρέπει να τα βάλουμε που την πούγκα. Τζιαι τα υπόλοιπα 10 εν τζίεινα που μας εβάλαν με το ζόρι να τα πιάμε. Ο πρώτος που έλεε από ανέκαθεν φιλούι μου ότι πρώτα πρέπει να βλέπουμε τα δικά μας ήμουν εγώ. Αλλά μπροστά στην ΚΛΕΨΙΑ TOY ΑΙΩΝΑ εν δέχουμε κανένα αυτομαστίγωμα. ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙΣ ΦΤΑΙΕ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΕΝΙ ΦΤΑΙΩ. Αφού κουβαλάς τουτα τα μυαλά προκαλώ σε να πάεις να πείς τζιαι τα εξής Να πείς τζιείνης που εβιάστηκε ότι τζιείνη φταίει γιατί ήταν προκλητικά ντυμένη. Να πείς τζιείνου που τον εκλέψαν ότι τζιείνος φταίει γιατί άφηκε την πόρτα ανοιχτή. Να πείς του μωρού στην Αιθιοπια που πεινά ότι τζιείνο φταίει. Να δει τους προκομμένους Αμερικάνους που τα καταφέρνουν καλύττερα. Έχουμε αδυναμίες ως κοινωνία ναι. Αλλά προκαλώ σε. Δείξε μου μια χώρα που τα όσα επεριέγραψες εν ισχύουν, κάποια πιο λιο κάποια παραπάνω. Να πάμε να τους κλέψουμε;;; Τζιαι ξαναπροκαλώ σε. Έκατσες ποτέ σου να αναλύσεις τι εν τούτο που προκαλεί τούτα ούλα που περιγράφεις (Σε όλες τις χώρες του κόσμου). Μήπως εν το σύστημα; Μήπως λέω; Εννεν μόνο εσύ που φταίεις φιλούι μου, ούτε μόνο εμείς. Υπάρχουν πολλά πιο μεγάλες δυνάμεις που μένα τζιαι που σένα. Τζιαι φρόνιμοι να είμασταν όπως θα ήθελες πάλε τα ίδια θα εκάμναν. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΚΑΖΙΑ! Οπόταν την επόμενη φορά, πριν να ξεκινήσεις να στέλνεις email φκάλλοντας το κόμπλεξ σου για τους Κυπραίους, κάτσε διάβασε λίγα οικονομικά, λίγη ιστορία, λίγες διεθνείς σχέσεις και λίγη γεωπολιτική και γεωστρατηγική Γιατί τούτη την φορά έννεν οι Κυπραίοι που φταίν φιλούι μου. Εν ο Ιμπεριαλισμός και ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε μου φίλε.
   
  andyi
07/04/2013 05:57

   
  Τι να περιμένει να δις από ένα άσχετο και φανατισμένο κομμουνιστή σαν κι' εσένα. Με έτσι μιαλά δεν γλυτόνουμε την καταστροφή, Ηλιθιε μου "φίλε".

   
  aap
07/04/2013 01:13

   
  To 20% του εργαζόμενου πληθυσμού απασχολείται στο δημόσιο η ημικρατικο τομέα με την χαμηλότερη παραγωγικότητα, το 52% το 2008 εψηφησε τον μεγαλύτερο ανόητο δογματιστή του καπιταλιστικού κομμουνισμού ή όπως σωστά αναφέρει ο αρθρογράφος 'τον απόλυτο Αρτεμακη της πολιτικής" και μετά μας φταίνε οι ξένοι. Ίσως το πιο αξιόλογο άρθρο των ημερών μας ....

   
  cypriot political observer from Texas, US
06/04/2013 07:13
   
  What a sick brain, you understood NOTHING, but it will come with the time dummy.

   
  gc
06/04/2013 11:25
   
  O imperialismos kai o kapitalismos mia xara doulefkoun ston ypoloipo kosmo file mou, sti Kypro mono eparashesan tin katastasi epeidi emiristikan oulloi (ne oulloi) efkola k proskaira kerdi, kapioi polla kapioi pio llio alla itan OLOI. Kai pou leeis oti oi Germanoi forologoumenoi na men lypounte epd enna tous ta plirwsoume lio.. ksereis oti i apoplirwmi tha ksekinisei ystera pu 10 xronia je tha teliwsei to 2045? ennomizw na eshei pollous Germanous pou na xeronte me tunti symfwnia..
Login to Reply
 
  panfarm
05/04/2013 07:00

   
  Όταν μετά και την υπογραφή μνημονίου ο καθηγητής ιδιωτικού πανεπιστημίου / κολλεγίου με διδακτορικό συνεχίζει να πιάνει σχεδόν τα μισά απ' ότι η απλή δασκάλα δημοσίου δημοτικού, αδυνατώ να πιστέψω ότι το πάρτυ τελείωσε... (δεν τολμώ να συγκρίνω ανθρώπους με ίδιες περγαμηνές μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε όλους τους τομείς) Δυστυχώς κάποιοι ακόμα παρτάρουν
Login to Reply
   
  George NY
05/04/2013 06:36
   
  PARA POLI EXIPNO ARTHRO. APO OTI EHO PLIROFORTHEI APO TO BLOG EDO O SYNGRAFEAS TOU POLISIZITIMENOU ARTROU EINE O TAKI5. http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/139553/ston-agyristo-i-troika-arkei-na-vroume-ta-lefta-leei-o-avneofytou DIAVASTE TA BLOGS.
Login to Reply
 
  cypriot political observer from Texas, US
05/04/2013 06:17
   
  My compliment for this 1A superb article. Best one I ever had the chance to read. Goes for Greece too.
Login to Reply
   
  mca
05/04/2013 06:10

   
  Εξαιρετικό άρθρο. Ας ελπίσουμε η Κυπριακή διάλεκτος να βοηθήσει τον κάθε αρχοντοχωριάτη από εμάς να αντιληφθεί πόσο στραβά και ανάποδα σκεφτόμαστε. 
Login to Reply
   
  mgpwo1
05/04/2013 06:04
   
  πολυ σωστο και χωρις καθολου υπερβολες
Login to Reply
   
  Ξένιος
05/04/2013 04:46
   
  καιρός ήταν...
Login to Reply
   
  cee0kay
05/04/2013 04:40
   
  me doseis ipervolis k me anakrivh stoixeia i kentriki idea parameni ousiastiki, emis fteme mia istoria paratravigmeni mia ipervoli nomizame pos imaste to jet set tis neas iorkis, to ipa prin deka xronia otan epestrepsa apo exoteriko, meta apomonothika apotravixtika na min ta vlpo ta skertsa k ta nazia mas k kapou de me enoxlousan tora tous vlepo ktous lipamai giati sterountai pollwn oswn ixeran k sinithisan, prosopika mono ti thermansi exo sterithi, ta ipoloipa eminan ws exoun...
   
  stellis
07/04/2013 11:07
   
  ΤΕΣ πίκρες αλήθειες λέει ο τσιριπιλλής και αν κάποιοι διαφωνούν και φαντάζονται διαφορά εθελοτυφλούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

   
  archit3ct
06/04/2013 05:57
   
  all true but late... ...and the party is still going on for the vips

   
  George NY
05/04/2013 06:50
   
  O KYRIOS TAKI5 POU EINE O SYNGRAFEAS EHO PLIROFORITHI OTI TA STIHIA POU ANAFEREI EINE META APO LEPTOMERI EREYNA.

   
  cypriot political observer from Texas, US
05/04/2013 06:15
   
  The truth always hurt's, but only the guilty one's (like you?).

   
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/139930/the-party-is-over-to-keimeno-pou-kanei-thraysi-sto-diadiktyo#sthash.iAncTcdL.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes