ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP - ΣΧΟΛΙΑ


ΣΧΟΛΙΑ

25.03.13


Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων, τα συμφωνηθέντα μέτρα θα προκαλέσουν ύφεση της τάξης του… 10% του ΑΕΠ για το 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε τρύπα άνω των 1.5 δισ. στην κυπριακή οικονομία -και βεβαίως την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Μετά τη συμφωνία Αναστασιάδη-Ε.Ε., η είσοδος της κυπριακής δημοκρατίας στο ‘σπιράλ του θανάτου’ που θα την καταστήσει ‘αποικία χρέους’, έχει ξεκινήσει. Οι συνέπειες θυμίζουν, πραγματικά!, πολεμική επιδρομή. Το κυπριακό μοντέλο ανάπτυξης, ενάρετο ή μη -είναι άλλη συζήτηση, ξηλώνεται βίαια, ο χρηματοπιστωτικός κόμβος καταρρέει κι έτσι η οικονομία βυθίζεται σε μια βαθιά ύφεση, η οποία με τη σειρά της εξαφανίζει τα συμπιέζει τους μισθούς, καθηλώνει τη ζήτηση και εξαφανίζει τα κρατικά έξοδα. Έτσι, το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει, και απαιτεί ακόμα πιο επώδυνα ‘πακέτα μέτρων’ μέσω των οποίων λεηλατείται ο πλούτος της κυπριακής οικονομίας.
Ταυτόχρονα, η συμφωνία παρέκαμψε το κυπριακό κοινοβούλιο χρησιμοποιώντας ειδικό παραθυράκι νόμου, που επιτρέπει τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, να αποφασίζουν απ ευθείας, επικαλούμενοι ‘έκτακτη ανάγκη’.
Αντίθετα, βάσει γερμανικής νομοθεσίας, το… γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει δυο φορές, ώστε να εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης.
Τα αποτελέσματα της επιδρομής που δέχτηκε η Κύπρος από την ‘γερμανική Ευρώπη’ είναι προφανή: Καθίζηση της κυπριακής οικονομίας, και καίρια υπονόμευση της δημοκρατίας καθώς η βούληση του κυπριακού λαού παραβιάστηκε διπλά, καθώς αρχικώς εξέλεξε έναν πρόεδρο υποσχόμενο ότι δεν θα δεχτεί κούρεμα, και στη συνέχεια όχι μόνο το συμφώνησε, αλλά με διαδικασίες που προσπέρασαν την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου…


http://ardin-rixi.gr/archives/11513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes