ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η προδοσία του ελλαδικού Ελληνισμού


Η προδοσία του ελλαδικού Ελληνισμού
Η μοίρα των Ελλήνων μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει κριθεί.
11/1/13

του Μενέλαου Τασιόπουλου

Όσο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να κρύβουν οι θάλασσες, όσα πολύτιμα μέταλλά και αν υπάρχουν στη Γη τους , αυτοί πιο μοιραίοι από ποτέ θα επιστρέψουν στις συνθήκες προτεκτοράτου, με Μεγάλες Δυνάμεις , της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, να ορίζουν τη μοίρα τους, όπως τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση , το 1827, όταν η τότε ιθύνουσα τάξη δέσμευε την ιστορία με χρέη και προδοσίες των αγώνων του Λαού και του νεόκοπου ανεξάρτητου Έθνους.

Τα πράγματα είναι απλά. Η παγίδα καλά ζυγισμένη. Μετά το τέλος του PSI, που και αποτυχημένο είναι και μη βιώσιμο θα μείνει το χρέος της Ελλάδος, σύμφωνα και με την απολύτως κατηγορηματική άποψη του ΔΝΤ, το πολιτικό σύστημα της χώρας δείχνει αποφασισμένο να υπογράψει μια νέα δανειακή συμφωνία. 

Η νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην πραγματική οικονομία της Ελλάδος. Όλα τα ποσά θα πάνε για να καλύψουν το ρευστό που συμφωνείται στο PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που είναι όμως ήδη χρεοκοπημένες, αφού η κεφαλαιακή τους βάση είναι αστεία, περίπου 3 δις ευρώ και η έκθεση τους στην ΕΚΤ, πάει να προσεγγίσει τα 200 δις ευρώ και τα ομόλογα που λήγουν των πιστωτών.
Μάλλον δεν θα υπάρξουν ούτε τα 6,5 δισ. ευρώ που χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να αποπληρωθούν ιδιώτες και κρατικοί προμηθευτές..

Ο επόμενος δανεισμός θα φέρει και άλλον δανεισμό με δεδομένο ότι το σύστημα των Μνημονίων έχει χρεοκοπήσει τη χώρα στην πραγματική της οικονομία, η ύφεση θα συνεχίσει να καλπάζει , το ΑΕΠ να πέφτει, η αγορά να μην κινείται, ούτε καν πρωτογενή πλεονάσματα να δημιουργούνται.

Τα δεδομένα όμως της πραγματικής οικονομίας δεν πρόκειται να απασχολήσουν ή να ανησυχήσουν τους δανειστές Διότι η αποπληρωμή των δανείων τους τα οποία είναι διάδοχα θα εξελίσσεται από τα έσοδα στη βάση της κρατικής περιουσίας της Ελλάδος και της οικειοποίησης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.
Ακόμη και η προοπτική της ανάπτυξης θα αποβεί προς όφελος του Βερολίνου, με δεδομένο ότι πέραν του «πλιάτσικου», με τα προγράμματα «Ήλιος» ή τη ΔΕΗ, του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, θα έχει και τις ζώνες της ελληνικής «λίστας του Σίντλερ» , που θα παράγουν πλούτο προ όφελος της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η επόμενη δανειακή σύμβαση εξολοκλήρου στο αγγλικό δίκαιο θα προσθέσει και άλλα δάνεια , αντί για διαγραφή χρεών στην Ελλάδα, η οποία θα βρίσκεται και τυπικά σε καθεστώς χρεοκοπίας. Χωρίς δημόσια περιουσία και με τις ιδιωτικές περιουσίες να χάνονται μέσα στην ύφεση και την εσωτερική υποτίμηση η Ελλάδα θα μοιάζει ένα Ελντοράντο για τον Γερμανογαλλικό άξονα και διεθνείς επενδυτές και ένας εφιάλτης για τους ηττημένους και προδομένους από τους πολιτικούς και το οικονομικοεπιχειρηματικό τους σύστημα Έλληνες.

Δεν υπάρχει ουσία στην αποπληρωμή των χρεών, αφού αυτή δεν μπορεί να συμβεί. Το τέλος του 2012, θα σημάνει περισσότερα μέτρα από το 2011 και ούτω καθεξής.
Μέχρι η υποτίμηση στον πάτο να δημιουργήσει ένα νέο status quo, όχι εξόδου από τη χρεοκοπία, αλλά σταθεροποίησης εντός της χρεοκοπίας. 

Λαοί χωρίς Γη, χωρίς ανεξάρτητη πατρίδα, χωρίς ιδιοκτησία είναι δουλοπάροικοι και τελικά παρίες.
Ακόμη και αν η ευρωζώνη διαλυθεί, η Ελλάδα θα παραμείνει δεσμευμένη γιατί τα χρέη της θα είναι προς κράτη και όχι προς την Ένωση. Άρα με δεδομένη την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στις περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, τα επόμενα δάνεια της Ελλάδος θα είναι ακόμη πιο ακριβά, άρα ακόμη πιο απίθανο να αποπληρωθούν , ειδικά όταν οι κύριες προσοδοφόροι πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχουν περάσει στα χέρια των πιστωτών. 

Η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό, θα μετατραπεί στο πρώτο ηττημένο Έθνος ( Έθνος σε αφάνεια) του 21ου αιώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes