ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Με την κρίση στην Κύπρο βγήκαν στην επιφάνεια 12 σημεία:
1. Η αδυναμία των ηγετών της ευρωζώνης. Όλων
2. Η αδυναμία του Ευρώ.
3. Το «παιγνίδι» που χρόνια τώρα παιζόταν πίσω από την πλάτη του Ελληνισμού (και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα μόνον). Δυστυχώς τυφλό όργανο ήταν ... ο αδύναμος κ. Γιώργος Παπανδρέου. Και σήμερα ο πρώην αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς φαίνεται να υπηρετεί με υποτέλεια τους Μέρκελ-Σόϊμπλε-Λανγκάρντ. Το «παιχνίδι» βέβαια αριθμεί χρόνια πίσω, όταν ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, τη διαδρομή του οποίου στο εν λόγω υπουργείο θα πρέπει να ερευνήσει λεπτομερώς η Ιστορία. Φυσικά να μην ξεχνάμε και τον Πρόεδο της Κύπρου –ας όψονται οι Κύπριοι που εξέλεξαν την …παπανδρεϊκή συνέχεια στο όνομα του κ. Αναστασιάδη-. (Τόσο εύκολα ξέχασαν το πάνω από 75 % αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν και τόσο εύκολα έβαλαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους τους υποστηρικτές του –Αναστασιάδη και Παπανδρέου-);
4. Η Κύπρος, ό,τι κι αν αποφασιστεί (“κούρεμα” ή έξοδος από το ευρώ) έχει τραπεζικά καταστραφεί ολοσχερώς καθώς την εξανάγκασαν να χάσει την αξιοπιστία της.
5. Το μίσος των δυτικοευρωπαίων για τον Ελληνισμό (όσο κι αν αυτό μας φαίνεται βαρύ, είναι δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό). Στόχος τους ήταν να «χτυπηθεί» ο Ελληνισμός. Και τα κατάφεραν απ’ ό,τι μέχρι στιγμής διαγράφεται, όπως κατάφεραν να «χτυπήσουν» τον άλλο ισχυρό λαό των Βαλκανίων, τους Σέρβους.
6. Η εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων στην Ν.Α. Μεσόγειο η οποία, απ’ ότι φαίνεται έχιε μετατραπεί αργά και σταθερά σε ηφαιστειακή ζώνη.
7. Η επιθυμία και ο στόχος των αρπακτικών να βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες Κύπρου και Ελλάδας. (Μέσω του «Νόμου που προνοεί για την ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» οι δυτικοευρωπαίοι βάζουν χέρι στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. 
Διαβάστε το στο:http://www.scribd.com .
8. Είναι γνωστό σε όλους το Μνημόνιο που υπέγραψαν οι «πατριώτες» πολιτικοί μας με το οποίο εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχία στην Ευρώπη, ενώ τελευταία όλο και περισσότερο ακούμε τον κ. Σαμαρά να αποκαλεί τα υπό έρευνα ακόμη ελληνικά κοιτάσματα «ευρωπαϊκά».
9. Ο ρόλος της Αμερικής και του ΔΝΤ που τώρα που η κρίση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, σιωπούν. Και η σιωπή τους αυτή δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως συμπαράσταση στις αποφάσεις της Γερμανίας.
10. Οι Ρώσοι, από την άλλη, φέρθηκαν αδύναμα γιατί δεν θέλουν να τα «σπάσουν» με την Ευρώπη. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις τους. Πού είναι η στήριξη που ήλπιζαν οι ορθόδοξοι λαοί πως θα τους παρείχαν; –Κι οι Σέρβοι είχα εναποθέσει ελπίδες στους ομόδοξους Ρώσους-.
11. Η σημερινή «συγνώμη» του Ισραήλ στην Τουρκία, ο στόλος ο ρωσικός στη Ν.Α. Μεσόγειο, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην ίδια περιοχή, φαίνεται πως προδηλώνουν ότι «κάτι» θα συμβεί στην Μέση Ανατολή (υπόθεση Συρίας, Ιράν). Παράλληλα, οι Τούρκοι «βγάζουν» πεπαλαιωμένης τεχνολογίας ωκεανογραφικό σκάφος στο Αιγαίο. Κίνηση καθαρά συμβολική και όχι φυσικά επιστημονική.
12. Οι εξελίξεις και στην Ελλάδα διαγράφονται ραγδαίες. Θυμηθείτε τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου σήμερα, 22.3., μια συμφωνία που πολλοί δεν θέλουν και που δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει. Φαίνεται όμως πως σύντομα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ευρυδίκη Λειβαδά για την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes